dragon_syr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δεν υπάρχει λόγος να την πέσουμε στον JOUN παιδιά. Και εγώ, πέντε χρόνια πριν, αυτά που λέει ο JOUN θα έλεγα. Θα θεωρούσα αδύνατον να συμβαίνει κάτι τέτοιο, απο τη στιγμή που έμαθα, σαν δεδομένο, οτι η γείωση έρχεται απο την παροχή της ΔΕΗ. offtopic δεν την πεφτω στον JOUN , απλα ειμαι αντιθετος στην λογικη του να γραφω κατι σε forum απλα και μονο για να γραψω χωρις να εχω την αναλογη γνωση του θεματος. Το εχει γραψει ο ιδιος και ελπιζω να το πρατει απο εδω και περα. Και ζητώ συγνωμη εαν πείραξε τον ιδιο ή καποιον αλλον η παραθεση μου..αλλα ήταν ελκυστικη η δικη του παραθεση )
Powerline Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Εντάξει, μωρε. Δεν έχω πιεί καφέ ακόμα και είμαι λιγάκι εκτός τόπου και χρόνου. Sorry (και ενετλώς off-topic)
JOUN Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 offtopic δεν την πεφτω στον JOUN , απλα ειμαι αντιθετος στην λογικη του να γραφω κατι σε forum απλα και μονο για να γραψω χωρις να εχω την αναλογη γνωση του θεματος. Το εχει γραψει ο ιδιος και ελπιζω να το πρατει απο εδω και περα. Και ζητώ συγνωμη εαν πείραξε τον ιδιο ή καποιον αλλον η παραθεση μου..αλλα ήταν ελκυστικη η δικη του παραθεση ) H γειωση ΠΡΕΠΕΙ βασει κανονισμου της ΔΕΗ να συνδεεται με τον ουδετερο μεσα στον μετρητη (ουδετερωση)δηλ.πρεπει απο τον μετρητη μεχρι τον πινακα το καλωδιο να ειναι τριπλο(3*6 παλαιοτερα ,3*10 πλεον)οποτε γιατι να γινει συνδεση με τους σωληνες της υδρευσης μεσα στην κουζινα και οχι στην εισοδο του σπιτιου που ερχονται οι παροχες; Tωρα το τι εκανε ο καθε ασχετος (να μην πω ηλεκτρολογος)ειναι αλλη ιστορια. Θα μπορουσε να μην ειχε βαλει καθολου γειωση η να ειχε βαλει ενα καλωδιο απο τον μετρητη το οποιο θα σταματουσε στο επομενο μπουατ (πραγμα που το εχω δει)Αυτο δεν παει να πει οτι ειναι σωστο ουτε οτι εγω δεν ξερω τι λεω(δεν ξερεις τι γνωσεις εχω ετσι Τελος δεν γραφω για να γραψω κατι αλλα επειδη ειναι η αρμοδιοτητα μου. ΟΚ?
