abeness Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Βρε μάγκες μόλις είδα στις ειδήσεις ότι βγήκανε οι αγρότες στο δρόμο και χύνανε γάλα γιατί λέει ότι οι γαλακτοβιομηχανίες παίρνουν το γάλα τους πολύ φτηνά. Καλά, με το ζόρι τους το παίρνουν; Δεν καταβαίνω, εγώ είμαι χαζός; Από το να τους το παίρνουν λέει τόσο φτηνά γιατί για ένα η δύο μήνες να σταματήσουν να δίνουν το γάλα, να βγάλουν μια ανακοίνωση στις τηλεοράσεις ότι σταματάνε να δίνουν γάλα για ένα μήνα ώστε να μην νομίζουν οι καταναλωτές ότι αγοράζουν Ελληνικό γάλα. Τι νομίζουν ότι θα τους λύση το πρόβλημα το κράτος; Αν δεν το έχουν καταλάβει καλός ή κακός έχουμε ελεύθερη αγορά. Κάνείς δεν λέει ότι αυτό θα είναι το ποιο εύκολο και ίσως να είναι αυτός ο ένας μήνας που περιμένουν για να βγάλουν τα σπασμένα της χρονιάς μιας και ως γνωστόν τα ζώα δεν δίνουν γάλα για όλο τον χρόνο. Αλλά αν δεν κάνουν κάτι αυτοί για να ταρακουνήσουν τα νερά, από ποιόν το περιμένουν; από την Θεά Αθηνά;; ακόμα και ο σοφός Όμηρος είχε πει ‘’Συν Αθηνά και χείρα κείνη’’ (το γράφω σωστά
kx5 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Πριν λίγες μέρες γινόταν πανικός στα ΜΜΕ με τα καρτέλ του γάλατος, τίποτα δεν πήρες χαμπάρι?
mandate Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 ξαφνικά τη είδατε όλοι αστοί και ξεχάσατε από που είστε! συγγενείς αγρότες δέν έχετε? δε ξέρετε τι γίνεται ? σιγά το ''αστικό σας παρελθόν'' νεόκοποι ''ευρωπαίοι'' ο Τιμωρός από την Μητρόπολη του Λεανδρου ΥΓ που είναι ο Lucifer να πει για τα 177 χρόνια ? ΥΓ 2 εννοείται ότι κάνουμε και εισαγωγή
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 η ελευθερη αγορα ομως δεν δικαιολογει την υπαρξη των καρτελ και τετοιων κυκλωματων. Και οι κτηνοτροφοι καπως πρεπει να αντιδρασουν
leuko Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 ναι αλλά είναι καρτέλ ή απλά η ζήτηση είναι μικρή. γιατί, δεξιός ή 'κεντρώος' δεν είμαι αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω ακρο-αριστερούς φανατισμένους να γυροβολάνε το ίντερνετ και να βλέπουν σατανάδες παντού. θα ευχαριστηθούν μερικοί μόνο όταν πεθαίνουμε όλοι στη πείνα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 μπα, το συγκεκριμενο δεν ειναι φιδια, υπαρχουν καταγγελιες, δικογραφια , κτλ.`
Mithrantir Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 η ελευθερη αγορα ομως δεν δικαιολογει την υπαρξη των καρτελ και τετοιων κυκλωματων. Και οι κτηνοτροφοι καπως πρεπει να αντιδρασουν Σύμφωνοι, υπάρχει όντως ένα καρτέλ που ελέγχει την αγορά για τα γάλατα. Κάτι το οποίο είναι παρών εδώ και πολλά χρόνια, και οχι επειδή βγήκε τώρα οτι δημιουργήθηκε πρόσφατα. Η αντίδραση όμως των κτηνοτρόφων είναι τουλάχιστον θεατρική μιας και τόσα χρόνια δε μιλάγανε, ούτε κάποια έξυπνη κίνηση κάνανε για να το κόψουν από τη ρίζα το κακό. Μια έξυπνη κίνηση που θα τους απέφερε περισσότερα κέρδη και θα έβαζε σε πολύ δύσκολη θέση τις γαλακτοβιομηχανίες. Αλλά τώρα που έχουν βγει σχεδόν όλα στη φόρα και όλοι φωνάζουν για το καρτέλ του γάλακτος, βγήκε και το λιοντάρι μέσα τους. Εμένα αυτό με χαλάει πάνω απ' όλα. Τόσο καιρό το παίζαν μούγκα και το δίνανε όσο όσο. Το να μη το δώσουν, να βγάλουν μια ανακοίνωση οτι εμείς δε δίνουμε το γάλα και σκεφτείτε τι πίνετε, δε το έκαναν ποτέ. Ακολουθούμενη από την δημιουργία συνεταιρισμών για την διανομή του γάλακτος τους δεν κάνανε. Ή έστω να μιλάνε σαν ομάδα και όχι ο καθένας μόνος του.
