lucky_strike Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 To τι διαβαζουμε εδω απο νεους ανθρωπους μονο απελπισια και προβληματισμο μπορει να προκαλεσουν. Το να λες και κάνα 'Πάτερ ημών' δεν είναι μεσαίωνας... Αν ειχες γεννηθει μωαμεθανη θα ελεγες "Αλλαχ Ακμπαρ" (ο αλλαχ ειναι μεγαλος). Δηλαδη η θρησκεια ειναι χρονικα και τοπικα προσδιορισμενη. Ολα ειναι ανθρωπινες επινοησεις. Ειναι πνευματικη υποδουλωση.
nmtray2 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 To τι διαβαζουμε εδω απο νεους ανθρωπους μονο απελπισια και προβληματισμο μπορει να προκαλεσουν. Eχεις απολυτο δικιο. Αντι να ακολουθουν αυτο που νοιωθουν και τι τους λενε τα συναισθηματα τους κι ο ιδιος τους ο εαυτος, λειτουργουν σα προγραμματισμενα μηχανηματα που αναπαραγουν (ακομα και με τον τροπο που τους το ζηταν) αυτα που καποιοι τους φυτεψαν.
lucky_strike Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Nαι, και τους τα φυτεψαν επιμελως απο πολυ μικρη ηλικια, απ το νηπιαγωγειο και το σχολειο, σερβιρωντας τους θρησκευτικες αηδιες και πνευματικη αποχαυνωση. Ποσα απ αυτα τα παιδια οταν μεγαλωσουν θα εχουν το σθενος και την ωριμοτητα να απαγκιστρωθουν απ αυτα τα απεχθη δεσμα ??
nmtray2 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Να με σχωρνας, αλλα θεωρω την αγκιστρωση στη "λογικη" ως μεγαλυτερο δεσιμο απο τη θρησκεια. Η αποστειρωση των συναισθηματων πιστευω οτι ειναι η μεγαλυτερη αποχαυνωση των ανθρωπων. Και αυτος ο προγραμματισμος των ανθρωπων ειναι πολυ ευκολοτερος να γινει οταν τα καποια συναισθηματα δαιμονοποιουνται.(αν οχι ολα)
lucky_strike Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δεν ενοχοποιουμε τα συναισθηματα. Για τον γαλλικο διαφωτισμο τι γνωμη εχεις?
nmtray2 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Αλλο ενοχοποιω, αλλο δαιμονοποιω. Και για να συνεχισω την (οποια) σκεψη μου: Η αποστειρωση συναισθηματων, υφισταται μονο σε κοινωνιες οπου καποια συναισθηματα θεωρουνται κατωτερα ή αχρηστα ή ασχημα. Το θεμα ειναι οτι αυτα τα συναισθηματα κρινονται με βαση τη λογικη. Σωστα? Πιο παρανοικη κατασταση απο αυτη, δεν εχω ξαναδει. Απο τη μια δλδ, εχουμε κατι το οποιο αποδεικνυει τον εαυτο του ("λογικη") και απο την αλλη εχουμε κατι το αποιο δεν μπορει (επαναλαμβανω ΔΕΝ μπορει) να εξηγησει τα συναισθηματα. Παρανοια? Μαλλον. Δεν καταλαβα τι ρωτας για το διαφωτισμο αλλα (αν δεν ειμαι μακρυα) εχω να πω το εξης: Η κατασταση με την ισοτητα αντρων-γυναικων ξεκινησε απο την αναζητηση για φτηνοτερα εργατικα χερια. Οι γυναικες πληρωνονταν το 50% των αντρων, οταν η παραγωγη τους αγγιζε το 75% των αντρων. (Δεν λεω οτι δεν πρεπει να ειμαστε ισοι. Λεω οτι καποιοι θελησαν να υπαρξουν "κοινωνικες" ισοτητες την ορισμενη στιγμη γιατι τους συνεφερε)
NoNuclearPower Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Αν και βγαίνουμε off-topic, το να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο από σένα, είτε το ονομάζεις Θεό, Χριστό, Αλλάχ, Βούδα και τα ρέστα, δεν είναι πνευματική υποδούλωση -όπως αναφέρθηκε κάπου πιο πάνω-, αλλά βασική μετριοφροσύνη που φέρει ο καθένας (άσχετα με το πως την κουμαντάρει) βάσει της αυτοεπίγνωσής του και της επίγνωσης πως δεν είναι το υπερδύναμο αρχίδι του κόσμου και πως πάντα υπάρχει κάτι πιο πάνω από αυτόν. Προσωπική γνώμη : το δυνατότερο πράγμα στον κόσμο είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Με τίποτε όμως δε μπορείς να μη σεβαστείς την ανάγκη για πίστη.
