Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα συγχρονισμού ταχύτητας με τις Supertalent!!!

deker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω φτιάξει ένα καινούριο pc και έχω τοποθετήσει τις μνήμες Supertalent 2 x 1GB DDR2 1000 MHz αλλά από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους συγχρονίζονται στα 800 MHz. Η μητρική μου είναι η evga nforce 680i. Οι ρυθμίσεις στο BIOS είναι όλα στο auto για τις μνήμες. Η τάση που χρησιμοποιεί στο auto είναι 1,9v και τα timings 5 5 5 16. Πήρα στο πλαίσιο (από όπου αγόρασα το pc) και μου είπαν ότι προφανώς θέλει χειροκίνητη ρύθμιση. Ρώτησα αν θα πρέπει να αλλάξω τάσεις κλπ και μου είπε ένας τεχνικός όχι. Μπαίνω στο BIOS, αλλάζω σε 1000 ΜΗz UNLINKED όπως μου είπαν και τα υπόλοιπα όλα στο auto πάλι. Επανεκκίνηση και όλα οκ. Πάω να τρέξω το 3DMark06 και στο πρώτο τεστ σταματάει το πρόγραμμα.Στο super pi όλα κομπλέ. Τρέχω το memset και βλέπω ότι τα timings έχουν ανέβει στα 5 7 7 20.Επανεκκίνηση, είσοδος στο BIOS και πάλι όλα στο auto. Τρέξιμο πάλι το 3DMark06 και όλα μια χαρά και τα timings στο memset στις αρχικές τιμές.

Ξαναπαίρνω στο πλαίσιο και μου λένε να αυξήσω λιγάκι την τάση μήπως και έτσι είναι πιο σταθερό.Again, είσοδος στο BIOS, 1000 MHz UNLINKED και η τάση στα 2,025v.

Μπαίνω πάλι να τρέξω το 3DMark, και πάλι στο πρώτο τεστ κλείνει το πρόγραμμα.

Και κάπου εδώ έχω κολλήσει. Μήπως έχετε κάποια άλλη ιδέα στο τι μπορεί να φταίει; Ίσως κάποια αναβάθμιση στο BIOS (αν και μου είπαν ότι έχουν εγκαταστήσει την τελευταία);O επεξεργαστής μου είναι ο intel quad xtreme qx6700. Πριν φυσικά αγοράσω τις μνήμες είχα ρωτήσει αν τις υποστηρίζει αυτό το motherboard και μου είχαν πει ναι και για να είμαι πιο σίγουρος είχα ανοίξει και εδώ ένα topic όπου πήρα την ίδια απάντηση.

Οποιαδήποτε εξήγηση δεκτή.

Ευχαριστώ...deker!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χειροκίνητες ρυθμίσεις συχνότητας και timings σίγουρα θέλουν, γιατί στο SPD είναι δηλωμένες ως χαμηλότερης συχνότητας:

«The Serial Presence Detect (SPD) on the module controls the timings at which the module will boot up when first plugged into your system. Super

Talent selected conservative default settings to ensure that the modules will boot up in all motherboards. These settings can be changed in

your BIOS setup.»

Μάλλον θέλουν και 2.2V επίσης για να τρέξουν εγγυημένα σε μέγιστη απόδοση (αν και σε reviews παίζουν και με χαμηλότερo VDIMM)

Από http://www.supertalent.com/datasheets/T1000UX2G5%20spec.pdf

Τα ιδια dimakia εχω και εγω και τα κλοκαρα manually στα 1000mhz Unlinked.Στο 3dmark δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα αν και την ταση την εχω default στα 1,895V.Μηπως φταιει κατι αλλο?

@parsifal:Να αυξησω την ταση απο 1,895 στα 2,2?Ειναι ασφαλες ή θα εχω κανα προβλημα και θα τρεχω?Σ'ευχαριστω.

;1466538'']@parsifal:Να αυξησω την ταση απο 1,895 στα 2,2?Ειναι ασφαλες ή θα εχω κανα προβλημα και θα τρεχω?Σ'ευχαριστω.

Ο ίδιος ο κατασκευαστής εγγυάται για τα διαφημιζόμενα timings σε 1000ΜΗz, με τάση 2.2V. Κάνε ένα κόπο και κοίτα το pdf που δίνω σε link πιο πάνω...

Ευχαριστώ παιδιά. Θα αυξήσω τώρα την τάση στα 2.2v όπως λέει και στο pdf του parsifal και θα ξαναποστάρω για τα αποτελέσματα στο 3DMark06.

Λοιπόν, με το 3DMark06 δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα στα 1000 ΜΗz με 5 5 5 15 timings στα 2.2v.Τελικά μάλλον ήθελε αυτή την αύξηση της τάσης. Κάτι άλλο που παρατήρησα στο memset είναι ότι έχουν αυξηθεί τα sub timings αρκετά. Να τα πειράξω και αυτά ή να τα αφήσω προς το παρόν έτσι όπως είναι; Parsifal, ξετρύπωσε κανένα οδηγό και για τα sub timings :) :) :)

Ευχαριστώ όπως και να έχει παιδιά.

Παιδιά, δοκίμασα πάλι το βράδυ να τρέξω το 3DMark και μου έκανε πάλι τα ίδια. Δεν κόλλησε στο πρώτο τεστ, αλλά κόλλησε. Πολύ το κούρασα το θέμα, και δεν βλέπω να γίνετε τίποτα. Όπως είπε ο parsifal οι τιμές αυτές (τάση, MHz κλπ) είναι quarantee από την κατασκευάστρια εταιρεία και όμως σε εμένα δεν μπορούν να δουλέψουν.