mandate Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Εμένα αυτό με χαλάει πάνω απ' όλα. Τόσο καιρό το παίζαν μούγκα και το δίνανε όσο όσο. Το να μη το δώσουν, να βγάλουν μια ανακοίνωση οτι εμείς δε δίνουμε το γάλα και σκεφτείτε τι πίνετε, δε το έκαναν ποτέ. Ακολουθούμενη από την δημιουργία συνεταιρισμών για την διανομή του γάλακτος τους δεν κάνανε. Ή έστω να μιλάνε σαν ομάδα και όχι ο καθένας μόνος του. ναι αλλά για να καταλάβεις πρέπει να έρθεις στη θέση τους δε ξέρω τι λέτε ή πώς αντιλαμβάνεστε τα πράγματα αλλά οι περισσότεροι αγρότες δέν είναι ακριβώς μές τα πλούτη
Mithrantir Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Mandate δεν είπα οτι είναι μέσα στα πλούτη οι άνθρωποι. Και όχι απλά οι περισσότεροι αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι. Το θέμα όμως είναι τι έκαναν τόσο καιρό για να βγάλουν αυτό το καρτέλ εκτός μάχης. Τόσα χρόνια είχαν τη δυνατότητα των επιδοτήσεων από την ΕΕ για να κάνουν κάτι σαν αυτό που είπα. Η οποία πια πάει πέταξε. Χαμένες ευκαιρίες και δυνατότητες. Δε φταίνε μόνο οι κτηνοτρόφοι/αγρότες γι' αυτό. Από την άλλη ζούμε σε ένα κόσμο που αν δε το κυνηγήσεις μόνος σου δε γίνεται τίποτα. Δυστυχώς. Και όπως είπα εμένα με ενοχλεί που οι λεονταρισμοί γίνονται τώρα και όχι τότε. Τώρα η βρωμιά έχει βγει στον αέρα. Άλλα το φίδι από την τρύπα δεν το έβγαλαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Άλλοι τους κάνανε τη δουλειά, καθυστερημένα βέβαια γιατί δεν μπορούσαν να βρουν στοιχεία μιας και κανείς δε μίλαγε.
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Καθε λιγο και λιγακι εβγαιναν και διαδηλωναν, δεν ειναι η πρωτη φορα. φαινεται οτι αυτη την φορα το προβλημα εγινε πιο εντονο αν το συνδιασεις με την μειωση/καταργηση επιδοτησεων. απο την παρανομη δραση των καρτελ ειμαστε και εμεις αδκημενοι σαν καταναλωτες, πληρωνουμε το ακριβοτερο γαλα στην ευρωπη (πιθανοτατα και στον κοσμο δηλαδη) τωρα διαβασα το δευτερο μυνημα σου, δηλαδη εσενα σε ενοχλει πιο πολυ που βγαινουν και διαδηλωνουν απο το οτι χρυσοπληρωνουμε το γαλα;
mandate Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Τώρα η βρωμιά έχει βγει στον αέρα. Άλλα το φίδι από την τρύπα δεν το έβγαλαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Άλλοι τους κάνανε τη δουλειά, καθυστερημένα βέβαια γιατί δεν μπορούσαν να βρουν στοιχεία μιας και κανείς δε μίλαγε. καταλαβαίνω τι θές να πείς αλλά τα περί καρτέλ ... με αυτή την έννοια ισχύουν παντού ... βασικά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στους αγρότες ....major όμως.... ξανά....
