Προς το περιεχόμενο

Εγώ είμαι χαζός ή αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται;

abeness

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει λοιπόν, η τιμημένη αγροτιά πεινάει...

Άλλος ένας ελληνικός μύθος.

Πάμε να βρούμε τώρα τον 1/3 Έλληνες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και τα εκατομύρια Έλληνες που είναι τόσο χρεωμένοι που οι τράπεζες τους χώνουν φυλακή.

Δεν ασχολούμαι άλλο.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@ KWSN_Men

κάποια !#%@ είπα για να γράψεις το: Πάμε να βρούμε τώρα τον 1/3 Έλληνες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και τα εκατομύρια Έλληνες που είναι τόσο χρεωμένοι που οι τράπεζες τους χώνουν φυλακή.

τέλος πάντων δέ αναγνωρίζεις ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα?

δε λέω ότι και οι ίδιοι δέν ευθύνονται για την κατάστασή τους

πχ αρκετοί αγρότες όταν τους κάτσει η καλή κάνουν κακιές επενδύσεις

Δημοσ.
Εντάξει λοιπόν, η τιμημένη αγροτιά πεινάει...

Άλλος ένας ελληνικός μύθος.

Πάμε να βρούμε τώρα τον 1/3 Έλληνες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και τα εκατομύρια Έλληνες που είναι τόσο χρεωμένοι που οι τράπεζες τους χώνουν φυλακή.

Δεν ασχολούμαι άλλο.

+10000

Δυο παρατηρήσεις.

1)Αν πεινάνε, που δεν το πιστεύω, να πάνε να δουλέψουν αλλού. Δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι δουλεύουν σε κάποιο τομέα θα πετύχουν. Οι καλοί στην δουλειά τους θα προχωρήσουν, όσοι δεν είναι αρκετά ικανοί, θα μείνουν πίσω. Αυτό ισχύει παντού, γιατί οι αγρότες πρέπει να εξαιρούνται;

2) Οι κινητοποιήσεις των αγροτών πάντα τυχαίνει να γίνονται τον χειμώνα. Μήπως αυτό γίνεται απλώς επειδή αυτή την περίοδο δεν έχουν δουλειά;

Όσο για τους κτηνοτρόφους, αν πιστεύουν ότι οι μεγάλες εταιρείς τους κλέβουν στην τιμή αγοράς, ας συνεταιριστούν και να πουλήσουν το γάλα τους μόνοι τους - ή να κάνουν μεγαλύτερες εξαγωγές.

Δημοσ.

ηρεμήστε λίγο, κανείς δέν είπε ότι πεινάνε οι αγρότες κυριολεκτικά

θα ήταν αδύνατο

απλά ότι τρώνε για πολλοστή φορά πισωγύρισμα

ο συνεταιρισμός είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα

Δημοσ.
@ KWSN_Men

κάποια !#%@ είπα για να γράψεις το: Πάμε να βρούμε τώρα τον 1/3 Έλληνες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και τα εκατομύρια Έλληνες που είναι τόσο χρεωμένοι που οι τράπεζες τους χώνουν φυλακή.

τέλος πάντων δέ αναγνωρίζεις ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα?

δε λέω ότι και οι ίδιοι δέν ευθύνονται για την κατάστασή τους

πχ αρκετοί αγρότες όταν τους κάτσει η καλή κάνουν κακιές επενδύσεις

Μάλλον την είπες όταν αναφερόσουν σε ανέκδοτα.

Δημοσ.
το γαλα δεν σχεση ουτε με τις τρουφες ουτε με τα ροδακινα, οι γαλακτοβιομηχανοι συννενοηθηκαν να αγοραζουν και να πουλανε σε στανταρ τιμες στους ελληνες, αγοραζαν και γαλα χαμηλοτερης ποιοτητας απο Βουλγαρια, Ρουμανια, πουλουσαν το βουλγαρικο στην Ελλαδα και εξηγαγαν το ελληνικο στο εξωτερικο...

αποτελεσμα ειναι οτι πληρωνουμε το ακριβοτερο γαλα και πινουμε το πιο μουφα.

Εγώ δεν ανέφερα την τρούφα για να μιλήσω μόνο για τους αγρότες. Το παράδειγμα είναι για να δείξει οτι υπάρχει μια σχετική έλλειψη οράματος και μακροχρόνιου σχεδιασμού όσον αφορά το κάθε αγρότη/κτηνοτρόφο, αλλά και το Ελληνικό κράτος ως επόπτη των καλλιεργειών.

Λάθη που τα νιώθουν στο πετσί τους, αλλά δε αφομοιώνουν το μάθημα κατά τα φαινόμενα. Οι ακραίες αντιδράσεις του στυλ κλείνω δρόμους πάω έξω από τις νομαρχίες και πετάω αυτά που κανείς δε τα αγοράζει γιατί είναι σάπια κτλ, έχουν καταντήσει πια γραφικές και δεν εξυπηρετούν τίποτα πέρα από ένα publicity stunt όπως λένε και έξω.

Το κακό είναι γενικό βέβαια, γιατί στην Ελλάδα έχουμε το υπέροχο συνήθειο αντί να καθίσουμε να βρούμε μια λύση η οποία να ικανοποιεί ή ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που να μπορεί να τηρηθεί, να φωνάζουμε και να προσπαθούμε να δείξουμε οτι είμαστε παντελώς θιγόμενοι. Και να χτίζουμε παλάτια με τα λόγια.

Οι κτηνοτρόφοι/πτηνοτρόφοι της Ελλάδος δεν μπορούν να αποτελούν εξαίρεση του κανόνα, δυστυχώς.

