Innersense Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 F&U DVD 3075 HDMI [DivX+USB+Card Reader 69 @ MediaMarkt] Τις τελευταίες μέρες μετά την αγορά μια 32άρας LCD, ήμουνα λίγο ανήσυχος. Καταρχήν παρουσιάστηκε ένα τρελό και απρόβλεπτο πρόβλημα, το τηλεκοντρόλ του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης (LG) έκανε παρεμβολές (έδινε εντολές) στο DVD (Yamada 6600) και τούμπαλιν μια κατάσταση την οποία δεν μπορούσα να αντέξω για πολύ. Η επόμενη μου ανησυχία που δεν με άφηνε να κλείσω μάτι ήταν αυτή της συνδεσμολογίας HDMI. Έχοντας διαβάσει για όλες τις αρετές της συνδεσμολογίας αυτής βάσει των τεχνικών προδιαγραφών της, ήθελα να διαπιστώσω με τα μάτια μου εάν και κατά πόσο υπάρχει οπτική διαφορά. Έθεσα λοιπόν τις ανησυχίες μου στο Forum και ομολογώ ότι αποσαφηνίστηκες απαντήσεις δεν πείρα. Η αγορά ενός DVD Player όμως με έξοδο HDMI (άρα και Upscaling της εικόνας και progressive scan με απασχολούσε). Επιπλέον ήθελα και τις αρετές του Yamada στις οποίες ήμουνα καλομαθημένος τόσο καιρό (αναπαραγωγή DivX με εξωτερικό αρχείο Ελληνικών υπότιτλων) και οποιαδήποτε άλλη ευκολία μπορούσε να προκύψει (USB, Card Reader κλπ). Βασικοί αντίπαλοι στην παρούσα κατάσταση της αγοράς (αυτή τη στιγμή που μιλάμε) ήταν τρεις. LG DNX190H (HDMI + DivX + USB) – Ενδεικτική τιμή 99 χωρίς το καλώδιο HDMI Silvercrest KH6515/16 HDMI (HDMI + DivX + USB + Card Reader) – Ενδεικτική τιμή 69 στα Lidl χωρίς το καλώδιο HDMI Και το Outsider: F&U DVD 3705 HDMI του κολοσσού Funai – United το οποίο πέτυχα για πρώτη φορά σε ένα Multirama. (HDMI + DivX + USB + Card Reader) Ενδεικτική τιμή 59,9 (Praktiker) ΜΕ το καλώδιο HDMI! (+2 χρόνια εγγύηση από την Ελληνική αντιπροσωπεία) Το σκέφτηκα από εδώ, το σκέφτηκα από εκεί, τελικά δεν κρατήθηκα και είπα να βγάλω για μια ακόμα φορά το φίδι από την τρύπα για όλους τους αναγνώστες του Insomnia μετά από την πρωτοποριακή αγορά του Yamada 6600. Ας περάσουμε λοιπόν σε μια αναλυτική περιγραφή της συσκευής και των δυνατοτήτων της. Όπως ήταν λογικό μέσα σε λίγα λεπτά αφού την έβγαλα απο το κουτί της, την σύνδεσα με το καλώδιο HDMI που περιλαμβάνεται στην συσκευή και ψαχνόμουνα με τις ρυθμίσεις της σύνδεσης (χρειάζεται να συνδεθεί πρώτα με Scart) για να ρυθμίσω να στέλνει το σήμα στην HDMI και μετά ρύθμισα την ανάλυση στα 720p αφού πιστεύω ότι είναι ανούσιο να την ανεβάσω στα 1050 και μετά να την κατεβάζει ο Descaler της τηλεόρασης. Η HDMI έδειξε από την πρώτη στιγμή τα δόντια της στην ανάλυση (απίστευτη ανάλυση) και εδώ να θυμίσω ότι εντυπωσιάστηκα και λόγω του ότι το Yamada 6600 δεν υποστήριζε προοδευτική σάρωση με αποτέλεσμα σε κάποια γρήγορα κινούμενα αντικείμενα να εμφανίζουν τις γνωστές οριζόντιες γραμμές τις σάρωσης. Τα χρώματα ήταν λίγο χάλια, (υπερκορεσμένο κόκκινο και μπλέ), αλλά με προσεκτικές ρυθμίσεις απ την αρχή (DVD HighTech + DVD Star Wars III με ρυθμιστικές