oriok Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Γεία σας παιδεία.Μόλις αγόρασα καινούργιο laptop και θα ήθελα τη βοήθεια σας.Θέλω να ρωτήσω αν την πρώτη φορά χρειάζεται κάποια ειδική φόρτιση.Το εγχειρίδιο μέσα λέει γενικά τι πρέπει να κάνεις για μεγαλύτερη ζωή της μπαταρίας αλλά δεν λέει κάτι συγκεκριμένο για την πρώτη φορά.Επίσης λέει πως εαν το φορτίζεις ενώ είναι ανοιχτός χρειάζεται 12 ώρες ενώ κλειστός 4.Τι πρέπει να κάνω ή δεν έχει καμιά σημασία η πρώτη φόρτιση.Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PATRINOS06 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 πολλα εχουν ακουστει κατα καιρους,τοσο εδω,οσο και στο internet γενικα.αναλογα με τον τυπο της μπαταριας σου πρεπει να εχει διαφορετικη αντιμετωπιση.συνηθως στις επαναφορτιζομενες κανουμε 2-3 πληρεις φορτισεις αποφορτισεις.καλο ειναι επισης στις 2-3 πρωτες φορτισεις να μην χρησιμοποιεις τον φορητο και...ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kioupkio Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Γειά σου Οριοκ Οι μπαταρίες πιά δεν θέλουν τη φόρτιση που ήθελαν παλιά! Φόρτισε για πρώτη φορά το λαπτοπ κλειστό για 4 ώρες και τις πρώτες 5-6 φορές άφηνε το να ξεφορτίζει τελείως (όταν βλάλουν μήνυμα τα Win) και επαναλάμβανε τη φόρτιση παλι κλειστό. Αφού περάσουν οι 5-6 φορές φόρτισης δεν 8α χει πρόβλημα. ΑΠΛΑ πρόσεξε ότι αν πρόκειται να δουλεύεις το ΗΥ πολλές ώρες σε σταθερό σημείο με παροχή ρεύματος είναι καλύτερα να ΑΦΑΙΡΕΙΣ τη μπαταρία γιατί έτσι πρώτον δεν 8α φορτίζεται συνέχεια και δεύτερον δεν θα ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ από τη λειτουργία του Η/Υ (Πάνω από 50 βαθμούς). Εγώ ας πούμε όλη την ημέρα έχω τον ΗΥ στο γραφείο ανοικτό στο ρεύμα και η μπαταρία φορτισμένη 50-55% και σε ψυχρό μέρος (ψυγείο) γιατί έτσι εξασθενέί το δυνατόν λιγότερο η ισχύς της και την χρησιμοποιώ μόνο όταν είμαι on the road... Σύμφωνα με τα παραπάνω, η μπαταρία μου εδώ και ένα χρόνο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΑΥΤΟΝΟμιας!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JOHNX2 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 otan les psigio enois mesa stin sintirisi tou psigiou... eleos re paidia siga min ti valoume kai stin katapsiksi, i idaniki thermokrasia diatirisis mias mpatarias einai 20-22 vathmous Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-NetHawk- Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Απλα πραγματακια..Πληρης φορτιση - χρηση - πληρης αποφορτιση - φτου και απο την αρχη..Συνηθως φορτιση 4-5 ωρες.Α και μην το το χρησιμοποιεις και με μπαταρια και με ρευμα...Ή το ενα ή το αλλο...Αυτα.Κατα την αποψη μου παντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Καλυτερα να μην μενει πολλες ωρες με το ρευμα γιατι ζεστιανεται κι ας μην φορτιζεται, ωστοσο καλο ειναι να κανεις μια πληρη αποφορτιση καθε 2 μηνες περιπου για καλυτερη λειτουργια της μπαταριας σου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kioupkio Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Καλυτερα να μην μενει πολλες ωρες με το ρευμα γιατι ζεστιανεται κι ας μην φορτιζεται, ωστοσο καλο ειναι να κανεις μια πληρη αποφορτιση καθε 2 μηνες περιπου για καλυτερη λειτουργια της μπαταριας σου.. Όντως αυτό το ξέχασα! Μια φορά στο δίμηνο η προβλεπόμενη σωστή φορτιση- εκφόρτιση... otan les psigio enois mesa stin sintirisi tou psigiou... eleos