PavelX Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Όσο έπινα θα πίνω. Είναι μια απόλαυση. Απλά θεωρώ χαζό να κράζει ένας καπνιστής την coca cola ή κάποιος που πίνει έστω και μπύρα ή ακόμη και καφέ. Υ.Γ. Προσωπικά δεν πίνω ούτε μπύρα, ούτε καφέ, ούτε καπνίζω. Αλλά ΤΗΝ COCA COLA ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩΩΩΩ
nmtray2 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Και γιατι? Αμα καπνιζεις δλδ απαγορευεται να φωναζεις για μολυνση της ατμοσφαιρας ?
PavelX Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Sorry για την έκφραση αλλά it's like fucking for virginity
Socratis_g Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Όσο έπινα θα πίνω. Είναι μια απόλαυση.Απλά θεωρώ χαζό να κράζει ένας καπνιστής την coca cola ή κάποιος που πίνει έστω και μπύρα ή ακόμη και καφέ. Υ.Γ. Προσωπικά δεν πίνω ούτε μπύρα, ούτε καφέ, ούτε καπνίζω. Αλλά ΤΗΝ COCA COLA ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩΩΩΩ Θες να μου πείς ότι κάποιος που δεν κάνει καταχρήσεις, και σου έλεγε για την coca θα τον δεχόσουνα? Eγω πιστεύω ότι και πάλι "ΤΗΝ COCA COLA ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩΩΩΩ" θα έλεγες. Εαν δεν καταλάβεις μόνο σου γιατί σκατό πρόκειται (είτε λεγεται τσιγαρο, αλκοόλ κτλ.) Οπότε..... στην υγειά σου.
nmtray2 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Απο τους περιβαλλοντικα ευαισθητους δλδ πρεπει να αφαιρεσουμε τους: Καπνιστες Ποτες Εθισμενους Με μη υγιεινη διατροφη Ξενυχτηδες κ.α. Να δω τι θα μεινει στο τελος
PavelX Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Θες να μου πείς ότι κάποιος που δεν κάνει καταχρήσεις, και σου έλεγε για την coca θα τον δεχόσουνα?Eγω πιστεύω ότι και πάλι "ΤΗΝ COCA COLA ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩΩΩΩ" θα έλεγες. Εαν δεν καταλάβεις μόνο σου γιατί σκατό πρόκειται (είτε λεγεται τσιγαρο, αλκοόλ κτλ.) Οπότε..... στην υγειά σου. Δεν θα το δεχόμουνα, απλά αυτός θα είχε το δικαίωμα να το κάνει. Σκέψου έναν τύπο στο δρόμο να φωνάζει "Η COCA COLA ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ !!!" και να καπνίζει 2 τσιγάρα ταυτόχρονα. Οπότε ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω Και οι "περιβαλλοντικά ευαίσθητοι" καλό θα ήταν να είναι πιο πρακτικά ευαίσθητοι και όχι μόνο στα λόγια όπως οι περισσότεροι (φυσικα δεν μιλάω για όλους). - "Ναι ρε, καταστρέφουμε το οζον... Α, ξέχασα να πάρω λακ για την γυναίκα μου". Nice one! Pavel
BLISS Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 "Χορτάτος" αλλά νωρίτερα. "Στέρημένος" αλλά αργότερα. Απαξ και είσαι ενήμερος, η απόφαση αφορά εσένα. Δε χρειάζονται επίμονες πιέσεις τρίτων, για ν'αλλάξεις στρατόπεδο.
KWSN_Men Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ γουστάρω τρελλά να βλέπω τον ίδιο τύπο που εξαίρει την κάνναβη, να κατακεραυνώνει την ασπαρτάμη. ΥΓ: Εγώ πίνω μόνο Pepsi και είμαι τζιτζί.
mindtrapper Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Tίποτα! Σοδα σκέτη.Με λίγο λεμόνι στιμένο μέσα χωνεύεις πολύ καλύτερα από το μαυρο καρκίνο, και μάλιστα ακίνδυνα. Έχω την εντύπωση ότι γενικά σόδες και αναψυκτικά με ανθρακικό δεν βοηθούν στην πέψη. Μάλιστα παίζει να την δυσκολεύουν. Το ότι ρευόμαστε μετά δε σημαίνει ότι χωνεύουμε...
