Προς το περιεχόμενο

Tutorial: Στήσιμο FTP Server σε περιβάλλον Windows

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
από το pc σου μονο έτσι μπορείς να μπεις με localhost και ftp://127.0.0.1

Δεν μπαίνει με κανένα απο τα δύο. Δοκίμασα και με τα δύο pc που έχω σπίτι μου και με firefox και με explorer.Στον explorer οταν βαζω ftp://ip μου ζητάει username και password αλλά μετά δεν τα παίρνει. Δοκίμασα και το WinFTP. Τζίφος και με αυτό

edit: στις ρυθμίσεις του router έχει κάπου..Internet/Access control-Services/ και έχει τα εξής:ftp,http,icmp,ssh,telnet,tftp με δυνατότητα για επιλογή για LAN και Internet.Μήπως φταίνε αυτές???

Δημοσ.

αν μπαίνεις από το δικό σου pc μονο χρησιμοποιείς ftp://locallhost και ftp://127.0.0.1 αν είσαι σε άλλο pc από lan τότε χρησιμοποιείς ftp://thn ip του τοπικού δικτύου σου πχ 192.168.1.1 ο server τρέχει σίγουρα ? από έξω έχει ανοιχτεί το router σου για να δέχεται συνδέσεις ?

Δημοσ.

Πως να το checkάρω αν λειτουργεί? έχω κάνει port forwarding...πάντως δεν λειτουργεί με κανέναν απο τους τρόπους που αναφέρεις...

άκυρο: ο server λειτουργεί κανονικά αλλά ΜΟΝΟ με FTP Client

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μήπως γνωρίζετε αν γίνεται να ρυθμιστεί από ένα συγκεκριμένο account

να μπαίνουν στον FTP με 1 static IP?

Δηλαδή εγώ που έχω account στον FILEZILLA "ftpuser" να μπαίνω από έξω και να κατεβάζω μόνο από την IP xxx.xxx.xxx.xxx

Δημοσ.

Start --> Programs --> FileZilla Server --> FileZilla Server Interface

Edit --> Users --> Δεξιά επιλέγεις το όνομα χρήστη που θες --> Αριστερά κλικ στο IP Filter --> Στο πάνω πεδίο βάζεις *, στο κάτω πεδίο τις IP από όπου θα επιτρέπεται να συνδέεται ο συγκεκριμένος χρήστης...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα φιλε,

πολυ ενημερωτικο και βοηθητικο το θεμα σου, ομως εχω μια απορια:δημιουργησα λογαριασμο και στις 2 εταιριες Dynamic DNS αλλα πως

1) θα κατεβασω τον client και

2) πως θα δω τη διευθυνση του ftp server?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Αναλόγως τί είχες επιλέξει κατά τη δημιουργία του λογαριασμού. Π.χ. στο DynDNS που χρησιμοποιώ εγώ σου δίνει και επιλογή για κάτι άκυρα domain names του τύπου: <username>.homenetwork.org κλπ. Αν δε θυμάσαι τί επέλεξες, λογικά όλο και κάποιο panel θα υπάρχει για τη διαχείριση του account σου, αν θυμάμαι καλά. Ψάξ' το λίγο στο site τους...

Δημοσ.

Σε δικτυακές υπηρεσίες τύπου client-server, η όλη βάση είναι τα μηχανήματα στα οποία εκτελείται το λογισμικό που υλοποιεί τις υπηρεσίες (FTP Server, Web Server κλπ). Αν αυτά λείψουν από το δίκτυο χωρίς να υπάρχει κάποιο σύστημα mirroring/redundancy, θα λείψουν και οι αντίστοιχες υπηρεσίες. Τόσο απλά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...