Προς το περιεχόμενο

Πιείτε Coca Cola!!

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι, και?

Αν είναι δυνατόν πραγματικά. Πες μου τώρα εσύ ότι δεν χρησιμοποιείς ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που είναι φτιαγμένα "στο αμέρικα". Τζίζους Κράιστ.

Δημοσ.

Βαριέμαι να μεταφράζω.

One common problem I have seen over the years, especially in teenagers, is general gastrointestinal (GI) distress. This includes increased stomach acid levels requiring acid inhibitors and moderate to severe gastric inflammation with possible stomach lining erosion. The common complaint I hear is chronic "stomach ache." In almost every case, when the client successfully abstains from sodas and caffeine, the symptoms will go away.

What causes these symptoms? We know that many soda brands contain caffeine and that caffeine does increase stomach acid levels. What we may not be aware of is that sodas also contain an array of chemical acids as additives, such as acetic, fumaric, gluconic and phosphoric acids, all of them synthetically produced. That is why certain sodas work so well when used to clean car engines. For human consumption, however, the effects are much less satisfying and quite precarious.

Drinking sodas, especially on an empty stomach, can upset the fragile acid-alkaline balance of the stomach and other gastric lining, creating a continuous acid environment. This prolonged acid environment can lead to inflammation of the stomach and duodenal lining which becomes quite painful. Over the long term, it can lead to gastric lining erosion. Another problem with sodas is that they act as dehydrating diuretics, much like tea, coffee and alcohol. All of these drinks can inhibit proper digestive function. It is much healthier to consume herbal teas, nutritional soups and broths, naturally Lacto-fermented beverages and water to supply our daily fluid needs. These fluids support, not inhibit, digestion...

Το βαρύναμε...

Only way it should be :)

Δημοσ.

Όπως και ο μισός υπολογιστής σου, και πιθανόν και κάποια φάρμακα που πέρνεις, και η μισή έρευνα στο κόσμο στην Αμερική γίνεται. Γιορ πόιντ;

Edit: Καλά συγγνώμη, λέμε ότι τα οξέα της coca-cola επηρεάζουν το στομάχι; Το ίδιο στομάχι που αντέχει για χρόνια τα γαστρικά υγρά, που διαλύουν τις τροφές που τρώμε;

Οοοοοκκκκκκ...

Δημοσ.
Ναι, και?

Αν είναι δυνατόν πραγματικά. Πες μου τώρα εσύ ότι δεν χρησιμοποιείς ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που είναι φτιαγμένα "στο αμέρικα". Τζίζους Κράιστ.

Χρησιμοποιώ. Αλλά προσπαθώ να το αποφεύγω.

Πολύ κοκακολάκιας είσαι πάντως.

Δημοσ.

40 λεπτά: Η απορόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

Κοίτα τι μαθαίνει κανείς τελικά! Κι εγω που τόσο καιρό νόμιζα οτι ήταν ωραίοι οι αγώνες του Champions League! :mrgreen:

Δημοσ.

Edit: Καλά συγγνώμη, λέμε ότι τα οξέα της coca-cola επηρεάζουν το στομάχι; Το ίδιο στομάχι που αντέχει για χρόνια τα γαστρικά υγρά, που διαλύουν τις τροφές που τρώμε;

Οοοοοκκκκκκ...

Μην προσπαθείτε να αποδείξετε οτι είναι αβλαβής η cola..Δεν υπάρχει περίπτωση..

Απλά πείτε οτι την πίνετε για την απόλαυση όπως το τσιγάρο..

Δημοσ.
Μην προσπαθείτε να αποδείξετε οτι είναι αβλαβής η cola..Δεν υπάρχει περίπτωση..

Απλά πείτε οτι την πίνετε για την απόλαυση όπως το τσιγάρο..

