Προς το περιεχόμενο

Psaxno Paid hosting gia forum

and1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

rixe mia matia k edw an 8es http://www.artyvision.net.gr

an 8es na rwthseis kati stile mou pm (h etairia einai tou bro mou)

p.s. twra ton pshnw na etoimasei kapoia prosfora gia ta melh tou insomnia ;)

8a enhmerwsw suntoma sxetika me to offer (an kapoios xerei na mou pei pou 8a htan kalutera -se poio topic- na kanw ena post sxetika me to offer)

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Απο τις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου που απαντάνε στα ticket (24/7) το πολύ σε 10 λεπτά, με top servers κτλ μπορεί να πάρει 50gb/200gb με 5+ κάτι ευρό και να φιλοξενήσει πολλαπλά sites χωρίς επιπλέον χρέωση.

Βρε παιδιά κάθομαι και διαβάζω το post για εταιρίες που προσφέρον τεράστιο όγκο και χώρο σε πραγματικά εξωφρενικά χαμηλές τιμές. Εχω και εγώ μία εταιρία webhosting και λόγω του οτι αγοράζω χονδρικής από την FORTHnet (φιλοξενούνται σε Ελλάδα οι servers) μπορώ να έχω μία πρόχειρη άποψη του draft κόστους σε φιλοξενία σε Ελλάδα.

Και λέω τώρα εγώ: Ενα site με 50GB μηνιαία κίνηση δεδομένων δεν υπάρχει περίπτωση να το αντέξει κάποιο shared πακέτο φιλοξενίας. Θα κάνει πάνω από 10% του φόρτου του CPU ή της μνήμης με αποτέλεσμα αυτές οι εταιρίες που παρέχουν τόσο φθηνά να τον κόψουν και με τον νόμο (το γράφουν όλες στους όρους χρήσης). Ασε που αν εχουν πελάτες οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτά που ζητάνε τότε όλοι θα σέρνονται στο συγκεκριμένο μηχάνημα.

Ρε παιδιά το μικρό πακέτο της SurpassHosting δίνει 2000GB κίνηση με 6 δολλάρια. Αν μία γραμμή 6mbit τραβάει 24/7 επί ένα μήνα θα κάνει 1990GB κίνηση. Είναι αδιανόητο οτι η συγκεκριμένη εταιρία μπορεί να παρέχει αυτό σε 100 χρήστες πχ ταυτόχρονα!

Δεν αναφέρω το όνομα της εταιρίας μου (αρκετοί με ξέρετε) διοτι δεν με ενδιαφέρει να προσπαθήσω να πουλήσω κάτι στον συγκεκριμένο φίλο μας, διοτι το κόστος μου και μόνο αυτό δεν πλησιάζει ούτε κατά προσέγγιση με το κόστος των συγκεκριμένων εταιριων, απλώς είχα την παραπάνω εύλογη απορία.

Δημοσ.

Όπως είπα και σε προηγούμενο post όλοι σχεδόν στο εξωτερικό κάνουν overselling. (Ακόμα και οι super εταιρίες). Η Surpass αυτή την στιγμή έχει ενα promotion με ένα δολάριο τον χρόνο. Διαβάζοντας το αντίστοιχο topic του promo στο forum τους θα δείς οτι τρέξανε τόσοι πολλοί να πάρουν το πακέτο που δεν προλαβαίνουν να κάνουν ενεργοποιήσεις. Έχουν πάρει και extra προσωπικό.

ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να έχει η εταιρία τόσο χώρο στην διάθεση της για να ικανοποιήσει όλους τους νέους πελάτες (πιστεύω οτι θα πιάσουν για πλάκα τους 3.000 με αυτό το promo). Αυτό είναι το overselling.

Αλλα οι μεγάλες εταιρίες κάνουν safe overselling. Αυτή είναι η διαφορά.

Σου πουλάνε πχ το πακέτο. έχεις όσο χώρο χρειάζεσαι, τα stats αναφέρουν 24/7 και μόλις οι server τους πλησιάζουν τα 2/3 αμέσως linkάρουν παραπάνω.

Μία εταιρία του κο**υ πχ hostdepartment σου έχει κλείσει το site σε δευτερόλεπτα για γελοίους λόγους και ούτε σε ρωτάνε.