lucky_strike Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Μαλλον εσυ δε πιστευεις στον ανθρωπινο εγκεφαλο αλλα σε κατι αλλο, αορατο υπερβατικο και παντοδυναμο, αυτο στο οποιο σε προσυλητισαν απο πολυ μικρο. Εγω μπορει να πιστευω στο βουδα, στο 12θεο, στον αλλαχ, στον κολοκυθοπουλο...και λοιπον? αυτο με εξυψωνει ή με υποβιβαζει? Η θρησκεια ειναι πνευματικη υποδουλωση και εξαχρειωση του ανθρωπου. Σπερνει τη διχονοια το μισος και το φανατισμο. Εχουν γινει απειροι πολεμοι στο ονομα της ενω οι επιτηδειοι θησαυριζουν στη καμπουρα των αφελων. Σημ. Η λεξη "αρχιδι" διδασκεται απ τη θρησκεια σου?
NoNuclearPower Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Είναι ωραίο να βλέπεις άτομα της ηλικίας σου (αν ισχύει η ημερομηνία γεννησης που γραφει στο προφιλ σου) να τσαμπουκαλεύονται με αυτά που πιστεύουν. Και καλά κάνουν. Το θέμα είναι πως και αυτά που πιστεύουν από κάπου επιρεάστηκαν/άκουσαν/διάβασαν(?)/προσυλητίστηκαν -όπως θες πες το- και τα πιστεύουν. Τώρα αν τα πιστεύουν επειδή τους φανηκαν λογικά, τους "μίλησαν", τους βαλαν σε τριπακι να σκεφτουν διαφορετικά από πριν και γουσταραν, ή επειδή ειναι γαμάτο γι'αυτούς να παπαγαλίζουν 5 κουβέντες που άκουσαν και ξέρουν ότι με αυτές θα προκαλέσουν αντιδράσεις γιατί είναι αντίθετες από τη γνώμη πολλού κόσμου (το κύρος δηλ του "απ'έξω", του "διαφορετικού", του "ξυπνάτε πρόβατα"), αυτό είναι άλλο θέμα. Μην τσιγκλάς τώρα για την ηλικία, έτσι; Δε μιλώ ειρωνικά. (Μακάρι να γινόμουν 17, ξέρωντας κάποια πράγματα να μην έκανα κάποιες μαλακίες). Εξάλλου πολλά πράγματα μπορείς να μάθεις άμα ακούσεις ένα παιδί στην εφηβεία, που μπορεί να τα αγνοείς εντελώς. Όπως και να'χει.. Εχουν γινει απειροι πολεμοι στο ονομα της ενω οι επιτηδειοι θησαυριζουν στη καμπουρα των αφελων. Σαφώς! Δε διαφωνεί κανένας. Ξεχνάς όμως ότι η θρησκεία ήταν πάντα το πρόσχημα και όχι η αιτία αυτή καθ'εαυτή (βλέπε επιβολή ισχύος και ελέγχου, επέκταση συνόρων και τα σχετικά...) Εγω μπορει να πιστευω στο βουδα, στο 12θεο, στον αλλαχ, στον κολοκυθοπουλο...και λοιπον? αυτο με εξυψωνει ή με υποβιβαζει? Ποιόν ρωτάς; Εμένα, τον ευατό σου ή γενικα; Oύτε την ερώτηση κατάλαβα. Προφανώς ούτε εξυψώνει ούτε υποβιβάζει, αυτό τουλάχιστο θα ήταν το καλύτερο, ελευθερία πίστης και δημοκρατία -υποτίθεται- υπάρχει, άρα όπως θέλεις το βλέπεις. Αλλά γιατί η ερώτηση; Είπε κανένας ότι εξυψώνει ή υποβιβάζει; Πιθανώς να μη διάβασες καλά το post στο οποίο απάντησες. Σημ. Η λεξη "αρχιδι" διδασκεται απ τη θρησκεια σου? Πιθανολογώ πως όχι, αν και ποτέ δε ξέρεις έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα. Αλλά σίγουρα δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω, γιατί δεν είμαι καλός χριστιανός. Και προσωπικά, για μένα δεν είναι η θρησκεία το θέμα. Ούτε οι εκκλησίες, ούτε οι