Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα μετά απο Windows Vista

snarp7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόγραμμα που έλεγξες τις μνήμες ήταν το memtest? Αν όχι δοκίμασε το...

Αλλά και πάλι μάλλον mobo τα έχει παίξει... Σίγουρα δεν φταίνε τα sVista αλλά μάλλον έτυχε..

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε snarp7, προτού μπεις στην διαδικασία αλλαγής motherboard, vga ή μνήμης, έλεγξε το πρώτο και κύριο. Τροφοδοτικό! Βρες αν μπορείς κάποιο από κανέναν φίλο σου (για να μην αγοράζεις τσάμπα καινούριο) και δοκίμασε το. Επειδή αναφέρεις ότι άφηνες τον υπολογιστή αναμμένο για πολλές ώρες συνέχεια και δεν αναφέρεις αν έχεις UPS, υπάρχει περίπτωση να "άρπαξε" το τροφοδοτικό από κάποια ανωμαλία της τάσης. Στο λέω γιατί μου συνέβει κάτι ανάλογο (ξαφνικά κλεισίματα στο pc, αδυναμία να κάνει restart, δεν αναγνώριζε συσκευές) και επειδή το τροφοδοτικό φαινόταν να δουλεύει καλά, άλλαξα κυριολεκτικά τα πάντα χωρίς επιτυχία και στο τέλος είπα να κοιτάξω και το τροφοδοτικό (βλακεία μου) και ως εκ θαύματος δούλεψαν όλα ρολόι. Και φυσικά έβαλα και UPS...

• Moderators
Δημοσ.

H καρτα σου ειναι μια χαρά. Παντα αυτο βγάζει οταν δεν εχεις εγκαταστησει drivers (για την αναλυση και τα χρωματα), δοκιμασε με τους drivers που συνοδευοταν η καρτα.

ΚΙ εγω για μνημη μπαντα το κοβω...

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι και αυτό 2 μηνών Thermaltake 550W και είχα ξοδέψει κανα 100 ευρώ γιατί ήθελα σ'αυτόν τον τομέα να είμαι οκ.

Η κάρτα μαζί με τον 160 IDE δίσκο μπήκε σε ένα παλιό Mo/bo με έναν Celeron 667ΜHz και δουλεύουν και τα δύο κανονικά.Οπότε κάρτα δεν είναι.Δυστυχώς το mo/bo είναι παλιό και δεν δέχεται τους SATA δίσκους ούτε και τις μνήμες νομίζω..

Θα δείξει..

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία αν το τροφοδοτικό είναι καινούριο ή παλιό. Οι διακυμάνσεις στην τάση του ρεύματος δεν κάνουν διακρίσεις. Δοκίμασε με ένα που δουλεύει σίγουρα καλά και ίσως βρεθείς προ εκπλήξεως...

Δημοσ.

Χμμ, μπορεί να σου φανεί λίγο κουλαμάρα, αλλά αρκετές φορές μέχρι σήμερα, σε παρόμοια προβλήματα, τα 'λυσα με λύσιμο και επαναδέσιμο όλου του Η/Υ. Μητρική, μνήμες, επεξεργαστή κτλ. Μπορεί κάτι να του έχει στραβοκάτσει και να συνέλθει με την προσεκτική συναρμολόγηση.

Δημοσ.

Η επανασυναρμολόγηση του PC ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα.Δεν υπήρξε αποτέλεσμα.Επίσης δοκίμασα και την λύση του Thruba και δεν άλλαξε κάτι.

Οι σκέψεις μου τώρα είναι οι εξής:

Αν ανοίξω το PC και δεν βάλω κανένα module μνήμης ακούγεται το συνιθισμένο συνεχόμενο μπιπ από το speaker.Όταν το ανοίγω και έχω πάνω μόνο μνήμη και τίποτα άλλο (δίσκους,κάρτα γραφικών) δεν κάνει τίποτα,πράγμα που μου φαίνεται περίεργο, ειδικά για την κάρτα γραφικών.

Επίσης εκτός οτι δοκίμασα 3 κάρτες γραφικών AGP και δεν έδιναν σήμα στην οθόνη, δοκίμασα και μια παλιά DIAMOND με τσιπ S3 VIRGE η οποία μπαίνει σε κοινή PCI θύρα και ούτε εκεί είδα κάποιο αποτέλεσμα.

Άρχισα να πιστεύω οτι είναι θέμα motherboard αλλά τα χέρια μου είναι δεμένα γιατι δεν μπορώ να δω αν δουλεύουνε οι μνήμες..

Δημοσ.