Αυτό όμως δεν μπορεί να το κάνει η hostgator,lunar,surpass κτλ. γιατί πολύ απλά είναι αυτοί που είναι και πίσω απο την κάθε μία κρύβονται άλλες 10 τουλάχιστον εταιρίες.

Ακόμα θέμα γραμμής με αυτούς δεν παίζει. Δεν παίζουν με mbit.

Γενικά υπάρχει η φιλοσοφία του να προσφέρουν σιγουριά στον πελάτη δίνοντας του hosting και traffik που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ.

Πόσοι απο τους χιλιάδες πελάτες τους χρησιμοποιούν τα 200 gb και όλο το traffic? Ούτε απο ένα myspace να είχε ο κάθε ένας.

Το 50% παίζει κάτω απο 200mb (και πολύ λέω) Το 30% με καμιά 500αριά, 15% με 2-3 giga και μόνο ένα 5% θα φτάσει λίγο παραπάνω. Αυτοί που χρησιμοποιούν όλο το space και το traffic είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Γιατί όπως είπες και εσύ μιλάμε για shared. Δεν υπάρχει εταιρία κολοσσός με πολλές χιλιάδες επισκέψεις που παίζει με shared.

Εγώ πχ έχω στην surpass 6 site σε ένα shared που μόνο το ένα ξεπερνά το 1GB, τα υπόλοιπα είναι μερικά mb. Άρα απο μένα βγάζουν ή μπαίνουν μέσα? Σχεδόν έτσι είναι και με τους περισσότερους. Απλά μου την βιδώσει αργότερα να ρίξω και 2-3GB αποθήκη και να στήσω 2-3 site ακόμα θα μπορώ να το κάνω. Δέν έχω άγχος.

Και παρόλα αυτά ψάχνομαι ακόμα και με free hosting για κάτι μικρά site τις πλάκας για να μή λερώσω το paid μου.

Δημοσ.
Το 50% παίζει κάτω απο 200mb (και πολύ λέω) Το 30% με καμιά 500αριά, 15% με 2-3 giga και μόνο ένα 5% θα φτάσει λίγο παραπάνω. Αυτοί που χρησιμοποιούν όλο το space και το traffic είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Γιατί όπως είπες και εσύ μιλάμε για shared. Δεν υπάρχει εταιρία κολοσσός με πολλές χιλιάδες επισκέψεις που παίζει με shared.

Αρα ερχεσαι στα λογικά μου, οτι ο υποψήφιος πελάτης δεν χρειάζεται να ψάχνει το πακέτο που του προσφέρει τα χιλιάδες GB σε traffic και ετσι να έχει κίνδυνο να πέσει σε καμία εταιρία παγίδα, θα πρέπει να κοιτάζει ποιες πραγματικά είναι οι ανάγκες του και εφόσον τον καλύπτει πχ και ένα πακέτο με 10GB traffic να πάει σε αυτό :)

Δημοσ.

Όχι δεν έρχομαι στα λογικά σου :ppp

Μπορεί να μή σου χρειάζονται τα τρελά giga αλλα σου χρειάζεται η σιγουριά οτι δεν θα μείνεις ποτέ απο χώρο και οτι δεν θα χρειαστεί αργότερα να τα σκάσεις για να σηκώσεις μερικά ακόμα sites ή να κάνεις μια ftp αποθήκη αμα σου την βιδώσει ένα ωραίο πρωινό. Οτι υπάρχουν εταιρίες παγίδες με τρελά πακέτα υπάρχουν και δεν είναι καθόλου λίγες, αλλά απο την στιγμή που υπάρχουν εταιρίες τέρατα που μετράνε 10ετία στον χώρο με 95+ % θετικά reviews χιλιάδων πελατών τότε δεν υπάρχει λόγος (και απο την στιγμή που τις βρίσκεις με ένα μικρό ψάξιμο τότε είναι δύσκολο να πέσεις σε μία μάπα... εκτός και αν αγοράσεις απο την πρώτη που θα βρείς μπροστά σου χωρίς να το ψάξεις καθόλου).