Φίλτατε Johnbod, εννοείται οτι coca-cola (ή pepsi) πίνουμε γιατί μας αρέσει, άσχετα απο το αν κάνει καλό ή το αντίθετο. Εξ'άλλου, μία μικρή αναδρομή στην Ιστορία, μας δείχνει οτι ο κάθε πολιτισμός είχε τις βλαβερές εξαρτησιογόνες ουσίες του, με πιο διαδεδομένη το αλκοόλ. Το να προσπαθούμε να βρούμε, έναν αιώνα και πλέον μετά την κυκλοφορία της, τη στιγμή μάλιστα που έχει γίνει θεσμός στις Δυτικές κοινωνίες και φετίχ σε πολλές πρώην Ανατολικές, αν είναι τελικά βλαβερή και σε ποιό βαθμό, είναι άτοπο. Οπότε, το ρίχνουμε και λίγο στην πλάκα, εγώ τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι απο αυτό το thread.

Δημοσ.
Drinking sodas, especially on an empty stomach, can upset the fragile acid-alkaline balance of the stomach and other gastric lining, creating a continuous acid environment. This prolonged acid environment can lead to inflammation of the stomach and duodenal lining which becomes quite painful. Over the long term, it can lead to gastric lining erosion. Another problem with sodas is that they act as dehydrating diuretics, much like tea, coffee and alcohol. All of these drinks can inhibit proper digestive function.

Το συγκεκριμένο που αναφέρεις περιγράφει μία καθαρά ειδική περίπτωση και μάλιστα ακραία περίπτωση "της κατανάλωσης αναψυκτικών για με άδειο στομάχι και αυτό να γίνεται αρκετά συχνά". Με δυό λόγια μας λέει ότι προκαλέι την έκκριση γαστρικού υγρού (και εκεί οφείλεται η αυξημένη οξύτητα του στομάχου, στο γαστρικό υγρό) και η ατυχής έκφραση "διαταράσσεται η οξεοβασική ισορροπία του στομάχου" χρησιμοποιείται για να δηλώσει ακριβώς αυτό και το ότι επιτείνει την οξύτητα. "αυτό, αν συμβαίνει, θα γίνει παροδικά" έλεγα εγώ, τώρα αν μου έλεγες, "και αν γίνεται μόνιμα?" ε, χαίρω πολύ. Απο εκεί και πέρα δεν το συνδέει διαφορετικά με τα αναψυκτικά, απλά το περιγράφει σε εφήβους (12 - 14 ετών), που το σοβαρό τους αμάρτημα είναι

η κατανάλωση πολύ κοκα κόλας (που έχει και την καφείνη) οπότε πρέπει να σταθούμε σε αυτό.

Θέλω να πώ ότι η συζήτηση "τί γίνεται όταν πιείς μία κόκα κόλα" δεν έχει καμία σχέση με την συζήτηση "τί γίνεται άμα πίνεις καφεινούχα αναψυκτικά με άδειο στομάχι όλη την ημέρα" , και όπως διατυπώνεται το δεύτερο ερώτημα, μπορεί να αφορά καφέδες, πορτοκαλάδες (εδώ να δείς οξέα...), αλκοόλ, σοκολάτες, ενώ είναι σαφές ότι επειδή συμβαίνουν τα ίδια (απο άποψη φυσιολογίας) απλά παροδικά, με την κατανάλωση μικρής ή σε λογικά πλαίσια ποσότητας από κάθε ένα από τα παραπάνω, δεν μπορούμε να τα ενοχοποιήσουμε όλα και να πούμε μακριά απο αυτά. Αν τα βάλουμε κάτω με αυτόν τον τρόπο θατα βγάλουμε όλα off.

Δημοσ.
Το συγκεκριμένο που αναφέρεις περιγράφει μία καθαρά ειδική περίπτωση και μάλιστα ακραία περίπτωση "της κατανάλωσης αναψυκτικών για με άδειο στομάχι και αυτό να γίνεται αρκετά συχνά". Με δυό λόγια μας λέει ότι προκαλέι την έκκριση γαστρικού υγρού (και εκεί οφείλεται η αυξημένη οξύτητα του στομάχου, στο γαστρικό υγρό) και η ατυχής έκφραση "διαταράσσεται η οξεοβασική ισορροπία του στομάχου" χρησιμοποιείται για να δηλώσει ακριβώς αυτό και το ότι επιτείνει την οξύτητα. "αυτό, αν συμβαίνει, θα γίνει παροδικά" έλεγα εγώ, τώρα αν μου έλεγες, "και αν γίνεται μόνιμα?" ε, χαίρω πολύ. Απο εκεί και πέρα δεν το συνδέει διαφορετικά με τα αναψυκτικά, απλά το περιγράφει σε εφήβους (12 - 14 ετών), που το σοβαρό τους αμάρτημα είναι