εγω πιστευω οτι ισως χτηπησε το bios σου και γιαυτο δεν κανει boot το μηχανιμα.Ειχα παρομια εμπειρια , στα καλα του καθουμενου restart το pc, περιεργα κοληματα. Οσπου μια μερα δεν ανοιγε.Μαυρη οθονη.Μετεφερα τα παντα σε αλλο pc εκτος της motherboard και ολα δουλευαν.Συμπερασμα μου, χτηπησε το bios και κατα περιεργο τροπο , ενω στο manual της μοβο μου ελεγε οτι αν χτηπησει το bios φορτονει μονο του τα default options και επανερχετε ή και ακομη οτι θα μου εβγαζε μηνυμα για να περασω καινουργια εκδοση βιος αλλα τιποτα απο 2 δεν συναιβει, απλα δεν ξεκινουσε με την καμια.

Δημοσ.
Η επανασυναρμολόγηση του PC ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα.Δεν υπήρξε αποτέλεσμα.Επίσης δοκίμασα και την λύση του Thruba και δεν άλλαξε κάτι.

Οι σκέψεις μου τώρα είναι οι εξής:

Αν ανοίξω το PC και δεν βάλω κανένα module μνήμης ακούγεται το συνιθισμένο συνεχόμενο μπιπ από το speaker.Όταν το ανοίγω και έχω πάνω μόνο μνήμη και τίποτα άλλο (δίσκους,κάρτα γραφικών) δεν κάνει τίποτα,πράγμα που μου φαίνεται περίεργο, ειδικά για την κάρτα γραφικών.

Επίσης εκτός οτι δοκίμασα 3 κάρτες γραφικών AGP και δεν έδιναν σήμα στην οθόνη, δοκίμασα και μια παλιά DIAMOND με τσιπ S3 VIRGE η οποία μπαίνει σε κοινή PCI θύρα και ούτε εκεί είδα κάποιο αποτέλεσμα.

Άρχισα να πιστεύω οτι είναι θέμα motherboard αλλά τα χέρια μου είναι δεμένα γιατι δεν μπορώ να δω αν δουλεύουνε οι μνήμες..

Αν ήταν οι μνήμες, θα άκουγες σχετικά beep απο το μεγάφωνο της μητρικής. Το manual της μητρικής το έχεις κάπου ή υπάρχει στο site του κατασκευαστή; Αν ναι, βγάλε τη μπαταρία απο τη μητρική, άφησέ την χωρίς μπαταρία και τροφοδοσία (βγάλε απο το τροφοδοτικό και το καλώδιο του ρεύματος) για 30 λεπτά και μετά βάλε το σχετικό jumper στη θέση CMOS Default (ή κάτι παρόμοιο-εξαρτάται απο τη μητρική). Τη θέση του jumper πάνω στη μητρική θα τη βρείς στο manual. Μετά ξαναβάλε τη μπαταρία και ξεκίνα τον υπολογιστή. Αν δεν έχει καεί το τσιπ του BIOS και απλά είναι θέμα αστάθειάς του, θα δουλέψει κανονικά.

Δημοσ.

Αυτό με την μπαταρία το έχω κάνει αλλά το jumper ούτε που το άγγιξα. Λές να το δοκιμάσω? Πάντως βρήκα 2 dimms των 256Mb στα 266Mhz και τα δοκίμασα αλλά και πάλι δεν έγινε τιποτα. Οπότε η μνήμη μου φαίνεται να μην έχει πρόβλημα.

Απογοητεύτηκα πάντως τόσο που άρχισα να ψάχνομαι για motherboard. Βρήκα κάτι φτηνό και σύμφωνα με κατι αναλυτικά review που διάβασα από το εξωτερικό, και καλό για την περιπτωσή μου. Το ASROCK 775Dual-VSTA http://www.legitreviews.com/article/377/2/ το οποίο υποστηρίζει και AGP ωστε να μην πάει χαμένη η κάρτα μου αλλά και PCI-E για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Επίσης υποστηρίζει DDRI και DDRII ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Το μόνο που αλλάζει έιναι οτι έχει Socket 775 για Dual Core Cpu. Η τιμή του είναι γύρω στα 60 ευρώ.

Ομολογώ πάντως πως αυτές οι πατέντες δεν μου αρέσουνε όπως επίσης και το όνομα της εταιρίας δεν μου προσφέρει εμπιστοσύνη.