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν είναι προοδευτική. Δεν κοιτάζει μπροστά. Οι εξελίξεις τρέχουν, τα media έχουν μπει χρόνια τώρα στο παιχνίδι και η Ελλάς έχει μείνει στα html. Σου λέει οκ σου δίνω 100mb και μπορείς να σηκώσεις 2000 σελίδες. Όχι. Ο κοσμάκης τώρα θέλει και τον ήχο του και το βίντεο του και την υψηλής ανάλυσης gallery του και το download area του κτλ. Ακόμα και οι εντελώς ερασιτέχνες. Έχουμε προχωρήσει.

Οι ξένοι προχώρησαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κόσμου, εμείς όχι.

Και δεν φταις ούτε εσύ ούτε καμιά εταιρία hosting στην Ελλάδα. Φταίει ο παροχέας. Αυτός τα φρενάρει όλα και κακώς είπα πιο πάνω "με απλά λόγια όχι hosting απο Ελληνικές εταιρίες (μέχρι να συνέλθουν)" είναι λάθος. Αυτό πάει στον παροχέα αλλα την τρώνε αναγκαστικά και οι hosting εταιρίες επειδή συνεργάστηκαν μαζί τους.

Αυτή είναι απλά η προσωπική μου άποψη... ο κάθε ένας εκφράζει την άποψη του, άλλοι θα συμφωνήσουν άλλοι θα διαφωνήσουν, είναι λογικό :)

Δημοσ.

Εχμ... βασικά το οτι η ελλάς μπορεί να έχει μείνει πίσω στις τεχνολογίες ίντερνετ δεν φταίνε οι ISP αλλά η ζήτηση... Όταν μέχρι πριν 3 χρόνια οι περισσότεροι σερνόντουσαν με dialup ποιος να καθήσει να δημιουργήσει σάιτ και ποιός θα το επισκευθεί και ποιός θα το υποστηρίξει (σαν επισκέπτης/πελάτης); Εγώ πιστεύω πως η χώρα μας για την τηλεπικοινωνιακή υποδομή της τα πήγε πολύ καλά μέχρι τώρα... Και από όταν έγινε το adsl πιο ευρύτερα διαδεδομένο το ίντερνετ πετάει και όλοι ψάχνονται (ερασιτέχνες webmaster αλλά και επαγγελματικά π.χ. επιχειρήσεις που προβάλλονται στο διαδίκτυο/αποκτούν σελίδα στο ίντερνετ).

Δημοσ.

Ζήτηση στην Ελλάδα υπάρχει και αρκετή μάλιστα.

Απλά σχεδόν όλοι βρίσκουν λύσεις στο εξωτερικό

αφού εδώ δεν βγάζουν άκρη.

Άμα τα βάλουμε κάτω σχετικά με ελληνικά site (απο προσωπικές ιστοσελίδες μέχρι επιχειρήσεις) θα δούμε οτι υπάρχουν πολλές εκατοντάδες. Αυτό δεν είναι ζήτηση? Τους κράτησε κανείς??? Ή πρέπει πρώτα να φάει την τάπα ο κοσμάκης και μετά να ρίξουν τις τιμές? Όχι απο την στιγμή που υπάρχει λύση. Μόνο στην Surpass ξέρω οτι είναι τουλάχιστον 50 Ελληνες, ακόμα και εχτές βρήκα άλλον ένα εδω στο forum (λίγα post πιο πάνω).

Και κατα την γνώμη μου φταίνε 100% οι ISP για την κατασταση

και 100% οι εταιρίες που τους προτιμούν.

Dsl βάλαμε οι πολύ όταν έπεσαν οι τιμές και όχι απο την αρχή.

Αλλα στο θέμα hosting δεν έπεσαν ποτέ για να πάρουμε απο αυτούς.

Δημοσ.

Οι ISP είναι ο δευτερογενής παράγοντας που πλέον δεν φταίει. Για εμένα οι πολιτικοί φταίνε που δεν έδειξαν ποτέ ανάλογο ενδιαφέρον για να κάνουν τον ΟΤΕ (που έχει το δίκτυο) να δώσει γρηγορότερα adsl και καλύτερες τιμές στους καταναλωτές/χρήστες ίντερνετ. Οι isp ξηγήθηκαν καλά γιατί επένδυσαν και ανέπτυξαν υπηρεσίες π.χ. ιδιόκτητα δίκτυα αλλιώς θα έμεναν στο να χρησιμοποιεί ο πελάτης το 17ΧΧ πάνω από το δίκτυο του οτε και τέλος.. Επίσης ανέπτυξαν τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, vivodi, tellas, hol, forthnet ξεκινούν ή εχουν ξεκινήσει adsl2+.

