Προς το περιεχόμενο

O Magos Aizenhaim

antreas18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αρκετα καλη ταινια,προσεγμενη κτλ,και μια πολυ καλη ερμηνεια δινει ο Norton και ο Giamatti...Ισως το τελος ειναι λιγακι προβλεψιμο,αλλα η γενικοτερη θεαση της ταινιας ειναι πολυ ευχαριστη.

Δημοσ.

αρκετά καλή,με εικόνα σαν ταινία εποχής,καλό και το τέλος,όχι πολύ μεγάλη(με κουράζουν).τώρα βλέπω το prestige πάλι με φάση illusions.

Δημοσ.

Ωραία ατμόσφαιρα, ο Giamatti δίνει ρεσιτάλ (μπορώ να πω ότι αυτός είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής -χωρίς να σημαίνει ότι ο Norton είναι κακός). Το τέλος το μαντεύεις εύκολα από τη μέση της ταινίας. Επειδή η σύγκριση με το Prestige έρχεται αναπόφευκτα:

Prestige: 9/10

Illusionist:7.5/10

Δημοσ.

Εγώ πάλι έμεινα μ@λ@κ@ς στο τέλος. Επειδή πήγα και την είδα μετά απο 2 μέρες συνεχούς παρακολούθησης Prison Break σκέφτηκα ότι δεν θα είναι και αυτή με κομπίνες. Και περίμενα η αλήθεια η ταινία να εξελιχτεί σε σχέση με συμφωνίες διαβόλου κ.λ.π Τελικά όμως στο τέλος έμεινα. Πολύ ωραία ταινία όντως με πολύ γαμάτη ατμόσφαιρα και κορυφαίες ερμηνείες όντως.

Δημοσ.
αρκετά καλή,με εικόνα σαν ταινία εποχής,καλό και το τέλος,όχι πολύ μεγάλη(με κουράζουν).τώρα βλέπω το prestige πάλι με φάση illusions.

κορυφή το prestige γαμ....από τις καλύτερες που είδα τον τελευταίο χρόνο.συμφωνώ με την βαθμολογία και βάζω και κάτι παραπάνω 9.4/10

Δημοσ.

Molis irtha apo cinema..Polu kalh an kai pisteuw oti to prestige eixe kati parapanw...(an kai einai lathos na tis sigrinoume!).Ola ta lefta o Giamatti pou kai se mena fanike anoteros tou Norton.O Norton itan ligo analafros :P .Sta thetika kai i kopela (oxi gia tin ermineia tis alla gia tin omorfia tis :P:P) .

Δημοσ.

Emena mou fanike poli anotero to Illusionist apo to Prestige. Gousta einai auta!

Isos na ftaiei oti to ida proto, prin erthei ellada.

O Norton sigoura korifi! kai i tainia me afise me to stoma anoixto se mia fasi!!!

To telos den to perimena se antithesi me to prestige pou itan oxi anamenomeno alla sto serbire sto piato!

Δημοσ.

Στο πιάτο; :confused: :confused:

Μάλλον είμαι πιο χαζός απ'οτι νόμιζα...

Spoilers ahead:

To Illusionist στη μέση της ταινίας σου δείχνει τα εξής:

Το παράνομο ζευγάρι να φιλιέται ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ δηλ. ήθελαν να τους δουν, μετά η κοντέσσα πεθαίνει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ (πολύ φτηνιάρικο και κλισέ) ώστε να υποθέσουμε ότι το κάνει ο ζηλιάρης πρίγκηπας και μετά ο Νόρτονας αρχίζει να κατηγορεί τον πρίγκηπα για το φόνο. Απο εκεί και πέρα για μένα η ταινία πέθανε, το τέλος το έβλεπε και ένας μαθητής δημοτικού. Έχοντας δει το prestige μάλλον περίμενα κάποια ανατροπή της ανατροπής αλλά δεν είναι κάθε μέρα Λαμπρή... Και πολύ της έβαλα με το 7.5 μου φαίνεται.

Στο Prestige τώρα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς από νωρίς ότι ο Hugh Jackman δεν έχει πεθάνει, εύκολα επίσης ότι είναι ο μυστηριώδης λόρδος που αγοράζει τα πάντα σχετικά με το θέμα. Αυτό που εγώ δεν κατάλαβα ήταν ο 2ος Μπόρντεν. Ακόμα κι αν το καταλάβαινα όμως, πιστεύω ότι το prestige είναι ανώτερο σε κάθε τομέα από το Illusionist. Αυτά...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μόλις το είδα στο σινεμά.

Για κάποιο λόγο δε μου άρεσε πολύ. Σίγουρα το prestige με είχε ενθουσιάσει απείρως περισσότερο (ακόμα το σκέφτομαι κατά καιρούς). Το συγκεκριμένο ενώ τα είχε όλα, καλό καστ, καλή σκηνοθεσία, καλή μουσική, καλό σενάριο, δεν κατάφερε να μου αρέσει ιδιαιτέρως. Δεν έχω ιδέα γιατί. Είχα πολύ όρεξη κιόλας (είχα καιρό να πάω σινεμά και το περίμενα πως και πως) και είχε και όλα τα στοιχεία που θα με ενθουσίαζαν σε μια τέτοια ταινία (τρελαίνομαι για twist endings). Παρόλα αυτά...

Τι της έλειπε; Δεν μπόρεσα να καταλάβω. Ίσως η φρεσκάδα...

Όσον αφορά τα φινάλε Prestige και Illusionist, προσωπικά του Prestige το κατάλαβα, αλλά και πάλι ο ενθουσιασμός μου δεν κόπασε. Με το που το κατάλαβα σκεφτόμουν συνέχεια "πωπω φοβερό! Άντε πότε θα το αποκαλύψει!". Στο Illusionist προσπάθησα πολύ να μην το καταλάβω (το κάνω συχνά πια σε τέτοιες ταινίες, αποφεύγω να σκέφτομαι τα περίεργα κλασικά twistoειδή σενάρια γιατί μου αρέσει πολύ το ξάφνιασμα) και τα κατάφερα να μην το σκεφτώ μέχρι το τέλος, παρόλα αυτά έχω την αίσθηση ότι κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μου το είχα καταλάβει.

Σαφώς λοιπόν ανώτερο το twist του Prestige. Το κατάλαβα και γούσταρα, ενώ του Illusionist και δεν το κατάλαβα και δε με ενθουσίασε.

SPOILER ΓΙΑ ΤΟ PRESTIGE:

Για όσους έχουν την απορία, στο Prestige είχα εφαρμόσει την ίδια τεχνική "μη ψαξίματος", αλλά στη σκηνή που μιλάνε στο κελί, παρατήρησα τα μάτια του βοηθού - δίδυμου αδερφού και κατάλαβα άθελα μου ότι πρόκειται για τον Christian Bale

Δημοσ.
το prestige μου άρεσε. ο μάγος, τσου. :P

Θα μπορούσα να το είχα πει κι έτσι... Ευχαριστώ για την περίληψη

Δημοσ.

Εδικά από σένα ρε Manuel περίμενα να ενθουσιαστείς πάλι και σε οποιοδήποτε θέμα να μπάινεις να το κάνεις να κολλάει με την ταινία... Εγώ τά'πα και πιο πάνω. Δεν ξέρω αν φταίει που είδα πρώτο το Μάγο αλλά μου άρεσε πιο πολύ απο το Prestige. Γούστα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...