η κατανάλωση πολύ κοκα κόλας (που έχει και την καφείνη) οπότε πρέπει να σταθούμε σε αυτό.

Θέλω να πώ ότι η συζήτηση "τί γίνεται όταν πιείς μία κόκα κόλα" δεν έχει καμία σχέση με την συζήτηση "τί γίνεται άμα πίνεις καφεινούχα αναψυκτικά με άδειο στομάχι όλη την ημέρα" , και όπως διατυπώνεται το δεύτερο ερώτημα, μπορεί να αφορά καφέδες, πορτοκαλάδες (εδώ να δείς οξέα...), αλκοόλ, σοκολάτες, ενώ είναι σαφές ότι επειδή συμβαίνουν τα ίδια (απο άποψη φυσιολογίας) απλά παροδικά, με την κατανάλωση μικρής ή σε λογικά πλαίσια ποσότητας από κάθε ένα από τα παραπάνω, δεν μπορούμε να τα ενοχοποιήσουμε όλα και να πούμε μακριά απο αυτά. Αν τα βάλουμε κάτω με αυτόν τον τρόπο θατα βγάλουμε όλα off.

Δεν διαφωνούμε...

Απλά επειδή έχω δει άτομα που πίνουν συνέχεια, άδειο ή γεμάτο στομάχι, θεώρησα σωστό να αναφέρω μερικά αρνητικά της συνεχούς και άσκοπης κατανάλωσης coke.

Όπως και στις περισσότερες ουσίες τα αρνητικά έρχονται από κατάχρηση. Φυσικά το κείμενο που παρέθεσα δεν αναφέρεται σε κάποιον που πίνει ένα κουτάκι τη μέρα για να πάει κάτω το πιτόγυρο... :)

Δεν μπορούμε να τα ενοχοποιήσουμε όλα και να πούμε μακριά από αυτά, αλλά μπορούμε να θίξουμε την πραγματικότητα που θα προκύψει ύστερα από κατάχρηση αυτών... Δεν καταδικάζουμε τα πάντα αλλά δεν κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλο μας.

Δημοσ.

Παιδιά επειδή έχω βαρεθεί εδώ και χρόνια να ακούω τις γνωστές urban παπαριές περί μετάλλων που λιώνει η coca cola και άλλες τέτοιες βλακείες, μέτρησα ο ίδιος το pH της (είμαι χημικός και εργάζομαι σε χημείο).

Για να μην πολυλογούμε το pH ήταν κοντά στο 3,5-4.

Το στομάχι έχει pH περίπου 1.6 όπως είπε και κάποιος πιο πάνω.

Επειδή η κλίμακα του pH εξορισμού είναι λογαριθμική (για να μεταβληθεί μία μονάδα το pH πρέπει να μεταβληθεί ανάλογα 10 φορές η συγκέντρωση των κατιόντων υδρογόνου).

Επίσης 100 λίτρα coca cola (αν γινόταν) να πιείς στη χειρώτερη περίπτωση το pH του στομάχου να έρθει να γίνει ίδιο με αυτό της coca. Λοιπόν αυτά περί οξέων και άλλα τέτοια κουλά μην τα παίρνετε και πολύ τοις μετρητοίς.

Όσο για το αν οι χυμοί που πωλούνται στο εμπόριο είναι καλύτεροι από την coca cola επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω. Αν 1 κουτί κοκα κολα έχει 4 κουταλιές ζάχαρη, το ίδιο βάρος χυμού πρέπει να έχει πολύ περισσότερο αφού οι χυμοί αυτοί είναι πετιμέζια.

