Προς το περιεχόμενο

Plextor ή NEC?

SL9S9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

mourlos εντάξει πούλα την τρελλα σου.

Εσύ μπορεί απ' τη retail συσκευασία να μην καταλαβαίνεις την ποιότητα. Εγώ όμως την υποψιάζομαι απ' το recorder που τσιγκουνεύεται και το σακουλάκι.

Δικηγόρος της Plextor δεν είμαι και δεν έχω λόγο να πείσω κάποιον.

Άμα είστε ευχαριστημένοι με NEC πάρτε το Nec.

Eγώ ήμουν ευχαριστημένος με Plextor και την ξαναπροτίμησα.

Όπως και δεν πρόκειται να ξαναπάρω Pioneer ακόμα και αν μου το δώσουν τζάμπα...

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κι οχι μονο αυτο που λες γιατι ηταν ετσι αν δεις την retail συσκευασια του nec optiarc του τελευταιου θα παθεις πλακα.... Το θεμα ειναι οτι ναι ενταξει η plextor εχει πολυ καλες εξτρα δυνατοτητες οπως το gigarec στα cd's καποτε αλλα το προβλημα ειναι οτι πχ τα συγκεκριμενα δισκακια που γραφοντουσαν με την εν λογω τεχνολογια παιζονταν απο ελαχιστα players καποια δεν τα αναγνωριζαν.... Τωρα ολες τις αλλες τεχνολογιες μπορεις να τις πραγματοποιησεις και σε αλλα μηχανηματα με ενα καλο software πχ alcohol....

Mporeis me merika Benq na diabasis diskai poy einai gramena me gigarec :) isos na yparxoyn kai meria akoma dvd-/+rw/rom poy na ta diabazoun.

Δημοσ.

Πάρε το NEC. Είναι το ίδιο σκυλιά. Ακόμα κι αν χαλάσει κάποια στιγμή, θα πρέπει να αγοράσεις άλλο δύο για να ξεπεράσεις την τιμή αγοράς του Plextor.

Εγώ έχω απο τα πρώτα dual-layer της NEC, έχω γράψει άπειρα DVD και δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δημοσ.

Nec γιατί η plextor όντως θα διακόψει τη παραγωγή και δέν ξέρω σε τι περιπέτειες θα μπείς άν σου πάθει κάτι,και δέν φοβάμαι τη plex στο Βέλγιο τους εδώ φοβάμαι μή σου κάνουν καμμιά νίλα και τρέχεις του στύλ: -Η εταιρεία μας δέν εισάγει πλέον αυτή τη μάρκα συνεπώς βρείτε τον αντιπρόσωπο...κτλ κτλ Βέβαια και τα nec σκίζουν πλέον!

Δημοσ.

Ρε zedone λες ότι φοβάσαι τους "εδώ"

Γιατί αν πάθει κάτι υπήρχε περίπτωση να το πας στους "εδώ"?

Να το κάνουν τί?

Πήγα το Pioneer στο Πλαίσιο στους τεχνικάρες τους, έβαλαν ένα DVD είδαν οτι ούτε DVD δεν μπορεί να διαβάσει και μου είπαν και το εκπληκτικό ότι "κανονικά το service χρεώνεται!"

Ποιό service ρεεε! Ασχετίλες!...

Στην Plextor φίλε μου στέλνεις το recorder στο Βέλγιο και σε 2 μέρες σου στέλνουν άλλο. Θυμάμαι μάλιστα και περιπτώσεις που δε χρειαζόταν καν να στείλεις το recorder σου στο Βέλγιο (με έξοδα της Plextor βέβαια)

Απλά συμπλήρωνες τη φόρμα και σου έστελναν άλλο.

Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα για το Ελλάντα.

Anyway ούτε η Plextor θα κλείσει, ούτε κινδυνεύεις απο τους ντόπιους.

Γι' αυτό γύρισα στην plextor. Γιατί βαρέθηκα τους ντόπιους ειδήμονες και πανεπιστήμονες...

(Όπως βαρέθηκα να απαντώ σε ότι κεραμμύδα πετάει ο καθένας εδώ μεσα...)