Επίσης η απορία μου είναι η εξής. Αν πάρω ας πούμε τον INTEL CORE 2 DUO E6400 2.13 GHZ όπου σύμφωνα πάντα με το e-shop υποστηρίζει επικοινωνία με τη μνήμη: 533MHz, 667MHz, 800MHz, πώς θα γίνει να δουλεψει αποτελεσματικά με την μνήμη μου που εμένα θα είναι DDRI στα 400Mhz στην καλύτερη;

Επίσης, από όσο γνωρίζω, το Northbridge αναλαμβάνει την επικοινωνία CPU,RAM και GPU. Πως θα γίνει η CPU με FSB στα 1066 να επικοινωνεί αρμονικά με την 400άρα RAM και με την AGP κάρτα μου. Μου φαίνονται λίγο περίεργα όλα αυτά. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα επι του θέματος και έχει όρεξη ας μου πει την αποψή του όπως επίσης καλοδεχούμενο κάθε σχόλιο όποιου έχει δοκιμάσει την εν λόγω μητρική.

Ευχαριστώ.

• Moderators
Δημοσ.

Asrock εχω εγω, με PCI-Z 16 και AGP (για σοκετ AMD 939), και σε πληροφορώ οτι και το AGP Και το PCI-X δουλευον φουλ και απροβληματιστα!

Επισης, με αυτη τη μητρικη πηγα τον επεξεργαστη από 2,2 στα 2,75GHz (οταν αλλες, π.χ. gigabyte μου τον σταματουσαν στα 2,6), και εχει σχεδον φουλ ρυθμισεις overclocking (μονο αυξηση voltage δεν εχει), και ειναι σταθερότατη!

Να σιγουρευτεις οτι παιρνει Core2 (και οχι μονο τον 4300, με FSB 800, αλλά και τους αλλους-->τετοια ηταν η 4CORE VSTA καπως ετσι, αλλά το e-shop μεχρι χτες την ειχε δυστυχως...), με 64,75?...

asrock RULEZ!!! :)

Δημοσ.

den ipa oti ftees esi filarako,, me pare3igises,, ta vista enoo oti akoma ine beta

kai as exi bgi h final ekdosh,., akolouthei s.pack.. apo piso.

otan ftasei sto 2 tote tha ta valo..

Δημοσ.

Πάντως παρόμοια συμπτώματα είχα συναντήσει στο PC ενός ξαδέρφου μου. Τον πήγε σε 1 φίλο για φορμάτ, ο φίλος του θεώρησε καλό να βάλει και τα 2 βύσματα τροφοδοσίας στον WD SATA HDD με αποτέλεσμα να κολλήσει το σύμπαν.

Και εκεί που τα βγάζανε όλα καμμένα, σκάω μύτη εγώ και το επαναφέρω με 1 απλό Clear CMOS κατά την γνωστή μέθοδο με το jumperaki. Δεν το δοκιμάζεις λοιπόν μια που δεν έχεις κάτι να χάσεις?

Δημοσ.

Δοκίμασα και την μέθοδο με το jumperaki και δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, η mobo πέθανε.Δεν υπάρχει κάτι αλλο που μπορώ να κάνω.

Προμηθεύτικα χτες την ASRock 4CoreDual-VSTA όπως ανέφερε και ο φίλος GeorgeMan και έναν INTEL CORE 2 DUO E6400 2.13 GHZ. Όλα πλέον παίζουνε καλά και το σύστημα φυσάει. Σύνολο 280? και θα μπορούσε και κανένα 20ευρω χαμηλότερα, αλλά βιαζόμουν.

Η mobo δείχνει πολύ καλή ώς τώρα και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να κάνουν μια μερική ή ολική αναβάθμιση με λίγα χρήματα.

Επίσης θα συμφωνήσω με τον φίλο Susi οτί ακόμα τα Vista είναι άγουρα και καλό θα ήταν να τα αποφύγω, όχι επειδή πρέπει να περιμένουμε τα Service Packs -αυτά μπορεί να αργήσουν να έρθουν αν όντως έχει γίνει καλή δουλειά- αλλά πάρα πολλές εφαρμογές δεν τρέχουν σε Vista όπως επίσης δεν υπάρχουν πολλοί drivers.

Τέλος θα κρατήσω τον αγαπημένο μου INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT 3,00GHZ στο συρτάρι αφού δεν έχω mobo με socket 478 για να τον χρησιμοποιήσω. Αν τυχόν ενδιαφέρεται κανένας μου λέει..

Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις και την βοηθειά τους!

• Moderators
Δημοσ.

Χαρά μας να βοηθάμε. Η asrock δεν εχει, ουτε και θα σου παρουσιάσει κανενα προβλημα ποτε. Μια χαρα εταιρεια ειναι. :)

Ειδικα η συγκεκριμενη τα συνδυάζει ολα και επειδη την ειδα κι εμεινα την προτεινα.

:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...