passenger57 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Έχω ένα σύστημα με AMD ATHLON x64 3000+,msi neo2 platinum ,2x512 ddr ram Kingston,club 7600 GS Agp 256 mb, WD 80 GB ( με το λειτουργικό ), WD 250 GB storage,NEC DVDROM 3540A,skystar II pci , Soundcraft Live! και ένα tv τuner.Παίζουν με WIN XP PRO ENG SP2.Όλα καλά και όλα ωραία, όταν όμως καίω dvd o υπολογιστής κάνει παγώματα - κρατήματα ,ακόμα και στην κίνηση του ποντικιού. Επίσης αυτό γίνεται αλλά σε λιγότερο βαθμό όταν κάνω αντιγραφή μεγάλα αρχεία απο τον ένα σκληρό στον άλλο...ας πούμε μία ταινία.Δέν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα με το μηχάνημα απλά θέλω να ρωτήσω εάν πρέπει να προσθέσω μνήμη, η οποία αξίζει να σημειώσω είναι σε dual channel, ή μήπως φταίει ο σκληρός δίσκος.Ευχαριστώ!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Aριστα, ειχα αντιγραψει αρχεια και dvds ακομα και με P2 400Mhz, 256 sdram, και δισκο 10αρη... Δεν νομιζω να φταιει τπτ από αυτα που λες. Ισως αμα εχεις το dvd/cd-rw στο ιδιο καναλι (IDE) με τον δισκο του λειτουργικου, να καταλαμβανεται ολο το ευρος από το recorder... Δεν βρισκω αλλη λογικη εξηγηση. Δεν θελει κατι για να φτιαξει...
passenger57 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Όχι δεν τον έχω στο ίδιο κανάλι...έχω στο ide 2 τα δύο dvd και μόνον του τον 80άρι σκληρό.Ο άλλος σκληρός είναι SATA και βόσκει μόνος του στα NFORCE λιβάδια...
activex Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 an o diskos pou einai to litourgiko einai IDE pou apo oti fenete einai , frontise na balis kalodio data xorista apo auto tou dvd-rom kalo einai na kanis to idio kai sto reuma. genika bale ta ide kalodia xoria gia ta dvd rom kai xoria gia tous diskous sou.( me liga logia tous diskous sto ide 1 kai ta dvd-rom sto ide 2) alios poli pithano na exeis kopsimata. edit: xm..me prolabate mipos to trofodotiko sou file den ftani? kalo einai tin trofodosia tou diskou na min tin pernis apo "diakladosi" alla apeuthias. ypopteuome trofodotiko pantos.
passenger57 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 αδερφέ activex αυτό λέω...IDE 1 μόνος του ο 80αρης σκληρός μία καλωδιοταινία και στην δεύτερη καλωδιοταινία...τα dvdιά ΄'εχω
activex Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 nai file meta to diabasa. ti trofodotiko exeis? pote arxisan ta problimata?
passenger57 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 το τροφοδοτικό είναι αρκετά καλό, είναι καινούργιο CHIEFTECH 450 watt
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Αμα ειχε προβλημα το τροφοδοτικό, θα εκανε ρισταρτ, οχι κολληματα... Το ειχα κι εγω αυτο το προβλημα, αλλά με ενα φορματ εστρωσε...
antonl Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Λειτουργούν σε UDMA; (Win+break -> hardware -> device manager -> IDE ATA/ATAPI controllers -> Primary/Secondary IDE Controller -> Advanced Settings) edit: Μια μικρή επιφύλαξη μήπως λόγω sata/chipset δεν ισχύει το παραπάνω.
passenger57 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 hmm ήταν σε PIO MODE και τον έβαλα σε ULTRA DMA-5 Ultra 100 ....σωστά έκαμα?
parsifal Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να κάνεις delete τον αντίστοιχο controller και ένα restart, για να στρώσει.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Απλά τσέκαρε μην ξαναγυρίσει σε PIO mode μετά το restart. Κανονικά πρέπει αυτομάτως να αναγνωρίζεται ως UDMA-5... Οπότε αν επιμένει, μπορείς να ρίχνεις και μια ματιά στην αγορά για mobo drivers...
passenger57 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 μάλλον έφταιγε που είχα βάλει καποια στιγμη έναν παλιό σκληρό λιγο χτυπημένο μαζί και τράβαγε ανηφόρα το σύστημα.Το write caching πρέπει να είναι ενεργοποιημένο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.