Δημοσ.
Mporeis me merika Benq na diabasis diskai poy einai gramena me gigarec :) isos na yparxoyn kai meria akoma dvd-/+rw/rom poy na ta diabazoun.

benq δεν θα αγοραζα σε καμμια περιπτωση....γενικα εταιρειες που γινονται πολυ αποτομα γνωστες και καταπιανονται με ολα δεν τις πλησιαζω....αντιθετα η nec ειναι μια εταιρεια παρα πολλα χρονια στον τομεα των υπολογιστων και ο,τι εχω αγορασει σε nec δεν εχει χαλασει ακομη...λαμπρο παραδειγμα το cd player Που εχει το laptop μου που ειναι το omnibook xe3gc το εχω 7 χρονια και δεν εχει παθει τπτ..... Θα μου πεις και επειδη το cdplayer δεν εχει χαλασει σημαινει οτι η nec μαμει και δερνει...οχι αλλα κατι μπορει να σημαινει στην ποιοτητα κατασκευης και ειδικα οταν μια εταιρεια σαν την hp την εμπιστευεται μεχρι σημερα... Nec οθονες εχει δει κανεις απο κοντα? Ειχε ποτε καποιος....Δειτε ποιοτητα nec οθονης και πειτε μου γνωμη σε σχεση με αλλες εταιρειες τυπου benq....belinea....viewsonic....και μετα lite on ...teac κοκ

Δημοσ.

Ε, όχι ρε συ lemuria να συγκρίνεις τώρα ποιότητα οθόνης NEC με Eizo ας πούμε...

Θα τρελλαθούμε τελείως μου φαίνεται σήμερα...

Δημοσ.

Συγγνωμη συνεκρινα με eizo? Τι λες τωρα που κολλαει αυτο? Μηπως εγραψα οτι oi nec ειναι οι καλυτερες οθονες? lol.....Ξαναδιαβασε λιγο καλυτερα τι γραφω....

Ασχετα αν οι eizo tft δεν εχουν καμμια σχεση οσον αφορα τη πρωτοπορεια με τις eizo lcd.... Ο,τι ισχυει για την plextor στα dvdr σε σχεση με τα cdr ισχυει και για την eizo στις tft σε σχεση με τις lcd....

Δημοσ.
(Όπως βαρέθηκα να απαντώ σε ότι κεραμμύδα πετάει ο καθένας εδώ μεσα...)

3exases na pros8esis merika pragmata..... meta το ο καθένας, όπως το άσχετος.

Δημοσ.

Happy Nec user! :-)

Έχω βάλει και σε άλλα 2 πισιά και δουλεύουν όλα μια χαρά!

Αν θέλεις να δώσεις τα παραπάνω χρήματα για το Plextor δώσε τα...

Πάντως θέμα αξιοπιστίας των Nec δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Στην Plextor φίλε μου στέλνεις το recorder στο Βέλγιο και σε 2 μέρες σου στέλνουν άλλο. Θυμάμαι μάλιστα και περιπτώσεις που δε χρειαζόταν καν να στείλεις το recorder σου στο Βέλγιο (με έξοδα της Plextor βέβαια)

Απλά συμπλήρωνες τη φόρμα και σου έστελναν άλλο.

Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα για το Ελλάντα.

Αυτό έλειπε να μη σου στείλουνε... ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΜΗΜΑ SERVICE ΕΔΩ ΓΛΥΤΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...

Είχα αγοράσει Plextor 708A 240 ευρώ και στα 2,5 χρόνια τα 'φτυσε... η χειρότερη αγορά που έκανα ποτέ...

....και στο φίλο που γράφει για συσκευασίες κλπ. τους περισσότερους τους ενδιαφέρει η ποιότητα εγγραφής και αδιαφορούν για τα υπόλοιπα...

Δημοσ.

