Moderators Praetorian Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Σε μένα πάλι το Illusionist μου έδωσε τον ορισμό της bullshit-o-movie. Οι λόγοι: Ερμηνείες ξεχωριστές δεν υπήρχαν. Καλές παρουσίες από τον Norton, τον Sewel και τον Giamatti αλλά αυτοί μπορούσαν και καλύτερα. Σενάριο υπάρχει... αλλά λέει μια μικρή απλή ιστοριούλα. Και παρα το ότι λέει λίγα πράγματα εντούτοις δεν προλαβάινει καν να σκιαγραφήσει καλά τους χαρακτήρες της πέρα από έναν (και αυτός δεν ειναι ο Illusionist). Ανατροπή; Ε οχι δα. Το μόνο ανατρεπτικό είναι το ότι ο αστυνόμος τελικά δεν ήταν το διεφθαρμένο καθίκι που όλοι νομίζαμε εξ' αρχής... Τα μαγικά κόλπα ήταν αυτά που συνεισέφεραν σε μέγιστο βαθμό στον προαναφερθέν ορισμό. Είπαμε illusionist, αλλά εδω συνέβαιναν σημεία και τέρατα επι σκηνής και όχι μόνο και οι "εξηγήσεις" που δινόταν φευγαλέα και υποτυπωδώς ήταν εντελώς γελοίες και ανεπαρκείς. Κορυφαίο παράδειγμα η πορτοκαλιά, και έπονται τα 3-d φανάσματα που χαμογελούσαν με νόημα στους περαστικούς (...) Το φινάλε. Απλά δε μου άρεσε. Ούτε η αντίδραση του αστυνόμου που καταλαβαίνει επιτέλους το σχέδιο του Illusionist και χασκογελάει σα χάνος, ούτε το and they live happily ever after in a land far far away τελευταίο σκηνικό. Και στη σύγκριση με το Prestige απλά μένει χιλιόμετρα πίσω και δε τερματίζει ποτε. Δεν έχει τίποτα από την ατμόσφαιρα του Prestige, τη έξυπνη δομή του, τις παράλληλες ιστορίες, την ανάλυση των χαρακτήρων, το τραγικό φινάλε. Τίποτα. Κατάταξη στις μέτριες -- .
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Εδικά από σένα ρε Manuel περίμενα να ενθουσιαστείς πάλι και σε οποιοδήποτε θέμα να μπάινεις να το κάνεις να κολλάει με την ταινία... Εγώ τά'πα και πιο πάνω. Δεν ξέρω αν φταίει που είδα πρώτο το Μάγο αλλά μου άρεσε πιο πολύ απο το Prestige. Γούστα... Όπως είπα και εγώ, και εγώ θα το περίμενα από μένα, αλλά δεν... Νομίζω ότι οι εξηγήσει που δόθηκαν από Praetorian με καλύπτουν σε καλό βαθμό (offtopic:με το άτιμο το Grim τι θα κάνουμε;Άνοιξε κανένα msn)
sheik Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Σε μένα πάλι το Illusionist μου έδωσε τον ορισμό της bullshit-o-movie. Οι λόγοι: Ερμηνείες ξεχωριστές δεν υπήρχαν. Καλές παρουσίες από τον Norton, τον Sewel και τον Giamatti αλλά αυτοί μπορούσαν και καλύτερα. Σενάριο υπάρχει... αλλά λέει μια μικρή απλή ιστοριούλα. Και παρα το ότι λέει λίγα πράγματα εντούτοις δεν προλαβάινει καν να σκιαγραφήσει καλά τους χαρακτήρες της πέρα από έναν (και αυτός δεν ειναι ο Illusionist). Ανατροπή; Ε οχι δα. Το μόνο ανατρεπτικό είναι το ότι ο αστυνόμος τελικά δεν ήταν το διεφθαρμένο καθίκι που όλοι νομίζαμε εξ' αρχής... Τα μαγικά κόλπα ήταν αυτά που συνεισέφεραν σε μέγιστο βαθμό στον προαναφερθέν ορισμό. Είπαμε illusionist, αλλά εδω συνέβαιναν σημεία και τέρατα επι σκηνής και όχι μόνο και οι "εξηγήσεις" που δινόταν φευγαλέα και υποτυπωδώς ήταν εντελώς γελοίες και ανεπαρκείς. Κορυφαίο παράδειγμα η πορτοκαλιά, και έπονται τα 3-d φανάσματα που χαμογελούσαν με νόημα στους περαστικούς (...) Το φινάλε. Απλά δε μου άρεσε. Ούτε η αντίδραση του αστυνόμου που καταλαβαίνει επιτέλους το σχέδιο του Illusionist και χασκογελάει σα χάνος, ούτε το and they live happily ever after in a land far far away τελευταίο σκηνικό. Και στη σύγκριση με το Prestige απλά μένει χιλιόμετρα πίσω και δε τερματίζει ποτε. Δεν έχει τίποτα από την ατμόσφαιρα του Prestige, τη έξυπνη δομή του, τις παράλληλες ιστορίες, την ανάλυση των χαρακτήρων, το τραγικό φινάλε. Τίποτα. Κατάταξη στις μέτριες -- . Couldn't agree more... Το να το συγκρινουμε με το Prestige,αδικει περισσοτερο το prestige παρα αυτην. Δεν μου αρεσε σχεδον τιποτα στη ταινια.Oυτε οι και καλα εξηγησεις ουτε το φιναλε το οποιο μαλιστα δεν το περιμενα,σε αντιθεση με πολλους απο σας που λετε το ειχατε ψιλιαστει. Ουτως η αλλως,το Prestige για μενα μπαινει χαλαρα στο top 5 καλυτερων ταινιων που εχω δει και δεν υπερβαλλω.
madcap Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Αρκετα καλη ταινια λογο του cast, περασε ευχαριστα 1 και 30 ωρα.
