Προς το περιεχόμενο

Tutorial: Στήσιμο FTP Server σε περιβάλλον Windows

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω πρόβλημα με το στήσιμο του FTP, ενώ κάνω όλες τις ρυθμίσεις σωστά στήνω το server σωστά και έχω και λογαριασμό στο no-ip για dynamic dns αν πάω σε ένα φίλο μου να κάνω τον client setup και να προσπαθήσω να συνδεθώ δεν τα καταφέρνω και μου βγάζει connection timed out. Το θέμα είναι πως στο router μου που είναι το philips της conn-x το ασύρματο έχω ανοίξει τις πόρτες που θα κάνουν την δουλειά δηλαδή τις πόρτες που θα ακούει ο server μου για να μπορεί να μπαίνει ο client. Από firewall έχω των windows του έχω πεί ότι ο server είναι μέσα στα exceptions αλλά και πάλι δεν μπαίνει. Να φανταστείτε δεν μπαίνει ακόμα και όταν το firewall είναι κλειστό. Δεν γνωρίζω γιατί μήπως είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να κάνω και ρυθμίσεις στο firewall του router μου; Μα όταν ανοίγω κάποιες πόρτες αυτό δεν σημαίνει; Ότι λέω στο firewall του router μου που είναι πίσω από ΝΑΤ να αφήνει να περνά ο client από εκεί; Έχω απελπιστεί δεν δουλεύει με τίποτα...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

poli oraios odigos efxaristo poli!! na rotiso dio pramatakia mono...

1.mipos ginetai me kapoio tropo na emfanizetai pio oraia i selida kai oxi apla mia lista? diladi na mporo na tin diamorfoso opos thelo san ena site(kai fisika xoris na ksero HTML i kati paromio :P )

2.otan episkeptetai kapoios ton server mou tou emfanizei kai kapoia arxeia me rythmiseis diladi to desktop.ini kai to Thumbs.db pos mporo na to kano na min ta emfanizei? (eite sto filezilla eite se kapoio programma pou tha mou peite gia ta optika pou lew sto 1.)

efxaristo poli

Δημοσ.

@bokarinho: Με συγχωρείς που δεν πρόσεξα μέχρι τώρα το post σου, μάλλον e-mail notification που δεν έφτασε (ή δεν ξεκίνησε) ποτέ. Αν έχεις ακόμη πρόβλημα: Ορισμένοι routers απαιτούν ρύθμιση σε δύο διαφορετικά μενού του web interface τους για να παίξει το port forwarding. Δοκίμασε ένα τεστ στο http://www.t1shopper.com/tools/port-scanner/. Θα δείξει αν έχει ανοίξει σωστά η πόρτα που θα του ορίσεις. Αν όχι, πρέπει να ανατρέξεις στην τεκμηρίωση του router σου και στο portforward.com μήπως και υπάρχει οδηγός για το router σου ή παρόμοιο του ίδιου κατασκευαστή.

poli oraios odigos efxaristo poli!! na rotiso dio pramatakia mono...

1.mipos ginetai me kapoio tropo na emfanizetai pio oraia i selida kai oxi apla mia lista? diladi na mporo na tin diamorfoso opos thelo san ena site(kai fisika xoris na ksero HTML i kati paromio :P )

2.otan episkeptetai kapoios ton server mou tou emfanizei kai kapoia arxeia me rythmiseis diladi to desktop.ini kai to Thumbs.db pos mporo na to kano na min ta emfanizei? (eite sto filezilla eite se kapoio programma pou tha mou peite gia ta optika pou lew sto 1.)

