Delirium Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 ΥΓ..μακαρι να ηταν τ εθνικο συστημα παιδειας ανταξιο για να μην αναγκαζομαστε να ειμαστε φοιτητες-πελατες... Και μετα Chris ξυπνησες, ε? Οσα δε φτανει η αλεπου... Με τετοια ορθογραφια & μονο, φαντασου που θα πηγαινες? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Γραφιστικη. Πρωτη μου παρατηρηση: διαλεξε αλλη δουλεια Αν ομως επιμενεις σε αυτη, δεν χρειαζεσαι απαραιτητα πτυχιο, απο την οποιαδηποτε ΑΚΤΟ, Intergraphics κ.λπ. Εκτος κι υπαρχει για εσενα μετα "μιλημενo ποστο", σε δουλεια κι αυτο απαιτει δεοντα συνοδευτικα σπουδων Διαφορετικα, ειναι πολλα τα χρονια και τα χρηματα, ενω στην ουσια δεν αντιπροσωπευουν σπουδαια γνωση. Καλυτερα για 1 χρονο να παρακουλουθησεις σχετικα μαθηματα ή σεμιναρια -καποια μαλιστα ειναι & δωρεαν. Το "μυστικο" ειναι να να εξασκεισαι (παρα) πολυ σε ο,τι σου μαθαινουν, αλλα και να πειρματιζεσαι μονος σου. Αλλωστε τη συγκεκριμενη δουλεια, ουσιαστικα, θα τη μαθεις δουλευοντας σε πραγματικες συνθηκες stress
chris_Z Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Εντάξει κ.έξυπνε, συγχωρέστε με αν έχω 2-3 λαθάκια αλλά έχω συνηθίσει να γράφω greeklish…… Αυτό λέω και εγώ όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια……. Και το που πήγαινα άσε να το ξέρω εγώ καλυτέρα…. Η ανωνυμία δεν σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις τους άλλους…. Όσο για το θεμα τις συζήτησης …πες μας την γνωμη σου θα ήθελα να την ακούσω (να την δω)…
Delirium Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Η ανωνυμία δεν σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις τους άλλους…. Εννοειται, πως μου το δινει Τι ακριβως θελεις να μαθεις? (εκτος απο τα ^ παραπανω)
chris_Z Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Γραφιστικη. Επιδη ειμαι στον ακτο και έχω φίλους από γραφιστική. πήγαινε ,αν διαθέτης τα χρήματα,…είναι απλά κορυφή.. Και μην ακούς αερολογίες…το χαρτί (και ειδικά αγγλικού πανεπιστήμιου που δίνει ο ακτο) μετραει….. Γι αυτο εχει γεμίσει η ΕΛΛΑΔΑ από τους γνωστούς «ότι δηλώσεις είσαι».. Σίγουρα την δουλεία θα την μάθεις σε πραγματικές συνθήκες αλλά χωρις όπλα…δεν πας στον πόλεμο… αν θες κατι στειλε μου pm;)
Chris_85 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 ΥΓ..μακαρι να ηταν τ εθνικο συστημα παιδειας ανταξιο για να μην αναγκαζομαστε να ειμαστε φοιτητες-πελατες... Τι θελει να πει ο ποιητης?
chris_Z Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Τι θελει να πει ο ποιητης? τι θελεις να σου πω Chris? οτι για να παρεις ενα πτυχιο στο δημοσιο ,οσο καλος και να εισαι το λιγοτερο που θα κανεις ειναι 6 χρονια?(μια καταληψη αρκει για να χασεις 1-2 χρονακια) οτι αν δεν εισαι πολιτικοποιημενος δεν εχεις σημειοσης για τα μαθηματα? οτι δεν πιανει "μια" το πτυχιο στο εξωτερικο? μπορω να σου λεω μεχρι το πρωι.......
