Προς το περιεχόμενο

Πυξ Λαξ

giolefpatceid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Α και κατεβάστε το τραγόυδι "Οι παλίες αγάπες πάνε στο παραδεισο" που το τραγουδούν με τη χαρουλα αλεξιού και θα σας σηκωθει η τρίχα!!! Και για την ιστορία όλοι οι καλλιτέχνες σχεδόν πάντα επαναλαμβανονται μετά από ορισμένο καιρό!!!!

Προσωπική γνώμη : αχρείαστη επανεκτέλεση σε ένα ήδη καμένο από overdose τραγούδι, σαφέστατα κατώτερη της 1ης, δεν έχει να προσθέσει τίποτα. Η Αλεξίου σα να τραγουδά με το ζόρι, και το κομμάτι ακούγεται πιο βαρετό και "κουρασμένο" από ποτέ.

Σωστός για την επανάληψη, ισχύει. Αλλά όταν αρχίσουν να επαναλαμβάνονται βαράνε και τη μια τελευταία περιοδεία μετά την άλλη?

Από τους κλασικούς τύπους που καβατζώθηκαν στα απογαμίδια μιας ελληνικής rock σκηνής που δεν υπήρξε ποτέ. Θέλετε κ άλλο;

Πέεεσ'τα!!!

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έπρεπε να σταματήσουν πολύ νωρίτερα απο ότι σταματήσαν. Αν ο τελευταίος δίκσος ήταν τα χρυσόψαρα (άντε θα βάλω και τα δοκάρια αλλά με τίποτα το χαρούμενοι στην πόλη των τρελών) θα ήταν ένα πολύ καλό, εμπορικό (απο ένα σημείο και μετά) συγκρότημα. Συμφωνώ με τον NoNuclearPower και τον carlmikaze ότι το ''Οι παλιές αγάπες...'' ήταν υπερβολικά κουραστικό στην εκτέλεση της Χαρούλας και απαίσιο σαν ''Someone wrote save me in the wall''. Αλλά δεν θα συμφωνήσω στα απογαμίδια και στο άθλιοι απαίσιοι κ.λ.π (για λόγους που δεν θα πω γιατι θα βγω offtopic). Τελειώνοντας δεν θα πω τίποτα κακό για τους Πυξ Λαξ γιατι οι αναμνήσεις απο αυτήν την μπάντα είναι πάρα πολλές για μένα. (δεν θα ξεχάσω ποτέ τον καιρό που μάζευα λεφτά δραχμή δραχμή απο τα χαρτζιλίκια για το κυλικείο για να πάρω τα cd τους). Απο αυτό το συγκρότημα ξεκίνησα να ακούω αυτήν την μουσική και συνέχισα στην ροκ και τους είδα μια και μοναδική φορά όταν ήρθαν Θεσ/νίκη για την ''τελευταία'' - ''τελευταία'' εμφάνιση τους. Πολλά τραγούδια που τώρα ούτε να τα ακούσω δεν μπορώ τα έχω συνδέσει με πολλά καλά πράγματα στην ζωή μου. Κρίμα που το γ@μησαν έτσι στο τέλος. ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ CD ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΑ. Να μαζευτούμε να τους το πούμε.

Δημοσ.
για ρώτα, τύπε με τον Ali G avatar που γουστάρεις πυξ λαξ!

θα απαντηθούν όλα πάραυτα!

έλα "τύπε" λοιπόν,

τι θεωρείς εσύ καλή-ποιοτική μουσική κυρίως στην ελληνική σκηνή;

τί "γουστάρεις";

είπες πως είναι εμετικοί αυτοί και όσα αντιπροσωπεύουν.

αυτοί να το καταλάβω, τί αντιπροσωπεύουν όμως για σένα και γιατί είναι εμετικοί;

στιχουργικά τόσο άθλιοι είναι σε όλα τα τραγούδια τους και δεν τους αντέχεις;

πειράζει που δεν καταλαβαίνω ακριβώς την έννοια της λέξης "απογαμίδια";

ελληνική ρόκ σκηνή .. χμμμ όντως πονεμένη ιστορία... δεν υπήρξε ποτέ όμως;

τίποτα κανένας τους δεν άξιζε ποτέ; τουλάχιστον έχεις αρκετά χρόνια στην πλάτη σου και το λες ή είσαι προιόν 15ετίας και αναπλάθεις ιδέες άλλων;

φιλικά πάντα..

Δημοσ.
έλα "τύπε" λοιπόν,

oh hello!

