john360 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 κοιταω γενικοτερα για pc αυτον τον καιρο..βασικα σκεφτομαι να συνδεσω τηλεoραση με hdmi(παιζει μια καρτα asus εαχ1600pro που δινει hdmi),κ ψηφιακο ενυσχυτη με coaxial που θα παιρνω απο την καρτα ηχου θα ηθελα να με βοηθησετε λιγο με τα εξης θα βρω ευκολα motherboard να βγαζει coaxial?θα δινει σωστα το dd 5.1? μια τετοια motherboard,εναν μετριο επεξεργαστη κ μνημη(pentium dc2,8 1g μνημη) σε συνδυασμο με την παραπανω καρτα θα δουλεψει σωστα σαν home cinema? ευχαριστω προκαταβολικα! υγ δεν με ενδιαφερουν καθολου τα παιχνιδια,μιλαμε καθαρα για video,στανταρντ κ high def!
Powerline Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Σχετικά με το θέμα της εικόνας δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Όσον αφορά το θέμα του ήχου όμως, υπάρχουν στην αγορά αρκετά φθηνές και καλές κάρτες ήχου που βγάζουν Dolby Digital (5.1) και έχουν ομοαξονική ή/και οπτική ψηφιακή έξοδο. Εσύ απλά κάνεις την επιλογή σου σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτεις στην ποιότητα/τιμή/λειτουργικότητα. Δεν θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις κάποια on-board λύση. Οι εξτρα κάρτες έχουν καλύτερη απόδοση και δυνατότητες.
john360 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 φτηνες δηλαδη?γιατι μια βολτα που εκανα δεν βρηκα καρτα κατω των 100 ε που να βγαζει ομοαξονικη..πιο ακριβη δηλαδη απο motherboard,δηλαδη αν παω με την ομοαξονικη μιας φτηνης motherboard θα εχω χειροτερο ηχο απο ενα επιτραπεζιο dvd player? Μπορεις να μου προτεινεις εσυ καμια καρτα? ευχαριστω!
DhZou Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 oti kai na valeis tha exeis xeirotero ixo apo epitrapezio dvd kai enisxyti. Kat'arxas den tha exeis dts...
john360 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 o ενυσχυτης ειναι δεδομενος.φιλε dhzou δηλαδη εχεις ακουσει υπολογιστη με ψηφιακη εξοδο σε ενυσχυτη?
DhZou Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 den exo akousei kai den amfivalo oti tha einai katharos o ixos, alla ksanaleo oti den tha exeis dts. Giati den pairneis ena media center pc? An kai den ksero an afta exoun psifiaki eksodo ixou... Mallon de se voithao kai poly omos, as pei kai kanas allos
john360 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 βασικα φιλε μου θελω να τελειωνω με τα επιτραπεζια(φετες)εχω αλλαξει πολλα κ προβλεπεται κ αλλα-hd οσο για το dts το powerdvd το βγαζει κανονικα,αν κ δεν με απασχολει ιδιαιτερα,σε ευχαριστω παντως
dpolal Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Καταρχήν αφού θα έχει εξωτερικό ενισχυτή ΔΕΝ χρειάζεται έξτρα features από οποιαδήποτε κάρτα γιατί θα είναι άχρηστα. Άρα ΔΕΝ χρειάζεται καμμία κάρτα ήχου πέρα από αυτήν του μπόρντ. Θα βρεις πάρα πολλά μπόρντ είτε με ομοαξονική είτε ακόμα και με οπτική έξοδο ήχου που θα σε καλύψουν άνετα. H σύνθεση που αναφέρεις δεν θα έχει πρόβλημα να παίξει οτιδήποτε. Και DTS θα έχεις οπωσδήποτε, μην ακούς τί σου λένε.
john360 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 σωστος!θα το προχωρησω! αποδοση εικονας με hdmi? εχω μια panasonic viera 32(720p)
dpolal Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Φίλε μου έχω στήσει δύο τέτοια συστήματα εδώ και 3 χρόνια σχεδόν. Το παλιό μου ήταν ένα SFF πισάκι με Shutle μητρική, Ρ4 2,8GHz, 512RAM και όλα onboard. Έπαιζε μια χαρά με οπτική ίνα σε εξωτερικό ενισχυτή χωρίς πρόβλημα. To νέο είναι ποιό καλό αλλά και αυτό σχετικά χαμηλών απαιτήσεων (ΑMD 64 3500+, 1Gb ddr2). Εικόνα στέλνω σε μια απλή τηλεόραση Philips wide μέσω SVHS οπότε δεν γνωρίζω περί hdmi. Αν μπορείς σύνδεσε το πισίο σου στην tv που έχεις για να δείς πώς παίζει.
Ardov Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Η ομοαξονική έξοδος στις motherboards δίνει πολυκάναλο ήχο φυσικά και μάλιστα με το συνδυασμό των κατάλληλων codecs όπως το AC3Filter μπορείς να έχεις και έλεγχο της εξόδου. Σχετικά με την ποιότητα τώρα, δεν νομίζω οτι μπορείς με το αυτί να διακρίνεις διαφορές, αλλά έχει αναφερθεί οτι δεν έχει το δυναμικό πεδίο που έχουν οι έξοδοι απο πηγές hi end. Το θέμα είναι οτι στο δικό μου Home Cinema setup με 7.1 (.2 subs), προβολέα hi def και Yamaha τελικό, όλα πάνε καλά και μάλιστα βλέπω hi-def με την 7800GT μέσω component. Αρκεί να είναι το καλώδιο καλό βέβαια (10 μέτρα - 200 ΕΥΡΩ). Ωστόσο η λύση HDMI είναι πολύ πολύ καλύτερη αν έχεις τον υπολογιστή κοντά στην οθόνη HDMI που θα τον συνδέσεις.
john360 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 νομιζω κατατοπιστηκα!ευχαριστω για τα φωτα σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.