Lucifer Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Χουμ, το κο-δύο δν προκαλεί επιπλέον οξείδωση βοηθώντας την ήδη υφιστάμενη από το υδροχλωρικό του στομάχου?
mindtrapper Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Χρειάζεται οξεοβασική ισορροπία για να γίνει σωστά η πέψη. Τα αναψυκτικά ας πούμε έχουν τρελά όξινο pH. Αν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες διαταράσσεται η οξεοβασική ισορροπία στο στομάχι και αν αυτό γίνεται συνέχεια μπορεί να προκληθεί διάβρωση κάτι το οποίο δυσκολεύει την σωστή πέψη. Το φωσφορικό οξύ για παράδειγμα αναγκάζει τον οργανισμό να μειώσει την έκκριση HCl. Καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο επηρεάζει αρνητικά την πέψη το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε προβλήματα όπως αναιμία λόγω μειωμένης απορρόφησης σιδήρου και οστεοπόρωση λόγω μειωμένης απορρόφησης ασβεστίου. Έτσι πιστεύω, αν κάνω λάθος διορθώστε με...
-nick- Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ γουστάρω τρελλά να βλέπω τον ίδιο τύπο που εξαίρει την κάνναβη, να κατακεραυνώνει την ασπαρτάμη. . Why not.
Lucifer Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Το φωσφορικό οξύ για παράδειγμα αναγκάζει τον οργανισμό να μειώσει την έκκριση HCl. Καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο επηρεάζει αρνητικά την πέψη Βασικά, το pH του στομάχου αμιγώς όξινο δν είναι? Τι εννοείς οξεοαβασική ισορροπία, ίδια αναλογία βάσεων-οξέων? Τότε δν νομίζω να χωνεύαμε τπτ. Και πως το φωσφορικό οξύ καταστέλλει την έκκριση υδροχλωρικού? (Ρωτάω γτ δν ξέρω ε, δν την είδα εξυπνάκιας )
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Καμια φορα χτυπάω και μια 6άντα...δεν μπορώ να πιο κάτι άλλο διότι είναι όλα τα λεφτά από γεύση...στο μονο που σύμφωνο είναι ότι μαμάη τα δόντια...το έχω δει άλλωστε...
thes1os Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 το pH του γαστρικού υγρού στοστομάχι είναι αρκετά όξινο (1.4 - 1,6 !!!!). Το αναψυκτικό δεν είναι ικανό να επηρεάσει το pH αυτό και το στομάχι δεν μασάει απο το 1,6 του πετικού υγρού, το αναψυκτικό τί να του κάνει. Αν ήταν χαμηλότερο το pH του αναψυκτικού θα μας κατέστερεφε με την πρώτη γουλιά στόμα, λαιμό οισοφάγο που δεν έχουν την ίδια προστασία με αυτή του στομάχου. Τα αντιόξινα χάπια που δεσμεύουν το HCL και πάλι με το ζόρι καταφέρνουν να το ανεβάσουν λίγο προς το φυσιολογικό. Τώρα, το αναψυκτικό να καταφέρει να σου χαλάσει το pH του στομάχου και να επηρέάσει αρνητικά την πέψη, χλωμό το βλέπω. Όσο για την οξεοβασική ισορροπία αυτή έχει νόημα να την συζητάμε μόνο στο αίμα (και θέλει πολύ δουλειά και κόπο και ζημιά για να την επηρεάσεις) μιας και η έκκριση HCL στο στομάχι διεγείρεται κυρίως απο την τροφή (και άλλα) και όχι απο αλλαγές στo pH (φαντάζομαι θα είναι δύσκολο αυτό -πολύ μικρές αλλαγες0, αλλά και να συμβαίνει σίγουρα αντιρροπείται άμεσα). Όσο για την χώνεψη μπορεί να βοηθάει λίγο αφού τα HCO3- είναι χρήσιμα στην πέψη (δεν θυμάμαι πώς κριβώς) αλλά μιας και το CO2 των αναψυκτικών μας αναγκάζει να ρευτούμε, απελευθερώνεται πιο εύκολα και ο αέρας που έχουμε καταπιεί κατα το φαγητό και ξαλαφρώνουμε λίγο απο το φούσκωμα του φαγητού. Το βαρύναμε... Αλλά έλα που έχουμε την μανία να είμαστε τυπικοί.... Μια κοκα-κολίτσα είπαμε να πιούμε και στο στομάχι μας κάθησε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.