bloodram Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 etsi mas legane oi fanatikoi tou eidous! evala ubuntu se ena p3 800 Mhz me 1 Giga mnimi pano kai nvidia karta grafikon kai den eida kai to taxitero leitourgiko , polles fores mou kolouse to mouse diavaze poli ora apo ton disko (exo valei poli swap kai o diskos einai 80ntaris sxedon kainourion ) , kai mou kolouse mporo na po se efarmoges pou erxontai mazi me to leitourgiko (openoffice) . \ dokimasa na alakso kai o o kakomiris to grafiko perivalon kai na valo ena elafritero (opos mou eipan) , xfce , windowmaker.... ama den pirakso typota sto pc enai jet , molis anoikso ena firefox i ena programa arxizoun ta organa nai paizoun! Extos apo poli liges dianomes opos to dsl to opoio den to theoro olokliromeno leitourgiko , min dokimasete na valete linux se ena palio mixanima gia katevastiri i ftp server i oti alo. DIORTHOSTE ME AN KANO LATHOS..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dklearhos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Έχω μερικές απορίες...Έχεις δοκιμάσει στο ίδιο pc με Windows Xp να ανοίξεις την ίδια έκδοση openoffice ή την ίδια έκδοση firefox που έχουν τα ubuntu?Αν ναι τότε πόση διαφορά είδες στους χρόνους?Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα?Μου φαίνεται περιέργο γιατί σε pentium @400Mhz που έχω εγώ δεν έχω δει κάποια διαφορά σε firefox και openoffice.Aν συγκρίνεις με το microsoft office Xp τότε ναι είναι σαφώς πιο ελαφρύ από το openoffice...Και συμφωνώ μαζί σου σχετικά με το DSL εκτός αν ψάξεις το θέμα οπότε βρίσκεις ότι πρόγραμμα χρειάζεσαι για κατεβαστήρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Εδικά το Firefox στο Ubuntu είναι για πολααααααα κλάματα. Δεν ξέρω για το Edgy αλλά μέχρι και το Dapper έπρεπε να το κατεβάσεις από το site του Mozilla για να δεις προκοπή. Γενικά το Linux μπορεί να γίνει πολύ ελαφρύ λειτουργικό. Δύστυχος σε διανομές όπως το Ubuntu και το Suse που προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για τους πάντες, και κυρίως τους αρχάριους, καταντά να είναι πολύ βαρύ. Το καλό με το Linux είναι ότι μπορείς να το κόψεις και να το ράψεις στα μέτρα σου και τότε να απολαμβάνεις ελαφρύ σύστημα. Βέβαια θα πρέπει να πας σε διανομές όπως το Arch ή το Gentoo ή το Slackware αλλά αυτό απαιτεί πολύ διάβασμα. Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση μία δήλωση του Stallman. Λεει ο άνθρωπος ότι δεν είναι όλο το ελεύθερο λογισμικό καλής ποιότητας. Υπάρχουν πακέτα που είναι πραγματικά έργα τέχνης αλλά υπάρχουν και άλλα που είναι τίγκα στο ζουζούνι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση μία δήλωση του Stallman. Λεει ο άνθρωπος ότι δεν είναι όλο το ελεύθερο λογισμικό καλής ποιότητας. Υπάρχουν πακέτα που είναι πραγματικά έργα τέχνης αλλά υπάρχουν και άλλα που είναι τίγκα στο ζουζούνι. Λογικό είναι, δε σημαίνει πως επειδή είναι open source θα είναι και ποιοτικό. Όπως αντίστοιχα και στα εμπορικά προγράμματα, υπάρχουν και ποιοτικά και μούφες. Η διαφορά με το open source είναι ότι πολύ πιο εύκολα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο μέσα από τη συνεισφορά της κοινότητας. Η ευελιξία είναι ένα τεράστιο προσόν του linux και του open source λογισμικού! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 τους driver της καρτας σου τους εγκατεστησες?μαλλον οχι τα προγραμματα που σου κολουσαν τα ενημερωσες?και ευτυχως στο linux υπαρχουν πολλες επιλογες για να εγκαταστησεις προγραμματα μερικες φορες την αγνοια την δικη μας μην την θεωρουμε ελατωμα ενος λειτουργικου σου μιλαει ενας απο τους φανατικους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bloodram Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 den einai i proti fora pou epixiro na asxolitho me ta linux! ksero na vazo drivers kai oti alo theoro aparetito , oso malon sta ubuntu pou ta drivers einai poio efkola kai apo ta windows. Oson afora tin sifkrisi tous me ta xp opos anefere kai o Dklearhos den theoro oti einai elafritera apo ta xp. Iparxoun polles dianomes lite