Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα συνεργασίας router & ethernet

DJJordan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για άλλη μια φορά, θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.

Λοιπόν, αγόρασα το πακέτο DSLcube της Vivodi και αποφάσισα να συνδέσω το router της microcom που υπήρχε στη συσκευασία, με σύνδεση LAN.

Αγόρασα μία κάρτα ethernet της netgear της οποίας και ενημέρωσα τους drivers μέσω του cd που συνόδευε, την οποία και τοποθέτησα στο τελευταίο pci slot (κάτω κάτω) που ήταν και το μοναδικό διαθέσιμο (δεν ξέρω αν πάιζει κάποιο ρολο η θέση). Σύνδεσα το router και ενώ μου βρίσκει δύκτιο, δεν μπορώ να μπώ στη σελίδα με τις ρυθμίσεις του router (γράφοντας http://10.0.0.2) αλλά ούτε να βάλω user name & passward μέσω του CD εγκατάστασης της σύδεσης

ενώ όλα αυτά γίνονται μέσω USB σύνδεσης κανονικά, με ethernet δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με το router και επίσης εμφανίζεται δίπλα στην ώρα ενά εικονίδιο που γράφει "περιορισμένο δύκτιο"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

auto simvainei giati den exeis ftiaksei sosta tis rithmiseis stin karta diktiou sou. Tha vreis tin sindesi lan sto pc sou kai tha patiseis deksi klik > proprerties. Meta sto kainourio patathiro pou tha sou anoixei kai stin epilogi General tha pas sto megalo kouti kai tha vreis ti Internet Protocol ( Tcp/Ip).

Tha to epilexeis kai sti sinexeia tha patiseis to Properties. Sto kainourio paratiro tha patiseis Use The Following IP Address kai tha valeis

Ip Address : 10.0.0.1

Subnet Mask : 255.0.0.0

Default Gateway : 10.0.0.2

Preferred DNS : 10.0.0.2

Meta tha patiseis se ola ok kai tha eisai jet :-D

Αφού επανεγκατέστησα τον πιο πρόσφατο driver που βρήκα στο cd, το ρύθμησα όπως μου λέτε, αλλά παρόλο που αυτή τη φορά δεν βγαίνει το εικονίδιο σφάλματος (περιορισμένο δύκτιο) προσπαθεί για ατκετή ώρα να ανοίξει η σελίδα ρυθμήσεων του router στον internet explorer, αλλά στο τέλος σταματάει και γράφει ότι πιθανώς δεν βρίσκει διακομιστή.

Κάτι άλο που παρατήρησα είναι ότι μόλις ανοίξω το διακόπτη του router ανοιγολείνει συνέχεια η σύνδεση δυκτίου για 3-4 δεπτερόλεπτα.

Δίνω σχετικές πληροφορίες:

Έχω Ελληννικά xp sp2 pro και οι κάρτες pci απο πάνω προς τα κάτω είναι:

tv tuner

usb

ηχου

firewire

ethernet

Υπενθυμίζω ότι το router εγκατεστημένο σε usb δουλέυει κανονικότατα και μάλιστα με αυτόματες ρυθμίσεις.

KANE KAPOIa apla pragmata.me allo ethernet kalodio.b.dokimase na xamiloseis tin karta diktiou sta 10 mbit anti 100 dokimase se alli karta diktiou kai to girnas sta ergostasiaka.an den petixei tipota apo ola auta isos einai provlima tou router.gia auto kai kalo tha ine na deis se allo pc.

άλλο καλώδιο δοκόμασα, στο μόνο που ελπίζω είναι να τη βάλω σε άλλο slot ή να χαμηλώσω την ταχύτητα. Το δύσκολο είναι να βάλω άλλη κάρτα (πριν ένα μήνα την αγόρασα) όσο για το router έχω δύο ίδια (το ένα απο πέρσυ) και στα δύο τα ίδιο πρόβλημα.

Σε άλο pc είναι επίσης δύσκολο και το θέμα είναι να λειτουργείσει στο δικό μου pc.

αν δε γίνει τίποτα θα αναγκαστώ να δεσμεύσω usb για να κάνω τη δουλειά μου, αλλά σε αυτή την περίπτωση έχω ένα άλλο ερώτημα:

Θα έχω normal ταχύτητα σε usb1 με ADSL στα 4Mb;

exoumekai leme.an kanei kai to allo router ta idia tote oi i drivers tis kartas i provlima me tin karta diktiou i kati me to pc.opote ipoxreotika prepei na pas stis ales dokimes.i usb1 ine poli perisotera megabit apo ta 4mb tis adsl sou opote den xaneis.den thimame poso einai alla ine pio grigori.

ok ευχαριστώ. απλά το ψάχνω να συνδεθεί LAN επειδή σε usb που είχα πέρσυ dslcube, μου έκανε κάτι κοληματάκια στο άνοιγμα ιστοσελίδων

'Α μου είπανε απο vivodi οτι θα συνδεθεί σε 30 εργάσιμες. Είναι λογικό?

Το θέμα είναι απλό: έχω 5 slot pci αλλά έχω και 5 κάρτες pci, οπότε βασίζομαι και στα 5 slot. Εφόσον δεν δουλεύει το 5°, έβγαλα την κάρτα ethernet που την χρειαζόμουν λιγότερο απο τις άλλες, και το θέμα έληξε εκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...