devilaki Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Γειά σας! θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει κάποιο εύκολο τρόπο ώστε να μπορώ να γράφω κάτι πάνω στα αρχεία που έχω αποθηκεύσει στο pc μου. Έχω αρκετά αρχεία σε .avi τα οποία έχουν γίνει DivX από βιντεοκάμερα αλλά έχουν διαφορα γεγονότα μέσα το καθένα. Μπορώ να περνάω με κάποιο τρόπο κάποιο τίτλο στα βιντεάκια αυτά; Ξεκινάει ας πούμε η ταινία κι έχει κάποια γενέθλια ..... να γράψω πάνω στην ταινία για παράδειγμα:"γενέθλια Έλενας" και να εμφανίζεται στην αρχή του βίντεο για ελάχιστα δευτερόλεπτα .... πιο κάτω που έχει τα Καλάβρυτα να μπορώ να περάσω ας πούμε πάνω στην ταινία σαν τίτλο: "Εκδρομή στα Καλάβρυτα" ...πιο κάτω που υπάρχει κάτι άλλο να βάλω κάποιο άλλο τίτλο κλπ δεν έχω μεγάλη εμπειρία από αυτά και αν υπάρχουν πολλοί τρόποι θα προτιμούσα να μου πείτε τον πιο απλό. Δεν με ενδιαφέρει επίσεις αν θα είναι εντυπωσιακό η όμορφο αυτό που θα φαίνεται .... απλά να φαίνεται κάπου στο σημείο που θέλω.
theo37 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 υπαρχουν αρκετά προγραμματα. ulead video pinnacle studio http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=98600&highlight=%E5%F0%E5%EE%E5%F1%E3%E1%F3%E9%E1+video
Shineboy Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Nerovision το πιο ευκολο και γρηγορο ειναι μαζί με το nero
ApSiMan Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 windows movie maker cyberlink powerproducer ακόμα 2 προγραμματακια να κάνεις αυτό που θέλεις....
devilaki Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 1000 ευχαριστώ για τις άμμεσες απαντήσεις σας! μήπως μπορείτε να μου δώσετε μερικές απλές οδηγίες για το πως μπορεί να γίνει με το windows movie maker και με το Nero τα οποία τα ψιλοξέρω σαν προγράμματα και τυχαίνει να τα έχω και στο pc μου
kastel Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Το Movie Maker είναι μια απλή και εύκολη λύση (και υπάρχει και στα Windows). Πως θα το κάνεις; Είναι απλό. Ανοίγεις το πρόγραμμα και από το Capture Video πατάς Import video για εισάγεις τα αρχεία σου. Αφού τα εισάγεις όλα τα σέρνεις ένα ένα στην storyboard που βρίσκεται κάτω, με όποια σειρά θέλεις. Μετά από το Edit movie, πατάς Make titles or credits και ανάλογα με το που θες να εμφανίζεται ο τίτλος πατάς την αντίστοιχη επιλογή (λογικά σε ενδιαφέρει ή η δεύτερη ή η τρίτη) Στην επιλογή Add title before selected clip (δεύτερη) ο τίτλος εμφανίζεται και μετά ακολουθεί το video. Στην επιλογή Add title on selected clip (τρίτη) ο τίτλος εμφανίζεται μαζί με το video. Κάνε τους πειραματισμούς σου με τα εφέ, τα χρώματα και ότι άλλο έτσι ώστε να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φιλικά KasteL.
devilaki Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δεν με αφήνει να κάνω Import video, μου βγάζει: The required codec was not downloaded automatically because the Download codecs automatically check box is not selected in the Options dialog box. στα options του windows media player που κοίταξα όμως το: downloaded codec automatically είναι τσεκαρισμένο ... το τσεκάρισα και στο Movie maker και μου εμφανίζει τώρα ότι: The file evelina.avi cannot be imported because the codec required to play the file is not installed on your computer. If you have already tried to download and install the codec, close and restart Windows Movie Maker, and then try to import the file again. καμιά ιδέα για το codec που χρειάζεται;
kastel Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Χρησιμοποίησε ή το GSpot ή το VideoInspector (και τα 2 είναι free), για να δεις ποιο codec χρησιμοποιεί.
parsifal Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Αν πρόκειται να επανασυμπιεστεί το βίντεο, είμαι κάθετα αντίθετος. Αφού λες ότι πρόκειται για avi αρχεία ήδη συμπιεσμένα με DivX, πολύ καλύτερα κατά τη γνώμη μου είναι να φτιάξεις από το μηδέν ένα καινούριο avi μερικών δευτερολέπτων μόνο με τον τίτλο που θες, συμπιέζοντάς το με τον ίδιο codec, στην ίδια ανάλυση και frames/sec. Μετά, ενώνεις χωρίς επανασυμπίεση τα 2 avi με το VirtualDubMod: http://www.doom9.org/index.html?/virtualdub_procedures.htm
stefnic2 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Αν πρόκειται να επανασυμπιεστεί το βίντεο, είμαι κάθετα αντίθετος. Αφού λες ότι πρόκειται για avi αρχεία ήδη συμπιεσμένα με DivX, πολύ καλύτερα κατά τη γνώμη μου είναι να φτιάξεις από το μηδέν ένα καινούριο avi μερικών δευτερολέπτων μόνο με τον τίτλο που θες, συμπιέζοντάς το με τον ίδιο codec, στην ίδια ανάλυση και frames/sec. Μετά, ενώνεις χωρίς επανασυμπίεση τα 2 avi με το VirtualDubMod (Μενού Video -> Direct Stream Copy)... sostos....!!!
devilaki Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 όλα καλά τελικά με το windows movie maker το οποίο κι είναι πανεύκολο στην χρήση του αλλά ...... δεν μπορείς να σώσεις (μετά την επεξεργασία και τους τίτλους που έχεις βάλει) στο ίδιο format που ήταν το βιντεάκι σου πριν. οι κασέτες έχουν γίνει Xvid και το κάθε ενα Xvid βιντεάκι περιέχει αρκετές διαφορετικές σκηνές και βάζω όπου θέλω και τον ανάλογο τίτλο: πχ "να και το νεο αμάξι του Γιώργου ..." όλα καλά με όλους τους τίτλους που με βολεύει να τους περνάω εγώ στα σημεία της ταινίας που θέλω, αλλά δεν μπορώ να σώσω σε XviD με το windows movie maker .... οι επιλογές που σου δίνει για να σώσεις μετά την ταινία σου είναι λίγες και δεν έχω βρει αν μπορώ να το σώσω και πάλι σε XviD ώστε γράφοντας το σε CD να το βλέπουμε και στο DVD player. Έχει μια επιλογή για να σώσεις σε .avi ααλλά το μέγεθος είναι υπερβολικά μεγάλο και δεν χωράει πλεον σε CD, κι εκτός αυτού ίσως να μην είναι και XviD αυτό που βγαίνει. Θα μπορούσατε να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να γράφω κάτι σε κάποια σημεία του βίντεο το οποίο είναι XviD και να το σώζω σε Xvid πάλι; 100000 ευχαριστώ σε όσους απαντήσουν και σε όσους απάντησαν μέχρι τώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.