Προς το περιεχόμενο

Tutorial: Στήσιμο FTP Server σε περιβάλλον Windows

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω καταφέρει να στήσω τον ftp server μου και θα ηθελα να με βοηθησει κάποιος.Ακολούθησα τις οδηγίες του οδηγού αλλά τίποτα.Όταν δίνω ftp://localhost μπαίνει κανονικα.Αλλά αν πάω να μπώ με ftp://mynoip.no-ip.biz δεν κάνει τπτ.Δοκίμασα να κάνω και ένα τεστ εδώ http://www.radiotoolbox.com/online_tools/cantheygetin.php αλλά μου βγάζει το εξής : Reason Given: Connection refused

More about this error: This essentially means that the port is open to the internet but has no services associated with it. There is no firewall protection on this port.

Το λειτουργικό μου είναι Windows xp το Modem : smc7003usb v2 και επίσης υπαρχει ενα Hub για το τοπικό δίκτυο.Ο υπολογιστης βλέπει δίκτυο με Dynamic ip kai dns. Firewall δεν υπάρχει.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει??

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

από τον λόγο που σου λέει το test έχεις την πόρτα σου κλειστή αν χρησιμοποιείς την 21 η κάποια άλλη σιγουρέψου ότι είναι ανοιχτή και επιτρέπεται η κίνηση από κάθε firewall antivirus που έχεις στο pc σου δεν ξέρω αν έχεις router πρέπει να το ανοίξεις και από εκεί αν πάλι παίρνεις net από ICS από άλλο pc πραγματικά δεν ξέρω αν έχει διαφορα :( σε κάθε περίπτωση δες και το Fw των windows γιατί το μπά....δο ανοίγει μονο του

Δημοσ.

Πληροφοριακά, το site που έδωσες για το testing εμφανίζει και σε εμένα πρόβλημα, ενώ ο FTP server λειτουργεί κανονικά. Κάνε ένα απλό τεστ:

Δώσε την τρέχουσα IP σου σε έναν φίλο και πες του να δοκιμάσει να μπει με ftp://<Η IP σου>

Επίσης, το μυαλό μου πάει στις ρυθμίσεις του modem σου, γιατί τα USB ADSL modems είναι λίγο περίεργη ιστορία στον τρόπο με τον οποίο συνδέουν το PC στο Internet, τις IP κλπ. Με τους Ethernet ADSL routers, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα...

Δημοσ.

Καλά μέχρι ένα σημείο, αλλά δεν εμφανίζεται ο ftp server!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω πως να συνδέσω το Dyndns με τον Filezilla.

ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ http://FTP://ip

thnx

Τελικά τα κατάφερα!!!

ftp://mssssee.dyndns.org/

Χωρίς log in αλλιώς εισέλθετε ανώνυμα.

Παιδιά σκέφτηκα κάτι,

Ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να κάνει άλλα προγράμματα να μην φαίνονται στο GUI, αν ναι πείτε μου. Σκέφτηκα να εγκαταστήσω έναν τέτοιο server σε έναν φίλο μου που έχει dsl κτλ κτλ να βάλω απόλυτη διαχείρηση του κεντρικού του δίσκου και να του κάνω τρελά πράγματα. Το ξέρω είμαι κακός.

Να ρωτήσω κάτι άλλο, μπορώ να κάνω bind σε κάποιου την IP και να αποκτήσω δικαιώματα ή τουλάχιστον να δω τα περιεχόμενα του δίσκου του;

Πάντως αν το καλοσκεφτείς έχει πολλά προνόμια δημιουργείς ένα account admin και ένα anonymous και μπορείς να στέλνεις από οποιονδήποτε υπολογιστή θέλεις δεδομένα σε έναν φάκελο σου.

Δημοσ.
Ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να κάνει άλλα προγράμματα να μην φαίνονται στο GUI, αν ναι πείτε μου. Σκέφτηκα να εγκαταστήσω έναν τέτοιο server σε έναν φίλο μου που έχει dsl κτλ κτλ να βάλω απόλυτη διαχείρηση του κεντρικού του δίσκου και να του κάνω τρελά πράγματα.

Δεν πιστεύω να περιμένεις ότι θα βρεις βοήθεια στο Insomnia για τέτοιου είδους δραστηριότητες... :?

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι ? έστω ότι έχουμε 2 pc το ένα τρέξε τον ftp στο άλλο έχουμε το φάκελο που θέλουμε να μοιράσουμε στον ftp οποτε έχουμε στο ένα pc \\Pc\folder και στο άλλο έχουμε για home D:\Ftp Server

στο alias τι βάζουμε για να κάνουμε μοίρασμα από lan ?

στον κατάλογο δικτύου \\pc\music το κάνω add στον ftp και για alias του βάζω D:\Ftp Server\Music και δεν το βλέπει ο ftp μετά

Δημοσ.

παιδιά επειδή είμαι ψιλοάσχετος στο θέμα: ο server λειτουργεί μόνο όταν το pc είναι ανοιχτό, σωστά? η όλη διαδικασία μοιάζει με τα shared files των γνωστών P2P? αν βάλω άλλη πόρτα χωρίς να αλλάξω αυτές που κλείνει η οτενετ θα δουλέψει?

Υ.Γ. αρχίζω την διαδικασία για τον server. Απο ασφάλεια πως τα πάμε?

Δημοσ.
παιδιά επειδή είμαι ψιλοάσχετος στο θέμα: ο server λειτουργεί μόνο όταν το pc είναι ανοιχτό, σωστά? η όλη διαδικασία μοιάζει με τα shared files των γνωστών P2P? αν βάλω άλλη πόρτα χωρίς να αλλάξω αυτές που κλείνει η οτενετ θα δουλέψει?

