clandestino Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Γειά σας παιδιά. Μια φίλη μου ενδιαφέρεται για laptop και παρά τις προσπάθειές μου να αγοράσει κανονικό P.C. δεν την έπεισα. Επειδή από laptop δεν ξέρω τίποτα, τι θα προτείνατε? Την ενδιαφέρει κάτι για απλή χρήση, μουσική και ταινίες γύρω στα 500-600 ευρώ. Όσο φθηνότερο γίνεται.
basilis5 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 ενα τοσο φθηνο μηχανημα εχει αυξημενες πιθανοτητες να βγαλει προβληματα δεν εχω υποψην καποιο καλο σε αυτα τα λεφτα,ολα της πλακας μου φαινονται καλυτερα να παρει πισι εξηγησε της,δως της επιχειρηματα κριμα ειναι
clandestino Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Το ξέρω. Απλά αν δεν τις προτείνω κάτι θα πάει πολύ απλά σε μια αλυσίδα και θα πάρει το πρώτο που θα της πουν.
chiderboy Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 ενα τοσο φθηνο μηχανημα εχει αυξημενες πιθανοτητες να βγαλει προβληματαδεν εχω υποψην καποιο καλο σε αυτα τα λεφτα,ολα της πλακας μου φαινονται καλυτερα να παρει πισι εξηγησε της,δως της επιχειρηματα κριμα ειναι Συγνώμη κιόλας αλλα λες ΒΛΑΚΕΙΕΣ Προς το φίλο που άνοιξε το θέμα αυτο είναι μια πολύ καλή περίπτωση http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975844&product=880183 ή αυτό σε κάτι πιο φτηνό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975844&product=891436 Θέμα ποιότητας δεν τίθεται είτε 500? δώσει είτε 3500? μόνο θέμα επιδόσεων. Φυσικά είναι πάντα καλά να προτιμήσει laptop εταιρείας με καλό όνομα στο service
clandestino Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Thanx για τις δύο προτάσεις. Για το Acer δεν έχω ακούσει καλά λόγια και κυρίως για το Celeron. Το Satellite A110-195 της Toshiba μου φαινεται καλό. Εάν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω για αυτό το μοντέλο ας πει τη γνώμη του. thnx και πάλι.
chiderboy Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Με Acer όπως άκουσες υπάρχει πρόβλημα. Όχι ποιότητας αλλά στην περίπτωση που πάθει κάτι θα ταλαιπωρηθείς με το service τους. Ακούω ότι πάνε να βελτιωθούν τελευταία. Από την άλλη έχουν πολύ καλές τιμές και εφόσον η κοπέλα θέλει κάτι φτηνό και δε το δουλεύει σε βαθμό που να χρειάζεται γρήγορο και άμεσο service νομίζω είναι καλή λύση. Με τους Celeron πάλι δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας απλά χάνουν κάμποσο σε επιδόσεις με αντάλλαγμα τις καλές τιμές τους. Είναι από τα τελευταία πράματα που μπορεί να πάθουν ζημιά Το Α110 195 της Toshiba το έχει πολύς κόσμος και το είχα πάρει και γω για την αδερφή μου. Έχει και πολύ καλή μπαταρία. 3:30 ώρες σε σερφάρισμα και χαλαρές εργασίες. Τελευταίο δίμηνο έχει πέσει 200? η τιμή του
basilis5 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Συγνώμη κιόλας αλλα λες ΒΛΑΚΕΙΕΣ ... thanx man...
chiderboy Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 ... thanx man... Συγνώμη ξάνα . Απλά βαρέθηκα να σας βλέπω να πηγαίνετε σαν τα πρόβατα. Εκνευρισμός της στιγμής ήταν κ μην το παίρνεις προσωπικά
tom-f Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Σήμερα πήρε φίλος μου το Acer με τα 500 euro.Προς το παρόν μια χαρά φαίνεται.Χανει λίγο σε εμφάνιση αλλά είναι μικρό και ελαφρύ.Σε λίγο καιρό με τις απαραίτητες δοκιμές θα δώσω περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο κομμάτι.Για την χρήση που το θέλει η κοπέλα πιστεύω είναι καλή επιλογή.
danaos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Συμφωνώ ότι είναι ριψοκίνδυνη μια τέτοια αγορά... Ο καθένας βέβαια παίρνει τις αποφάσεις του και παίρνει και το ρίσκο του. Η κοπέλα μάλλον θα έχει πάθος με τις διαδικασίες service. (Στείλτε το μας με δικά σας έξοδα, δεν ξέρουμε σε πόσους μήνες θα το έχετε πίσω, ξέρετε η επισκευή στοίχισε 1000? και ούτω κάθ' εξής...)