Chris_85 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα στα δημοσια πανεπιστημια. Δεν ειναι καλο να γενικευουμε, ισχυουν τα παραδειγματα που λες σε καποιες περιπτωσεις, σε αλλες ομως ισχυουν τ αντιθετα. Οχι ομως και να βγαζουμε σκαρτο το ελληνικο πανεπιστημιο και να λεμε οτι το πτυχιο δεν πιανει μια στο εξωτερικο... Απο την αλλη δεν καταλαβαινω και την επαρση μερικων οτι η γραφιστικη δεν ειναι καλη σχολη, κτλ κτλ κτλ..ο καθενας σπουδαζει οτι θελει οπου θελει, οποτε για να λες οτι η σχολη σου ειναι καλη προφανως το χεις ψαξει και δεν εισαι κανενας μ@##$ να πετας τα λεφτα σου χωρις αντικρυσμα.
chris_Z Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα στα δημοσια πανεπιστημια. Δεν ειναι καλο να γενικευουμε, ισχυουν τα παραδειγματα που λες σε καποιες περιπτωσεις, σε αλλες ομως ισχυουν τ αντιθετα. Οχι ομως και να βγαζουμε σκαρτο το ελληνικο πανεπιστημιο και να λεμε οτι το πτυχιο δεν πιανει μια στο εξωτερικο... Απο την αλλη δεν καταλαβαινω και την επαρση μερικων οτι η γραφιστικη δεν ειναι καλη σχολη, κτλ κτλ κτλ..ο καθενας σπουδαζει οτι θελει οπου θελει, οποτε για να λες οτι η σχολη σου ειναι καλη προφανως το χεις ψαξει και δεν εισαι κανενας μ@##$ να πετας τα λεφτα σου χωρις αντικρυσμα.[/quote εχεις δικιο ειμαι λιγο υπερβολικος αλλα τα ζω καθημερινα με τους φιλους μ που πανε σε δημοσια.. τα λεφτα στην εποχη μας δεν βγαινουν ευκολα και πλησιαζει η ωρα που θα αρχισουν να μετρανε πιο πολυ τα πτυχια ,γενικα, και οι ανυδικευτοι θα περνουν π$$@#@ο ....δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα κατα την γνωμη μ ετσι θα γινει....και στην τελικη ρε chris εν ετοι 2009 πρεπει να υπαρχουν ανθρωποι χωρις πτυχιο...(μιλαω παντα ανεξαρτητα δημοσιου "η ιδιωτικου).... ..τα λεφτα του παντωσ οποιος εχει παει στον ακτο (οσουσ ξερω δηλαδη) δεν τα "κλαιει"...
Delirium Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Και μην ακούς αερολογίες…το χαρτί (και ειδικά αγγλικού πανεπιστήμιου που δίνει ο ακτο) μετραει….. Γι αυτο εχει γεμίσει η ΕΛΛΑΔΑ από τους γνωστούς «ότι δηλώσεις είσαι».. Σίγουρα την δουλεία θα την μάθεις σε πραγματικές συνθήκες αλλά χωρις όπλα…δεν πας στον πόλεμο… Παπ*ρολογεις και θα παρεις κοσμο στο λαιμο σου Αλλωστε τα ευρωπουλα, δεν ειναι μαρουλοφυλλα Να το ξαναγραψω? Το χαρτι σου μετραει, βασικα, μονο εαν προκειται για "μιλημενo ποστο", σε δουλεια που απαιτει δεοντα συνοδευτικα σπουδων! Ερωτηση: τελειωνοντας απο την ΑΚΤΟ, μπορεις = ξερεις να στειλεις, ετοιμη μια εφημεριδα ή περιοδικο, στο τυπογραφειο για εκτυπωση? Αν οχι, γιατι να σε προτιμησουν σε σχεση με τον οποιονδηποτε, που το κατεχει αυτο, αλλα δεν εχει middlisex university πτυχιο?
