Προς το περιεχόμενο

ψαχνομαι για high def home cinema!

john360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κοιταω γενικοτερα για pc αυτον τον καιρο..βασικα σκεφτομαι να συνδεσω τηλεoραση με hdmi(παιζει μια καρτα asus εαχ1600pro που δινει hdmi),κ ψηφιακο ενυσχυτη με coaxial που θα παιρνω απο την καρτα ηχου

θα ηθελα να με βοηθησετε λιγο με τα εξης

θα βρω ευκολα motherboard να βγαζει coaxial?θα δινει σωστα το dd 5.1?

μια τετοια motherboard,εναν μετριο επεξεργαστη κ μνημη(pentium dc2,8 1g μνημη) σε συνδυασμο με την παραπανω καρτα θα δουλεψει σωστα σαν home cinema?

ευχαριστω προκαταβολικα!

υγ δεν με ενδιαφερουν καθολου τα παιχνιδια,μιλαμε καθαρα για video,στανταρντ κ high def!

Δημοσ.

Σχετικά με το θέμα της εικόνας δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Όσον αφορά το θέμα του ήχου όμως, υπάρχουν στην αγορά αρκετά φθηνές και καλές κάρτες ήχου που βγάζουν Dolby Digital (5.1) και έχουν ομοαξονική ή/και οπτική ψηφιακή έξοδο. Εσύ απλά κάνεις την επιλογή σου σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτεις στην ποιότητα/τιμή/λειτουργικότητα. Δεν θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις κάποια on-board λύση. Οι εξτρα κάρτες έχουν καλύτερη απόδοση και δυνατότητες.

Δημοσ.

φτηνες δηλαδη?γιατι μια βολτα που εκανα δεν βρηκα καρτα κατω των 100 ε που να βγαζει ομοαξονικη..πιο ακριβη δηλαδη απο motherboard,δηλαδη αν παω με την ομοαξονικη μιας φτηνης motherboard θα εχω χειροτερο ηχο απο ενα επιτραπεζιο dvd player?

Μπορεις να μου προτεινεις εσυ καμια καρτα?

ευχαριστω!

Δημοσ.

den exo akousei kai den amfivalo oti tha einai katharos o ixos, alla ksanaleo oti den tha exeis dts. Giati den pairneis ena media center pc? An kai den ksero an afta exoun psifiaki eksodo ixou...

Mallon de se voithao kai poly omos, as pei kai kanas allos

Δημοσ.

βασικα φιλε μου θελω να τελειωνω με τα επιτραπεζια(φετες)εχω αλλαξει πολλα κ προβλεπεται κ αλλα-hd

οσο για το dts το powerdvd το βγαζει κανονικα,αν κ δεν με απασχολει ιδιαιτερα,σε ευχαριστω παντως

Δημοσ.

Καταρχήν αφού θα έχει εξωτερικό ενισχυτή ΔΕΝ χρειάζεται έξτρα features από οποιαδήποτε κάρτα γιατί θα είναι άχρηστα.

Άρα ΔΕΝ χρειάζεται καμμία κάρτα ήχου πέρα από αυτήν του μπόρντ.

Θα βρεις πάρα πολλά μπόρντ είτε με ομοαξονική είτε ακόμα και με οπτική έξοδο ήχου που θα σε καλύψουν άνετα.

H σύνθεση που αναφέρεις δεν θα έχει πρόβλημα να παίξει οτιδήποτε.

Και DTS θα έχεις οπωσδήποτε, μην ακούς τί σου λένε. ;)

Δημοσ.

Φίλε μου έχω στήσει δύο τέτοια συστήματα εδώ και 3 χρόνια σχεδόν.

Το παλιό μου ήταν ένα SFF πισάκι με Shutle μητρική, Ρ4 2,8GHz, 512RAM και όλα onboard.

Έπαιζε μια χαρά με οπτική ίνα σε εξωτερικό ενισχυτή χωρίς πρόβλημα.

To νέο είναι ποιό καλό αλλά και αυτό σχετικά χαμηλών απαιτήσεων (ΑMD 64 3500+, 1Gb ddr2).

Εικόνα στέλνω σε μια απλή τηλεόραση Philips wide μέσω SVHS οπότε δεν γνωρίζω περί hdmi.

Αν μπορείς σύνδεσε το πισίο σου στην tv που έχεις για να δείς πώς παίζει. ;)

Δημοσ.

Η ομοαξονική έξοδος στις motherboards δίνει πολυκάναλο ήχο φυσικά και μάλιστα με το συνδυασμό των κατάλληλων codecs όπως το AC3Filter μπορείς να έχεις και έλεγχο της εξόδου. Σχετικά με την ποιότητα τώρα, δεν νομίζω οτι μπορείς με το αυτί να διακρίνεις διαφορές, αλλά έχει αναφερθεί οτι δεν έχει το δυναμικό πεδίο που έχουν οι έξοδοι απο πηγές hi end. Το θέμα είναι οτι στο δικό μου Home Cinema setup με 7.1 (.2 subs), προβολέα hi def και Yamaha τελικό, όλα πάνε καλά και μάλιστα βλέπω hi-def με την 7800GT μέσω component. Αρκεί να είναι το καλώδιο καλό βέβαια (10 μέτρα - 200 ΕΥΡΩ). Ωστόσο η λύση HDMI είναι πολύ πολύ καλύτερη αν έχεις τον υπολογιστή κοντά στην οθόνη HDMI που θα τον συνδέσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...