JOUN Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Όσο και αν σου κάνει εντύπωση, ισχύει αυτό, απόλυτα. Το είδα πριν απο τέσσερα χρόνια περίπου, όταν αντιμετώπισα πρόβλημα μετά απο μία μετακόμιση που έκανα. Προσπαθούσα να συνδέσω την κουζίνα και με χτύπαγε ρεύμα πάνω στο σασσί της. Ο ηλεκτρολόγος που κάλεσα, έσφιξε ένα στεφάνι στο ποτήρι (σιφόν) του νερχύτη και στερέωσε καλύτερα ένα καλώδιο που συνδεόταν εκεί. Ο ίδιος είναι που μου είπε οτι η γείωση συνδεόταν εκεί σε παλιότερες οικοδομές, όταν οι τότε τεχνικοί της ΔΕΗ, πενήντα περίπου χρόνια πρίν, δεν έκαναν πάντοτε συνδέσεις με γείωση στην κεντρική παροχή. Τώρα πλέον, που αυτές οι κατασκευές είναι πιο σωστές σε άποψη ασφάλειας και τα υδραυλικά ΔΕΝ είναι απο μολύβι, αλλά απο πλαστικό, η γείωση έρχεται απο το μετρητή. Αυτο που ελεγα παραπανω εκανε.Απλως συνδεσε το σασι της κουζινας με τις σωληνες οποτε το ρευμα πλεον δεν περνουσε μεσα απο το σωμα σου αλλα απο το καλωδιο που συνδεσε γιατι ειχε πολυ μικροτερη αντισταση.Αυτο ομως ΔΕΝ ειναι γειωση.Δηλαδη αν στο υπολοιπο σπιτι ειχες προβλημα δεν θα αλλαζε τιποτα
Powerline Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 H γειωση ΠΡΕΠΕΙ βασει κανονισμου της ΔΕΗ να συνδεεται με τον ουδετερο μεσα στον μετρητη (ουδετερωση)δηλ.πρεπει απο τον μετρητη μεχρι τον πινακα το καλωδιο να ειναι τριπλο(3*6 παλαιοτερα ,3*10 πλεον)οποτε γιατι να γινει συνδεση με τους σωληνες της υδρευσης μεσα στην κουζινα και οχι στην εισοδο του σπιτιου που ερχονται οι παροχες;Tωρα το τι εκανε ο καθε ασχετος (να μην πω ηλεκτρολογος)ειναι αλλη ιστορια. Θα μπορουσε να μην ειχε βαλει καθολου γειωση η να ειχε βαλει ενα καλωδιο απο τον μετρητη το οποιο θα σταματουσε στο επομενο μπουατ (πραγμα που το εχω δει)Αυτο δεν παει να πει οτι ειναι σωστο ουτε οτι εγω δεν ξερω τι λεω(δεν ξερεις τι γνωσεις εχω ετσι Τελος δεν γραφω για να γραψω κατι αλλα επειδη ειναι η αρμοδιοτητα μου. ΟΚ? Μήπως σου διαφεύγει, φίλτατε JOUN, οτι μιλάμε για οικοδομές που χτίστηκαν τη δεκαετία του 50; Μην λαμβάνεις υπ'όψιν αυτά που γνωρίζεις σήμερα, αλλά τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Όπως έγραψα και πιο πάνω, πέντε χρόνια πρίν, αν γινόταν αυτή η συζήτηση, θα ήμουν ο πιο φανατικός υποστηρικτής σου. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός οτι, τότε, αυτό που ανέφερα γινόταν. Υ.Γ. Ας μην αρχίσουμε να αρπαζόμαστε για το ποιός έχει δίκιο και ποιός είναι ο πιο ειδικός στο θέμα. Απευθύνομαι σε όλους μας με αυτό, εμού συμπεριλαμβανομένου.
JOUN Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μήπως σου διαφεύγει, φίλτατε JOUN, οτι μιλάμε για οικοδομές που χτίστηκαν τη δεκαετία του 50; Μην λαμβάνεις υπ'όψιν αυτά που γνωρίζεις σήμερα, αλλά τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Όπως έγραψα και πιο πάνω, πέντε χρόνια πρίν, αν γινόταν αυτή η συζήτηση, θα ήμουν ο πιο φανατικός υποστηρικτής σου. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός οτι, τότε, αυτό που ανέφερα γινόταν. Υ.Γ. Ας μην αρχίσουμε να αρπαζόμαστε για το ποιός έχει δίκιο και ποιός είναι ο πιο ειδικός στο θέμα. Απευθύνομαι σε όλους μας με αυτό, εμού συμπεριλαμβανομένου. OK no problem
citroen_vts Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δε διάβασα όλα τα post και μπορεί να πω το ίδιο Παρε ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και δοκίμασε σε μια πρίζα τη γείωση , βγάλε πρώτα αν είναι ευκολο όλα αυτά που είπες ότι εχεις η κατεβασε την ασφάλεια από αυτά. Αν δεις τώρα ότι αναβει το δοκιμαστικο , πιαστο και με το χερι (δεν θα σε χτυπήσει) Αν συμβαίνουν τα παραπάνω φωνάξτε ηλεκτολόγο να τσεκάρει τη πολυκατοικία καποιος από ολους εχει κανει μα…..