Mijithroulis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Παπ*ρολογεις και θα παρεις κοσμο στο λαιμο σου Αλλωστε τα ευρωπουλα, δεν ειναι μαρουλοφυλλα Να το ξαναγραψω? Το χαρτι σου μετραει, βασικα, μονο εαν προκειται για "μιλημενo ποστο", σε δουλεια που απαιτει δεοντα συνοδευτικα σπουδων! Ερωτηση: τελειωνοντας απο την ΑΚΤΟ, μπορεις = ξερεις να στειλεις, ετοιμη μια εφημεριδα ή περιοδικο, στο τυπογραφειο για εκτυπωση? Αν οχι, γιατι να σε προτιμησουν σε σχεση με τον οποιονδηποτε, που το κατεχει αυτο, αλλα δεν εχει middlisex university πτυχιο? Αδερφε με ολο το σεβασμο, αλλα οι αποψη σου οτι το πτυχειο (γιατι αρνουμε να το πω χαρτι) δεν μετραει παρα μονο σε μιλιμενα ποστα, ειναι ενας απο τους πολους λογους που ο κλαδος των εφαρμοσμενων τεχνων παει κατα διαολου... Πριν ελεγες σε καποιον να μην παει για πτυχειο αλλα να κανει σεμιναρια για κανα χρονο και την δουλεια θα την μαθει... this last year... κανε σεμιναρεια, και ασε εμενα τον μλκ να βγαζω τα ματια μου σε πτυχια και μεταπτυχιακα... αλλα μην περνεις και αλους στο λαιμο σου... Καλος η κακος, η ΑΚΤΟ σε καποιους τομεις ειναι ανωτερη απο το Δημοσιο... Παραδειγμα μονο τον τελευταιο μηνα μου εχουν στειλει 6 mail για δουλειες απο το γραφειο επαγγελματικης πρωοθησης αποφοιτων. Αλλο παραδειγμα? μου εχουνε βοηθησει να συμετασχω σε αρκετες σημαντικες εκθεσεις... πραγματικα δεν ξερω τι δουλεια κανεις ακριβως αλλα πιστεψε με το χαρτι τις ΑΚΤΟ μου ανοιξε δρομους, και αυτο το λεει καποιος που εχει περασει και απο το ΤΕΙ... α και για να μην το ξεχασω, ναι ξερω να στειλω εφημεριδα η περιοδικο για τυπωμα, κερδιζω κατι?
Delirium Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 α και για να μην το ξεχασω, ναι ξερω να στειλω εφημεριδα η περιοδικο για τυπωμα, κερδιζω κατι? O.K. Αυτο ομως το εμαθες εκει = στη σχολη? Καθολου τυχαια η ερωτηση γιατι: περιπου 2003-2006 ζητουσαμε -και απο ΑΚΤΟ- γραφιστες με ουσιαστικη προυποθεση να γνωριζουν να κλεινουν (.pdf κι οχι μονο) Απο τους δεκαδες προσφατους αποφοιτους, καθε χρονια, ξερεις ποσους η ΑΚΤΟ, μας "εγγυοταν" οτι ειναι ικανοι να τελειωσουν 100% την εργασια τους? 2 με 3 Υπηρχαν περισσοτεροι, μα ηταν μονο οσοι ειχαν ηδη εργαστει καπου αλλου... Χμμ, αραγε (sic!) τι ακριβως μας λεει αυτο? - - - - - - - - Εκτος πλουσιοπεριπτωσεων που βλεπουν την ΑΚΤΟ σαν "artistic εναλλακτικη" επιλογη απο τη σχολη ΒΑΚΑΛΟ -και yes, υπαρχουν τετοιες, κυριως κοπελες- ο wannabe γραφιστας, βασικα, εχει τις εξης 2 επιλογες: α] Πληρωνει 15.000 - 20.000 ευρω διδακτρα, για 3 χρονια σπουδων. Συνηθως, λογω 3ετιας και του φοιτητοκλιματος της σχολης, μαλλον λιγο ζοριζεται. Καθισταται πτυχιουχος -αληθεια κοβεται ποτε κανεις? χι-χι!