sa3rdna Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Καλησπέρα έχω την Ultimate X1950Pro της Sapphire, η συγκεκριμένη κάρτα έρχεται overclocked από την Sapphire (βασικά η μνήμη της). Κι εδώ ξεκινάει το πρόβλημα, ο driver της Ati δεν αναγνωρίζει την ανεβασμένη ταχύτητα της μνήμης με αποτέλεσμα αυτή να υπολειτουργεί. H Sapphire λοιπόν με τη σειρά της αναγνωρίζοντας το πρόβλημα προτρέπει τους πελάτες της να κάνουν update το bios της κάρτα, δίνοντας μάλιστα τα κατάλληλα εργαλεία στο site της. Το θέμα τώρα είναι πως μπορώ εγώ, που δεν έχω ασχοληθεί ξανά με το θέμα (bios update σε κάρτα γραφικών), να κάνω την αναβάθμηση χώρις πρόβλημα. Παρακαλώ λοιπόν όποιον ασχολείτε με το άθλημα να με βοηθήσει. Θα σας παρακαλούσα αν είναι εύκολο να ανεβάσετε κάποιο είδος walktrhough να διαβάσω για να τα καταφέρω, ας είναι και στα αγγλικά δεν με πειράζει ή κάποιο link με σχετικές οδηγίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους ασχολήθουν για να με βοηθήσουν.
Delirium Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Dokimase prota kapoia software lysi, typou Rivatuner//Atitool//Powerstrip H douleia sou mporei na ginei mia xara kai etsi! Sto "synisto", epeidi ta bios updates, einai zorika pragmata, gia na min psaxnesai gia pci meta ... :twisted:
sa3rdna Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 δυστυχώς φίλε μου η μόνη λύση είναι το bios update το λεει και η Sapphire. Αλλιώς η κάρτα δεν αναγνωρίζεται σωστά.
Delirium Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Dexomai afto pou les, alla entyposiazomai :twisted: Den allazei memory speed meso software....! Enas genikos [alla palioteros] flash odigos edo: http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/34 http://www.techpowerup.com/downloads/Utilities/BIOS_Flashing/ATI
sa3rdna Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 λοιπόν κοίτα για να καταλάβεις με τους 6.9 catalyst η κάρτα δουλεύει κανονικά, βέβαια μιλάμε για τους drivers που είχε το cd της κάρτας και οι οποίοι είναι πειραγμένοι από την Sapphire. Με οποιον άλλο driver της σειράς 6 κι αν δοκιμάσω η κάρτα δουλεύει underclocked, είναι βέβαια δυνατό να της κάνω overclock και δουλεύει κανονικότατα. με την σειρά 7 όμως των catalyst (που και πάλι δουλεύει underclocked) μόλις πάω να την ανεβάσω έστω κι 1mhz αρχίζει να αναβοσβήνει η οθόνη με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργική. από το γεγονός αυτό ξεκίνησε και το πρόβλημά μου. έψαξα λοιπόν στο forum της Sapphire και λένε ότι έβγαλε η εταιρία νέο bios που διορθώνει το πρόβλημα. αν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά στο site της Sapphire να δείς τι λένε.
Delirium Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 To mono pou mporo na "systiso" einai: * sxolastiki prosoxi, stin oli diadikasia * na kratiseis 1 antigrafo tou bios sou * exe mia pci vga os efedreia anagkis * kalytera update me ups an exeis
sa3rdna Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 λοιπόν αντίγραφο του bios ήδη κράτησα και έχω και ups. αυτό που δεν ξέρω είναι αν πρέπει να κάνω το update μέσα από τα windows ή από dos? τι προτύνεις?
Delirium Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Genikotera, mesa apo dos, einai kalytera -nomizo... Ektos ki an i Sapphire, exei kapoio eidiko winutility. Den exo mpei sti selida tis -1950 den tha do pote
sa3rdna Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Παίδες καλημέρα, επανέρχομαι στο θέμα της κάρτας μου καθώς μόλις πριν από λίγο flashαρα την κάρτα με το καινούριο bios που μου έστειλαν σήμερα οι τεχνικοί της Sapphire. Η όλη διαδικασία έγινε πολύ εύκολα μέσα από Dos (εδώ να ευχαριστήσω και τα παιδιά για τα link που μου έδωσαν) και η καρτούλα πάει σφαίρα (στην κυριολεξία όμως) και παραθέτω τα αποτελέσματα από 3dMark 05. Λοιπόν CPU Athlon64 x2 4600+, Ultimate X1950Pro (όπως ήταν όταν την πήρα, δλδ underclocked) με 6.12 drivers και Windows XP (το τονίζω καθώς είναι πιο γρήγορα σε 3d εφαρμογές από τα Vista που έχω τώρα) 9120 πόντοι. Και μετά το flashάρισμα ( με core@580mhz και ram@797mhz :twisted: , τα κανονικά της δλδ) με 7.1 drivers και Windows Vista (που αποδεδειγμένα είναι πιο αργά από τα XP) η κάρτα πέταξε στους 9922 πόντους, με όλα τα processes των Vista να τρέχουν κανονικά και με antivirus να τρέχει. Ελπίζω πάντως ότι πολύ γρήγορα θα σπάσω το φράγμα των 10000 πόντων μπορεί και 11000 με overclock στον επεξεργαστή. Αυτά από την εμειρία μου κι αν κάποιος έχει την ίδια καρτούλα ευχαρίστως να του στείλω το bios. Τέλος να παραθέσω ότι πολλοί στο εξωτερικό flashάρουν τις απλές X1950Pro σε Ultimate με αυτό το bios και οι καρτούλες πετάνε.
adolfos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Φίλε μου, έχω τη συγκεκριμένη κάρτα σε ένα μηχανάκι, έχω παρατηρήσει το ίδιο θέμα αλλά δεν πολυασχολήθηκα... Η κάρτα είναι αρκετά γρήγορη από τη μαμά της. Πάντως θα ήθελα να τη δω να δουλεύει στις εργοστασιακές συχνότητες, οπότε αν μπορείς να μου στείλεις το bios. Σου άφησα και pm.
sa3rdna Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Done, αν δεν βαριέσαι πες μας και τι διαφορές παρατήρησες με το νεο bios.
adolfos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Ευχαριστώ για το αρχείο, μόλις είδα ότι το έχουν ανεβάσει και στο site της sapphire. Με το Winflash δεν μπορώ να κάνω δουλειά, βγάζει P/N mismatch. Πρέπει να ξεθάψω το floppaki δυστυχώς.
sa3rdna Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 μην το κάνεις απο floppy, καλύτερα από κανένα usb stick αν έχεις ή από κανένα σκληρό με fat32 για να τον δει το dos.
adolfos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Το έκανα από CD, δούλεψε αψεγάδιαστα. Δεν μπορώ να δώσω εντυπώσεις σχετικά με βελτίωση επιδόσεων, μόνο PES6 παίζω πλέον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.