Προς το περιεχόμενο

Περιεργο προβλημα οταν ανοιγει το PC HELP

gianni7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια εδω και ενα μηνα αντιμετωπιζω ενα προβλημα και θελω βοηθεια

το πισι μου και ολα τα σχετικα ειναι συνδεδεμενο σε UPS.το UPS καθε βραδυ το κλεινω και κλεινω το διακοπτη απο ενα πολυμπριζο που παιρνει ρευμα.

Οταν θελω να ανοιξω το πισι μου ανοιγω πρωτα το UPS και μετα το πολυμπριζο που τροφοδοτειτε γιατι αν γινει αναποδα θα μου πεσει η ασφαλεια(μενω ηρακλειο:evil: :evil: )

Το προβλημα λοιπον ειναι οτι καποια μερα ανοιξα το UPS ανοιξα το πολυμπριζο ανοιγω το πισι και στην οθονη εκει που βγαζει για detect devices βλεπω τρελα πραγματα,κουτακια,γραμμες,γκριζες ασπρες,κουνουσα το ποντικι και το μονο που εκανε ηταν να γεμιζει και αλλα κουτακια.Η οθονη ηταν σαν μια τηλεοραση ας πουμε με χιονια που δεν εχει σημα.:confused: :confused:

Κλεινω το πισι απο το κουμπι το ξανανοιγω και ειμαι οκ.

Μετα απο μια βδομαδα ξαναετυχε παλι το ιδιο.:evil: :evil:

Σημερα μου ετυχε παλι το ιδιο.:-? :-?

Την 2η φορα που μου ετυχε ειχα ανοιξει το πισι να το καθαρισω λιγο οσο μπορουσα γιατι ελεγα μπας και μαγνητιστηκε η καρτα γραφικων απο κανενα σκουπιδι(να μπηκε μεσα απο τα πολλα ανεμιστηρακια)αλλα εγινε και 3η φορα σημερα

Κατι που παρατηρησα σημερα ειναι οτι το UPS μου εκανε ενα περιεργο φορυβο που νομιζω οτι το κανει οταν φορτιζει (δεν εννοω καποιο μπιμπ αλλα ενα βουητο δυνατο που κρατα για 2 λεπτα και μετα ηρεμει:-? )

οποτε υποθετω οτι ισως το UPS κατι να κανει με το ρευμα και οταν ανοιγω το πισι να μην τροφοδοτει καλα κατι και να μου βγαζει αυτα τα κουτακια τα περιεργα στην οθονη με τις γκριζες γραμμες.Βασικα δεν θυμαμαι αν και τις αλλες φορες που μου εγινε αυτο αν το UPS εκανε τον ιδιο φορυβο.

Θελω τις γνωμες σας,Ζητω συγνωμη για την εκταση του μηνυματος.Δεχομαι καθε αποψη οτι μπορει να τα φτυνει πχ ο σκληρος

Περιμενω απαντησεις.Ευχαριστω

PS : το UPS μου ειναι MGE 1100AVR

Δημοσ.

Λες κάτι για την οθόνη "που βγάζει detect devices". Αν δεν κάνω λάθος μιλάς για το διάστημα ΠΡΙΝ φορτώσει τα windows. Σε αυτή την περίπτωση όμως, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν δείκτης του ποντικιού, πόσο μάλλον να γεμίζει η κίνησή του περισσότερα σχήματα στην οθόνη. Αυτό που περιγράφεις πάντως το έχω ζήσει δύο φορές, και τις δύο με καταστροφικές δυστυχώς συνέπειες. Την πρώτη, το 1987, όταν μου κάηκε ο Spectrum τραβώντας το interface ενώ ήταν σε λειτουργεία (ο υπολογιστής καταστράφηκε) και τη δεύτερη το 1991, όταν έκλεισε τον κύκλο ζωής του το Nintendo που είχα. Μην τρομάζεις πάντως, η τεχνολογία που περιγράφω, λίγη σχέση έχει με τη σημερινή και μάλλον ΔΕΝ απεβίωσε το μηχάνημά σου. Δοκίμασες να αλλάξεις μπαταρία στο UPS;

Δημοσ.