τι θεωρείς εσύ καλή-ποιοτική μουσική κυρίως στην ελληνική σκηνή;

τί "γουστάρεις";

Χμ, οι Στέρεο Νόβα υπήρξαν σοβαρότατοι και μεγάλη μπάντα. Και οι προσωπικές τους καρριέρες, αξιοπρεπέστατες ως γαμάτες. Είναι λίγο άκυρο να ρωτάς τι θεωρώ "ποιοτικό" βέβαια, καθώς πρέπει να ορίσουμε την ποιότητα, πράγμα δύσκολο μιας και εμπεριέχει υποκειμενικό παράγοντα. Σίγουρα πάντως μπορώ να πω τι είναι σιχαμένο, και οι Πυξ Λαξ είναι.

είπες πως είναι εμετικοί αυτοί και όσα αντιπροσωπεύουν.

αυτοί να το καταλάβω, τί αντιπροσωπεύουν όμως για σένα και γιατί είναι εμετικοί;

Αντιπροσωπεύουν μια απαράδεκτη κλαψομουνίαση, αντιπροσωπεύουν ένα δήθεν intellectual υπόβαθρο, με το να διασκευάζουν Baudelaire, να έχουν 15 ασάφειες μαζεμένες και να τις λένε στίχους, να χρησιμοποιούν βιολιά για εντυπωσιασμό και μόνο, να διαλύονται κάθε δύο βδομάδες, να τραγουδάνε με τον Νταλάρα, να είναι η μίζερη πατάτα του ανήλικου μπογιατζή των θρανίων του. Δεν μας έφταναν οι πόνοι μας, έχουμε και τους πόνους των πικραμένων εντεχνοροκάδων.

στιχουργικά τόσο άθλιοι είναι σε όλα τα τραγούδια τους και δεν τους αντέχεις;

Ναι.

πειράζει που δεν καταλαβαίνω ακριβώς την έννοια της λέξης "απογαμίδια";

Να πω την αλήθεια, όχι.

ελληνική ρόκ σκηνή .. χμμμ όντως πονεμένη ιστορία... δεν υπήρξε ποτέ όμως;

Υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις που τίμησαν την ετυμολογία. Εκτός αν ακούς Παύλο Σιδηρόπουλο, Διάφανα Κρίνα και Ξύλινα Σπαθιά, και συνεχίζουμε να βάζουμε τη λέξη rock στις ίδιες προτάσεις.

τίποτα κανένας τους δεν άξιζε ποτέ;

Αυτή είναι μια πολύ γενική ερώτηση.

τουλάχιστον έχεις αρκετά χρόνια στην πλάτη σου και το λες ή είσαι προιόν 15ετίας και αναπλάθεις ιδέες άλλων;

Δεν είμαι προϊόν 15ετίας. Αν ήμουν, ίσως άκουγα Πυξ Λαξ. Εσύ σε τι φάση είσαι αρχηγέ, που ρίχνεις και επαγωγικούς συλλογισμούς στην κουβεντούλα;

φιλικά πάντα..

=]

Δημοσ.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι επρεπε να σταματησουν και το εκαναν . Ημουν απο τους τυχερους μπορω να πω γιατι ειχα δουλεψει μαζι τους σε πολλες συναυλιες τους και γνωριζω τα παιδια προσωπικα . Αφησαν ενα λιθαρακι στην ελληνικη σκηνη .

Δημοσ.
Αντιπροσωπεύουν μια απαράδεκτη κλαψομουνίαση

Το να εκφράζεις συναισθήματα αγάπης, φιλίας, μοναξιάς δε θα έλεγα ότι είναι απαραίτητα χαρακτηριστικό "κλαψομούνηδων", αλλά ανθρώπων.

να έχουν 15 ασάφειες μαζεμένες και να τις λένε στίχους

Μήπως δεν κατάλαβες και τόσο(ή μήπως καθόλου) το νόημα των στίχων τους και το μεταφράζεις ως "ασάφεια";

Και κάτι τελευταίο:Ροκ δεν είναι υποχρεωτικά αυτός που σπάει κιθάρες πάνω στη σκηνή, ή κάνει ατελείωτο headbanging, αλλά αυτός που δε λέει να αποδεχτεί τα άσχημα της σκατοκοινωνίας και προσπαθεί να επηρεάσει με τον τρόπο του...

Σ' ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου και θα προτιμούσα να λήξει εδώ αυτή η αντιπαράθεση,για να μη διαλύσουμε το thread...

Δημοσ.

Τι να διαλύσουμε μωρέ; Και επίσης ποιός τσακωμός; Κουβέντα γίνεται.

