liakos356 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δεν θα το έλεγα απλά πλήρες. Προσθέτει χαρακτηριστικά που δεν τα περίμενες ποτέ από τα windows. Σκέψου απλά την ελληνική διόρθωση σε όλα τα προγράμματα. Τώρα που γράφω αυτό το κείμενο, μέσα στον browser έχω έλεγχο ορθογραφίας. Όπως και το λεξικό, όπως και το screen capture, όπως και τα widget, όπως και το ζοομ με το ποντίκι όποτε και όπου θέλω. Είναι πολλά πράγματα που διευκολύνουν την ενασχόλησή σου. Γενικά, τα mac έχουν τον προσανατολισμό να είναι μηχάνημα για παραγωγική και δημιουργική εργασία. Δεν είναι υπολογιστής απλά για ένα σκοπό π.χ. κατεβαστήρι ή μόνο για office. Τώρα από προγράμματα κοινά, δεν υπάρχουν πολλά. Τα top είναι το VLC, το Open Office (Neo-Office στα Mac), το firefox (αν και το Safari είναι ανώτερο κατά την άποψή μου) και γενικά όσα είναι open source και GNU. Μπορεί το OSX να μην έχει την ποσότητα εφαρμογών που υπάρχουν στα Windows, αλλά ότι έχει, το έχει σε ποιοτική υλοποίηση. Δηλαδή, δεν υπάρχουν διακόσιες εφαρμογές για συμπιεσμένα αρχεία, αλλά οι δέκα που υπάρχουν, περιλαμβάνουν χαρακτηριστικό που μόνο οι κορυφαίες στα windows έχουν. Επίσης, κάτι που ξέχασα να αναφέρω, είναι να μην κάνεις το λάθος και συγκρίνεις το quick-time και το itunes με την αντίστοιχη έκδοση στα win. Στο mac απλά είναι άλλα προγράμματα! Ταχύτατα, ελαφριά και πάντα λειτουργικά. Αυτό συμβαίνει επειδή παίζουν εντός έδρας...
Sissel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Απορία: ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Mac, Linux και Unix? Αν υπάρχει.
tmants Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 [off topic] ....σας ψοφίσαμε Κάτι τέτοιο καλή επιλογή μου φαίβεται, βγαίνει βεβαια λίγάκι παραπάνω, χε χε (ακου να δεις 100 $, θα τρελλαθώ) αλλά χωρίς airport και χωρίς άλλα κόλπα θα βρείς κάτι στην τιμή που θες. Go for it! (Ασχετο, με την οθόνη πως θα τα πάς? 15' CRT, απλά προσωπικά νομίζω θα δυσκολευόμουν να κάτσω να δουλέψω έστω και για σερφάρισμα)
doomx Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 H othoni pou exo tora einai 12' kai de exo kanena provlima (gia gaming ennoeitai den kanei).
IKARIWTHS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 egw file mou hmoun 7xronia xrhsths windows ,prin 1.5 xrono phga se mac kai anakalypsa ena neo kosmo,htan sa na ksanabrhka to xameno mou endiaferon gia ta kompiouter.twra anagastika exw pc logo stratou kai einai san na gyrhsa 10 xronia pisw,mou fainete sa na afhsa ena 3diastato leitourgiko kai na gyrhsa se ena monodiastato
Sissel Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Αυτό το βιντεάκι μπορεί να σε βοηθήσει αν είσαι άσχετος: http://video.google.com/videoplay?docid=-1189432741672174507&q=mac+os&hl=en
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.