warewolf Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 αγορασα πριν απο λιγους μηνες το παραπανω modem μαζι με το πακετο adsl in a box plus. επιτελους σκεφτηκα, θα ξεφορτωθω το crypto f200 που ειχα. φτανοντας ομως στη διαδικασια του setup συμφωνα με τις οδηγιες οπου ηταν ολες σωστες, εκει οπου πρεπει να ανοιξει το web setup του μοντεμ δεν μου εβγαζε μυνημα για να βαλω username και password και μου εγραφε οτι η σελιδα δεν ανοιγει. επικοινωνοντας με την forthnet για βοηθεια μου ειπαν οτι αφου στην φραμμη εκτελεσεως dos ''ipconfig'' δεν εμφανιζε τιποτε, τοτε ολο το λαθος ειναι στο οτι το μοντεμ δεν ειναι συνδεδεμενο ή δεν το βλεπει η καρτα δικτυου του PC μου. και εδω ειναι που θελω την βοηθεια σας. εχω την motherboard ASUS K8N-E DELUXE στα χαρακτηριστικα της αναφερεται οτι εχει ενσωματωμενο ΙΕΕΕ 1394 και πισω βρισκω υποδοχη RJ οπου και συνδεσα το μοντεμ. στην διαχειριση συσκευων στα windows βλεπω το εξης: κεντρικοι ελεγκτες διαυλου ΙΕΕΕ 1394 :VIA OHCI compliant IEEE 1394 host controler. λεγοντας τον παραπανω controler στον τεχνικο της forthnet τον ρωτησα το εξης απλο (μιας και με μπερδεψε) αυτος ο ελεγκτης σημαινει ''καρτα δικτυου'' ή ειναι απλα αυτο που λεμε firewire για να συνδεω σκληρους δισκους βιντεοκαμερεσ κ.τ.λ. ???? Και μου απαντησε οτι δεν ξερει. εμεινα και εγω λοιπον με το παλιο crypto f200 και κλαιω τα λεφτουδακια που πεταξα για το linksys. μπορει καποιος να με βοηθησει και να μου πει τι συμβαινει ? τελικα εχω καρτα δικτυου και αυτη ισως ειναι χαλασμενη, ή δεν εχω ??
danaos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 IEEE 1394 είναι firewire. Θα χρησιμοποιήσεις αυτή τη θύρα για επεξεργασία video (για να φέρεις το video από την cam στο pc σου). Αυτό που σου χρειάζεται και προφανώς δεν το έχεις, είναι μια απλή κάρτα δικτύου lan (ούτε 10? δεν κάνει)... Εκτός κι αν είναι disabled η κάρτα δικτύου σου. Για να δεις αν έχεις κάρτα και σε τι κατάσταση είναι, τσεκάρεις για κίτρινα θαυμαστικά στο device manager.
warewolf Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 IEEE 1394 είναι firewire. Θα χρησιμοποιήσεις αυτή τη θύρα για επεξεργασία video (για να φέρεις το video από την cam στο pc σου).Αυτό που σου χρειάζεται και προφανώς δεν το έχεις, είναι μια απλή κάρτα δικτύου lan (ούτε 10? δεν κάνει)... Εκτός κι αν είναι disabled η κάρτα δικτύου σου. Για να δεις αν έχεις κάρτα και σε τι κατάσταση είναι, τσεκάρεις για κίτρινα θαυμαστικά στο device manager. οποτε, αν αγορασω μια καρτα δικτυου και εγκαταστησω το linksys θα δω διαφορά σε σχεση με το crypto f200 ? δεν με ενδιαφερει το ασυρματο ουτε και σαν ρουτερ απλα αν ειναι ποιο γρηγορο, σταθερο, κ.τ.λ.
danaos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δεν ξέρω για το crypto, εγώ που αντικατέστησα ένα usb sagem με ένα modem router, βρήκα την υγειά μου...
sivadWS2 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δεν χρειάζεσαι άλλη κάρτα δικτύου. Η μητρική σου έχει ενσωματωμένη. Κοίτα μήπως απλώς είναι απενεργοποιημένη απο το bios. Από ότι είδα στη μητρική σου πας στο advanced του BIOS, επιλέγεις MAC interface και επιλέγεις το enabled. Για να δεις αν έχεις κάρτα και σε τι κατάσταση είναι, τσεκάρεις για κίτρινα θαυμαστικά στο device manager. Αν είναι disabled από το BIOS δεν την βλέπεις καθόλου στο device manager (διαχείριση συσκεύων) των Windows.