Τα ανθρακούχα ποτά, όχι μόνο η κοκα κόλα, καταναλλώνονται εδώ και δεκάδες χρόνια απ'όλο τον κόσμο, αν προκαλούσαν τόσο σημαντικές βλάβες θα το ξέραμε σίγουρα.

Τώρα αν παχαίνει κάποιος επειδή δεν έχει μέτρο και πίνει το βόσπορο, ας πρόσεχε. Το ίδιο θα πάθαινε και αν έτρωγε πολλά πορτοκάλια.

Παν μέτρον άριστον

Δημοσ.

Χρειάστηκε κάποια στιγμή να κάνω διαίτα για να χάσω κάποια περιττά κιλά! Η διαιτολόγος μου είχε απαγορεύσει τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα, μου έπετρεπε μόνο ένα ποτήρι κρασί όταν επρόκειτο να φάμε έξω με την παρέα μου. Εγώ κι αυτό το απέφευγα! Απ'την στιγμή που έπρεπε να χάσω τα κιλά, τηρούσα την δίαιτα πιστά! Μετά από 7 μήνες υγιεινής διατροφής, ήμουν καλεσμένη και σε γάμο, είπα και εγώ να κάνω μια μικρή ατασθαλεία... Αντί να πιω κρασί ή μπύρα, να πιω μισό ποτηράκι του κρασιού κόκα-κόλα! Την είχα επιθυμήσει άλλωστε... Την είπια και με είπιε! Στο στομάχι μου ένοιωθα λες και είχαν πέσει καρφιά και γυαλιά! Τέτοιον διαξιφιστικό πόνο δεν τον είχα νιώσει, ακόμη και με την γαστρεντερίδα που με είχε παιδέψει κάποτε! Προσπαθούσα να μην δείξω το πόσο πονούσα, άλλωστε ήταν βραδυά χαράς και δεν ήθελα να την χαλάσω και έκανα απίστευτη υπομονή μέχρι να γυρίσω στο σπίτι και να πάρω ένα χαπάκι για το στομάχι και να μ'αφήσει ο πόνος! Από τότε το συγκεκριμένο αναψυκτικό έγινε εχθρός μου και δεν την ξαναείπια! Αν πιω, θα είναι ξεθυμασμένη μόνο κι αυτό για την γεύση της!

Προτιμώ να φτιάξω σπιτική λεμονάδα -που δόξα τω Θεώ μια λεμονιά την έχουμε στο σπίτι και έχουμε όλο τον χρόνο λεμόνια- και που υγιεινή είναι και σε δροσίζει και σπάει τις χοληστερίνες και τα λίπη! ;)

Δημοσ.

Προφανώς κοκα κολα είχες πιεί και άπειρες φορές στο παρελθόν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θα μπορούσε κάλλιστα να έφταιγε κάτι άλλο που είχες φάει ή να είχες σακατέψει το στομάχι σου με τη δίαιτα και τη αφαγία.

Μην τρελλαθούμε τώρα με υπερβολές

Δημοσ.

Έπινα, άλλα όχι συνέχεια... Και όταν μιλάμε για δίατα, μιλάμε για ένα πρόγραμμα που έτρωγα μεν, αλλά υγιεινά! Το να ακολουθείς ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, απ'το να μην το ακολουθείς καθόλου έχει διαφορά! Δεν είσαι υποχρεωμένος να πιστέψεις το οτιδήποτε. Εγώ απλά κατέγραψα την εμπειρία μου από την πόση του συγκεκριμένου αναψυκτικού μετά από πολλούς μήνες και τι μου προκάλεσε! Δεν έφταιγε τίποτε άλλο, απ'όσα είχα φάει! Δεν ήταν δηλητηρίαση! Ένοιωθα τα επακόλουθα του αναψυκτικού στο στομάχι μου! Ίσως κάποια απ'τα συστατικά του να δημιούργησε ότι έπαθα! Και τα συστατικά του αναψυκτικού και οποιουδήποτε βιομηχανικού αναψυκτικού ή τροφίμου δεν είναι τόσο ακίνδυνα! Νομίζω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...