Akujin Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 μπορεί κάποιος/κάποια να μου κλίνει το ρήμα λύομαι στ' αρχαία, παρακαλώ? (σ' ενεστώτα, παρατατικό, μέλλοντα, αόριστο, παρακείμενο, υπερσυντέλικο) ή αν είναι εύκολο ας μου δώσει ένα καλό λινκ να δω την κλίση του. -ευχαριστώ-
Sellers Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Ενεστώτας λύομαι λύει λύεται λυόμεθα λύεσθε λύονται Παρατατικός ελυόμην ελύου ελύετο ελυόμεθα ελύεσθε ελύοντο Μέλλοντα λύσομαι λύσει λύσεται λυσόμεθα λύσεσθε λύσονται Αόριστος ελυσάμην ελύσω ελύσατω ελυσάμεθα ελύσασθε ελύσαντο Παρακείμενος λέλυμμαι λέλυσαι λέλυται λελύμεθα λέλυσθε λέλυνται Υπερσυντέλικος ελελύμην ελέλυσο ελέλυτο ελελύμεθα ελέλυσθε ελέλυντο Υ.Γ Μου τα'πε η κοπελιά μου απο ότι θυμόταν στο Λύκειο, παίζει να'χει και 2-3 λαθάκια...
genius_13 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Τα εχει στην γραμματικη σελιδα 168 Ενεστωτας λυομαι λυη(ει) λυεται λυομεθα λυεσθε λυονται Παρατατικος ελυομην ελυου ελυετο ελυομεθα ελυεσθε ελυντο Μεσος Μελλοντας λυσομαι λυση(-ει) λυσεται λυσομεθα λυσεσθε λυσονται Μεσος Αοριστος α ελυσαμην ελυσω ελυσατο ελυσαμεθα ελυσασθε Παρακειμενος λελυμαι λυλυσαι λελυται λελυμεθα λελυσθε Υπερσυντελικος ελελυμην ελελυσο ελελυτο ελελυμεθα ελελυσθε ελελυντο
accipio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μην τους ακούς αυτούς, αυτό είναι το σωστό, με τις περισπωμένες, τα πνεύματα και τις υπογεγραμμένες του: (... πλάκα κάνω!) Ενεστώτας ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύομαι, λύει (-ῃ), λύεται, λυόμεθα, λύεσθε, λύονται ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ λύωμαι, λύῃ, λύηται, λυώμεθα, λύησθε, λύωνται ΕΥΚΤΙΚΗ λυοίμην, λύοιο, λύοιτο, λυοίμεθα, λύοισθε, λύοιντο ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ -, λύου, λυέσθω, -, λύεσθε, λυέσθων/λυέσθωσαν Παρατατικός ἐλυόμην, ἐλύου, ἐλύετο, ἐλυόμεθα, ἐλύεσθε, ἐλύοντο Μέλλοντας ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύσομαι, λύσει (-ῃ), λύσεται, λυσόμεθα, λύσεσθε, λύσονται ΕΥΚΤΙΚΗ λυσοίμην, λύσοιο, λύσοιτο, λυσοίμεθα, λύσοισθε, λύσοιντο Αόριστος ΟΡΙΣΤΙΚΗ ἐλυσάμην, ἐλύσω, ἐλύσατο, ἐλυσάμεθα, ἐλύσασθε, ἐλύσαντο ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ λύσωμαι, λύσῃ, λύσηται, λυσώμεθα, λύσησθε, λύσωνται ΕΥΚΤΙΚΗ λυσαίμην, λύσαιο, λύσαιτο, λυσαίμεθα, λύσαισθε, λύσαιντο ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ -, λῦσαι, λυσάσθω, -, λύσασθε, λυσάσθων/λυσάσθωσαν Παρακείμενος ΟΡΙΣΤΙΚΗ λέλυμαι, λέλυσαι, λέλυται, λελύμεθα, λέλυσθε, λέλυνται ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ λελυμένος-η-ον ὧ, λελυμένος-η-ον ᾖς, λελυμένος-η-ον ᾖ, λελυμένοι-αι-α ὦμεν, λελυμένοι-αι-α ἦτε, λελυμένοι-αι-α ὦσι(ν) ΕΥΚΤΙΚΗ λελυμένος-η-ον εἴην, λελυμένος-η-ον εἴης, λελυμένος-η-ον εἴη, λελυμένοι-αι-α εἶμεν, λελυμένοι-αι-α εἶτε, λελυμένοι-αι-α εἶεν ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ -, λέλυσο, λελύσθω, -, λέλυσθε, λελύσθων/λελύσθωσαν Υπερσυντέλικος ἐλελύμην, ἐλέλυσο, ἐλέλυτο, ἐλελύμεθα, ἐλέλυσθε, ἐλέλυντο
Greg7vas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Τι θυμαμαι απο τα αρχαια εγω: πεινηω-ω διψηω-ω χρηω-χρωμαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.