Sorath Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Τις τελευταίες μέρες το PC μου έκανε έναν άσχημο θόρυβο που τον δημιουργούσε κάποιος ανεμιστήρας. Οπότε λύθηκε σταδιακά όλο το κουτί και καθαρίστηκαν τα πάντα. Μέχρι να καταλήξω στην κάρτα γραφικών (όπου εκεί ήταν και είναι το πρόβλημα) έβγαλα νωρίτερα το ανεμιστηράκι του PSU. Όταν το έβαλα και το βίδωσα παρατήρησα οτι το είχα βάλει ανάποδα. Δηλαδή τραβάει αέρα απο το περιβάλλον και το σπρώχνει μέσα στο PSU και κατά συνέπεια μέσα στο κουτί. Μου φαίνεται πως θα έχει καλύτερη ψύξη έτσι, αφού η ψύχη έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν φυσάμε κάτι, παρά όταν τραβάμε τον αέρα απο εκεί. Κάνω λάθος; Θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα; Δεν νομίζω.... Εξάλλου το μηχάνημα έχει αρκετούς ανεμιστήρες για να βγάλει τον θερμό αέρα απο αλλού και όχι απο το PSU. Η μία ανησυχία / απορία μου ήταν αυτή. Η άλλη είναι, γιατί το άτιμο το μικρό ανεμιστηράκι της GPU, ενώ το έχω καθαρίσει τέλεια κάνει θόρυβο λες και βρίσκει κάπου; Τι μπορώ να κάνω για να το βουλώσει επιτέλους; Έχω 6 ανεμιστήρες που δεν ακούγοντε καθόλου και όλη την ζημιά την κάνει αυτό.
Powerline Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Όταν λες οτι το καθάρισες, καθάρισες και τον άξονα εσωτερικά; Ο θόρυβος υπάρχει γιατί ο άξονας έχει μαζέψει σκόνη ή/και τρίχες, με αποτέλεσμα το πάχος του να έχει αυξηθεί και να δημιουργείται τριβή.
activex Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 den einai panta kalo auto pou ekanes me ton anemistira. tha sou protina na afisis to ergostasiako setarisma. endexete me to na "fisaei" to anemistiraki pros ta mesa na dimiourgis megaliteres thermokrasies sto trofodotiko (px an den prolabeni na kriosi o aeras pou stelni) oso gia to thoribodi anemistiraki sou apla ladoseto! kala akouses akoma kai me ligo eleolado tha gini athoribo. enohte oti tha ladosis ton aksona sto esoteriko tou. (oxi yperboles bebea!)
Sorath Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Όχι τον άξονα δεν τον καθάρισα και σίγουρα αυτός φταίει. Τη λύση του λαδιού την σκέφτηκα αλλά το θέμα είναι πως το καλό το αποσυναρμολογώ και κυρίως το συναρμολογώ πάλι. Είναι και ιδιαίτερα μικρό το άτιμο. Φίλε activex σίγουρα ο άερας που θα έρχεται απ' έξω θα είναι ψυχρότερος σε σχέση με τον θερμό αέρα που θα έχει συσωρευτεί στο πάνω μέρος του κουτιού. Για αυτό ακριβώς τον λόγο θεωρώ οτι είναι καλύτερα έτσι.
activex Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 h epilogi einai diki sou. basika h logiki mou einai oti auta tsekaronte prin bgoun apo to ergostasio. kai apo ti stigmi pou den exeis problima min piramatizese.
Sorath Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Ναι σίγουρα. Αν γίνει πατάτα εγώ θα φταίω. Και εγώ είμαι υπέρ της θεωρίας "Ο κατασκευαστής ξέρει καλύτερα" απλά επειδή το κουτί αερίζεται πολύ καλά, θεωρώ οτι θα δουλέψει κι έτσι. Πιστεύω πως ο λόγος που τα τροφοδοτικά βγάζουν αέρα είναι για να βοηθούν στην ψύξη όλου του κουτιού. Καθώς πολλά default κουτιά δεν έχουν καλό airflow (εώς ανύπαρκτο). Οπότε είναι η έσχατη λύση για μια υποτυπώδης ψύξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.