efxaristo poli

Φώτη, από αυτά που ζητάς καταλαβαίνω ότι ίσως έχεις μπερδέψει τους ρόλους FTP και Web/HTTP server. Ένας FTP server δε σερβίρει στους υπολογιστές-πελάτες κάποιου είδους σελίδα που να μπορείς να την παραμετροποιήσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες σου. Στέλνει μόνο (ως απάντηση στην εντολή LIST) μερικές γραμμές απλού κειμένου με πληροφορίες για τα αρχεία του τρέχοντος καταλόγου, αποτέλεσμα αντίστοιχο με αυτό που πετυχαίνουμε με την εντολή ls του Unix ή την dir του MS-DOS. Αυτές τις γραμμές τις παραλαμβάνει ο client που χρησιμοποιήθηκε και, ανάλογα με το πώς έχει προγραμματιστεί γι' αυτόν το σκοπό, εμφανίζει τη λίστα των διαθέσιμων αρχείων. Αν χρησιμοποιείς web browser ως client, το look της λίστας αρχείων είναι το γνωστό σε όλους μας και ίδιο σε όλους τους browsers (με ελάχιστες διαφορές). Π.χ.:

ftpbrowserpq6.png

Δηλαδή, για την εμφάνιση αυτή είναι υπεύθυνος ο κάθε browser και όχι ο FTP server ο ίδιος. Για να πετύχεις αυτό που θέλεις, πρέπει να στήσεις επιπλέον Web server και να τον βάλεις να σερβίρει μία ιστοσελίδα, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι μία κατάλληλα φορμαρισμένη από εσένα λίστα των αρχείων. Η λίστα θα μπορούσε να παράγεται π.χ. δυναμικά σε κάθε επίσκεψη με ένα CGI script.

Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο browser plugin που να κάνει πιο εύκολα αυτό που ζητάς, αλλά μάλλον δε θα σου έκανε ως λύση γιατί θα επηρέαζε προφανώς μόνο τους πελάτες που θα το είχαν εγκατεστημένο στον browser. Άρα, μόνο μέσω Web server μπορεί να γίνει σίγουρα αυτό που θέλεις να κάνεις...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

tnx φίλε parsifal καλός οδηγός και ωραίο πρόγραμμα, γιατι δε μπλέκεις καθόλου με passive mode settings, κανα 5αρι άλλοι που δοκίμασα wftpserver,serv-u,cerberous k.a μου είχαν σκοτίσει τα ....

:thankyou:

Ωρε το πρώτο μου μύνημα!!!!

Τα κατάφερες και με έκανες να γράψω!

Δημοσ.

Και όμως, το passive mode έχει τη χρησιμότητά του. Σε ελεγχόμενα δίκτυα αν μπλοκάρεται για οποιονδήποτε λόγο το connection που προσπαθεί να ανοίξει ο FTP server στη θύρα που του καθορίζει ο client, τότε απλά θα αποτύχει η σύνδεση. Εκεί δε μπορείς να αποφύγεις το passive mode...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα εχω ακολουθησει κατα γραμμα το tutorial, κατεβασα τον filezilla του εβαλα τα ορισματα που επρεπε, απενεργοποιησα του ΟΤΕ την ασφαλεια για να εχω τα ports, δημιουργησα host απο το no-ip (εχω dynamic IP προφανως) και μπορω να μπω στο ftp server μονο απο τον υπολογιστη που εχει τον server. Παω να μπω απο αλλο pc και μου πεταει "530 permission denied" . Το προβλημα ειναι στο να κανω forwarding στην θυρα 21 , εχω κανει οτι πρεπει οπως λεει στον οδηγο για το speedtouch που εχω , ορισα απο το firewall που εχω στα Vista την θυρα να ειναι για υπηρεσιες ftp αλλα και παλι τζιφος, θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος????

Δημοσ.

Έχεις δημιουργήσεις τουλάχιστον έναν χρήστη από το interface του server; Το σφάλμα 530 αφορά λάθος στο username ή στο password. Τα δίνεις σωστά στον FTP client από τον οποίον κάνεις τη σύνδεση; Το log του FileZilla Server καταγράφει κάτι σχετικό;

Δημοσ.

Ειναι και αυτο που λες οταν μπαινω απο αλλο PC δεν καταγραφεται τιποτα στα log του filezilla, με τα username/password τα αλλαξα πολλες φορες και δεν εβγαλα ακρη

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...