Και έγω είχα plextor και εφόσον δέν υπάρχει επίσημος αντιπρόσωπος το service το αναλαμβάνει ο κάθε ανεξάρτητος εισαγωγέας που το αγόρασες.Άπαξ και plex κλείσει το τμήμα των εγγραφέων (Τα μαγνητικά μέσα παραμένουν) πώς θα αναλάβει ο εδώ εισαγωγέας τη διαδικασία αντικατάστασης εφόσον έχουν σταματήσει τη συνεργασία τους π.χ εδώ και 1,5 χρόνο;Δέν έχουν όλοι την όρεξη να ταχυδρομούν (και να πληρώνουν συστημένα) στο Βέλγιο.Τέλος για συσκευές οποιασδήποτε μάρκας και τύπου υπεύθυνη και σύμφωνα με το νόμο είναι η αντιπροσωπεία για τη κάλυψη της εγγύησης,η προσφορά τεχνικών υπηρεσιών απο κάποια άλλη εταιρεία χρεώνεται κανονικά και με το νόμο και άς είναι στην εγγύηση(Δέν καλύπτει το πλαίσιο την εγγύηση των προϊόντων της pioneer ασχέτως που άν θές στο φτιάχνει ή αναλαμβάνει να τους το στείλει)

Δημοσ.

Εγώ αγόρασα ένα Nec 7173A και μερικά άδεια δισκάκια ΔΕΝ μπορεί να τα διαβάσει με την πρώτη. Ανοιγοκλείνω το tray 2-3 φορές και τότε μπορεί να τα διαβάσει.

Πήρα Nec γιατι είμουν πολύ ευχαριστημένος από το παλιό μου (3500).

Τώρα που έβαλε η Sony το χεράκι της μέσα τα πράγματα δεν θα πάνε καλά, να μου το θυμηθείτε.

Αν ήξερα ότι είναι πλέον Nec-Sony δεν θα το αγόραζα πότε...

Θα προτειμούσα ένα samsung που είδα ότι είναι και Sata.

Δημοσ.

Έκανα κάποια tests με το νέο μου Plextor760 σε κάποια φρεσκογραμμένα That's Taiyo Yuden 8X ceramic και έκανε πραγματικά εκπληκτική εγγραφή με βάση τα DVD quality tests των Plextools.

Mου κάνει εντύπωση πάντως που το Plextor δε δέχεται να γράψει τα That's σε μεγαλύτερη απ' την ονομαστική τους 8Χ ταχύτητα.

Και καλά κάνουν κατά την άποψή μου γιατί και με το Pioneer πάντα επέλεγα 8χ και όχι 12Χ.

Σημασία έχει η απόλυτη ποιότητα και όχι το μισό λεπτό που ενδεχομένως να κερδίσεις στο τέλος της εγγραφής.

Δημοσ.
Άπαξ και plex κλείσει το τμήμα των εγγραφέων (Τα μαγνητικά μέσα παραμένουν) πώς θα αναλάβει ο εδώ εισαγωγέας τη διαδικασία αντικατάστασης εφόσον έχουν σταματήσει τη συνεργασία τους
Είπαμε ότι ο τοπικός εισαγωγέας δεν έχει σχέση! Μπένεις στο site της Plextor, συμπληρώνεις μία φόρμα και σου στέλνουν έναν κωδικός. Παίρνεις τηλ την DHL (αν θυμάμαι καλά) και έρχονται και στο παίρνουν και σε 2 μέρες σου φέρνουν άλλο.

Την πρώτη φορά που έσπασα το πορτάκι μόνος μου (και τους το έγραψα στο mail!!) έτσι έγινε. Την δεύτερη φορά μου στείλαν κατευθείαν άλλο και έχω σπίτι ακόμα το χαλασμένο.

Τώρα όσων αφορά ποιότητα θα σας πω ότι τώρα που πήρα καινούργια σύστημα, είπα να μην δώσω πολλά λεφτά για plextor και πήρα NEC. Στο πρώτο DVD που έβαλα δεν μπόρεσε να το διαβάσει!!! (ΟΚ ήταν ψιλοχάλια:( ) Όπως καταλαβαίνετε μετά του έβαλα το Plextor από τον παλιό pc και το διάβασε (ζορίστηκε ομολογώ, αλλά τα κατάφερε!!:mrgreen: ).

Και να σημειώσω ότι με κάθε αλλάγή drive γινόταν και μια μικρή επέκταση της εγγύησης!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...