paschalia Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μιας κ σημερα ειναι ενα απο τα εθιμα που ακολουθουνται αρκετα πιστα , σκεφτομουν οτι υπαρχουν αρκετα εθιμα που ισχυουν ακομα σε μια αρκετα μεγαλη μεριδα του πληθυσμου . Κ'ετσι , ποια εθιμα ακολουθειτε κ ποσο πιστα ?
DhZou Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ ακολουθώ τα έθιμα που με βολεύουν. Δηλαδή: τσικνοπέμπτη τρώω κρέατα, Καθαρα Δευτέρα τρώω τα διάφορα και όταν μπορώ πετάω χαρταετό (πιο ψηλά απ' όλους), Το πάσχα πάω στην ανάσταση 12 παρα 5 όπως είναι το νέο έθιμο, και τρώω αρνιά και όλα τα σχετικα... Αυτά. Νηστείες και αλλα τέτοια μίζερα δεν μ'αρεσουν
vastravoud Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Μου τη σπάει να τηρώ κάποιο έθιμο, απλώς και μόνο επειδή είναι "έθιμο". Τηρώ μόνο εκείνα που γουστάρω, που σημαίνουν κάτι για μένα, όπως π.χ το Πάσχα, που το λατρεύω! Χωρίς να είμαι θρήσκος(έχω πάψει προ πολλού), νηστεύω πάντα τη Μεγαλοβδομάδα και μεταλαβαίνω. Πηγαίνω εκκλησία, επιτάφιο γύρω γύρω στο χωριό, μετά βαρελότα την Ανάσταση(παλιμπαιδισμός ) και φυσικά ολομέθυστος την Κυριακή του Πάσχα. Τσικνοπέμπτη(καλή ώρα χτες) δε μου αρέσει κατ' ανάγκη να τρώω κρεατικά, απλώς μαζευόμαστε με μεγάλη παρέα και τργουδάμε, χορεύουμε κλπ, φυσικά με αποκριάτικα τραγούδια, όσο πιο ασεβή, τόσο πιο καλά! Κατά τα άλλα, δε μου έρχεται στο νου κάτι ιδιαίτερο.
blast Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 την 9 φεβρουαρίου κάθε χρόνο σφάζω μια insomniac για να εξευμενίσω τον hal9000 να μου επιστρέψει το nick μου. paschalia ήρθε η σειρά σου τα έθιμα είναι σαν του νόμους υπάρχουν για να μην τηρούνται spooker
paschalia Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 οφτοπικ : Ατυχος εισαι . Εκτος του οτι θα πρεπει να παρεις χαρτακι προτεραιοτητας , εγω οπου να'ναι τα τιναζω, την βγαζω δε την βγαζω μεχρι την κυριακη ( ατιμη γριπη) κ δε θα προλαβω να χαρω ουτε κ το νεο πισι μου γμτ . : οφτοπικ τελος
fantomas3004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δέν απορρίπτω την νηστεία αλλά μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, διαφορετικά ούτε την μεγάλη Παρασκευή και πάλι στα κλεφτά κάτι θα τσιμπήσω άν δέ μπορεί να περάσει αλλιώς η ώρα. Άν μας αρέσει το αρνί δέν είναι ανάγκη να περιμένουμε μιά φορά τον χρόνο για να φάμε κάθε μέρα ελεύθεροι είμαστε. Το Πάσχα το τρώμε έτσι κι'αλλιώς γιατί δέν γίνεται να βλέπουμε τους άλλους να το τρώνε και εμείς να τους κοιτάμε:|
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.