καρτέλες THX) ήρθαν όλα στα ίσια τους και αυτήν τη στιγμή οδηγούν την τηλεόραση στα όρια της. Στην συνέχεια δοκίμασα DivX τα οποία έπαιξαν απροβλημάτιστα ακόμα και με Packed Bitstream ενω υποστηρίζονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι τόσο σε .SRT όσο και σε .SUB (δεν δοκίμασα .IDX κλπ αν και εκεί μου φαίνονται δύσκολα τα πράγματα). Όσον αφορά τους υπότιτλους επειδή είχα διαβάσει παράπονα για το μέγεθος, ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, παρόλα αυτά δεν μπορώ να λάβω θέση σε αυτό το θέμα καθότι βλέπω σε 32άρα και ίσως να παίζει ρόλο αυτό. Οι υπότιτλοι έχουν ρύθμιση για αναπαράγονται σκέτοι (τελείως λευκοί) ή με γκρι διάφανο φόντο από πίσω τους, οπότε διαλέγεται και παίρνετε. Υπάρχει επίσης μια ρύθμιση για το ύψος (κάτω, μέση, πάνω) αλλά δεν την δοκίμασα. Όσον αφορά την USB τώρα, δοκίμασα με ένα Stick 256ΜΒ και έπαιξε οκ την ταινία που περιείχε, αργώντας ελάχιστα να διαβάσει το περιεχόμενο, πράγμα το οποίο με κάνει να πιστεύω ότι στην περίπτωση ενός σκληρού η καθυστέρηση να είναι μεγαλύτερη και ίσως να υπάρξουν και κολλήματα. Το Card Reader δεν το δοκίμασα, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Να σημειώσω δε ότι η αναπαραγωγή των DivX μέσω της HDMI πραγματικά δείχνει τα όρια της ποιότητας τους και ακόμα και περιπτώσεις όπου το DivX έχει γίνει rip σε δυο CD η εικόνα δείχνει φτωχή. Πάμε λίγο τώρα και στα αρνητικά: Καταρχήν εξωτερικά κατά τη γνώμη μου το DVD είναι επιεικώς ΑΘΛΙΟ. Οχι δεν έχει σχέση η κατηγορία τιμής που άσχετα από την ποιότητα κατασκευής θα μπορούσε να του είχε δοθεί μια αξιοπρεπής εμφάνιση. Μιλάμε για καρακιτσαριό απίστευτο που δεν ξέρεις που να το κρύψεις. Τέλος πάντων, θα πρέπει να συμφιλιωθείτε με την ιδέα της ύπαρξης του μέσα στο σαλόνι σας πριν από την αγορά του. Ένα δεύτερο αρνητικό είναι το menu του το οποίο δείχνει να χαροπαλεύει κι ανα πάσα στιγμή νομίζεις ότι θα κολλήσει, παρόλα αυτά κάνει την δουλειά του μια χαρά. Τραγικό επίσης θα έλεγα ότι είναι και το πορτάκι φόρτωσης των DVD, λίγη προσοχή δώστε και θεού θέλοντας όλα θα πάνε καλά και θα αντέξει αρκετό καιρό. Κατά τα άλλα είναι αρκετά ήσυχο (έχω τρομάξει στο παρελθόν ακούγοντας τον θόρυβο που κάνουν φτηνιάρικες συσκευές) και δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου κατά την αναπαραγωγή. Αυτά τα λίγα προς το παρών, για οτιδήποτε άλλο θα επιστρέψω ξανά με συμπληρώσεις. Όπως έχω πει ξανά στο παρελθόν το βασικό είναι να είμαστε συνειδητοποιημένοι για την αγορά μας γνωρίζοντας ακριβώς τι θέλουμε από την συσκευή. Κατά την γνώμη μου η συγκεκριμένη συσκευή κινείται αυτή την στιγμή σε δυσθεώρητα επίπεδα για τις άλλες Value For Money οπότε και αναμένουμε για κάποιον αντίπαλο να παρουσιαστεί. Προσωπικά αν θέλω κάτι από αυτή είναι να αντέξει 2 χρονάκια μέχρι να αρχίσει να κυλάει πλέον το νερό στο αυλάκι των Blu-Ray και συναφών HD Δισκακίων.
Byzantinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Φίλε, η περιγραφή σου ομολογώ πως είναι αρκετά καλή. Επειδή αυτό το διάστημα ψάχνω για ένα dvd player που να παίζει Divx και να διαβάζει ελληνικούς χαρακτήρες χωρίς την ανάγκη αναβάθμισης σκέφτομαι την λύση που προτείνεις, το LG DNX190H. Μπορείς μήπως να μου πείς ποία καταστήματα το έχουν? Πριν ένα χρόνο είχα αγοράσει το Phillips DVP 3010 αλλά εδώ και 1 1/2 μήνα την ώρα που παρακολουθώ ταινία κάνει μόνο του pause σε τακτά χρονικά διαστήματα και μου έχει σπάσει τα νεύρα θέλω να αποφείγω την αγορά ενός άλλου Phillips. Τέλος, αν έχει να μου προτείνεις κάποιο άλλο player μέχρι ?150 σε παρακαλώ κάν' το, βασική προϋπόθεση να παίζει ελληνικούς υπότιτλους χωρίς την ανάγκη αναβάθμισης. Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων. επίσης πόσο κοστίζει ένα καλώδιο HDMI?
sakis4 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 επίσης πόσο κοστίζει ένα καλώδιο HDMI? 15 με 20 ? Και εγώ κλείνω προς την μεριά του LG 190. Το έχει πάρει ένας φίλος και είναι πολύ καλό.
qspock Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Οπως παντα χρησιμοτατα τα ποστ σου φιλε innersense Με γεια τον αντικαταστατη του ξεπερασμενου πλεον Yamada. Τελικα προτιμησες αυτο απο το Silvercrest ε? Εγω παντως με την οδοντοπαστα (χωρις HDMI σε απλη TV) εχω μεινει καταευχαριστημενος κυριως με την ποιοτητα εικονας και ηχου, αφου παρομοια της δεν εχω ξαναδει σε player. Aποριες: -Εχει 5.1 εξοδο? Υποστηριζει DTS? Ρυθμιση ηχου στο τηλεκοντορλ? - Τι τσιπακι ειναι? Γιατι οπως μου τα λες μου θυμιζει zorran βελτιωμενο συγκριτικα με αυτο του Lidl. Sharpness ρυθμιση κλιμακωτη εχει?
Innersense Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 γειά χαρά φιλαράκι. δεν το προτιμησα ακριβώς απο την συμπαθέστατη οδοντόπαστα, απλά ήθελα οπωσδήποτε HDMI με οτιδήποτε άλλα καλούδια μπορούσαν να προκύψουν και βασικά κάτι με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να περιμένω πολύ (την HDMI έκδοση του Silvercrest). ως προς τις ερωτήσεις σου: - Ναι έχει και 5.1 διακριτές σε RCA και οπτική και ομοαξονική (όπως ακριβώς και το Silvercrest.) (βασικά θέλω να βάλω κάποια στιγμή φωτογραφίες, το μόνο που του λείπει είναι η έξοδος VGA την οποία εγώ δεν χρειαζόμουνα). Ναι στο manual γράφει ότι υποστηρίζει DTS. Ναι έχει ρύθμιση αυξομείωσης ήχου στο τηλεκντρόλ. - Τσιπάκι δεν ξέρω ρε φίλε και βαριέμαι ν το ανοίξω αυτή την στιγμή. Κατά ένα απίστευτο τρόπο δεν βρίσκω πουθενα πληροφορίες για αυτό στο δύκτιο εκτός απο την ελληνική σελίδα της funai και του multirama! Τι διάολο ελληνικό είναι; :Απο ρυθμίσεις έχει Sharpness και Brightness σε 16 σκαλοπάτια. Καλά σε γενικές γραμμές ενοείται ότι δεν πιάνει μια μπροστάστο τελευταίο menu που φοράει το Yamada μου παρόλα αυτά περιλαμβάνει όλα τα βασικά. Λυπάμαι πολύ που δεν θα μπορέσω ποτέ να του πειράξω το firmware του γιατί και μόνο το wallpaper της funai με το λογότυπο της ελληνικής αντιπροσωπιας είναι για τα μπάζα... Byzantinos για το LG DNX190H ρίξε μια ματιπά στο Skrouz, δείχνει ότι υπάρχει στο Megamarket. Επίσης καποος είχε γράψειότι υπάρχε καιστο Mediamarkt αλλά τουλάχιστον σε αυτό απο το οποιό πείρα εγώ το Funai δεν το είχανε..