Αν θυμάστε τώρα τα Χριστούγεννα, Οι γαλοπούλες ήταν αρχικά σε δυσθεώρητες τιμές. Και όταν ρώτησαν παραγωγούς, γιατί τέτοιες τιμές, είπαν να βγάλουμε τα σπασμένα της προηγούμενης χρονιάς (με τη γρίπη των πτηνών). Βέβαια ξέχασε να αναφέρει οτι είχαν και πάρει και κάτι επιδοτησούλες (αν τις έχουν πάρει ακόμα βέβαια, σίγουρα θα τις πάρουν όμως) για τα σπασμένα.

Δημοσ.

Ο Critter δίνει την πιο λακωνική απάντηση. Μπράβο.

Δημοσ.

Ο Mithrantir με κάλυψε απόλυτα, το μόνο που έχω να πω είναι @ mandate δεν είμαστε όλοι από την Αθήνα, προσωπικά είμαι από Εύβοια και έχω συγγενείς που είναι αγρότες και ξέρω από τέτοια, οπότε σε παρακαλώ μην βιάζεσαι να βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα.

Δημοσ.
@ mandate δεν είμαστε όλοι από την Αθήνα, προσωπικά είμαι από Εύβοια και έχω συγγενείς που είναι αγρότες και ξέρω από τέτοια, οπότε σε παρακαλώ μην βιάζεσαι να βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα.

για ποιό θέμα ?

Δημοσ.
ξαφνικά τη είδατε όλοι αστοί και ξεχάσατε από που είστε!

συγγενείς αγρότες δέν έχετε? δε ξέρετε τι γίνεται ?

σιγά το ''αστικό σας παρελθόν'' νεόκοποι ''ευρωπαίοι''

@mandate Για αυτό φίλε,

Επίσης @Critter αν δεν κάνω λάθος γνωρίζω γιατί φωνάζουν όταν παθαίνουν ζημιές μιας και στην ουσία αυτά που ζητάνε είναι λεφτά που έχουν ήδη δώσει δίνουν συνέχεια έμμεσα ή άμεσα.

Ωστόσο το ποιο σωστό παιδία και χωρίς παρεξήγηση κατά την γνώμη μου είναι αυτό που είπε ο skiabox ότι όποιος δεν είναι ευέλικτος σήμερα δεν επιβιώνει, μπορεί να είναι μια απλή πρόταση η οποία σηκώνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κουβέντα, ωστόσο είναι μια πικρή αλλά μεγάλη κουβέντα.

Δημοσ.

αυτό το είπα γενικά και αναφέρομαι σε μεγάλο ποσοστό ατόμων που ξέρω

δέν είναι δικό μου όπως το τονίζω

απλά το ασπάζομαι

σαφέστατα δέν αναφέρεται σε εσένα

edit

+1 υπέρ Critter

ΥΓ

στο θέμα της επιβίωσης

εκατομμύρια μεταλλάξεις έχουν επιβιώσει

τί σημαίνει αυτό?

Δημοσ.

Να δωσω και ενα γενικο στοιχειο που ισως φανει χρησιμο στην κατανοηση της γενικης καταντιας.

Οι χαμηλες εισοδηματικες ομαδες (αγροτες, αλιεις, εργατες, υπαλληλοι υπηρεσιων) αποτελουν το 71% των ελληνικων νοικοκυριων και λαμβανουν το 26% του συνολικου εισοδηματος. Πληρωνουν δε το 32% απο αυτο στη φορολογια.

Οι ομαδες υψηλου εισοδηματος (ελευθεροι επαγγελματιες, βιομηχανοι,διευθυντες, διοικητες) αποτελουν το 7% των νοικοκυριων και λαμβανουν το 35% του συνολικου εισοδηματος αποδίδοντας το 25% σε φορους :D.

Αμα κατσει κανεις και ψαξει τις εμμεσες ωφελειες απο τις δημοσιες δαπανες που προκυπτουν, θα δει πρακτικα το μεγεθος της ανισοτητας μιας και οι υψηλες εισοδηματικες ομαδες ενω παίρνουν περισσοτερα, αποδιδουν λιγοτερα στο κρατος και ωφελουνται περισσοτερο απο τις δημοσιες δαπανες (π.χ παιδεια, εταιρικες διευκολυνσεις οπως επιχορηγησεις κτλ).

Η πηγη των παραπανω στατιστικων ειναι απο βιβλιο πανεπιστημιακου καθηγητη προσκειμενου στους χωρους της ΝΔ (το λεω για να μην νομιζει κανεις οτι ειναι κανας κολλημενος αριστερος που φανταζεται νουμερα στο υπνο του).

Με λιγα λογια τα παραπανω (πολυ λιγα), τα εγραψα για να αποδειξω οτι ναι μεν εν μερη ισχυει η αξιολογηση του ατομου με βαση το τι καταφερνει στη ζωη του λογο ατομικων χαρισματων, ταλεντων και χρηση των υπαρχοντων διαθεσιμων στην οικογενεια του αλλα οπως βλεπουμε, το κρατος μονο αρωγος δεν ειναι στην προσπαθεια των οικονομικα ασθενεστερων ομαδων στη συντηρηση αρχικα και στην εξελιξη μετεπειτα.

Δεν ειναι λοιπον μονο οι αγροτες, ειναι και η πλειψηφια αυτων που γραφουν σε αυτο το forum που αδικειται αλλα δυστυχως δεν το καταλαβαινει. Αλλα ακομα και να το καταλαβει, ε!θα το ριξει λιγο στην κλαψα και αυτο ηταν ολο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...