Πάω για αλλαγή από το πλαίσιο μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα, αν και χλωμό το κόβω. Thanks anyway για το χρόνο σας.

Εγραφα μια ωρα και κατα λαθος χαθηκε το κειμενο - DOH!

Anyway. Η eVGA ειναι πολυ picky mobo με τις μνημες τo FSB και τους διαιρετες. Παιξε σε unlinked mode σε ολο το φασμα του FSB και διαιρετων για τις μνημες γιατι εχει παρα πολλες "τρυπες" οπου δεν bootαρει ή κανει τρελα. Θέλει υπομονη και επιμονη να βρεις τα "κολπα" του συγκεκριμένου mobo, καθως θα πρεπει να μελετήσεις την συμπεριφορα του mobo σε ολο το ευρος συνδυασμων - take your time. Πιστεψε με θελει χρονο να "μαθεις" το mobo ωστε να βρεις τα sweet spots και να μπορεσεις να παιξεις "ψηλα". Οσο για τις μνημες ειναι πολυ καλες, λογικα εχουν micron D9GKX οποτε δωσε σιγουρα τα 2,2v για να παιξεις στα 5αρια timings ενω εχεις ενα περιθώριο μεχρι 2,4-2,45v να τις παιξεις με σφιχτοτερα timmings πανω απο 1000 (δεν στο συστηνω ομως γιατι κυκλοφορει πολυ σε αναλογους κυκλους οτι καιει μνημες [ιδιαιτερα στα μπλε slots] - το επαθα και εγω). Μην ανησυχεις για τις μνημες σιγουρα δεν φταινε αυτες, οπως σου ειπε ο billpeppas by default οι μνημες μπαινουν σε "low spec mode" στην αρχη, οποτε οι ρυθμισεις πρεπει να γινουν manually. Χωρις να το παρεξηγησεις απ'οτι συμπεραινω δεν εχεις και πολυ εμπειρια με το θεμα και πηγες και επελεξες mobo για "γερα νευρα". Εαν θεωρεις οτι δεν μπορεις να μπεις στην διαδικασια "μελετης" του συστηματος ή δεν εχεις την υπομονη θα σου προτεινα να πας σε μια λυση mobo με 965 που ειναι πιο "ωριμο" απο το 680 οπως μια p5b deluxe. Εχε υποψιν σου πως το κολλημα που σου κανει στο 3DMark μπορει να οφειλεται στο οτι κολλαει η gfx καρτα λογω του ανεβασμενου PCIex frequency το οποιο καλο ειναι να το "κλειδωσεις" στα 110-115ΜΗz. Επισης αν οι μνημες εχουν EPP profile και τις βλεπει σαν SLI Capable κανε ενα disable και δοκιμασε να δεις αν ειναι πιο σταθερο ετσι. Και κατι επισης πολυ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - ΑΠΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ το NVidia Network Manager και το nTune εαν τα εχεις εγκαταστησει γιατι ιδιαιτερως το Network Manager - θα στο εξηγησω με απλα λογια - ειναι διαβολικο προγραμμα :) και η αιτια ολων των κακων οπως τα συχνα BSOD και διαφορων κολληματων. Τελος εαν εχεις PS2 keyboard πρεπει να βαλεις USB keyboard γιατι εχει προβλημα συμβατοτητας με τα PS2 και μπορει να σου κολλαει και απο εκει (σιγουρα παντως θα σου κολλαει οταν γραφεις η οταν παιζεις). Θυμασαι τι σου ειπα οτι ειναι mobo για γερα νευρα (μπορω να σου πω και αλλα προβληματα)!

Αυτα απο εμενα, ενημερωσε μας για οποια προοδο εχεις.

Διαβασε εδω για περισσοτερες πληροφοριες.

Ευχαριστώ hightech που κάθισες τόση ώρα και έγραψες. Το πρόβλημα τελικά λύθηκε σήμερα (χτες δηλαδή , Δευτέρα πρωί). Όπως είπες και εσύ, δεν είμαι καθόλου έμπειρος στο overclocking γενικότερα και ότι ξέρω είναι μόνο από πράγματα που έχω ακούσει, χωρίς να έχω δοκιμάσει τίποτα ποτέ. Πήγα το pc στο πλαίσιο τελικά και έκαναν τις ίδιες ρυθμίσεις με εμένα και γινόντουσαν τα ίδια. Ο τεχνικός σε μια στιγμή ανέβασε σε 1066 MHz και timings 5 5 5 15 στα 2,2v και ως δια μαγείας το "χαζόκουτο" δούλεψε κανονικά. Έγιναν συνεχόμενα τεστ στο 3DMark και δεν έκανε το παραμικρό πρόβλημα.Βάλαμε και κάποια άλλα τεστάκια όπως αυτό που είχε προτείνει ο parsifal και δεν βρήκε τίποτα. Ρώτησα για ανεβασμένες θερμοκρασίες ή για το αν θα καούν επειδή είναι σε μεγαλύτερη συχνότητα από ότι δίνει η κατασκευάστρια εταιρεία και μου είπε ότι δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Από το στόμα του και στου κυρίου το υπεραυτί.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, αν δω τίποτα περίεργο πάλι θα ενημερώσω.

deker !!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...