mandate Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Ως επί το πλείστον όμως, καλύτερα από το μέσο αστό μισθωτό. :-D :-D :mrgreen: :mrgreen: στο topic με τα ανέκδοτα
KWSN_Men Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 :-D :-D :mrgreen: :mrgreen: στο topic με τα ανέκδοτα Επειδή ακριβώς έχω συγγενείς αγρότες, και δεν το παίζω αστός, όπως λες και εσυ, βλέπω και κρίνω. Θα μπορούσες με επιχειρήματα να απορρίχεις αυτό που λέω;
tech25 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Επειδή ακριβώς έχω συγγενείς αγρότες, και δεν το παίζω αστός, όπως λες και εσυ, βλέπω και κρίνω. Θα μπορούσες με επιχειρήματα να απορρίχεις αυτό που λέω; KWSN_Men Επειδη προερχομαι και μεγαλωσα στην επαρχια, θα σου πω απλα οτι οι συγγενεις σου δεν ειναι το αντιπροσωπευτικο δειγμα.
mandate Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 για αρχή θα πρέπει να έχει πάρα πολλά στρέματα γής 1)να είναι αυτάρκης 2)να κάνει τόνους λάδι[πολλαπλάσιο του 10] 3)να μήν υπάρχουν μεσάζοντες 4)κανα άλογο είναι καλή φάση 5)αρκετά βαρέλια κρασί, πολλά κοτόπουλα , κουνέλια ,γουρούνια , κατσίκια γίδια γενικά όλα σε υπερθετικό βαθμό και τώρα αρχίζουμε τα σοβαρά :επενδύσεις , εκσυγχρονισμός θέληση , πολλές ώρες δουλειά και η λίστα δέν έχει τελειωμό ΥΓ μία μικρή λεπτομέρια , αρκετά φυτοφάρμακα είναι κάτι παραπάνω από απλώς καρκινογόνα η βιολογική καλλιέργεια είναι η μόνη λύση δέν υπάρχουν οι σωστοί άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις... ΥΓ 2 πόσο πουλάνε πχ τα πορτοκάλια στον έμπορο? και πάλι η λίστα δέν έχει τελειωμό
KWSN_Men Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Όχι, ΔΕΝ είμαι από τον κάμπο της Λάρισας, ούτε έχω συγγενείς μεγαλοκτηματίες. Και για πείτε μου, όλοι αυτοί που πεινάνε, γιατί πεινάνε;
mandate Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 πόσοι νέοι σήμερα θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία?
KWSN_Men Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Πόσοι νέοι θέλουν σήμερα να πήξει η μανάρα τους για να βγάλουν λεφτά;
mandate Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 μπορεί να ξέρουν τι τρώνε αλλά λεφτά δέν παίζουν . από την άλλη μεριά υπάρχει το καλό ότι τίποτα δε πάει χαμένο η στάχτη και τα περισσότερα που στη πόλη θεωρούνται σκουπίδια εκεί έχουν θέση
MariaTs. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Το ωραίο είναι ότι ναι μεν στα σούπερ μάρκετ το γάλα το πληρώνεις λιγάκι ακριβούτσικα, αν όμως πας σε παραγωγό κι αγοράσεις το γάλα αμέσως μετά το άρμεγμα θα στο χρεώσει 3πλάσια τιμή! Βλέπω πόσο αγοράζει η μάνα μου το πρόβειο για να φτιάξει γιαούρτι! Όσο για την κλασσική εικόνα να χύνουν βαρέλια με γάλα σε δρόμους, νομαρχίες και δημαρχεία, έχει καταντήσει πολύ γραφικό... Μια χούφτα άνθρωποι δημιουργούν τον πανικό και τραγικοποιούν τις καταστάσεις! Συνήθως η αιτία δεν είναι επειδή ο βιομήχανος αγοράζει το γάλα τους σε χαμηλή τιμή, αλλά οι επιδοτήσεις! Εδώ που τα λέμε οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι έχουν υπογράψει με μεγάλες μονάδες γάλακτος και εκτρέφουν αγελάδες για το γάλα! Όταν λοιπόν υπέγραφαν, υπέγραφαν στα τυφλά; Δεν έκαναν συμφωνία; Αν