dragon_syr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 H γειωση ΠΡΕΠΕΙ βασει κανονισμου της ΔΕΗ να συνδεεται με τον ουδετερο μεσα στον μετρητη (ουδετερωση)δηλ.πρεπει απο τον μετρητη μεχρι τον πινακα το καλωδιο να ειναι τριπλο(3*6 παλαιοτερα ,3*10 πλεον)οποτε γιατι να γινει συνδεση με τους σωληνες της υδρευσης μεσα στην κουζινα και οχι στην εισοδο του σπιτιου που ερχονται οι παροχες;Tωρα το τι εκανε ο καθε ασχετος (να μην πω ηλεκτρολογος)ειναι αλλη ιστορια. Θα μπορουσε να μην ειχε βαλει καθολου γειωση η να ειχε βαλει ενα καλωδιο απο τον μετρητη το οποιο θα σταματουσε στο επομενο μπουατ (πραγμα που το εχω δει)Αυτο δεν παει να πει οτι ειναι σωστο ουτε οτι εγω δεν ξερω τι λεω(δεν ξερεις τι γνωσεις εχω ετσι Τελος δεν γραφω για να γραψω κατι αλλα επειδη ειναι η αρμοδιοτητα μου. ΟΚ? off topic again εφοσον το ζηταει ο οργανισμος σου σου λεω λοιπον οτι ασχετος εισαι εσυ τελικα για να αναρωτιεσαι γιατι γειωνουν τις σωληνες του νερου. ΜΑΘΕ λοιπον οτι μεσα στα νερα που κυλανε στις σωληνωσεις του ιδιου του σπιτιου σου ειναι βαπτισμενη 1 ή δυο (αναλογα με τον αριθμο των σωματων(βλεπε θερμοσιφωνας) που διαθετει το σπιτι σου) αντισταση η οποια (ες) την διατρεχει 220V καθαροτατο ρευμα απο τον πινακα του σπιτιου σου. Αναρωτησου ξανα με τα νεα δεδομενα που σου εδωσε πτυχιουχος ηλεκτρολογος, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ γειωνουν τις σωληνες????????? αυτα
JOUN Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 off topic again εφοσον το ζηταει ο οργανισμος σου σου λεω λοιπον οτι ασχετος εισαι εσυ τελικα για να αναρωτιεσαι γιατι γειωνουν τις σωληνες του νερου. ΜΑΘΕ λοιπον οτι μεσα στα νερα που κυλανε στις σωληνωσεις του ιδιου του σπιτιου σου ειναι βαπτισμενη 1 ή δυο (αναλογα με τον αριθμο των σωματων(βλεπε θερμοσιφωνας) που διαθετει το σπιτι σου) αντισταση η οποια (ες) την διατρεχει 220V καθαροτατο ρευμα απο τον πινακα του σπιτιου σου. Αναρωτησου ξανα με τα νεα δεδομενα που σου εδωσε πτυχιουχος ηλεκτρολογος, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ γειωνουν τις σωληνες????????? αυτα Δεν αναρωτηθηκα πουθενα γιατι γειωνουν τις σωληνες γιατι οπως ειπα παραπανω αυτο δεν ειναι γειωση αλλα ισοδυναμικη ενωση.Δηλαδη σε σημερινη οικοδομη που εχουν πλαστικες σωληνες αν εχει διαρροη η αντισταση του θερμοσιφωνα δεν θα εχεις προβλημα;Το νερο δεν θα μεταφερει την διαρροη; Υ.Γ 1 Ας το σταματησουμε εδω. Δεν θα ξαναποσταρω. Υ.Γ 2 Και εγω δηλαδη τι πτυχιο νομιζεις οτι εχω;
dragon_syr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δεν αναρωτηθηκα πουθενα γιατι γειωνουν τις σωληνες γιατι οπως ειπα παραπανω αυτο δεν ειναι γειωση αλλα ισοδυναμικη ενωση.Δηλαδη σε σημερινη οικοδομη που εχουν πλαστικες σωληνες αν εχει διαρροη η αντισταση του θερμοσιφωνα δεν θα εχεις προβλημα;Το νερο δεν θα μεταφερει την διαρροη;Υ.Γ 1 Ας το σταματησουμε εδω. Δεν θα ξαναποσταρω. Υ.Γ 2 Και εγω δηλαδη τι πτυχιο νομιζεις οτι εχω; last off topic φιλε μου εαν διαβασες ολο το threat ο ανθρωπος εχει προβλημα στο σπιτι του και οχι στην νεα του οικοδομη. αυτα που ειπε οτι ειδε τα ειδε σε υπαρχουσα εγκατασταση αρκετων χρονων. Τωρα τι μου λες εσυ για την περιπτωση του πλαστικου σωληνα...... και σε 10 χρονια απο τωρα μπορει να ειναι απο carbon .....μας ενδιαφερει αυτο????? Τελος και απο μενα..............
