Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για αναβάθμιση σε Intel Core 2

oblivious

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή το σύστημα μου είναι παλιό, Athlon XP 2600+, σκέφτομαι να αναβαθμιστώ σε Intel Core 2. Επειδή όμως δεν διαθέτω πολλά χρήματα αυτό τον καιρό, έχω καταλήξει στα εξής:

Επεξεργαστής: INTEL CORE 2 DUO E6300 1.86 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX τιμή 174,50

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558231

Μητρική: ASUS P5VDC-MX/C τιμή 54,88

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522515

Σύνολο 230 ευρώ περίπου.

Ο λόγος που επιλέγω αυτή την μητρική είναι ο εξής: Θα κρατήσω τις παλιές μνήμες που είναι 2XDDR 512MB 400Mhz, η εν λόγω μητρική υποστηρίζει και DDR και DDR II, καθώς επίσης και η υποστήριξη AGP κάρτας γραφικών που έχω. Επίσης έχει και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Με ενδιαφέρει η ταχύτητα και όχι τόσο τα γραφικά. Θέλω να τρέξω πρόγραμμα για μία εργασία που απαιτεί αρκετή επεξεργαστική ισχύ (το Fluent για όσους το γνωρίζουν). Οπότε δεν με ενδιαφέρουν τα γραφικά αφού παιχνίδια δεν παίζω, δεν αγοράζω PCI express κάρτα γραφικών και δεν αλλάζω μνήμες οπότε μπορώ να αναβαθμιστώ με το badget που διαθέτω.

Τι λέτε; Αξίζει αυτή η μητρική; Ή να μην το σκέφτομαι καν;

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Δημοσ.

Εγω θα σου ελεγα να παρεις μια μητρικη που εχει ενσωματωμενη κ.γραφικων και pci-e slot...Οσο για τις μνημες ειναι οντως ενα διλημμα αλλα εγω θα επελεγα ενα dimmaki 1gb καινουργιο με 110 ευρω και σκοτωμα στις παλιες για κανενα 65-70..

Δημοσ.

Καλή σκέψη και αυτή. Αν και ανεβαίνω λίγο παραπάνω στην τιμή. Έχεις καμιά καλή μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών υπόψη σου;

Δημοσ.

Και αν η ενσωματωμενη ειναι χειροτερη απο την τωρινη agp σου???

Πχ αν η ενσωματωμενη ειναι καμια 7300 και εσυ τωρα εχεις μια 6600 gt ή μια 7600 gt δεν ξερω αν συμφερει απο αποψη επιδοσεων παιχνιδιων η αλλαγη.

Γνωμη μου παντα.

Δημοσ.

Isos voithitheis rixnontas mia matia sto topic edo:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=175754

Asrock 775Dual-VSTA moiazei na einai i apantisi...

Kratas tis torines sou mnimes & AGP, eno mporeis argotera,

na valeis 2X 533/667DDR & mia kalyteri PCIX VGA :mrgreen:

Ektos apo to Visionstudio, tin vriskeis kai edo:

http://syncom.gr/pegasus/bin/pegweb3.dll?method=../h012/faq0011&code=111109

http://www.infoshop.gr/productDetails.aspx?Pid=19286&ccid=002.003.001.003

http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=10138

Den to exo dokimasei akomi -anameno na pesoun oi Intelotimes :twisted:

Δημοσ.

Πάντως μη τρελαίνεστε με τα C2D...

Σχεδόν το ίδιο πράγμα είναι...

Δοκίμασα ένα προγραμμα C++ και πήρα αποτελέσματα σε 11 δευτερόλπετα

με C2D 2.13 όσο χρόνο ακριβώς κάνει και ένας Pentium 4 στα 3GHz...

Ο P4 3,2 είναι πιο γρήγορος από τον 2.13 !!!

Δημοσ.
Πάντως μη τρελαίνεστε με τα C2D...

Σχεδόν το ίδιο πράγμα είναι...

Δοκίμασα ένα προγραμμα C++ και πήρα αποτελέσματα σε 11 δευτερόλπετα

με C2D 2.13 όσο χρόνο ακριβώς κάνει και ένας Pentium 4 στα 3GHz...

Ο P4 3,2 είναι πιο γρήγορος από τον 2.13 !!!