ναι ηξερα οτι θα μου πεις οτι δεν υπαρχει κερσορας απλα την πρωτη φορα που μου ετυχε δεν ημουν παρων οταν εκανε detect device και ηταν λιγο μετα το boot screen οπου εβγαλε ποντικι.

τις αλλες 2 φορες που μου το εκανε οταν το ειδα εκλεισα το πισι στο detect device οπως και σημερα .εχει μαυρες γκριζες καθετες γραμμες .βασικα κατι θα παιζει με την τροφοδοσια του πισι μεσω του ups οταν ανοιγω το ups να παρει ρευμα και μετα το πισι

Δημοσ.

Φιλε gianni7 δοκιμασε να δουλεψεις

λιγες μερες το pc χωρις το

UPS να δεις αν ειναι απο μητρικη

η καρτα γραφικων η σκληρο

και μετα βλεπεις αν θελει αλλαγη

η μπαταρια του UPS.

Αν και θα σε συμβουλεβα να το ανοιξεις

ενω το εχεις αποσυνδεσει

να τσεκαρεις καλα τα καλωδια να πατησεις

λιγο καλα στο slot την καρτα γραφικων.

Δημοσ.

βασικα στο ηρακλειο πεφτει συνεχεια το ρευμα(στην περιοχη ατσαλενιο που ειμαι)για αυτο εχω το ups.θα κανω μια δοκιμη.οταν θα κλεινω το πισι δεν θα κλεινω το ups θα το αφηνω ανοιχτο και ετσι την επομενη μερα θα παταω το πισι να ανοιγει κατευθειαν χωρις να κανω συνεχεια το ποιηματακι ανοιξε ups ανοιξε πολυμπριζο ανοιξε πισι

αν δεν το παρουσιασει για κανενα μηνα λογικα το ups θα ειναι.

PS : το ups το κλεινω επειδη κανει θορυβο το βραδυ ..ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Δημοσ.

οκ αφου αποφασισες ετσι καλως.

αλλα εγω συμβουλευω να

δοκιμασεις να δουλεψεις

λιγες μερες το pc χωρις το

UPS.

η δουλεψε το με μια λαμπα για

κανα 2ωρο ισως σου κανει τρελες

και σε μια απλη λαμπα και διαπιστωσεις αυτο που θες.

Δημοσ.

Τελευταία φορά που το είδα αυτό ήταν μετά από αποτυχημένο o/c οπότε πάγωσε το μηχάνημα και στο/στα reboot έγινε αυτό που λες. Στη δική μου περίπτωση ήταν corrupt bios και ευτυχώς είχα μια δισκέτα ανάκτησης και το έσωσα όσο μισολειτουργούσε. Για περίπτωση δυσλειτουργίας κάρτας γραφικών/τροδοδοτικού δοκίμασες να τρέξεις κάποιο βαρύ παιγνίδι να δεις πως το παλεύει?

Δημοσ.

παιζω ολη μερα pro 6 ,nba live 2007,και need for speed carbon δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα.τωρα οσον αφορα βαρια παιχνδια οπως το F.E.A.R βαριεμαι να τα εγκαταστησω για να τσεκαρω

λετε να χρειαστει να κανω Update το bios?η μητρικη μου ειναι G.B K8NXP -SLI

PS: παιζει να φταιει τιποτα αλλο γενικα απανω στο πισι ? κανενας επεξεργαστης κανενας σκληρος?να εχουν κλαταρει η στανταρ ειναι θεμα τροφοδοσιας της καρτας γραφικων?

Δημοσ.

μπορεις να μας πεις τι εχεις συνδεδεμενο στο ups ? ποσα watt ειναι και ποσα watt του εχεις φορτωσει?

μηπως ειναι υπερφορτωμενο ? μηπως εχει τυχει να βαλεις καμια σομπα , αεροθερμο και τα παιξε το αμοιρο?

λεγοντας οτι κανει θορυβο τι ενοεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...