kostastnt Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά ξεκολλάτε, μη μαλώνετε. Λοιπόν το πρόβλημα μάλλον λύθηκε. Δοκίμασα με το πολύμετρο τον σταθεροποιητή τάσης και τρελαινόταν το πολύμετρο. Σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή δεν έκανε τίποτα. Το αποσύνδεσα και τώρα δεν με χτυπάει πουθενά το ρεύμα. Κάτι ακόμα: Μπορώ να ελέγξω εύκολα μόνος μου αν η γείωση δουλεύει σωστά? ΥΓ. Σε εργαστήρια δεν έχω πάει. Απο μαλακία του υπουργείου ήμουν στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική για 3 μήνες και μετά μου είπαν ότι έπρεπε να είμαι στην Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
zedone Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δικαιολογίες!έπρεπε να τα ξέρεις όλα! Άσχετο το Dortmund τί λέει κάτω απο την εγγραφή σου;πάω τη Κυριακή.
kostastnt Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 [offtopic] Αν πας για λίγες μέρες είναι καλά. Θα σιχαθείς τους τούρκους βέβαια, αλλά δεν πειράζει. Και όσο μπορείς απέφυγε τα ελληνικά μαγαζιά(1 κλάμπ, 2 καφετέριες) όλοι έχουν το στυλ που είναι στα χωριά... Ποιός είναι αυτός ο καινούριος? Γιατί ήρθε στο μαγαζί μας? κτλ κτλ κτλ. Αν μπορείς πάνε Dusseldorf (1 ώρα απόσταση) και Κολωνία (1.5 ώρα απόσταση), εκεί θα καταλάβεις τι έιναι Γερμανία. [/offtopic]
Powerline Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά ξεκολλάτε, μη μαλώνετε. Λοιπόν το πρόβλημα μάλλον λύθηκε. Δοκίμασα με το πολύμετρο τον σταθεροποιητή τάσης και τρελαινόταν το πολύμετρο. Σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή δεν έκανε τίποτα. Το αποσύνδεσα και τώρα δεν με χτυπάει πουθενά το ρεύμα. Κάτι ακόμα: Μπορώ να ελέγξω εύκολα μόνος μου αν η γείωση δουλεύει σωστά? ΥΓ. Σε εργαστήρια δεν έχω πάει. Απο μαλακία του υπουργείου ήμουν στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική για 3 μήνες και μετά μου είπαν ότι έπρεπε να είμαι στην Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Έκανα μία πλακίτσα, δεν το εννοούσα με το πολύμετρο Αν πάρεις ένα δοκιμαστικό και το ακουμπήσεις στο μεταλλικό σασσί της κουζίνας ή του θερμοσίφωνα και ανάβει, τότε πιθανόν να έχεις πρόλημα με τη γείωση της εγκατάστασης, με δεδομένο οτι οι δύο αυτές συσκευές είναι συνδεδεμένες σωστά. Υ.Γ. Τις μα....ες του Υπουργείου μεταφορών, τις έχω ζήσει κι εγώ! Το μεγάλο γέλιο πάντως, θα το ρίξεις έτσι και πας να πάρεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος!
zedone Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 OFF topic sorry.... Dusseldorf σίγουρα, και για του Τούρκους έχω ακούσει,μάλλον δέν θα πάω σε ελληνικά μαγαζιά(Μου φτάνουν τα εδώ,ας τα αποχωριστώ 1 εβδομάδα).Μπυρόνια και κρεπάλες θέλω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.