xp ta opoia einai taxitata ( lite xp , tiny xp....) ! Pros theou den thelo na katakrino to sigkekrimeno leitourgiko aloste edo kai 2 mines xrisimopoio mono ubuntu sto main pc mou , alla den mou aresei afti i fimi pou exoun . Anoiksa afto to topic epidi epsaxna na valo ena leitourgiko sto katevastiri mou ( ta statistika tou ta exo dosei parapano) pou na mporei na trexei xoris kolimata kai full load sto cpu. Dokimasa para polla pragmata kai den exo kataliksei se kanena akoma , dsl = poli mikro kai kamia ypostiriksi sxedon , ubuntu = ama valeis kai KDE san ta xp me sp2 einai , xtiny xp = xrigoro alla kanena epipedo asfaleias, xriazetai remote administration programa , mpleothones kathe ena mina , format kathe toso .... Thelo ena leitourgiko na mpeni se p2 , p3 kai na trexei opos ta xp se core 2 duo ! ZITAO POLLA....? :twisted: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolman Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Thelo ena leitourgiko na mpeni se p2 , p3 kai na trexei opos ta xp se core 2 duo ! ZITAO POLLA....? :twisted: Ζητάς Debian με XFCE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bchris Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δεν ζηταει debian (που ειναι σαφως η ανωτερη διανομη), ζηταει FreeBSD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Re paidia den einai ta linux alla to linux, epishs den einai ta ubuntu alla to ubuntu. Imo to kalutero distro einai to debian Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Συμφωνώ 100% με τον coolman. Γενικά το Linux μπορεί να γίνει πολύ ελαφρύ λειτουργικό. Δύστυχος σε διανομές όπως το Ubuntu και το Suse που προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για τους πάντες' date=' και κυρίως τους αρχάριους, καταντά να είναι πολύ βαρύ. Το καλό με το Linux είναι ότι μπορείς να το κόψεις και να το ράψεις στα μέτρα σου και τότε να απολαμβάνεις ελαφρύ σύστημα. Βέβαια θα πρέπει να πας σε διανομές όπως το Arch ή το Gentoo ή το Slackware αλλά αυτό απαιτεί πολύ διάβασμα.[/quote'] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos-Sx Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Το linux δίνει φτερααααα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoD Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Thelo ena leitourgiko na mpeni se p2 , p3 kai na trexei opos ta xp se core 2 duo ! ZITAO POLLA....? :twisted: Όχι, αλλά για να το κάνεις αυτό θα πληρώσεις το αντάλλαγμα σε ώρες διαβάσματος. Βάλε gentoo με customized kernel και μπόμπα gcc configuration. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 και μενα τα xp τωρα ετσι οπως τα εχω πανε σφαιρα.βεβαια το μονο που εχουν πανω ειναι ενα antivir,broswer και τα παιχνιδια μου στο ubuntu πρεπει να εχει τωρα πανω καμια 50αρια προγραμματα μαζι με κατι driver της ati που δεν υποστιριζουν πληρως την καρτα μου (1950pro) σκεψου να τα ειχα ολα αυτα στα win τι θα γινοτανε.το format θα φανταζε σαν μοναδικη λυση για να σταματησει να τρωει κοληματα το pc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos-Sx Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 και μενα τα xp τωρα ετσι οπως τα εχω πανε σφαιρα.βεβαια το μονο που εχουν πανω ειναι ενα antivir,broswer και τα παιχνιδια μουστο ubuntu πρεπει να εχει τωρα πανω καμια 50αρια προγραμματα μαζι με κατι driver της ati που δεν υποστιριζουν πληρως την καρτα μου (1950pro) σκεψου να τα ειχα ολα αυτα στα win τι θα γινοτανε.το format θα φανταζε σαν μοναδικη λυση για να σταματησει να τρωει κοληματα το pc Σωστός! Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα για όσους θεώρουν το Linux βαρύ! Με λίγα λόγια τα Xp τα έχουμε καταντήσει play station 3 Και μη ξεχνάτε και το gnome που είναι ποιό ελαφρύ απο kde Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bloodram Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δεν ζηταει debian (που ειναι σαφως η ανωτερη διανομη), ζηταει FreeBSD. Den to exo dokimasei pote afto ! einai efkolo? upostirizetai apo drivers..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.