qspock Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Απο ρυθμίσεις έχει Sharpness και Brightness σε 16 σκαλοπάτια. Χμ, απο οτι μου λες μου θυμιζει το Silvercrest αρα μαλλον zorran φοραει. Αν επιβεβαιωσεις την υπαρξη night mode και Prologic, καθως και stretch screen κατα hight, horizontaly, original size κλπ, τοτε μιλαμε 100% για το ιδιο τσιπακι, με τη διαφορα οτι εσενα εχει κι ενα γκρι backround για τους υποτιτλους, κατι που ειναι το αδυναμο σημειο του silvercrest. Αρα, αν ισχυουν τα παραπανω, και με δεδομενο οτι οταν υπαρχει HDMI το VGA ειναι αχρηστο, εκανες καλυτερη αγορα
Innersense Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 ναι, έχει night mode και prologic και ρυθμίσεις για view mode: Fill/Original/Height Fit/Width Fit/Auto Fit/Pan Scan Όπως έγραψα για τους υπότιτλους στα DivX υποστηρίζει σε δυο Modes: Τελείως λευκοί και με ελαφρύ διαφανές γκρίζο φόντο. Με το μέγεθος δεν είχα κανένα πρόβλημα.
qspock Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Αρα επιβεβαιωθηκε. Το player φοραει Zoran-Vaddis 888 (τουλαχιστο). Παρα πολυ καλο τσιπακι, βαζοντας και κανα δυο σκαλια sharpness ειναι απιαστο! Και δε το εχω δει σε progressive ουτε φυσικα με HDMI. Για βαλε και το Yamada να παιξει διπλα του και δες διαφορα ποιοτητας Κι επειδη πλεον ψαχνω για 42αρα LCD, θα μου χρειαστουν οι συμβουλες σου Πχ τι μαρκα εχει την καλυτερη ποιοτητα σε τετοιου ειδους τηλεορασεις? Γιατι καμια δεν μου αρεσει οταν τις βλεπω στα μεγαλα καταστηματα να παιζουν καναλια... Για το player, ειπες δεν εχεις προβλημα με τους υποτιτλους. Η γραμματοσειρα ειναι μικροτερη απο τους μικρους του 6600? Επισης, ενα bug στο silvercrest εχει να κανει με τις 3 θεσεις των υποτιτλων: Σε PAL mode, δεν αλλαζουν θεση! Δηλαδη δεν δουλευει η ρυθμιση, παρα μονο σε NTSC mode (η auto με NTSC αρχειο εννοειται). Ακομη, σε PAL mode οι υποτιτλοι ειναι σαφως μικροτεροι, η για να το πω σωστοτερα, σε NTSC ειναι μεγαλυτεροι. Τωρα οταν το φτιαχνανε το τσιπ για PAL εργοστασιακο πηγαινε, για NTSC δε ξερω.