- Γραφιστας ομως ειναι? β] Πληρωνει 2.000 - 3.000 ευρω διδακτρα, για 1 χρονο μαθηματων, σεμιναριων κ.λπ. Παρακολουθει, επισης, ολα οσα υπαρχουν δωρεαν (οχι μονο τα συναφη). Στηνει κωλο και διαβαζει, εξασκειται παρα πολυ σε ο,τι του μαθαινουν, αλλα και πειραματιζεται μονος του, τοσο σε pc οσο και σε mac. Τη 2η χρονια πιανει δουλεια, ως βοηθος γραφιστα, οχι για να βγαλει χρηματα, αλλα για να "κλεψει", το πως γινεται το καθε τι, σε real time, οχι emulation Στο τελος του 3ου χρονου, θα εχει μαθει οσα χρειαζονται, για να διεκδικησει. Κανοντας τη σουμα, στα 3 χρονια και των 2, εκει στο τελος τους, ο (β) πληρωνεται θα εχει μπει σε μισθολογιο, ενω ο (α) πληρωνει! Εκεινη τη στιγμη ποιος απο τους 2 μπορει να σταθει στα ποδια του, αλλα και στη δουλεια, σε stress conditions, γραμμης παραγωγης? Ποιος μπορει να κλεισει, οχι ενα "σαλονακι", αλλα ενα περιοδικο? Σε τελικη αναλυση, ποιον θα προτιμουσες στην εργασια σου? τον "εχω-και-middlisex-university-πτυχιο-παμε-μια-βολτα"? - - - - - - - - - Προσωπικα, δεν ειμαι εναντια σε σπουδες, ισα-ισα το αντιθετο, αλλα πρεπει, διαβολε, καποια στιγμη να σας πουν την αληθεια! Μπορει, ενδεχομενως, τα τελευταια 3 χρονια να εχουν βελτιωθει τα πραγματα... Αλλα δεν προκειται να ξεχασω ποτε οτι, μερικα χρονια πριν, σε "μεγαλοσχημη" σχολη (μεγεθους ΑΚΤΟ, οχι αυτη) επροκειτο να δουλεψω, ως νεος καθηγητης: Συνειδητοποιησα ομως, οτι ορισμενα πραγματα που θα καλουμουν να διδαξω, δεν τα γνωριζα... Ζητησα λοιπον, απο το διευθυντη της, να αναιρεσουμε τη συμφωνια μας και δε ντραπηκα, να παραδεχτω μπροστα του, τον λογο αδυναμιας μου. Κουφαθηκα ομως γιατι, αντι να δεχτει, επεμενε να παραμεινω λεγοντας: "Μα δεν ειναι σοβαρος λογος αυτος να μην συνεργαστουμε κυριε... Eμεις σας θελουμε. Αλλωστε θα τα μαθετε κι εσεις, στην πορεια!" Δεν ηταν δυνατον: ειχα μεγαλυτερη ευθιξια εγω, απο το διευθυντη της σχολης [Αντιλαμβανομαι οτι, ισως δεν ειχε εναλλακτικες επιλογες, αλλα παλι τι ηταν αυτο?] Θελω να πιστευω οτι ο κυριος σεβεται, σημερα, περισσοτερο τους σπουδαστες του, οι οποιοι, κατα τα λοιπα, επισης απολαμβανουν ενα πτυχιο University of Something.. - - - - - - - - - - - - Παραπανω γραφτηκαν, με ειλικρινη, διαθεση (μικρης) βοηθειας @ 05:41.