alfista Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Ρε παιδιά γιατί είναι ριψοκίνδυνη; Ο Toshiba των 700 ευρώ χαλάει ευκολότερα από τον Toshiba των 2500 ευρώ; Επιπλέον όταν παίρνεις λάπτοπ κάνεις το σταυρό σου να μην χαλάσει. Αν χαλάσει είδαμε κι από πρόσφατο παράδιεγμα φίλου με Toshiba τι τράβηξε, η sony έχει το service στο Βέλγιο οπότε ο Θεός να σε φυλάει για όταν τελειώσει η εγγύηση, η ΗΡ με άφησε ένα μήνα χωρίς λάπτοπ για ένα χαλασμένο drive κοκ. Μήπως να μην πάρει καθόλου laptop; Πολλοί απαισιόδοξοι είμαστε. Προσωπικά με βάση τις απαιτήσεις της ένας laptop είναι η ενδεικνυόμενη λύση, και νομίζω ένας mobile celeron είναι υπεραρκετός. Επιπλέον επειδή δεν βλέπω να χρειάζεται τη φορητότητα αλλά μάλλον ταινίες θέλει να βλέπει, ας αφήσει τον acer που αναφέρθηκε παραπάνω με την 14,1 οθόνη και ας πάρει κάτι με 15,4.
notorious20 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 an parei branded forito den tha exei kanena provlima.. den einai katholou ripsokindini agora apla o foritos pou tha parei tha exei ligoteres dinatotites.. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975844&product=891436&tab=specs o parapano einai kai o pio katallilos gia ayta pou zitaei..
basilis5 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 εχοντας μια σχετικη εμπειρια με φορητους εχω δει πως γενικα οσο πιο φθηνος ειναι,τοσο λιγοτερο προσεγμενος ειναι στην συναρμολογηση και την επιλογη των υποσυστηματων-υλικων κλπ σιγουρα μπορεις να παρεις λαπτο των 2500 και να χαλασει,αλλα πολυ πιο πιθανο ειναι να σου χαλασει το λαπτοπ των 550 ευρω στην τελικη ο κατασκευαστης δεν ειχετο ιδιο κινητρο με οταν εφτιαχνε ενα μηχανημα των 2000-2500 αν βγαλει ζημια-ειδικα εκτος της εγγυησης θα ναι για πεταμα το λαπτοπ γιατι αν βγαλει ζημια 300+ελεγχο+ανταλλακτικα+εργασια και το χεις παρει 550 δεν αξιζει προφανως να το φτιαξεις ομως αν παρει ενα πισι, η ζημια αν παθει θα ναι πολυ πιο ευκολα και οικονομικα επιλυσιμη. αρα αν δεν το χει αναγκη πραγματικα (να υπαρχει λογος που παιρνεις φορητο-φορητοτητα δηλαδη) τοτε γιατι να επομιστει ολο αυτο το ρισκο;και να μην παρει ενα πισι; εγω αυτο λεω και αυτο εχω κανει και αυτο θα εκανα λαπτοπ πηρα επειδη ειμαι αγγλια για σπουδες οσο ημουν ελλαδα,μια ζωη πισι ειχα- και γω τις ιδιες χρησεις κανω +-
alfista Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ πάλι με μια θεωρώ ικανοποιητική εμπειρία από laptop και μάλιστα αρκετών εταιρειών (vaio, ΗΡ, Τoshiba, Acer, Turbo-X) δεν συμφωνώ με τίποτα με την παραπάνω γνώμη του Βασίλη. Τα επιμέρους εξαρτήματα είναι δεδομένα και η χαωτική διαφορά της τιμής τους είναι που προκαλεί και τη διαφορά στο τελικό κοστολόγιο του λάπτοπ, και όχι προφανώς το πως η εταιρεία συνέδεσε το σκληρό πάνω στη μητρική. Κίνητρο του κατασκευαστή είναι το καλό όνομα με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκπτώσεις θα μπορούσα να πω ότι παρατήρησα μόνο σε κάποια υλικά φτηνότερων εκδόσεων (πχ toshiba) όσον αφορά και μόνο το case του laptop, αφού οι εταιρείες θέλανε να ξεστοκάρουν κάποια φτηνότερα πλαστικά καπάκια με αντανάκλαση όμως και χαμηλότερες τιμές. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν επηρέαζε την αξιοπιστία των εξαρτημάτων του laptop όπως είναι φανερό, ενώ μάλιστα αν κάποιο από τα δύο είναι πιο πιθανό να χαλάσει αυτό θα έλεγα ότι είναι το ακριβό, αφού το φτηνό είναι ταυτόχρονα και το πιο απλό στη σύνθεση και λειτουργία έχοντας μόνο τα βασικά. Σίγουρα ένα σταθερό pc είναι εύκολα επισκευάσιμο και αν τύχει η στραβή το κόστος θα είναι σημαντικά χαμηλότερο απ' ότι για ένα laptop. Ωστόσο οι απαιτήσεις της κοπέλας φωνάζουν light user και δεν βλέπω το λόγο να δεσμεύσει το χώρο για το σταθερό, ούτε φυσικά να ανεχτεί τον θόρυβο που τον συνοδεύει. Επιπλέον η φορτητότητα, όσο κι αν δεν φαίνεται να είναι στις κύριες προτεραιότητες της, δεν πρέπει να εκμηδενίζεται σαν πλεονέκτημα αφού δεν ξέρουμε αν θα της χρειαστεί στο μέλλον.
21century Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Υπαρχουν φορητα και με 500 ευρωπουλα, πολλες φορες υπαρχουν λιγο παλιοτερα μοντελα που εμειναν στοκ στα καταστηματα και τα ξεπουλανε...τετοιες ευκαιριες μπορεις να βρεις συνηθως τις γιορτες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.