Nemo Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Xωρις να θεωρω το prestige αριστούργημα ειναι σαφως καλύτερο σε σχέση με τον Illusionist , 7,5 Prestige 6 Illusionist
Mavronasel Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 πολύ καλή ταινία και στημένη με ακρίβεια χρονολογικά
fallen_angel82 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Αν και είχα ψιλιαστεί το τέλος από πολύ νωρίς, με κράτησε μέχρι το τέλος. Μόνο και μόνο γι'αυτό άξιζε. Το Prestige όμως, είναι χαλαρά πολύ καλύτερη ταινία, με πολύ καλές ερμηνείες και σίγουρα ανατρεπτικό τέλος!
kpartsi Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Φυσικά και το Prestige είχε ανατρεπτικό τέλος.... Αφού περνάει στο παραφυσικό!!!!! Το θέμα είναι να φτιάξεις μια καλή υπόθεση χωρίς ανάγκη από ''θαύματα'' και ''μάγια''. Εμένα μου άρεσε περισσότερο το Illusionist γιατί είχε μιά ιστορία που δεν έχει σχέση με επιστημονική φαντασία!!!!
speedy23 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Περιεχεται τρελο σποιλερ για το Prestige... Ναι οντως!Το γεγονος οτι ο Κριστιαν Μπειλ ειχε διδυμο αδερφο ηταν επιστημονικη φαντασια.. . Μιλαω για το ανατρεπτικο μερος που αναφερθηκε. Το Illusionist δεν πλησιαζει με τιποτα το Prestige οσον αφορα τις ερμηνειες και την ατμοσφαιρα του. Συμφωνω απολυτα με τον Praetorian.To Prestige ειναι ενα διαμαντι του κινηματογραφου.Προσωπικη αποψη παντα.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Φυσικά και το Prestige είχε ανατρεπτικό τέλος.... Αφού περνάει στο παραφυσικό!!!!! Το θέμα είναι να φτιάξεις μια καλή υπόθεση χωρίς ανάγκη από ''θαύματα'' και ''μάγια''. Εμένα μου άρεσε περισσότερο το Illusionist γιατί είχε μιά ιστορία που δεν έχει σχέση με επιστημονική φαντασία!!!! Καλά η ανατροπή δεν είχε να κάνει με παραφυσικό (καμία σχέση). Αλλά και εγώ θα προτιμούσα να είχαν αφήσει τελείως απ' έξω τα όποια επιστημονικής φαντασίας τα οποία όμως δεν έχουν βέβαια άμεση επίδραση στο σενάριο. Παρ' όλα αυτά, στο prestige έλειπε ένα στοιχείο που υπήρχε στο μάγο (η μη ύπαρξη επιστημονικής φαντασίας που το βρίσκω θετικό στοιχείο), ενώ στο μάγο έλειπαν 10 στοιχεία που υπήρχαν στο prestige (και δεν υπερβάλλω όταν λέω 10 και όχι λιγότερα). Επίσης τα μαγικά κόλπα στο prestige φαίνονταν πολύ πιο αληθινά. Στο μάγο είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για εφφε και μάλιστα όχι της εποχής, αλλά χουλυγουντιανά.
Lighter122 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Περιεχεται τρελο σποιλερ για το Prestige... Ναι οντως!Το γεγονος οτι ο Κριστιαν Μπειλ ειχε διδυμο αδερφο ηταν επιστημονικη φαντασια.. . Μιλαω για το ανατρεπτικο μερος που αναφερθηκε. to olo skiniko pou upirxe mixani pou eftiaxne klwnous tou jackman omws itan entelws epistimoniki fantasia:-| an skefteis fusika kai tin epoxi pou diadramatizetai i tainia...
speedy23 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 to olo skiniko pou upirxe mixani pou eftiaxne klwnous tou jackman omws itan entelws epistimoniki fantasia:-| an skefteis fusika kai tin epoxi pou diadramatizetai i tainia... Μα ναι αυτο το ξεραμε ηδη και γω απλα μιλησα για την ανατροπη στο τελος.Φυσικα και εχει στοιχεια επιστημονικης φαντασιας το εργο.
antreas18 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Oxi mono exei...einai kai athlia kiolas kai den stekoun kai pouthena
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Το έργο έχει και κάποιους συμβολισμούς που χρησιμοποιεί για να περάσει κάποια μηνύματα. Δεν είναι ούτε αληθινή ιστορία, ούτε προσπαθεί να πείσει κανέναν για αυτά τα στοιχεία ότι θα μπορούσαν να είχαν συμβεί. Σε λίγο θα αρχίσουμε να λέμε τι άθλιο παραμύθι ο "Τζακ και η φασολιά" αφού είχε επιστημονική φαντασία μέσα.
antreas18 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Kamia sxesi me simvolismous kai minimata..otan ksekinas na peis ena paramithi les ena paramithi kai bazeis esi ta oria opos thes.Otan blekeis sti tainia iparkta prosopa pou sxetizontai me tin epistimi alla bazeis kai ligi saltsa parapanw (polu parapanw basika) tote exei kai o theatis to dikaioma na pei oti exei stoixeia epistimonikis fantasias afou ginontai pragmata pou oute dikaiologountai oute kan stekoun akoma kai tora.Pantws itan kalitero to prestige alla gia allous logous...gia pollous kiolas..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.