warewolf Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δεν χρειάζεσαι άλλη κάρτα δικτύου. Η μητρική σου έχει ενσωματωμένη. Κοίτα μήπως απλώς είναι απενεργοποιημένη απο το bios. Από ότι είδα στη μητρική σου πας στο advanced του BIOS, επιλέγεις MAC interface και επιλέγεις το enabled. Αν είναι disabled από το BIOS δεν την βλέπεις καθόλου στο device manager (διαχείριση συσκεύων) των Windows. ευχαριστω. την ενεργοποιησα απο το bios, περασα τις ρυθμισεις για pppoa συνδεση και ολα λειτουργουν μια χαρα. και πριν ομως λειτουργουσαν μια χαρα. δεν ξερω αν βλεπω μεγαλυτερες ταχυτητες ενω σε speed test βγαινω στα 1.8 Mbps, εχω την εντυπωση οτι οι σελιδες αργουν να ανοιξουν λιγακι, σε σχεση με το crypto. θα δοκιμασω και downloads να δω. παντως σε ΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με τη βοηθεια σου με εβγαλες απο το αδιεξοδο.
danaos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δεν υπάρχει περίπτωση να πήγαινες γρηγορότερα με το usb modem...
warewolf Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 λοιπον η αισθηση που εχω ειναι σαν μια παρα πολυ μικρη καθυστερηση στις ενεργειες του linksys λες και καθε φορα που κανω κλικ οπουδηποτε για 1 sec'' δεν γινεται τιποτε. σαν να ηταν απασχολημενος ο επεξεργαστης για παραδειγμα. μετα απο αυτο ομως ολα γινονται πιο γρηγορα και βλεπω καλυτερη συμπεριφορα στο κατεβασμα. λες και το crypto ηταν γραμμικα αργο και το linksys να ειναι σαν ενα αυτοκινητο οπου του πατας και αφηνεις αποτομα το γκαζι με την διαφορα ομως οτι η τελικη ειναι μεγαλυτερη. ελπιζω τα οσα διαβασα εδω μεσα για αποσυνδεσεις και λοιπα προβληματα να μην τα συναντησω. με το crypto ποτέ δεν ειχα το παραμικρο προβλημα σαν λειτουργια. αλλα με το linksys εχω την αισθηση οτι χειριζεται καλυτερα τις πολλαπλες συνδεσεις σε π2π. ευχαριστω και παλι για την ανταποκριση σας. τελικα, στην εποχη μας , εκει που μπορεις να βρεις την περισσοτερη ανιδιοτελεια ειναι οι ''φιλοι-χρηστες'' μεσα στο ιντερνετ. το εκτιμω και σας ευχαριστω και παλι.
warewolf Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 παρατηρησα επισης οτι απο τη στιγμη που εβγαλα το crypto και εβαλα το linksys οταν κοιτω στα upload /download του azureus βλεπω οτι δεν εχω οπως πριν. δεν με περιεργει το download αφου καποιος μπορει να πει οτι δεν υπαχουν πολλοι παροχοι κ.τ.λ. ομως ενω εχω δηλωσει upload limit 20kb αυτο πηγαινει μεχρι 9 για παραδειγμα. στο web interface του linksys δεν εχω πειραξει κατι μιας και δεν ξερω. ομως το azureus δεν μου βγαζει καποιο μυνημα firewalled ή καποιο σφαλμα. τι μπορει να συμβαινει ?
GabrielConnor Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Πρέπει να κάνεις forward τα ports που χρησιμοποιεί το Azureus. Κοίτα στα settings του προγράμματος.
mandipl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 ego se taxytites den exo dei diafora os pros to crypto . mono pou kapoies fores to linksis mou kanei aposindesi kai meta diskoleyete na xanampei /. einai poli spastiko kai polles fores kano epanekiisi gia na xanampei
ninos30 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WAG354Gv2/Azureus.htm Δες εδώ για port forwarding. Να ξέρεις όμως πως όταν χρησιμοποιείς router πρέπει να περιορίζεις τον αριθμό των connections που επιτρεπεις στα P2P προγράματα αλλιώς θα έχεις συχνά αποσυνδέσεις του ρουτερ από το Internet οπότε καθυστέρηση (μπορεί να είναι κι αυτό το lag που παρατηρείς). Αντίθετα όταν έχεις modem εκεί επεμβαίνει η CPU στην σύνδεση οπότε αν έχεις ένα δυνατό PC μπορείς να έχεις περισσότερα παράλληλα connections
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.