παπάδες, ούτε οι παράδεισοι με τους κήπους, ούτε οι κολάσεις με τα καζάνια, ούτε γενικά οι τυπολατρείες και οι καθοδηγούμενοι τρόποι ζωής και συμπεριφοράς. Αλλά η ανάγκη του καθενός να πιστεύει σε Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ/ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ θέλει. Δικαίωμα που χρησιμοποιάς και εσύ και εγώ και ο καθενας. Σημ: Αόρατες και υπερβατικές είναι και οι ιδέες και οι αντιλήψεις από μόνες τους, υπόψιν
Powerfull Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Ωραία, να αναλάβω εγώ σαν μεγαλύτερος λοιπόν τώρα. Εκεί ξεκινάει το πρόβλημα, από αυτή την ανάγκη ορισμένων να πιστεύουν σε κάτι. Όσο αυτό το κάτι παραμένει αόριστο , είναι όλα οκ. Το θέμα είναι πως οι επιτίδιοι το κάνουν ορισμένο προκειμένου να μπορούν να εκμεταλεύονται την ανάγκη των υπολοίπων με τον τρόπο που θέλουν εκείνοι. Και κάνεις λάθος, η θρησκεία δεν έχει καμιά σχέση με μετριοφροσύνη, η θρησκεία είναι η δικαιολογία του ανθρώπου να πιστεύει πως δεν είναι απλά μια χούφτα στάχτη (άνθρακας, όπως και όλες οι υπόλοιπες μορφές γύρω του που μέσα στην ανωτερότητά του μπορεί να κάνει ότι θέλει γιατί φυσικά φτιάχτηκαν για να τον υπηρετούν), αλλά το κέντρο του κόσμου. Το μοναδικό σημείο ενδιαφέροντος ενώς πανύσχηρου και αιώνιου πλάσματος, που έφτιαξε ένα σύμπαν 10^300000 φορές μεγαλήτερο από τη γή μας, αλλά κατά κάποιο τρόπο ενδιαφέρεται για μας και μόνο αποκλειστικά. Άμα εσένα σε πατήσει αυτοκίνητο θα πας στο παράδεισο, αν όμως πατήσει τη γάτα σου απλά θα πάψει να υπάρχει η καημένη (σαν γάτα τουλάχιστον, θα υπάρχει ακόμα σαν λεκές στην άσφαλτο). Υπάρχει μεγαλήτερη ματαιωδοξία από αυτή; Επίσης δεν είσαι εσύ σκουπίδι που δουλεύεις για 300 ευρώ το μήνα όταν ο κόκκαλης για 600000, γιατί αυτός δεν θα πάει στο παράδεισο. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να αντιδράς τώρα. Δεν έχει λόγο ο muzahedin να κοιτάξει τη ζωή που έχει και θέλει να πετάξει γιατί όταν πεθάνει θα έχει 20 παρθένες να τον φροντίζουν. Είναι ο τρόπος που έχουν μερικοί να σε πείσουν πως είσαι <<απεριόριστα σημαντικός>> και την ίδια στιγμή όποτε τους βολεύει <<απεριόριστα ασήμαντος>>. Συνδίασέ το τώρα αυτό με το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, αλλά καλούς αφέντες, και γίνεται αντιλυπτή η θέση που έχει η θρησκεία στη κοινωνία και τι σκοπούς εξυπηρετεί. Κάποιοι ακόμα ποιό έξυπνοι τώρα, επειδή θέλαν να χρησιμοποιήσουν την δύναμη της θρησκείας χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ράσσα, βγάλαν όλα αυτά τα παραθρησκευτικά, με τα χαρτιά, τους μάντες, τους αστρολόγους κτλ. Και ενας το πήγε ακόμα ποιό μακριά και έφτιαξε τη σιεντολογία, μια δική του θρησκεία, από το 0, πατώντας πάνω στις ανασφάλειες και τις ανάγκες των ανθρώπων, δείχνοντας πως δεν χρειάζεται να περάσουν αιώνες