Προς το περιεχόμενο

Sata Conections απορία

Vatos_locos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ξέρω αν όλοι οι sata δίσκοι exon αυτό που θα ρωτήσω εγώ all μου κάνει μεγάλη περιέργεια να μην ξέρω τι είναι λοιπόν οι sata μου είναι 2 seagate μπαρακούντα και στο πίσω μέρος τους στις συνδέσεις έχουν 3 υποδοχές μια για το interface μια για το ρεύμα και μια άλλη που είναι με 5 pinsden μπορώ να το εξηγήσω κάπως γι aauto παραθέτω μια φωτογραφία που βρήκα

http://www.winnetmag.com.tr/dergi/bttest/res/013.jpg

Δημοσ.

to exoun kai oi dikoi mou oi western digital kai den eixa anarotithei pote. me ena search vrika oti onomazetai jumper block kai exei mono ergostasiaki xrisi. den mas afora diladi. an vro pos akrivos xrisimopoieitai tha enimeroso.

Δημοσ.

εμενα ειναι 4 pin στον barracuda κατι σαν αυτα που εχουν τα cd για τον αναλογικο ηχο βεβαια δεν εχει καμια σχεση με ηχο. ειναι για να βαλουμε τζαμπερ για να τον κανουμε sata1. δειτε την φωτο.

Δημοσ.

ναι παιδιά οι sata μου όμως δεν είναι sata 2 ;) μάλλον εργοστασιακό έινια όπως λέει ο dimokritos :D αν μάθουμε και την χρησιμότητα του έτσι για να μας φύγει η απορία για αυτό μονο ρωτάω κάτι παρόμοιο είχα και εγώ φανταστεί αλλα ποιος ξέρει

Δημοσ.

μπορει να εχουν ενα καλουπι και απλα να μην δουλευουν σε σενα τα τζαμπερ. η φωτο ειναι απο μεσα απο την seagate και το λεει καθαρα τι κανει. εκτος και δεν λες για αυτο το μπλοκ.

Δημοσ.

Παιδιά όλα αυτά που λέμε είναι μαζί. Και παλιά οι PATA είχαν 8 pins και εμείς χρησιμοπούσαμε μόνο τους 3 συνδυασμούς από αυτά (Master, Slave CS άντε και stand alone που ήταν συνήθως χωρίς jumber). Σκέφτεστε πόσοι ακόμα συνδυασμοί υπήρχαν; Πιοιος ο λόγος να υπήρχαν τόσα πολλά pins. Προφανώς με κατάλληλους συνδυασμούς αυτών οι τεχνικοί παίρνουν κάποιοες πληροφορίες από τον δίσκο και προφανώς δεν θα το βγάλουν live στο site τους...

Δημοσ.

σιγουρα δεν ειναι για πλακα μπορει να τα φλασαρουν απο εκει η να περνουν στοιχεια σε καποια αστοχια για να καταλαβουν τι το προκαλεσε κλπ.

Δημοσ.

για το flashαρισμα δεν νομίζω αφού υπάρχουν εργαλεία που flashαρουν δίσκους με νέο firmware χωρίς καμια extra σύνδεση θυμάμαι είχα flashαρει έναν sata ενός φίλου με αποτέλεσμα να μην δούμε καμια διαφορα στην απόδοση του

Δημοσ.

isos den katalava ego kati stin erotisi tou vatos_locos. i klasiki sustada pins pou exoun oloi oi diskoi einai gia ton gnosto logo. ektos apo plirofories pou mporei na parei kapoios expert gia ton disko, exei kai kapoies alles leitourgies analoga me ti pins gefuroneis pou mporei na tis kanei kai o xristis.

ego theorisa oti ennoeis mia alli upodoxi dipla apo tin sustada me ta pins, pou opos mporo na do tora proxeira apo to kouti, den periexei pins. den exo omos kali oratotita. dld, exoume tin trofodosia sata, tin sundesi sata, tin trofodosia molex, tin sustada apo pins kai mia akoma upodoxi stin opoia anaferomai. auto mporesa na vro sto search oti exei ergostasiaki xrisi. osos omos kai na min epsaksa arketa i na min katalava. me katharo kai perissotero xrono tha to ksanapsakso. mexri tote kathe idea euprosdekti.

sto deutero pdf pou parathese to palikari pio pano, stin fotografia tis selidas 22, anaferomai sto keno koutaki pou fainetai sxedon stin mesi tous disko.

Δημοσ.

όχι οι δικη μου δίσκοι έχουν 3 υποδοχές την sata για την σύνδεση με την μητρική την σύνδεση power για το ρεύμα και την συστοιχία με τα 5 pins είναι αυτή που φαίνεται στο manual που έδωσε ο ninos30 και λέγεται jumper block

Δημοσ.

το ρομποτ που τα φτιαχνει μπορει να τα φλασαρει απο εκει για πρωτη φορα και το firmware δεν ειναι παντα για αποδοση μπορει να ειναι και για προστασια η για αλλα πραγματα.

όχι οι δικη μου δίσκοι έχουν 3 υποδοχές την sata για την σύνδεση με την μητρική την σύνδεση power για το ρεύμα και την συστοιχία με τα 5 pins είναι αυτή που φαίνεται στο manual που έδωσε ο ninos30 και λέγεται jumper block

5 pins ειναι η 4?

cuda_sata_block.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...