snarp7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Καλημέρα.Έχω έναν P4 στα 3Gz, mo/bo Gigabyte 8IPE1000g, 2x512 Mb RAM 400 Mhz, gpu Club3D 7600GT AGP και 3 δίσκους, 2 SATA 80GB και 250GB και έναν 160GB IDE. Η εγκατάσταση του λειτουργικού γινόταν πάντα στον 80αρη. Προέκυψε ένα πολύ σοβαρό προβλημα που πραγματικά δεν έχω ξαναπετύχει.. Είπα να δοκιμάσω να βάλω τα Vista να δω πως δουλεύουνε, πως είναι κτλ.Είχα τρέξει και τον Windows Vista Upgrade Advisor και ήταν ολα οκ. Βάζω τα Vista ώραια και καλά, τα τρέχω και ήταν όντως όλα οκ.Όσο πρόλαβα να τα δω ήταν αρκετά εντυπωσιακά και λειτουργικά.Μετά από λίγο χρόνο λειτουργίας, εμφανίστηκαν ανεξήγητα παγώματα στο PC.Δηλαδή δεν ανταποκρινόταν τίποτα και γινόταν μόνο Restart.Έγινε αρκετές φορές αυτό, ενώ ενδιάμεσα μου πέταξε και μια μπλε οθόνη στην οποία το μόνο που πρόλαβα να δω ήταν κάτι που αναφερόταν στην μνήμη.Έτρεξα ένα tool των Vista κατά το boot για έλεγχο της μνήμης και όλα μου βγήκαν οκ.Τρέχω τα Vista πάλι το ίδιο.Αποφασίζω να γυρίσω στα XP γιατί λογικά κάτι δεν τα "σηκώνει" λέω.. Και εδώ αρχίζουν τα πανηγύρια.Boot από το CD των XP, πάω για format στον 80άρη, στο 60% restart από μόνο του.Κάνει restart, η οθόνη σβηστή.Κλείνω το PC βγάζω την κάρτα γραφικών, την ξαναβάζω, οκ.Boot από CD, γρήγορο format στον 80άρη, κατά την εγκατάσταση πάγωσε το σύστημα.Βγάζω τον 80άρη, κάνω ένα partition στον 160άρη, format και αρχίζει την εγκατάσταση.Μου ζητάει S/N πάω να το συμπληρώσω, restart.... Παιδιά έχω φρικάρει.Τέτοια κατάσταση δεν έχω ξανασυναντήσει σε κανένα μηχάνημα..Και το PC δούλευε πριν από όλα αυτά 24 ώρες ακατάπαυστα και χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και σε πιεσμένες καταστάσεις..Ειλικρινά έχω στεναχωρηθεί γιατι πρέπει να κάνω την δουλεία μου και δεν ξέρω ειλικρινά τι να κάνω..Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.. Thanx.
Powerline Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μήπως τελικά είναι όντως θέμα μνήμης; Αυτα τα restart σε φάση εγκατάστασης μόνο θέμα μνήμης μου λένε, μιας και τα στοιχεία του λειτουργικού φωρτώνουν στη μνήμη κατά την εγκατάσταση. Δοκίμασε να κάνεις την ίδια δουλειά με μόνο ένα DIMM κάθε φορά, εκ περιτροπής το κάθε ένα, να δείς αν θα στο κάνει. Αν το κάνει, το εν λόγω DIMM έχει βλάβη.
Finn Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δοκιμασε να παίξεις μόνο με ένα απ τα 2 modules μνήμης.Ισως κάποιο απ τα 2 να έχει πρόβλημα το οποίο εμφανίστηκε την λάθος στιγμή και σε κάνει να πιστευεις οτι φταίνε τα Βίστα για την ατυχή κατάληξη
snarp7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Ευχαριστώ ρε παιδια για τις άμεσες απαντήσεις.Το σκέφτηκα και γω αυτό, αλλά τόση γκαντεμιά, να εμφανιστεί το πρόβλημα όταν έκανα αλλαγή;Θα το δοκιμάσω πάντως δεν μου μένει και τίποτα αλλό να κάνω.Σκέφτομαι καμια κάρτα γραφικών πάντως γιατι το να κάνει restart και να μην δουλευέι η οθόνη και μετά από επανατοποθέτηση να δουλεύει, μου φαίνεται κάπως περίεργο..
Powerline Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Έχε υπ'όψιν σου (μιλάω απο κακή προσωπική πείρα), οτι αν παρουσιάσει πρόβλημα η VGA, δεν θα κάνει restart, απλά θα παγώσουν τα πάντα, δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα εκτός απο το να κλείσεις τον υπολογιστή και στην εκκίνηση θα σου παίζει το σχετικό error beep code.
snarp7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Ρε παιδιά έλεος.. Όσο σας γράφω τον πόνο μου εδώ μέσα προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση τα XP στο PC μου.Με τα χίλια ζόρια την έκανε αλλά τι συμβαίνει..Με το που μπαίνει windows μου βγάζει ένα κόκκινο X στο taskbar και μου λέει οτι τα windows δεν μπόρεσαν να προσαρμόσουν αυτόματα τις ρυθμίσεις οθόνης και κάτι τετοια.Μπάινω να αλλάξω την ανάλυση, και βλέπω ότι δεν έχει βρεί την κάρτα.Αυτό επιβεβαιώνεται από το Device Manager.Τρέχω τους drivers της Nvidia και με το που εμφανίζεται το σήμα NVIDIA μου γράφει "No input signal.Going to sleep" σβήνει η οθόνη και το PC δουλέυει.. Κάρτα γραφικών 100% λέτε έτσι?