Σχολιάζω τα δύο τελευταία που ειπώθηκαν, και σταματάω εδώ, εκτός αν με ξαναρωτήσει κάποιος κάτι.

1. Με τον τρόπο των Πυξ Λαξ, είναι ο ορισμός του κλαψομούνικου. Δηλαδή οποισδήποτε εκφράζει αυτά τα συναισθήματα, με οποιονδήποτε τρόπο είναι οκ, επειδή είναι ευαίσθητα θέματα; Δεν πάει έτσι.

2. Δεν νομίζω πως οι στίχοι τους έχουν κάποιο βαθύ νόημα που δε θα μπορούσα να το πιάσω. Με το συμπάθειο κιόλας, οι Πυξ Λαξ είναι, όχι ο Momus. Μερικά λεκτικά στολίδια δεν δημιουργούν απαραίτητα κάτι που κρύβει πολλά μέσα του. Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά. Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ; Σήμερα είχαμε φακές.

Δημοσ.

Γαμημένοι Πυξ-Λαξ, δεν ξεχνώ ότι εξαιτίας σας έπηξα στις ψευδο-intellectuel γκόμενες που μ' έσερναν από τη μια μουσική σκηνή στην άλλη γιατί έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε τα τραγούδια σας η τάδε πατσαβούρα φοιτήτρια.

Συγχωρέστε μου το ξέσπασμα παιδιά αλλά με αφορμή το topic μου ήρθαν πολύ άσχημες στιγμές στο μυαλό :mrgreen:

Δημοσ.

Οκ NonuclearPower όπως νομίζεις!!! Αλλά η Αλεξίου πάντα έτσι σχεδόν τραγουδούσε!!!!Και λίγα με τη Χαρούλα μην σκοτωθούμε!!!! Νομίζω ότι έχει εξαντληθεί το topic παμε για αλλά!!!! Carlmiκaze η όπως σε λένε βγάλε κανενα δίσκο να μας πορώσεις γιατι και γω κουράστικά από τους πυξ λαξ!!!! Ελεος τελειως αθλιοι απωρω τοσες χιλίαδες βλαμμενα γιατι τους ακουγαν και γιατι ετρεχαν!!! Ε αντε γεια ρε!!!! Όταν σουτάρεις κάποιον τόσο ασχημα ειναι σαν σουτάρεις και αυτούς που τα ακουν νομίζω..... Αλλά αυτά αντίος!!!!

Δημοσ.
Οκ NonuclearPower όπως νομίζεις!!! Αλλά η Αλεξίου πάντα έτσι σχεδόν τραγουδούσε!!!!Και λίγα με τη Χαρούλα μην σκοτωθούμε!!!!

Kαλά ρε, βίτσιο υπάρχει εδωμέσα και όλοι γυρεύετε από κάπου να πιαστείτε για να τσιτώσετε? Για πιο χαλαρα γιατί έχει και η πλάκα όρια (γιατί την "απειλή" στο τέλος μόνο στην πλάκα τη βλέπω).

Μην απευθύνεσαι προσωπικά έτσι σε κανέναν που δεν ξέρεις. Και να το πάρουμε και πιο ειδικά άμα γουστάρεις, τη δισκογραφια Αλεξίου από τις αρχές του '70 (με τη "Μικρά Ασία" και τον "Βυζαντινό Εσπερινό", Καλδάρας-Πυθαγόρας) την έχω (τα πλείστα βινύλια) μέχρι τα μέσα '90ς , και ξέρω πως δεν "τραγουδουσε σχεδόν πάντα έτσι". Δεν ξέρω τα δικά σου κριτήρια αμα έχουν να κάνουν με τους 3-4 τελευταίους δίσκους (γιατί εδώ ισχύει αυτό που λες). Και έτσι να μην είναι, η μουσική και τα ακούσματα είναι υποκειμενικά, όπως σωστά προαναφέρθηκε δεκάδες φορές γενικά στο φόρουμ.

Νόμιζες πως θα άνοιγε ένα topic για τους Πυξ Λαξ και θα γράφαν μέσα μόνο διθυράμβους ;

'Οπως υπήρχε/υπάρχει κόσμος που τους γούσταρε, άλλο τόσο θα υπήρχε/υπάρχει κόσμος που δεν γούσταρε. Έτσι πάει.

"..Και λίγα με τη Χαρούλα μη σκοτωθούμε!!!.." : Καλά ρε, πας καλά ;;

Φιλαράκι, αυτά όχι εδώ μέσα, ο καθένας ακούει ό,τι γουστάρει και λέει τη γνώμη του

Γιααα ήρεμααα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...