για να εκμεταλευτεί κάποιος τον ανθρώπινο πόνο, την ανάγκη, αλλά ποιό πολύ τη ματαιοδοξία του ανθρώπου να πιστεύει πως είναι κάτι. Σαν multi-level marketing ένα πράγμα. Ούτε δυστηχώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελεί κάτι τρομερά παραπάνω από έναν υπερυπολογιστή με τεράστειες δυνατότητες επεξεργασίας. Πέρα από αυτή του την (αδιαμφισβήτητα σημαντική) δυνατότητα δεν νομίζω πως έχει κάποιες άλλες. Άλωστε τα δελφίνια έχουν τεράστεια επιπλέον κομμάτια στον εγκέφαλό τους μόνο και μόνο για να μπορούν να παράγουν και να επεξεργάζονται ηχητικά σήματα, δεν νομίζω ότι το μικροσκοπικό κεφαλάκι μας περιλαμβάνει μηχανισμούς ικανούς να επιρεάσουν με κάποιο τρόπο τη πραγματικότητα και τους φυσικούς νόμους που υπάρχουν γύρω μας (εκτός φυσικά από έμεσα, με τις εφευρέσεις που επινοεί). Η αύρα που έχει φωτογραφηθεί στον άνθρωπο είναι απλά ενέργεια που εκπέμπεται από όλους τους οργανισμούς αφού χρησιμοποιούν και καταναλώνουν ενέργεια για τις λειτουργίες τους, και ο σκύλος έχει μια τέτεια αλλά δεν αξιόθηκε ποτέ ότι θα πετάξει. Όσο για τα κομμάτια του εγκεφάλου που δεν χρησιμοποιούμε, οι επιστήμη πιθανολογεί κάτι πολύ λιγότερο ρομαντικό από την επίδραση στη πραγματικότητα, το να είναι εφεδρικές συνάψεις που δεν προλαβαίνουμε να χρησιμοποιήσουμε στην κανονική μας ζωή, ή απομεινάρια της εξέλιξης.
The_Judas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δλδ, εσυ λες οτι πιστευω οτι ακουμπωντας μια εικονα καποιος θα θεραπευτει.Πρωτη φορα με λενε τοσο ηλιθιο αλλα θα προσπαθησω να σου το εξηγησω τι ηθελα να πω: Η απελπισια ενος ανθρωπου δε θεραπευεται με χαπια. Εχω δει ατομα που φτυναν θεους και δαιμονες, κατω απο "περιεργες" συνθηκες να τρεχουν σε εκκλησιες και μοναστηρια. Παραδειγμα: Γνωστη μου που ειχε το "Αντιγνωση" για ευαγγελιο, μολις εχασε το γιο της σε ατυχημα, πηρε σβαρνα τις εκκλησιες. Κι αυτο γιατι ηθελε να πιστευει οτι ο γιος της βρισκεται στον Παραδεισο. (ναι στον παραδεισο. Αυτο δλδ που λιγο καιρο πριν το θεωρουσε απαυγασμα της ηλιθιοτητας). Εγω δυστυχως (αν και αυτο πιστευω) δεν εχω τα μπιγκ παπαρζ να της πω οτι ο παραδεισος κτλ κτλ μπλα μπλα ειναι μια μαμακια για να μας κραταν δεμενους καποιοι. Και προτρεπω, αν υπαρχει καποιος απο δω μεσα να μπορει να το πει να το κανει. Αλλα δε θα το κανει κανενας. Γιατι ε? Δεν αποκάλεσα ηλίθιο σε κανένα σημείο και δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε εσένα. Το σημείο που ανέφερες το παράδειγμα του καρκινοπαθή με μπέρδεψε. Τώρα που το εξήγησες καλύτερα κατάλαβα τι εννοείς. Φυσικά και οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα στην ελπίδα. Σε άλλους δίνει ελπίδα ο Χριστός σε άλλους ο Δίας και σε άλλους ο Αλλάχ. Αυτό δεν μου λέει τίποτα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αυτοκτόνησαν ή