re paidia siga min ti valoume kai stin katapsiksi, i idaniki thermokrasia diatirisis mias mpatarias einai 20-22 vathmous Τώρα αν κάτι που αναφέρει ο κατασκευαστής σαν προτεινόμενο (suggested long term storage at 5-10oC) και που αναφέρουν όλα τα έγκριτα ελληνικά και ξένα περιοδικά και σιτε σαν σωστό, τί να πω... Μαλλον εσύ θα ξέρεις καλύτερα από μπαταρίες... :twisted: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Eνα laptop που η μπαταρία του είναι στο τέλος της,θα μπορεί να λειτουργεί συνεχώς ως κατεβαστήρι ας πούμε,συνδεδεμένο όμως συνέχεια στην πρίζα; Νομίζω είναι αρκετά καλή λύση αν δεν υπάρχει παλιό pc,χώρια ότι πιάνει και λιγότερο χώρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PATRINOS06 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 φυσικα και ναι....στην αναγκη (αν ζεσταινεται) παρε μια βαση με ανεμιστηρια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasplak1986 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 otan les psigio enois mesa stin sintirisi tou psigiou... eleos re paidia siga min ti valoume kai stin katapsiksi, i idaniki thermokrasia diatirisis mias mpatarias einai 20-22 vathmous vre JOHNX2, na miliseis esy gia syntirisi tou laptop i tis mpatarias tou einai ligo eleos! proxtes de to paitakses sta skoupidia epeidi sou evgale mple othoni? mi sxoliazeis to palikari, gia na ti vazei sto psygeio kati tha kserei allios tha tin evaze sto fourno! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aspire1673 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 παιδες ειμαι της γνωμης οτι αν βγαλεις την μπαταρια και το αφησεις μονο με ρευμα και κανει μια διακοπη ρευματος ή πτωση τασης θα καει ο σκληρος δισκος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Κι εγώ το έψαχνα πριν μερικές ημέρες το θέμα. Λοιπόν, οι ειδικοί αλλά και οι ίδιες οι εταιρίες laptops λένε, ότι καλό είναι να κάνεις 2-3 φορτίσεις αποφορτίσεις στην αρχή. Πόση ώρα; Πολύ απλό. Μέχρι να σβήσει το λαμπάκι. Σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να αφαιρείται η μπαταρία, δεν έχει νόημα να αφαιρείται. 'Οταν τελειώσει η φόρτιση, δεν ξαναστέλνει ρεύμα το ac cord στη μπαταρία. Αντίθετα, οι περισσότεροι λένε ότι επιβάλλεται να είναι συνδεδεμένη, μιας και λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο ως ups σε μια διακοπή ρεύματος. Και πάλι, όμως όλοι λένε ότι πρέπει να γίνεται μια αποφόρτιση κάθε 1.5 μήνα περίπου. Και το πιο εξωφρενικό που διαβάζει κανείς ως παράπονο απ' αυτούς που την έβγαζαν κάθε φορά που συνέδεαν το laptop στο ρεύμα, είναι ότι σιγά σιγά η μπαταρία "λάσκαρε" δεν έκανε καλή επαφή και το μηχάνημα έσβηνε όποτε ήθελε μόνο του... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 παιδες ειμαι της γνωμης οτι αν βγαλεις την μπαταρια και το αφησεις μονο με ρευμα και κανει μια διακοπη ρευματος ή πτωση τασης θα καει ο σκληρος δισκος. Σωστός... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 οχι απαραιτητα διακοπη ρευματος,αλλα μια μεγαλη αυξομειωση τασης και οχι μονο σκληρος μπορει και μητρικη και τοτε...παρτο το λαπτοπ και πετα το οπως ειναι.,..δυστυχως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PATRINOS06 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 αν δεν υπαρχει μπαταρια αμεσως παιρνεις ολα τα ρισκα ενος desktop ο οποιος ειναι χωρις UPS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.