Σχετικά με τις τιμές λιανικής για πακέτα φιλοξενίας, οι ελληνικοί ISP έχουν κάνει πολύ μεγάλες μειώσεις... Κάποτε για να φιλοξενήσεις site στην OTENET, ΦΟρθνετ κτλ ήθελες 100? τον μήνα... τώρα οι τιμές έχουν πλησιάσει τον αντίστοιχων μικρομεσσαίων ιδιωτικών εταιριών φιλοξενίας.

Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε μεγάλη ζήτηση για να δημιουργηθούν ιστοσελίδες, ειδικά ιστοσελίδες για επαγγελματίες, επιχειρίσεις, εταιρείες. Οι περισσότεροι το θεωρούσαν περιττό. Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει γίνει φοβερό μπαμ και τώρα το φαινόμενο είναι στην ακμή του. Και σε 2 χρόνια θα έχουν οι περισσότεροι πλέον ένα site, ένα email, κάτι...

Δημοσ.

Καλημέρα,

Dsl βάλαμε οι πολύ όταν έπεσαν οι τιμές και όχι απο την αρχή.

Αλλα στο θέμα hosting δεν έπεσαν ποτέ για να πάρουμε απο αυτούς.

Ασε, δεν θέλεις να μάθεις πόσες φορές εχω αναφέρει το συγκεκριμένο θέμα (με τρανταχτό παράδειγμα τον διπλασιασμό της ταχύτητας χωρίς κόστος) στον account manager μου. Το θέμα είναι οτι επειδή εχουν κάνει ένα lobby οι λίγοι ISPs δεν πέφτουν οι τιμές. Πιπιλάνε σαν καραμέλα το "αφιερωμένο bandwidth" που παίρνουμε εμείς και όχι το shared bandwidth.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά, επειδη ειμαι και γω στο ψαξιμο, θελω να ανεβασω ενα site σε joomla και ενα phpbb forum. Οι surpass και topcalsshost που προτεινετε, εχουν phpmyadmin? Επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει cpanel ρωταω.

Επισης μπορεις να δημιουργησεις οσες mysql βασεις θελεις και με το οτι ονομα θελεις ή εχουν τπτ περιορισμους? Τσεκαρα λιγο στα πεταχτα το site τους αλλα θεωρω καλυτερα να ρωτησω και αυτους που εχουν την εμπειρια.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ολοι οι servers με cPanel εχουν phpmyadmin. Οσο για τον περιορισμό σε αριθμό βάσεων το κάθε πακέτο θα αναφέρει αν υπάρχει περιορισμός και ποιος είναι αυτός.

Δημοσ.

8a sou proteina na deis auto edw:

einai to hosting tis Invision!!!!

Pisteuw oti 8a einai aksiopisto kai sou dinei free IPB me 10 to mina kai epipros8etws exeis free updates, oso fusika plirwneis to host ekei pera..

http://hosting.ipslink.com/

Skepsou omws an 8es panta na exeis to teleutaio board kai update tis invision para na kaneis ananewsi to liscense 8a se sumferei auto pou sou lew!! ;)

parayta ean protimas external host des auta!! ;)

kserw kapoia sites:

www.1and1.com

http://www.dreamhost.com

http://www.servage.net

*auuta exoun kati terra bandwith!! :P

Egw xrisimopoiw 1and1 kai eimai OK!! 2.5 terra bw 250GB skliro kai 10 euro to mina!

Δημοσ.

Στην http://www.hostgator.com έχω το http://www.cs-war.gr και στη http://www.dreamhost.com το http://www.neasmirni.gr

Surfare λίγο και στα δύο και θα διαπιστώσεις ότι για Ελλάδα το πρώτο πάει σφαίρα.. και οι τιμές δε συγκρίνονται με τις τραγικές των Ελλήνων hosts. Σου συνιστώ τη hostgator.com ανεπιφύλακτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...