κατέστρεψαν την ζωή τους επειδή πέθανε ο Elvis,ο Curt Cobain ή επειδή έχασε ο η ομάδα τους στο ποδόσφαιρο. Η απελπισιά δεν θεραπεύεται με χάπια όπως λες, αλλά ούτε και με την συγκατάβαση και την αποφυγή αναφοράς του προβλήματος. Το παράδειγμα της γνωστής σου είναι χαρακτηριστικό του πόσο έντονη είναι η προκατάληψη και η προπαγάνδα στην κοινωνία μας. Στην ευαίσθητη ηλικία της περιόδου του δημοτικού σχολείου μεγαλώνουμε με τον φόβο της κόλασης και των των τύψεων από τις «αμαρτίες» μας. Αυτά τα συναισθήματα και οι φόβοι είναι τόσο βαθιά ριζωμένα στο υποσυνείδητο που μόνο με ψυχανάλυση μπορούν να φύγουν. Και δεν μιλάω μόνο για τους χριστιανούς αλλά για όλους τους ανθρώπους που μεγάλωσαν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Σε παραπέμπω σε αυτό Η πραγματική ιστορία του Κουρκουλη Καλά να είναι ο άνθρωπος. Οι υπόλοιποι χιλιάδες καρκινοπαθείς γιατί πεθαίνουν? Μήπως επειδή είναι άθεοι και άπιστοι? Δεν είναι και απίθανο να έχουν κάνει οι γιατροί λάθος διάγνωση. Την άλλη ιστορία με τους μοναχούς του αγίου όρους που πλακώνονταν στο ξύλο την άκουσες?
Lucifer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Ωραία, να αναλάβω εγώ σαν μεγαλύτερος λοιπόν τώρα. Εκεί ξεκινάει το πρόβλημα, από αυτή την ανάγκη ορισμένων να πιστεύουν σε κάτι. Όσο αυτό το κάτι παραμένει αόριστο , είναι όλα οκ. Το θέμα είναι πως οι επιτίδιοι το κάνουν ορισμένο προκειμένου να μπορούν να εκμεταλεύονται την ανάγκη των υπολοίπων με τον τρόπο που θέλουν εκείνοι. Και κάνεις λάθος, η θρησκεία δεν έχει καμιά σχέση με μετριοφροσύνη, η θρησκεία είναι η δικαιολογία του ανθρώπου να πιστεύει πως δεν είναι απλά μια χούφτα στάχτη (άνθρακας, όπως και όλες οι υπόλοιπες μορφές γύρω του που μέσα στην ανωτερότητά του μπορεί να κάνει ότι θέλει γιατί φυσικά φτιάχτηκαν για να τον υπηρετούν), αλλά το κέντρο του κόσμου. Το μοναδικό σημείο ενδιαφέροντος ενώς πανύσχηρου και αιώνιου πλάσματος, που έφτιαξε ένα σύμπαν 10^300000 φορές μεγαλήτερο από τη γή μας, αλλά κατά κάποιο τρόπο ενδιαφέρεται για μας και μόνο αποκλειστικά. Άμα εσένα σε πατήσει αυτοκίνητο θα πας στο παράδεισο, αν όμως πατήσει τη γάτα σου απλά θα πάψει να υπάρχει η καημένη (σαν γάτα τουλάχιστον, θα υπάρχει ακόμα σαν λεκές στην άσφαλτο). Υπάρχει μεγαλήτερη ματαιωδοξία από αυτή; Επίσης δεν είσαι εσύ σκουπίδι που δουλεύεις για 300 ευρώ το μήνα όταν ο κόκκαλης για 600000, γιατί αυτός δεν θα πάει στο παράδεισο. