parsifal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Καλωσήρθες στο Insomnia! Τί προσπαθείς να κάνεις; Γενικά, η επανακωδικοποίηση ήδη συμπιεσμένων κατά MPEG4 avi, όπου μπορεί να βρεθεί άλλη λύση, είναι καλό να αποφεύγεται.
Charis_75 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 καλώς σας βρήκα! Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να γράφω σε ένα μόνο dvd οποιοδήποτε μέγεθος avi αρχείο.Το πρόβλημα έως τώρα είναι ότι μόνο μέχρι 700mb είναι δυνατόν να χωρέσουν σε ένα dvd (και μάλιστα στο standard quality). Χρησιμοποιώ το power producer2.
parsifal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Είμαι λίγο μπερδεμένος. Από το παραπάνω post, συμπεραίνω ότι προσπαθείς να μετατρέψεις ένα avi σε DVD-Video. Τo Avi ReComp που αναφέρεις όμως που κολλάει; Αυτό επανασυμπιέζει ένα avi πάλι σε avi με XviD!
Charis_75 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Είμαι λίγο μπερδεμένος. Από το παραπάνω post, συμπεραίνω ότι προσπαθείς να μετατρέψεις ένα avi σε DVD-Video. Τo Avi ReComp που αναφέρεις όμως που κολλάει; Αυτό επανασυμπιέζει ένα avi πάλι σε avi με XviD! έτσι δε μειώνεται το μέγεθος του αρχείου;Πιο συγκεκριμένα : Έχω ένα avi αρχείο στα 1,34Gb το οποίο είναι αδύνατο να χωρέσει σε ένα dvd disk των 4,7Gb.Με το Avi ReComp είναι δυνατόν (συμπιέζοντάς το) να γίνει ασπόυμε 700mb ώστε να χωρέσει στο dvd disk; (thx για το ενδιαφέρον)
parsifal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μία ερώτηση μόνο, γιατί ακόμη δεν έχω καταλάβει: 1. Προσπαθείς να φτιάξεις ένα DVD-Video από το avi σου. 2. Θες να αποθηκεύσεις πολλά avi μαζί σε ένα Data-DVD και δε χωράνε, οπότε κάποιο πρέπει να μικρύνει. Το 1 ή το 2;
Charis_75 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μία ερώτηση μόνο, γιατί ακόμη δεν έχω καταλάβει: 1. Προσπαθείς να φτιάξεις ένα DVD-Video από το avi σου. 2. Θες να αποθηκεύσεις πολλά avi μαζί σε ένα Data-DVD και δε χωράνε, οπότε κάποιο πρέπει να μικρύνει. Το 1 ή το 2; για το 1 με ενδιαφέρει :-|
parsifal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Συγγνώμη που έπρεπε να το κάνω με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά άρχιζα να νομίζω ότι το «χάνω» λόγω ηλικίας! Λοιπόν, το πρόβλημα οφείλεται στο Power Producer 2 (της CyberLink δεν είναι αυτό; ) κατά πάσα πιθανότητα. Θα έπρεπε να σου δίνει έναν τρόπο να ελέγχεις το τελικό μέγεθος ή να το κάνει αυτόματα με σωστό τρόπο, ώστε τελικά να χωράει το αποτέλεσμα σε ένα DVD των 4.37GB. Δεν είναι σωστή η λογική: «Δίνω ως είσοδο avi μεγέθους Χ και παίρνω oversized αποτέλεσμα. Ας επανασυμπιέσω το avi μου σε Χ/2 μέγεθος, ώστε να τα καταφέρω». Είναι σαν να πηγαίνεις Αθήνα-Σαλονίκη, μέσω Ρόδου. Και αν φτάσεις ποτέ τελικά... Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα freeware προγράμματα που αναφέρονται στο thread ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ Divx και DVD authoring στην παράγραφο: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ DVD ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΑ VIDEO ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ». Freeware είναι τα 1, 2, 3, 6.
Charis_75 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 έχω ήδη δοκιμάσει με το winavi αλλά μου δημιουργεί αρχεία σε φάκελο που δεν ξέρω πως να τα κάψω στο dvd...
parsifal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 ImgTool Burn: http://www.coujo.de/ και ένας σύντομος οδηγός του: http://www.coujo.de/ib2/index.php?act=module&module=include&incl_name=burn_usage
Charis_75 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μάλλον αυτό μου έλλειπε...θα το παλέψω με winavi και με filmmachine...για να δούμε νάσαι καλά parsifal
--b}{d-- Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μην παιδεύεσαι άδικα.. [ConvertXtoDVD]. Και προς Θεού ποτέ δεν ξανασυμπιέζουμε τα avi. ΟΚ σχεδόν ποτέ.
Charis_75 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 -;1470482']Μην παιδεύεσαι άδικα.. [ConvertXtoDVD]. Και προς Θεού ποτέ δεν ξανασυμπιέζουμε τα avi. ΟΚ σχεδόν ποτέ. Διαβάζω κατά καιρούς ότι το convertx2dvd παρουσιάζει προβλήματα. Που υπερέχει από το winavi? Τελικά ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός προγραμμάτων για : α) ενσωμάτωση srt σε avi ... και ... β) εγγραφή avi (μέχρι και 1' date='4gb) σε [b']ένα μόνο [/b]dvd disc (4,7gb)
parsifal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Για το β: Το «καλύτερος συνδυασμός προγραμμάτων» είναι σχετικό. Π.χ. για μένα σημαίνει «καλύτερη ποιότητα» ανεξαρτήτως του χρόνου που θα κάνει και κατά το δυνατόν με χρήση open source / freeware προγραμμάτων. Όπότε, θα έλεγα: 1. Διαχωρισμός audio και video stream με το VirtualDubMod 2. Συμπίεση του audio stream σε mp2 ή ac3 με BeSweet+BeSweetGUI 3. Υπολογισμός του εναπομείναντος διαθέσιμου χώρου για το video 4. Προεπεξεργασία της πηγής (αφαίρεση θορύβου + resize κλπ) μέσω AviSynth 5. Συμπίεση του βίντεο με τον HC Encoder. 6. DVD Authoring με το DVD Lab (το μόνο εμπορικό software για video που χρησιμοποιώ. Αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας τα λεφτά του) 7. Εγγραφή του VIDEO_TS folder με το ImgBurn
Charis_75 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Είμαι γενικά άσχετος και επιπλέον δε μπορώ να διαθέσω και πολύ χρόνο, αφού δε με ενδιαφέρει πραγματικά ένα "τέλειο" αποτέλεσμα. Στην ουσία ό,τι θέλω περιορίζεται στη δυνατότητα δημιουργίας dvd ώστε να μπορώ να δω την ταινία στην τηλεόραση και όχι στο pc...έπειτα το dvd επισκέππτεται τα σκουπίδια!! Όμως είναι λίγο άδικο ένα μόνο dvd disc να χωράει 2 μόνο επεισόδια του prison break και όχι 4. Επομένως μήπως τελικά (βλ. παραπάνω) μου είναι αρκετά τα εξής προγράμματα; : α) winavi = προσθήκη υποτίτλων srt στο avi β) winavi = μετατροπή του (νέου) avi σε φάκελο dvd γ) VirtualDub = για ένωση περισσότερων avi σε ένα (αν και αυτό ίσως μπορεί να γίνει και με το winavi) δ) ImgBurn = αντιγραφή του φακέλου στο dvd disc και ίσως το dvdshrink ώστε να χωρέσει (ανεξάρτητα μεγέθους) στο dvd disc... Χάνω κάποιο βήμα;θα έχω έστω ερασιτεχνικό αποτέλεσμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.