MixalhsGR Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Καλημέρα παιδιά! Είδα την συζητησή σας μετα απο καποιο ψαξιμο στο ιντερνετ για αγορα ενος DVD και θα ηθελα καποιος να μου συστυνε καποια συσκευη που να εχει τα εξης χαρακτηριστηκα : 1.Υποστιριξη ολων των φορματ παιξηματος και κυριως Dvix/xvid. 2.Υποστιριξη ελληνικων υποτιτλων. 3.Εξαγωγη πολυκαναλου ηχου(5.1 Dolbydigital/Dts) με τις καταλληλες εξοδους Line out για 5.1 . 4.Καποια προσιτη τιμη μεχρι τα 100 ευρο . Αν εχετε υποψην σας καποιο καταστημα οπου μπορω να το προμηθευτω. Σας ευχαριστω
Innersense Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 MixalhsGR αυτά που ζητάς είναι σχετικά απλα και τα κάνουν αρκετά player. Ψάξε λίγο στο forum των gagets και θα δεις πολλές προτάσεις. qspock είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έχεις δίκιο για το chip, ασε που σε ένα άλλο φορυμ είδα σκρεενκαπτουρε απο το σιλβερκρεστ και εχει ιδια κουμπια στο μενου με το φουναι! θα ήθελα να προχωρησω λίγο παρακάτω την συζήτηση: δοκίμασα να βάλω στο φουναι χαι ντεφινισιον αβι *ειχα δοκιμασει και γου-εμ-βι αλλα δεν το έβλεπε καθόλου και μου έβγαλε ότι δεν υποστιρίζετε. αυτο σημαίνει ότι το ζοτραν-βορμπις δεν μπορει να διαβασει αρχειαμε ανάλυση πανω απο 720 οπως και τα μιντιατεκ; υπαρχει καποιο τσιπ σε σταντ αλοουν πλαυερ που να μπορει να διαβασει χαι-ντεφινισιον αρχεια η παμε σε χομε-θεατερ πσ λυσεις;
qspock Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Χμ, τα Kiss (ναι εχω και τετοιο..) διαβαζουν πανω απο 720 αναλυση, αλλα οταν κανουν 300? κανεις δεν ασχολειται μαζι τους. Το τσιπακι τους ειναι sigma. Παντως απο οσο καταλαβα ριχνοντας κλεφτες ματιες στο τοπικ των καινουργιων Kiss υποστηριζουν HD σε avi. Μιλαω για τη σειρα 6, οχι την 5 που εχω εγω. Το δικο μου (DP-500) υποστηριζει παντως avi πανω απο 720 αλλα δε ξερω τι γινεται παραπανω (σε επιπεδα HD). Δηλαδη τα avi HD δεν παιζουν στο ζοραν ε? Κακο αυτο, ειδικα για το προσεχες μελλον... Δε μου λες, οταν παιζεις avi, τι ρυθμιση εχεις στην 16/9 TV σου? Με zoom τα κανεις να πιανουν ολη την οθονη? Αρχισα να το ψαχνω για TV και καταληγω σε μια SONY 50' οπισθιας προβολης... Τι γνωμη εχεις για τις οπισθιες? Γιατι μου φαινονται καλυτερες σε εικονα απο τις απογοητευτικες για τα ματια μου LCD...
lefas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Για σας παιδιά. Μια ερώτηση. Πήρα και εγώ το F&U DVD 3075 . Καλό φαίνεται ..... Ομως παρατήρησα ότι όταν παίζω DIVX και κάνω αναπαραγωγή x2 , x3 δηλ. fastforward, τότε το σύστημα δεν ανταποκρίνεται. Δηλ. δεν δείχνει ενιαία την εικόνα αλλά κάποια καρέ μόνο. Η γνώμη σας μετράει.
takis renesis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 οταν παιρνεις φθηνο πραγμα αυτα παθαινεις φιλε.αυτο ουτε στον γιο μου να το κανει κοματια.με 10-20 ευροπουλα παραπανο περνεις pionner η panasonic η tosiba περνας και ενα firmware και κανεις την δουλεια σου αξιοπρεπως!!!!μακρια απο ποντιους( αμοιριδη-σαβιδη)
arismario Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Εγώ με 69? πήρα F&U dvb 5311 με όλα τα καλούδια + ψηφιακό αποκοδ. για τα κανάλια της ΕΡΤ..από το Carrefour. το μόνο κακό θα έλεγα είναι ότι οι υπότιτλοι βγάζουν μάτια..αλλά πιστεύω ότι κάτι θα βρεθεί!
tonypapadovic Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Εμένα το εν λόγω F&U με έχει αφήσει πλήρως ικανοποιημένο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.