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να αντιδράς τώρα. Δεν έχει λόγο ο muzahedin να κοιτάξει τη ζωή που έχει και θέλει να πετάξει γιατί όταν πεθάνει θα έχει 20 παρθένες να τον φροντίζουν. Είναι ο τρόπος που έχουν μερικοί να σε πείσουν πως είσαι <<απεριόριστα σημαντικός>> και την ίδια στιγμή όποτε τους βολεύει <<απεριόριστα ασήμαντος>>. Συνδίασέ το τώρα αυτό με το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, αλλά καλούς αφέντες, και γίνεται αντιλυπτή η θέση που έχει η θρησκεία στη κοινωνία και τι σκοπούς εξυπηρετεί. Κάποιοι ακόμα ποιό έξυπνοι τώρα, επειδή θέλαν να χρησιμοποιήσουν την δύναμη της θρησκείας χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ράσσα, βγάλαν όλα αυτά τα παραθρησκευτικά, με τα χαρτιά, τους μάντες, τους αστρολόγους κτλ. Και ενας το πήγε ακόμα ποιό μακριά και έφτιαξε τη σιεντολογία, μια δική του θρησκεία, από το 0, πατώντας πάνω στις ανασφάλειες και τις ανάγκες των ανθρώπων, δείχνοντας πως δεν χρειάζεται να περάσουν αιώνες για να εκμεταλευτεί κάποιος τον ανθρώπινο πόνο, την ανάγκη, αλλά ποιό πολύ τη ματαιοδοξία του ανθρώπου να πιστεύει πως είναι κάτι. Σαν multi-level marketing ένα πράγμα. Ούτε δυστηχώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελεί κάτι τρομερά παραπάνω από έναν υπερυπολογιστή με τεράστειες δυνατότητες επεξεργασίας. Πέρα από αυτή του την (αδιαμφισβήτητα σημαντική) δυνατότητα δεν νομίζω πως έχει κάποιες άλλες. Άλωστε τα δελφίνια έχουν τεράστεια επιπλέον κομμάτια στον εγκέφαλό τους μόνο και μόνο για να μπορούν να παράγουν και να επεξεργάζονται ηχητικά σήματα, δεν νομίζω ότι το μικροσκοπικό κεφαλάκι μας περιλαμβάνει μηχανισμούς ικανούς να επιρεάσουν με κάποιο τρόπο τη πραγματικότητα και τους φυσικούς νόμους που υπάρχουν γύρω μας (εκτός φυσικά από έμεσα, με τις εφευρέσεις που επινοεί). Η αύρα που έχει φωτογραφηθεί στον άνθρωπο είναι απλά ενέργεια που εκπέμπεται από όλους τους οργανισμούς αφού χρησιμοποιούν και καταναλώνουν ενέργεια για τις λειτουργίες τους, και ο σκύλος έχει μια τέτεια αλλά δεν αξιόθηκε ποτέ ότι θα πετάξει. Όσο για τα κομμάτια του εγκεφάλου που δεν χρησιμοποιούμε, οι επιστήμη πιθανολογεί κάτι πολύ λιγότερο ρομαντικό από την επίδραση στη πραγματικότητα, το να είναι εφεδρικές συνάψεις που δεν προλαβαίνουμε να χρησιμοποιήσουμε στην κανονική μας ζωή, ή απομεινάρια της εξέλιξης. Προσυπογράφω.-
lucky_strike Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Είναι ωραίο να βλέπεις άτομα της ηλικίας σου (αν ισχύει η ημερομηνία γεννησης που γραφει στο προφιλ σου) να τσαμπουκαλεύονται με αυτά που πιστεύουν. Και καλά κάνουν....Δε θυμαμαι ποσο εχω δηλωσει αλλα δεν εχει σημασια(37 ειμαι btw). Δεν τσαμπουκαλευομαι (λεξη που χρησιμοποιεις για να με μειωσεις προφανως) ουτε και εχω αναγκη να τσαμπουκαλευτω για να μιλησω τη γλωσαα της λογικης και της ανθρωπιας. Ποτέ να μην αποκαλεις "τσαμπουκαλικια" αυτα που σου λεει ο αλλος οσο κι αν διαφωνεις μαζι του. Οι τσαμπουκαδες ειναι το παπαδαριό που πανε να σου επιβαλλουν με το ζορι το μεσαιωνα τους και τη πνευματικη αποβλακωση την οποια πρεσβευουν. Και γιατι οχι αλλωστε, αυτοι κερδισμενοι θα βγουν. Με τους κουβαδες φτυαριζουν το χρυσο που κονομανε απ τους αφελεις:twisted: Το θέμα είναι πως και αυτά που πιστεύουν από κάπου επιρεάστηκαν/άκουσαν/διάβασαν(?)