Powerline Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Πιθανότατα, αλλά σε τμήμα της που δεν την νεκρώνει εντελώς. Αν δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για παιχνίδια, κατεβαίνοντας στο κέντρο θα βρείς ακόμα και με λιγότερα απο 50 Ευρώ κάρτα.
snarp7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Να 'σαι καλά ρε φίλε.Το θέμα είναι πως παίζω κανα παιχνιδάκι όταν έχω χρόνο και επειδή με την παλια FX5200 δεν την πάλευα αλλά και επειδή τα οικονομικά μου δεν είναι και πολύ στα καλά τους, έσκασα 180 να την πάρω πριν κανα δίμηνο και έχω ξενερώσει αυτή τη στιγμή..Πάω να βάλω την παλιά και αν δουλέψει αυτο σημαίνει οτι ήρθε το τέλος. Thanx to all.
snarp7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Sorry που συνεχίζω και κάνω post αλλα.. Έβαλα την παλιά κάρτα, ανοιγει το PC αλλά δεν βρίσκει στο boot τους δίσκους.Το κλείνω βγάζω και ξαναβάζω τα καλώδια των δίσκων, το ανοίγω, και πάλι η οθόνη είναι νεκρή χωρις να κάνει κανένα μπιπ από το speaker. Δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδιασμούς, με καθένα module μνήμης ξεχωριστά με τον καθένα δίσκο ξεχωριστά και με τις δύο κάρτες ξεχωριστά. Η οθόνη δεν παίρνει κανένα σήμα πλέον.. Στο μυαλό μου μπαίνουν φρικιαστικά σενάρια οτι απέκτησε πρόβλημα το mo/bo μετά από 4 χρόνια λειτουργίας και οτι ότι κάρτα μπαίνει στην AGP την "σκοτώνει". HELP θέλω να βάλω τα κλάμματα.. :?
spirosta Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Πάντως εγώ βλέπω ότι ακόμη δεν κοίταξες την μνήμη. Αυτό ήταν το πρώτο που έπρεπε να κάνεις και ακόμη δεν το έχεις κάνει.. Για μένα η μνήμη είναι. Έχω ξαναδει παρόμοια προβλήματα. Και φυσικά ήταν μνήμη. Κατέβασε και τρέξε το memtest για να δεις αν θα βγάλει σφάλματα. Κάτι μου λέει ότι θα βγάλει πολλα.!
snarp7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Πάντως εγώ βλέπω ότι ακόμη δεν κοίταξες την μνήμη. Αυτό ήταν το πρώτο που έπρεπε να κάνεις και ακόμη δεν το έχεις κάνει.. Για μένα η μνήμη είναι. Έχω ξαναδει παρόμοια προβλήματα. Και φυσικά ήταν μνήμη. Κατέβασε και τρέξε το memtest για να δεις αν θα βγάλει σφάλματα. Κάτι μου λέει ότι θα βγάλει πολλα.! Το έκανα φίλε μου. Δοκίμασα το κάθε module ξεχωριστά όπως είπα και πριν με κάθε δίσκο ξεχωριστά με την παλιά αλλά και με την νέα κάρτα. Τεστ στην μνήμη έτρεξα κατά το boot των Vista οπως είπα και στην αρχή και δεν είχε βρει τίποτα. Το θέμα είναι οτι ευχαρίστως να κάνω οτιδήποτε αλλά το PC δεν δίνει σήμα στην οθόνη..
coolmatter Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Η δική μου ταπεινή άποψη μετά από ότι διάβασα είναι οτι φταίει το Motherboard... Είχα ακριβώς το ίδιο και το πέταξα... μου παρουσίαζε προβλήματα τροφοδοσίας. Στην δική μου περίπτωση όταν άλλαξα τροφοδοτικό και του έβαλα μεγαλύτερο για λίγο καιρό έπαιξε κανονικά... αλλά ξαναπαρουσίασε τις ίδιες δυσλειτουργίες... Δεν μου αναγνώριζε τους σκληρούς δίσκους, πάγωνε με usb sticks, έχανε το DVD-ROM, δεν έδινε ρεύμα στην κάρτα γραφικών κ.α. Προσωπικά δεν ξαναγοράζω gigabyte... Για να σου δώσει σήμα στην οθόνη θα σου πω να κάνεις κάτι κουλό αλλά τις περισσότερες φορές πιάνει... Βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας από το PC σου και κράτα πατημένο το Power κουμπί. Όπως το έχεις πατημένο βάλε το καλώδιο τροφοδοσίας και άστο μετά το κουμπί...
snarp7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Και εμένα προς τα εκεί πάει το μυαλό μου αλλά το mo/bo δούλευε μια χαρούλα τόσα χρόνια και μου φαίνεται περίεργο να έφαγε κόλλημα την στιγμή που πήγα να αλλάξω λειτουργικό.. Τέσπα ευχαριστώ πολύ και θα κανω post τα αποτελέσματα της νεκροψίας.
Susi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΣΒΙΣΤΑ ΙΝΕ ...... ΣΕ ΤΡΩΓΕ Ο ...... :ppPPPpp
snarp7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δικιο έχεις σ'αυτο αλλά δεν νομίζω να είναι η αιτία στο προβλημά μου..Νομίζω οτι δεν είναι δυνατόν να είναι η αιτία..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.