Με συγχωρείς αλλά γιατί δεν κάνεις ανακοίνωση σε διεθνεί forum ώστε να ξεσκεπαστεί η απάτη της INTEL που έπιασε κότσους όλο τον πλανήτη και νομίζουν ότι οι C2D είναι πιο γρήγοροι σε επιδόσεις; :mrgreen:

Δημοσ.
Με συγχωρείς αλλά γιατί δεν κάνεις ανακοίνωση σε διεθνεί forum ώστε να ξεσκεπαστεί η απάτη της INTEL που έπιασε κότσους όλο τον πλανήτη και νομίζουν ότι οι C2D είναι πιο γρήγοροι σε επιδόσεις; :mrgreen:

agour 2 duo o core 2 duo? kapio lathos exei h faba :P

den fteei h intel emeis fteme pou sernomaste kai den to blepoume :o

oute egw sto tetris ida diafora pantos ;)

Δημοσ.

An kapoio programma xrisimopoiei mono ton ena pirina apo tous dio,

mono tote NAI o P4 3GHz einai taxiteros. Pantos kai oi DDR2 mnimes voi8oun arketa

stin taxitita. Gia C2D 8a proteina kai ton 4300 o opoios einai master sto overclocking

me aircooling kai xoris na au3iseis tin tasi tou.

Δημοσ.

Ναι, αλλά εσύ τι κάνεις; Αγοράζεις και ΔΕΝ δοκιμάζεις;;; Πιστεύεις τα benchmarks? Aυτά είναι ΕΙΔΙΚΑ γραμμένα για να προβάλλουν τους επεξεργαστές!

Δοκίμασα το ΙΔΙΟ πράγμα και κάνανε 11 δευτερόλεπτα και οι τρεις επεξεργαστές, P4 3GHz, Dual Core 3.GHz και C2D 2.13 (αναλογικά ο 1.86 θα είναι σαν P4 2.6GHz). Αν δεις και ενα αλλο topic που έκανα Core 2 Duo VS Pentium III (σωστά διαβάζεις pentium 3) στο compile είδα διαφορά 100%. Δηλ. 2 φορές πιο γρήγορο το C2D από PIII στα 800. Τωρα αν κάνεις RENDERING (που έχουν ειδικές εντολές) η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη

----

Επίσης μια που το έφερε το θέμα θα ήθελα να καταγγείλω τη Microsoft :mrgreen: Πως είναι δυνατόν ένα παιχνίδι να σου δείχνει 30 και βάλε frames το δευτερόλεπτο (σε πολύπλοκα γραφικά) και να χρειάζεσαι νέο υπολογιστή για τα vista για 2-3 μικροδιαφάνειες και άκουσον άκουσον και 2GB μνήμη για καλύτερα... Χαχαχαχαχα... Δεν δουλεύουν για να πουλάνε hardware? Προφανές είναι.

Πάρτε ένα φτηνό(!) pc για δουλειά με onboard vga και μια παιχνιδομηχανή (κοστίζει όσο μια καλή κάρτα γραφικών). H άποψη μου.

Δημοσ.

kata basi einai sosto auto pou les file SL9S9 alla pies efarmoges tora den ekmetaleuonte tis nees texnologies? kai poses tha einai autes sto ameso melon?

ektos apo to compile se gloses programatismou diskola tha bris kati allo.

ok min girisoume kai se dos ;)

edit: episis kai h apopsi gia paixnidomixani exei mia basi.

alla! opios asxolite me rendering? opios simpiezi tainies?

opios kani epeksergasia hxou? akoma kai to peribalon ton windows gia aples office doulitses exei dramatiki diafora.

os epi to pliston eisai ligo yperbolikos lipon :)

sigoura to xompi einai akribo alla den einai panta xompi. opos blepis exei kai praktiki efarmogi.

Δημοσ.

kai kati teleuteo. den xriazete na spatalisis kai mia periousia gia na eisai eikanopoihmenos apo to sistima sou. enas CORE 2 DUO E6300 1.86 kostizi pleon peri ta 170E opote katalabenis...

Δημοσ.

Το compile είναι αυτό που με ενδιαφέρει. Να αυξήσω την ταχύτητα του ώστε να έχω ταχύτερη σύγκλιση στη λύση, ταχύτερα αποτελέσματα. Για όσους έχουν σχέση με προγράμματα πεπερασμένων στοιχείων.

Σκεφτόνουν και τη λύση ενός μεταχειρισμένου Athlon 64 3500+ και μιας μητρικής, αν τα βρω σε μία ικανοποιητική τιμή. Αλλιώς Intel Core 2 Duo E6300.

H Asrock 775Dual-VSTA την παλεύει δηλαδή; Ή να ψάξω για μία μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και PCI-express και DDRII;

Η κάρτα που έχω τώρα είναι ελεϊνή. Μία GeForce 5200 είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...