/προσυλητίστηκαν -όπως θες πες το- και τα πιστεύουν. Τώρα αν τα πιστεύουν επειδή τους φανηκαν λογικά, τους "μίλησαν", τους βαλαν σε τριπακι να σκεφτουν διαφορετικά από πριν και γουσταραν, ή επειδή ειναι γαμάτο γι'αυτούς να παπαγαλίζουν 5 κουβέντες που άκουσαν και ξέρουν ότι με αυτές θα προκαλέσουν αντιδράσεις γιατί είναι αντίθετες από τη γνώμη πολλού κόσμου (το κύρος δηλ του "απ'έξω", του "διαφορετικού", του "ξυπνάτε πρόβατα"), αυτό είναι άλλο θέμα. Eιναι αισχος να λες αυτα τα πραγματα προσπαθωντας να με υποβιβασεις, παιζοντας το ανετος και σωστος...Εσυ εισαι ο νορμαλ, εμεις οι διαφορετικοι που μπηκαμε σε ενα τρυπακι, που το παιζουμε γ@μ@τοι και οτι αλλη ανοησια κατεβασε το κομπλεξικο μυαλουδακι σου. Δεν εχεις το στοιχειωδες μυαλο να αντιληφθεις οτι αν ειχες γεννηθει σε αλλο τοπο/αλλο χρονο θα πιστευες σε αλλο θεο τωρα. Αντιθετα εγω, οπου και οποτε γεννιομουνα ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ θα πιστευα, γιατι η λογικη ειναι παντα κοινη. Καταλαβες θεουσε μου?... Ποιόν ρωτάς; Εμένα, τον ευατό σου ή γενικα;Oύτε την ερώτηση κατάλαβα. ...... Αλλά γιατί η ερώτηση; Είπε κανένας ότι εξυψώνει ή υποβιβάζει; Πιθανώς να μη διάβασες καλά το post στο οποίο απάντησες. Πιθανως αυτο ισχυει για σενα, δες πιο προσεκτικα το thread και θα δεις που απανταω. Αλλά η ανάγκη του καθενός να πιστεύει σε Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ/ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ θέλει.Δικαίωμα που χρησιμοποιάς και εσύ και εγώ και ο καθενας. Φυσικα και εχεις δικαιωμα να πιστευεις οπου θες. Οπως κι εγω εχω το δικαιωμα να κριτικαρω και σε οικτηρω για τις πνευματικες αλυσιδες που σου εχουν περασει(οικιοθελώς μαλιστα )
TonyMontana Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 είστε όλοι τυφλοί! ιδού η απόδειξη ότι υπάρχει θεός! http://www.imdb.com/gallery/granitz/4806/Events/4806/JenniferDe_Grant_8737650_400.jpg.html?hint=group και αν προσπαθείσετε να με πείσετε πως μαζεύτηκαν μερικά δις ατομάκια και σχηματίσανε μερικα μυρια μοριάκια και αυτά "κατά τύχη" και με το πέρασμα των αιώνων σχημάτησαν αυτά τα ματάκια, τα χειλάκια και τα μακρυά μαλλάκια ς τότε κύριοι αφήστε με στην ησυχία μου να ονειρεύομαι και να φαντάζομαι ότι γουστάρω! τα συγχαρητήρια μου που βγήκατε απτό matrix εγώ προτιμώ τον κόσμο με λίγη δόση φαντασίας. :D να σημειώσω ότι ως ηλ/γος μηχανικός και φαν όλων των επιστημών γνωρίζω καλά πως είμαστε πολλά ατομάκια ενωμένα αλλά όπως είπε και ο φίλος παραπάνω κρατώ και μια πισινή.
Lucifer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Ο θεός σου είναι ιδιαίτερα κακόγουστος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.