santroni Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Υπαρχει κανεις εδω που να εχει φοιτησει στον ΑΚΤΟ? Αν ναι ενδιαφερομαι πολυ για τη γνωμη του. Αξιζει τον κοπο ή οχι? ειμαι σπουδαστρια στο β' εξάμηνο της σχολής, και έχω ήδη περάσει απο ένα αθλιο ΤΕΙ στην Λάρισα και μετανοιώνω την ώρα και την στιγμή που δεν πήγα απο την αρχή στον ΑΚΤΟ. Απο προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι ειναι μία σχολή με απίστευτα καλού επιπέδου καθηγητές οι οποίοι είναι μακράν πιό σοβαροί απο καθηγητάκους του δημοσίου. Παρακολουθώ το πρόγραμμα OPEN LEARNING το οποίο είναι 2 πεντάωρα την εβδομάδα και συνισταται κυρίως για εργαζόμενους και ειλικρινά δεν βλέπω την ώρα να πάω κάθε φορά στο μάθημα. Αν το αποφασίσεις μην εχεισ κανέναν ενδιασμό. Ειλικρινά δεν θα το μετανοιώσεις
doctorkostis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 ειμαι σπουδαστρια στο β' εξάμηνο της σχολής, και έχω ήδη περάσει απο ένα αθλιο ΤΕΙ στην Λάρισα και μετανοιώνω την ώρα και την στιγμή που δεν πήγα απο την αρχή στον ΑΚΤΟ. Απο προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι ειναι μία σχολή με απίστευτα καλού επιπέδου καθηγητές οι οποίοι είναι μακράν πιό σοβαροί απο καθηγητάκους του δημοσίου.Παρακολουθώ το πρόγραμμα OPEN LEARNING το οποίο είναι 2 πεντάωρα την εβδομάδα και συνισταται κυρίως για εργαζόμενους και ειλικρινά δεν βλέπω την ώρα να πάω κάθε φορά στο μάθημα. Αν το αποφασίσεις μην εχεισ κανέναν ενδιασμό. Ειλικρινά δεν θα το μετανοιώσεις Αλλος ενας αλεξιπτωτιστης με 0 μηνυματα.Οσο καλοπιστος και να ειμαι,αμφισβητω τετοιου ειδους "ζεστα" post...
Chris_85 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 ειμαι σπουδαστρια στο β' εξάμηνο της σχολής, και έχω ήδη περάσει απο ένα αθλιο ΤΕΙ στην Λάρισα και μετανοιώνω την ώρα και την στιγμή που δεν πήγα απο την αρχή στον ΑΚΤΟ. Απο προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι ειναι μία σχολή με απίστευτα καλού επιπέδου καθηγητές οι οποίοι είναι μακράν πιό σοβαροί απο καθηγητάκους του δημοσίου.Παρακολουθώ το πρόγραμμα OPEN LEARNING το οποίο είναι 2 πεντάωρα την εβδομάδα και συνισταται κυρίως για εργαζόμενους και ειλικρινά δεν βλέπω την ώρα να πάω κάθε φορά στο μάθημα. Αν το αποφασίσεις μην εχεισ κανέναν ενδιασμό. Ειλικρινά δεν θα το μετανοιώσεις Με 10 ωρες την εβδομαδα και εισαι τοσο ενθουσιασμενη? Τοσα πολλα μαθαινεις σε 10 ωρες? ουτε σεμιναριο του κ**** να ταν..Εκτος βεβαια αν εχετε τον αινσταιν για καθηγητη και οχι ''καθηγητακια του δημοσιου'' οπως ολοι εμεις..
BLISS Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Κοιτα... δεν ειναι λιγο να γινει κανεις σουβλατζης (τελικα) αλλα να εχει τυπωσει ο ιδιος τον καταλογο του menu και την καρτα του. Επισης, την design.άτη λαδοκολα, που την βαζεις; Ε; Ολα κι ολα! Το επαγγελμα εχει μελλον και ειναι κορεσμενο, μονο σε λιπαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.