afnman Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Kαλησπέρα...Ψάχνω ενα πολυ καλό βιβλίο που για εκμάθηση Αssembly σε win32 απο ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.Κατα προτιμήση σε free e-book
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Poios o logos na ma8eis assembly (kai eidika gia win32) ? reverse engeniering? No offence - apo periergeia rotaw
MindControl Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Einai kako to paidi na asxolithei me rve ?
godlike Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Είναι τρομερά χρήσιμη για optimizations σε γλώσσες όπως η C++. Αν ξέρεις την λογική με την οποία μεταφράζει ένας C/C++ compiler ξέρεις και πως πρέπει να γράψεις τον κωδικά σου για καλυτερη απόδοση ή λιγότερη κατανάλωση μνήμης κτλ
dop Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Είναι τρομερά χρήσιμη για optimizations σε γλώσσες όπως η C++. Αν ξέρεις την λογική με την οποία μεταφράζει ένας C/C++ compiler ξέρεις και πως πρέπει να γράψεις τον κωδικά σου για καλυτερη απόδοση ή λιγότερη κατανάλωση μνήμης κτλ Ίσως ο μόνος καλός λόγος να χρησιμοποιήσεις assembly είναι για να χρησιμοποιήσεις εντολές που ξέρεις ότι υπάρχουν, αλλά ο κώδικάς σου δεν επιτρέπει στον compiler να τις εκμεταλευτεί (βλ. MMX, SSEx κλπ).
PavelX Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Αν ξέρεις assembly, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Το ζήτημα είναι αν χρειάζεται να μάθεις assembly. Πχ. εάν θες να κάνεις κάτι που γίνεται και με C, καλύτερα να το κάνεις με C. Αλλά αν ξέρεις assembly, you rule Pavel
chiderboy Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Assembly είναι καλή για βελτιστοποιηση κομματιών κωδικα (ενος βρογχου πχ) σε προγράμματα που οι επιδόσεις κυρίως και μετά η μικρή δεσμευση μνήμης είναι πολύ σημαντικα(πχ σε ενα video codec). Και για reverse enginnering φυσικά Μόνο αν κάνεις καποιο απο τα δύο νομίζω αξίζει να ασχοληθείς
ntaryl Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 καλησπερα Μπραβο φιλαρακο ξεκινα ειναι πολυ καλη γλωσσα αρκετα δυσκολη αλλα πολυ δυνατη μπραβο και παλι
dop Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 “Premature optimization is the root of all evil (or at least most of it) in programming.” - Donald Knuth Όταν ξεκινάς οτιδήποτε: 1) το σχεδιάζεις καλά 2) ξεκινάς την υλοποίηση σε κάποια γλώσσα που να επιτρέπει εύκολη συντήρηση 3) όταν τελειώσεις και διαπιστώσεις ότι το πρόγραμμά σου κάνει αυτό που υποτίθεται σε κάθε περίπτωση, τότε μετράς απόδοση 4) αν δεν σου είναι αρκετή, κοιτάς που είναι το bottleneck 5) αν το bottleneck είναι σε κάποιον αλγόριθμο, τότε ερευνάς την χρήση άλλων αλγορίθμων που μπορεί να φαίνονται χειρότεροι, αλλά στην δικιά σου περίπτωση να δουλεύουν καλύτερα 6) αν ΤΕΛΟΣ γνωρίζεις ότι ο compiler σου αγνοεί πιθανές ΓΡΗΓΟΡΕΣ εντολές του επεξεργαστή, γράφεις μικρές συναρτήσεις με assembly που κάνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο Δεν ξεκινάς κάτι κατευθείαν σε assembly επειδή: α) αύριο δε θα θυμάσαι τι κάνει και γιατί β) ο compiler κάνει καλύτερο register allocation και instruction reordering γ) δεν είναι portable Τέλος, για το αρχικό μήνυμα, αφού φύγαμε off-topic: υπάρχουν πολλοί assemblers. Για ποιον ακριβώς θέλεις;
afnman Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δεν θέλω αssembler...ενα καλο book για assembly ψάχνω. Δεν έχω σκοπο να γράψω assembly code... Στοχος μου είναι το reserve engineering σε "windows" εφαρμογές και να εμβαθύνω τις γνώσεις μου πάνω στους compilers...
dop Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Για compilers μόνον αυτό: http://www.aw-bc.com/catalog/academic/product/0,1144,0321486811,00.html (ακριβό αλλά μακράν το καλύτερο - γνωστό ως dragon book και αυτή είναι η 2η έκδοση) Για reverse engineering δεν ξέρω πολλά, οπότε ας πει κάποιος πιο σχετικός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.