Mithrantir Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Πρόβλημα υπάρχει στον γεωργικό/κτηνοτροφικό πληθυσμό της Ελλάδος ιδιαίτερα έντονο. Πιο έντονο απ' οτι υπάρχει στο εξωτερικό. Γι' αυτό φταίνε όλοι, κυβερνήσεις και αγρότες. Δεν υπήρξε ποτέ μια πολιτική που να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του συνόλου της χώρας. Δε νομίζω οτι πολλοί αγρότες σκέφτονται με βάθος χρόνου. Ένα παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η τρούφα, και ένα άρθρο που διάβαζα. Στην Ελλάδα υπάρχουν συνθήκες κατάλληλες για να υπάρξει καλλιέργεια αυτού του μύκητα, ο οποίος στοιχίζει από 500 έως και 3000 EU το κιλό (αν θυμάμαι καλά για το κάτω όριο). Και όμως επειδή η απόδοση της καλλιέργειας αρχίζει μετά από 5 χρόνια (δηλαδή μετά από 5 χρόνια μπορεί κάποιος να έχει σοδειά), πολλοί αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν τόσο. Αυτό έλεγε ο πρόεδρος του οργανισμού που προσπαθεί να διαδώσει αυτή τη καλλιέργεια στην Ελλάδα. Και μιλάμε για αγορά που η ζήτηση είναι απίστευτα δυσανάλογη με την υπάρχουσα προσφορά. Θυμάμαι ακόμα τους πανικούς με τα ροδάκινα και τις χωματερές. Τότε που όλοι σαν τυφλοί άκουσαν τον/τους ανίκανους ηλίθιους από το υπουργείο Γεωργίας και φυτεύανε ροδακινιές κατά κόρον. Με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερπροσφορά στο τέλος και να μένουν με τα ροδάκινα στο χέρι.
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 το γαλα δεν σχεση ουτε με τις τρουφες ουτε με τα ροδακινα, οι γαλακτοβιομηχανοι συννενοηθηκαν να αγοραζουν και να πουλανε σε στανταρ τιμες στους ελληνες, αγοραζαν και γαλα χαμηλοτερης ποιοτητας απο Βουλγαρια, Ρουμανια, πουλουσαν το βουλγαρικο στην Ελλαδα και εξηγαγαν το ελληνικο στο εξωτερικο... αποτελεσμα ειναι οτι πληρωνουμε το ακριβοτερο γαλα και πινουμε το πιο μουφα.
mandate Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 το γαλα δεν σχεση ουτε με τις τρουφες ουτε με τα ροδακινα, οι γαλακτοβιομηχανοι συννενοηθηκαν να αγοραζουν και να πουλανε σε στανταρ τιμες στους ελληνες, αγοραζαν και γαλα χαμηλοτερης ποιοτητας απο Βουλγαρια, Ρουμανια, πουλουσαν το βουλγαρικο στην Ελλαδα και εξηγαγαν το ελληνικο στο εξωτερικο... αποτελεσμα ειναι οτι πληρωνουμε το ακριβοτερο γαλα και πινουμε το πιο μουφα. κοίτα εγώ που πίνω τόσα χρόνια γάλα δέ έχω δει καμμιά αλλαγή πάνω μου εκτός από τα βυζιά , αλλά οκ τα βυζιά είναι πάντα καλοδεχούμενα... γιατί ρε δι@λε δε πίνουν και οι κοπέλες μας γάλα ??? πού να τρέχουν για πλαστικές ! έχουμε τη λύση pleaze μη σβηστεί ....
KWSN_Men Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 ναι αλλά για να καταλάβεις πρέπει να έρθεις στη θέση τους δε ξέρω τι λέτε ή πώς αντιλαμβάνεστε τα πράγματα αλλά οι περισσότεροι αγρότες δέν είναι ακριβώς μές τα πλούτη Ως επί το πλείστον όμως, καλύτερα από το μέσο αστό μισθωτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.