Υ.Γ. αρχίζω την διαδικασία για τον server. Απο ασφάλεια πως τα πάμε?

Σίγουρα θα δουλέψει, καθώς η IP δεν αλλάζει αλλάζωντας πόρτα και ακόμα και να άλλαζε θα έκανες update το dns. Δεν έχει καμία σχέση με τα p2p καθώς αποτελεί απομακρυσμένο φάκελο με προσαρμοσμένες (συνήθως περιορισμένες δυνατότητες. Η ασφάλεια του είναι super καθώς έχει anti-brute-force mode με auto-ban για όσους δοκιμάζουν 15 λάθος κωδικούς και banάρει την IP Τους για 1 έως 9999 ώρες (custom). Θα σας συμβούλευα να φτιάξετε διαφορετικά accounts για διαφορετικούς φακέλους του υπολογιστή σας.

Δημοσ.
Να ρωτήσω κάτι ? έστω ότι έχουμε 2 pc το ένα τρέξε τον ftp στο άλλο έχουμε το φάκελο που θέλουμε να μοιράσουμε στον ftp οποτε έχουμε στο ένα pc \\Pc\folder και στο άλλο έχουμε για home D:\Ftp Server

στο alias τι βάζουμε για να κάνουμε μοίρασμα από lan ?

στον κατάλογο δικτύου \\pc\music το κάνω add στον ftp και για alias του βάζω D:\Ftp Server\Music και δεν το βλέπει ο ftp μετά

Ο λογαριασμός χρήστη κάτω από τον οποίο εκτελείται ο Filezilla έχει κανονική πρόσβαση στο network share, χωρίς να του ζητούνται κωδικοί κλπ;

Το alias το όρισες σωστά; Π.χ, στο παράδειγμα που λες, πρέπει να εμφανίζονται στο παράθυρο Shared Folders, 2 κατάλογοι. Ο πρώτος θα είναι ο D:\Ftp Server, τον οποίο θα έχεις ορίσει ως Home, αυτουνού η στήλη Aliases πρέπει να είναι κενή. Από κάτω, θα κάνεις add τον \\pc\music και μετά 2πλο κλικ στη δική του στήλη Aliases και βάζεις D:\Ftp Server\<Oti_Onoma_8es>. Τόσο απλό. Μου φαίνεται θα το προσθέσω στον οδηγό με τα ανάλογα screenshots, γιατί είναι χρήσιμη δυνατότητα τελικά!

Επίσης, να υπενθυμίσω ότι οι 2 αυτές ερωτήσεις καλύπτονται (αν και ίσως όχι τόσο διεξοδικά) από τις παραγράφους 6-7 του FAQ: http://sourceforge.net/docman/display_doc.php?docid=24747&group_id=21558

@andreapaog328: Δοκίμασε με ftp://localhost. Από ποια IP σου δείχνει το log του Server ότι έγινε απόπειρα σύνδεσης;

Δημοσ.

ναι μπαίνει κανονικά χωρίς κωδικούς και λοιπά αλλα δεν κάνει τίποτα θα το τσεκάρω να δω thanks :D βολεύει πραγματικά γιατί έβαλα τον ftp στο dowloader μου με σκοπό να κάνει αυτό τον ftp αλλα δεν τα καταφέρνω αλλα που θα πάει θα το φτιάξω :D

τίποτα δεν μπορώ να το καταφέρω αν έχεις χρόνο και μπορείς να το δοκιμάσεις και να εξηγήσεις επακριβώς θα ήμουν πανευτυχής :D δες μια φωτογραφία έτσι απλά το έκανα όπως τα λες αλλα πάλι δεν το βλέπει

96796996194396296494396rl6.th.jpg

Δημοσ.

ούτε με το localhost δουλεύει. ήταν μια ip απο αμερική. ξεκινάω την διαδικασία απο την αρχή...

edit: τα έκανα πάλι απο την αρχή.όλα όπως πρίν. ο firefox δεν μπαίνει.δοκίμασα με το πρόγραμμα filezilla και συνδέεται κανονικά, μόνο όμως με localhost και 127.... με τα άλλα όχι...

Δημοσ.

από το pc σου μονο έτσι μπορείς να μπεις με localhost και ftp://127.0.0.1

δοκίμασες να κανεις shared φακέλους δικτύου δούλεψε σε κανέναν ? έμνα όχι μπορεί να κάνει share τους φακέλους δικτύου μονο από τον οποίκο υπολογιστή δηλαδή αν μοιράσω τον D: δίσκο η από d: η από //pc/D: τότε όλα μια χαρά αλλα στο pc που τρέχει τον filezilla μονο δεν μπορώ να το κάνω με τίποτα να μοιράσει τα shared από αλλα pc στο filezilla

είμαστε σίγουροι ότι υποστηρίζει τέτοια πράγμα ?

Δημοσ.

Προσπάθησα να αναπαράγω το πρόβλημα. Δυστυχώς, στην τρέχουσα εγκατάσταση των WinXP στο PC όπου τρέχει ο FileZilla, έχω κάποιο πρόβλημα με τα network shares που, μετά από πολύ googling, δεν κατάφερα ακόμη να λύσω. Υποπτεύομαι ότι είναι καιρός να χρησιμοποιήσω εκείνο το image που είχα πάρει όταν τα πρωτοέστησα...Σχεδόν 3 χρόνια η ίδια εγκατάσταση Win, καλά κράτησε, να μην είμαι και αχάριστος!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...