Προς το περιεχόμενο

Πώς θα ορίσω τα shares σε κοινόχρηστο δίκτυο?

aspirin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα δίκτυο με 3 υπολογιστές. Ο ένας είναι ο server και θέλω κάποιους φακέλους που έχω κάνει share να μην μπορεί να τους δεί ο άλλος υπολογιστής. Δλδ να πώ ότι το pc με ΙΡ 192.168.0.10 να μη δεί το φάκελο pictures. Αυτο πώς γίνεται? Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Δεν ξερω πως γινεται να τα κοψεις απο IP. Γενικως ομως μπορεις να κανεις πολλα πραγματα σε συγκεκριμενους χρηστες. Να καθορισεις το αν θα φαινεται το share, αν θα φαινεται αλλα δεν θα εχεις προσβαση, αν θα εχεις μονο για διαβασμα κλπ αλλα με βαση το χρηστη που κανει log in και οχι το μηχανημα.

Ειναι πανευκολο σε domain που ο καθε υπολογιστης γνωριζει ολους τους χρηστες ανα πασα στιγμη. Σε workgroup δεν ειναι τοσο απλο γιατι ο καθε υπολογιστης εχει τη δικια του μικρη βαση με χρηστες.

Θα σου ελεγα να φτιαξεις στο "server" 2 ακομα χρηστες με κωδικους

Απενεργοποιησηε το simple file sharing

Κανε ενα folder και κανε το share για ολους. Στα share permissions δωσε full σε ολους.

μετα φτιαξε εκει μεσα 2 αλλα folders, ενα για τον καθε χρηστη. μπες στα ntfs permissions και κοψε τους παντες εκτος απο τους administrators. Προσθεσε σε καθε ενα απο τους 2 φακελους τον ενα χρηστη που θες να εχει προσβαση.

Λογικα πρεπει να δουλεψει. Αν εχεις ονομασει τους 2 χρηστες πχ user1 user2, τοτε θα παει ο αλλος απο το "client" pc να μπει στο share, θα του ζητησει να δωσει ονομα και κωδικο. Θα βαλει user1 ή user2 και το αντιστοιχο password. Αυτοι οι χρηστες δεν εχουν καμια σχεση με τους τοπικους χρηστες που βρισκονται στο "client" pc

Δημοσ.

Ωραίος κ μπελαλίδικος τρόπος. Μια διευκρίνηση. Ο εκάστοτε πρέπει να κάνει login στο συγκεκριμένο φάκελο που έχει πρόσβαση? Θα ζητάει φαντάζομαι κωδικό σε κάποιο σημείο της διαδικασίας, σωστά? Θα το τσεκάρω. Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Δεν το εχω δοκιμασει. Θυμαμαι παλια που το ειχα κανει καπως ετσι ηταν η διαδικασια. Με το που παει να μπει καποιος σε ενα share νομιζω τοτε του ζηταει login/password. Αυτο το login/password θα διασταυρωθει με την τοπικη βαση χρηστων του "server", γι αυτο πρεπει να προυπαρχουν αυτοι οι χρηστες. Αν παει να κανει login εκει που δεν εχει προσβαση, δεν θα τον αφησει να μπει. Δεν ξερω αν μπορει το "client" να σωσει καπου τα στοιχεια του login η αν θα πρεπει καθε φορα να τα βαζει.

Δημοσ.

Για να κρατάει το login απλά θα πρέπει ο χρήστης που θα έχεις στον server τον ίδιο να έχεις στο client. ( Αν δεν έχεις domain αυτό)

Πχ. Στο Server θα έχεις χρήστη User1 με pass 1234. Στο client θα πρέπει να έχεις τον ίδιο χρήστη με τον ίδιο κωδικό, αλλιώς κάθε φορά θα ζητάει pass.

ΥΓ. Βέβαια τα win έχουν επίλογη να κάνεις ckeck και να σου θυμάται τον κωδικό αλλά 7/10 φορές δεν δουλευεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...