Προς το περιεχόμενο

ASRock M/B και ασυμβατότητα μνημών

DimAslan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την μητρική της ASRock ConroeXfire

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2&s=775

και δοκίμασα τουλάχιστον 4 τύπους μνήμης αλλά δεν έκανε boot με τίποτα όταν ήταν σε Dual DDR, ενώ όταν είχα μόνο μία μνήμη έκανε boot κανονικά, αλλά μετά κολλούσε, είτε στο BIOS ή στο setup των Windows ή οπουδήποτε.

Η μόνη μνήμη με την οποία δούλεψε κανονικότατα ήταν μια Corsair XMS2 256 MB 533.

Έχετε καμμία ιδέα τί μπορεί να συμβαίνει; Αναγκάστηκα να παραγγείλω Corsair που είναι 20 ευρώ ακριβότερη από την ίδια και - στα specs τουλάχιστον - καλύτερη Supertalent για τον φόβο μήπως δεν μου δουλέψει...

Κατά τα άλλα, το σύστημα είναι ένας Core 2 6700, VGA Saphire 1600XT 256, 2x 120GB SATA II, 1x 250GB SATA II.

Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

file DimAslan me toso kalh cpu giati den pairneis kapoia kalyterh ylopoihsh se mobo kai me kalytero chipset estw to 965??? anyway diavase sto mobo pws prepei na einai kai se poies 8eseis oi mnhmes gia na apodidei dual kai kane kai mia nava8mish sto bios afto prepei na arkei ...

Δημοσ.

έχω δοκιμαση την μητρική αυτή χωρίς πρόβλημα όμως με αυτές της μνήμες Jetram Ram 512 MB 533 MHz DDR-2 DIMM PC2 Πέρνα επίσης και το τελευταίο BIOS αν δεν το έχεις ήδη κάνει

Δημοσ.

OK guyz...

Thanx...

Πέρασα τελευταίο BIOS εχθές και σήμερα θα ξαναδοκιμάσω μνήμες... Κρίμα είναι, η 512 Corsair XMS έχει 69 ευρώ και μου δίνουν δύο του ενός γίγα για 100 ευρώ, αλλά δεν έπαιζαν....

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

OK φίλε μου, σε ευχαριστώ, θα πάω σήμερα μάλλον να πάρω μια ίδια αλλά στο 1 γίγα που έχει 69 ευρώ από το Πλαίσιο πάλι...

Έχεις το ίδιο ακριβώς μοντέλο με το δικό μου και με τελευταίο BIOS σωστά;

Συγνώμη αν σε ζαλίζω αλλά αν δεν μου παίξει η μνήμη δεν θα την δεχθούν πίσω...

Δημοσ.

Φίλε bobo123 με έσωσες, σε ευχαριστώ πολύ...

Πήγα Πλαίσιο και πήρα μια Jetram 1 γίγα στα 69 ευρώπουλα και παίζει κανονικότατα...

Ελπίζω στο προσεχές μέλλον να εξοικονομήσω άλλα τόσα για να το πάω στα 2 γίγα με dual DDR...

Μέχρι τότε τουλάχιστον θα αρκεστώ να παίζω Far Cry με όλα τα settings τελικιασμένα στα 1280 Χ 1024...

Ευχαριστώ πάλι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...