Imagine Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2002 Στο τελευταίο άρθρο του THG παρουσιάζονται οι επιδόσεις της νέας μνήμης RAMBUS στα 533MHz σε συνδυασμό με τον νέο P4 Northwood...<p>Σε προηγούμενο άρθρο το P4 είχε πουσαριστεί στα 133MHz FSB με την βοήθεια DDR DRAM μια και οι RDRAM δεν σηκώνουν και πολύ πείραγμα... Το αποτέλεσμα ήταν ένα τέρας των 3+GHz που όμως στραγγαλίζονταν από την DDR και τα αντίστοιχα μοντέλα P4 στα 2,2 με RDRAM 400ΜΗz αλλά και οι Αthlon XP σε υπερχρονισμένη ή όχι κατάσταση με DDR DRAM τον υποσκέλιζαν σε συνολική απόδοση.<p>Οι μελλοντικοί P4 ανακοινώθηκαν με FSB στα 133MHz και βέβαια αυτό θα πάει παρέα με την νέα μνήμη RDRAM 533 που θα παρέχει στον ευαίσθητο σε memory bandwidth P4 4,2 ολόκληρα GB/s !!!<p>Παράλληλα οι τιμές της RDRAM έχουν πάρει την κατιούσα και το THG υποστηρίζει ότι είναι στα ίδια επίπεδα με την DDR πλέον...για να δούμε Ελλάδα...και για να δούμε τι και πότε η RDRAM 533...<p>Αν η AMD δεν βγάλει κάτι γρήγορα ίσως με χάσει από πελάτη!!! <p>Βέβαια πάντα μιλάμε για το νέο BX = 850 chipset, 533MHz RDRAM (πόσο να πάει άραγε) και έναν 100άρη Northwood που θα δει τα 133 πριν το καταλάβει!!! ʼντε με το καλό...αν και δεν το βλέπω!!! Πολλά λεφτά ρε ποτ@ν@ intel...πολλά λεφτά! Μέχρι τώρα μόνο Porsche κτλ ήταν τα γρήγορα που δεν πλησίαζε καν η τσέπη μας!!!<p>Imagine
spock Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2002 Ρε παιδιά, να πω μιά τρελλή ιδέα που γυροφέρνει στο μυαλό μου εδώ και καιρό; Τι θα γινόταν αν (λέω, ΑΝ) κάποιος τρελλός κατασκευαστής (βλέπε VIA) καθόταν και έφτιαχνε ένα chipset το οποίο να "πάντρευε" Athlon και Rambus; Προχορώντας ένα βήμα, όταν η AMD περάσει στα 0.13 μικρά SOI (Silicon On Insulator) και πάει έναν Athlon XXP στα 2.5GHz, συνδυάστε το με την πρώτη τρελλή ιδέα και πείτε μου τι θα έβγαινε. Τρίτο βήμα, η αύξηση του διαύλου του Athlon XXP απο 133 DDR σε 133 QDR (αλά Pentium4). Βάλτε και τη μελλοντική υποστήριξη των Athlon στις εντολές SSE2, παρακαλώ. Ανακατεύτε καλά και πείτε μου πως βλέπετε το αποτέλεσμα. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, η Intel μάλλον θα το γύριζε στα calculators. ʼν... Οι σκέψεις μου αυτές, απλά για να θυμόμαστε πάντα οτι συγκρίνουμε τελείως διαφορετικά πράγματα, και πως, άλλο η απόλυτη ταχύτητα και άλλο η απόλυτη αρχιτεκτονική.<p>[ 26-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: spock ]</p>
Nidoc Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2002 <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>και έναν 100άρη Northwood που θα δει τα 133 πριν το καταλάβει!!! <hr></blockquote> Na diorthoso file Imagine oti o P4 sto sygkekrimeno arthro den einai 100arhs poy leitoyrgei sta 133(an ayto ennoeis file,an oxi tote dose akyron) alla 133arhs apo th <<gennhsh>> toy. De leo kalos einai,alla tha arghsei na erthei sta xeria moy.Poy tha paei omos,tha vgei kapoia stigmh sthn agora kai tha ypostei tis synepeies.Ypomonh.<p>[ 26-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Nidoc ]</p>
colgate Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2002 Xmmm, bus 4x133Mhz gia athlon kai ss2....nai ame, kala tha htane alla yparxoyn kai ta dikasthria...ase poy RABUS + INTEL = LOVE 4 EVER (nomizv h intel exei symbolaio apokleistikhw xrhshw ths RDRAM)...eipa nomizv!
mer-LoL- Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2002 btw . oi mnimes 533 den einai kenourgies , alla enos xrono =)
MY80- Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2002 Oi athlonXP den einai toso "peinales" gia memory bandwitdh oso oi P4. Eidika ama deite benchmarks twn AXP se DDR333 den exoun apolytws kamia diafora (gia cpu leme twra, se memory hungry appz opws encoding tha deite diafora kai se P133Mhz ama valete QDR). To megalytero thema einai sthn timh, exw oi P4 einai ligaki pio akrivoi apo tous AXP...alla otan edw exoune ta diplasia ti na pareis?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.