ήθελαν, μπορούσαν να μην το κάνουν και να προσπαθήσουν να βγάλουν οι ίδιοι τα δικά τους προϊόντα στην αγορά! Στην ανάγκη να παρουσιαστεί κι ο κλασσικός γαλατάς, που μοίραζε κάποτε φρέσκο γαλατάκι στα σπίτια! Και μετά δεν πα να λεν για καρτέλ κλπ και που σπέρνουν και πανικό με ασθένειες για τις τρελές αγελάδες! Άραγε το γεγονός στην Αγγλία με την σφαγή των 160.000 πτηνών (γαλοπούλες) τι να κρύβει, στην εις βάθος ουσία του; Κι όσον αφορά την αγροτιά... Υπάρχουν αγρότες που 365 μέρες τον χρόνο κλαίγονται: την μια για δάνεια, την άλλη για την κακοκαιρία, την άλλη και εγώ δεν ξέρω με τι! Αυτό εμένα μου δείχνει ανθρώπους που δεν τους αρέσει η δουλειά! Κι απ'την άλλη... γιατί κλαίγονται και έχουν στην δούλεψή τους 10-20 αλλοδαπούς; Με τι τους πληρώνουν; Με τα δάνεια; Και τα 4χ4 πως τα αποκτούν; Κι αυτά με δάνεια; Μου φαίνεται ότι η εποχή των τσιφλικάδων καλά κρατεί!
gtsamour Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Και τα 4χ4 πως τα αποκτούν; Κι αυτά με δάνεια; Μου φαίνεται ότι η εποχή των τσιφλικάδων καλά κρατεί! Grande κοτσάνα αυτή.... τα αγροτικά αυτοκίνητα είναι ΠΟΛΥ πιο φθηνά από τα ΙΧ... Helloooooooooo
Critter Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δεν καταβαίνω, εγώ είμαι χαζός; Από το να τους το παίρνουν λέει τόσο φτηνά Δεν εισαι χαζος φιλε μου. Απλα προφανως δεν εχεις σπουδασει οικονομικα και ουτε εχεις ασχοληθει με αυτα απο χομπυ (καθολου παραλογο). Αν ειχες ασχοληθει παντως, εννοιες όπως : Κρατικος παρεμβατισμος, κατανομη του εθνικου εισοδηματος, φορολογια, πληθωρισμος καθως και εννοιες απο το εμπορικο δικαιο θα σου λυνανε ευκολα τις αποριες αυτες. Να σου πω μια αλλη απορια που σιγουρα θα εχεις λογο του οτι σου διαφευγουν αυτες οι εννοιες?Και πες μου αν εχω δικιο. "Μα καλα ρε παιδια, τοσο γκαγκα ειναι αυτοι οι αγροτες? Εριξε ενα κατακλυσμο και τους χαλασε τις σοδειες και κατηγορουν το κρατος? Λες και το κρατος εφερε τον κατακλυσμο"... Και όμως, για το παραπανω ερωτημα καποιος σχετικος μπορει να σου γραψει και ενα τομο για να σου αναλυσει γιατι εχουν δικιο οι αγροτες.
Powerline Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Grande κοτσάνα αυτή....τα αγροτικά αυτοκίνητα είναι ΠΟΛΥ πιο φθηνά από τα ΙΧ... Helloooooooooo Δεν νομίζω να καταχωρούνται τα Wrangler και τα Grand Vitara στα αγροτικά αυτοκίνητα!
mandate Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Το ότι καίνε diesel δεν τα κάνει φθηνά αμάξια δέ ξέρω άν υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις στα αγροτικά αλλά ο συνδυασμός χαμηλές θερμοκρασίες , diesel , intercooler ρίχνει κατά πολύ την κατανάλωση
KWSN_Men Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 δέ ξέρω άν υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις στα αγροτικά αλλά ο συνδυασμός χαμηλές θερμοκρασίες , diesel , intercooler ρίχνει κατά πολύ την κατανάλωση Και; Τις τιμούλες τις έχεις δει;
mandate Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 άν το χρησιμοποιείς για την δουλειά σου , τότε και μόνο τότε υπάρχει απόσβεση του κεφαλαίου . άν το έχεις για να ρίχνεις γκομενάκια , τότε ναι είναι ακριβό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.