Προς το περιεχόμενο

oc se amd 3000

braindebug

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν είχα στήσει το pc πριν 2 χρόνια είχα λάβει υπόψιν μου την προοπτική oc. Aν κ δεν ασχολήθηκα ποτέ γιατί δεν το χρειάστηκα τώρα δν θα με χάλαγε να κερδίσω κάτι σε απόδοση.Το σύστημα μου είναι το εξής:

τροφοδοτικό: 480watt heroichi αν θυμάμαι καλά

mainboard:MSI K8N Neo4 Platinum (MS-7125) nforce 4

cpu:AMD athlon 3000+ (winchester 0.9m)

μνήμη:2x512 OCZ platinum edition με timings 2-3-2-5

Έχω διαβάσει μερικά πράγματα για overclocking αλλά αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μέχρι που περιπου θα μπορούσα να φτάσω χωρίς να το ζορίσω πολύ (να είναι δηλ αρκετά ασφαλές)?

Δημοσ.

Υπάρχουν tests για μνήμη-επεξεργαστή, που μπορούν να τεκμηριώσουν τη σταθερότητα του συστήματος: MemTest86, Prime95, SP2004 Orthos κ.α. Καλό είναι επίσης να ελέγχεις τη θερμοκρασία της CPU. Συγκεκριμένη απάντηση για το πού μπορεί να φτάσει μία απόπειρα για overclocking στο PC σου νομίζω ότι δε μπορεί να δοθεί. Κάθε κομμάτι Motherboard/CPU/μνήμης έχει και διαφορετικές ανοχές. Βλέποντας και κάνοντας...

• Moderators
Δημοσ.

Ο 3000+ δουλευει στα 1,8GHz ε? Μεχρι 2,1-2,2 τα εχει για την πλακα (δλδ σαν ενας 3500+), μεχρι 2,4 πιστευω οτι φτανει (δλδ σαν 3700+/3800+), μετα αγνωστον!

Δημοσ.

Έκανα μερικές δοκιμές και από ότι βλέπω το fsb χωρίς να επηρρεάζεται από τις μνήμες φτάνει 300.H μέγιστη ταχύτητα που έπιασα ήταν 2166 (με vcore=1.475 κ μέγιστη θερμοκρασία 43-44). Έχω μερικές ερωτήσεις.Θα έπρεπε ίσως να αυξήσω κ άλλο το vcore κ αν ναι πόσο;Ποια είναι μια καλή μέγιστη θερμοκρασία;Κ τέλος πώς θα τεστάρω τις μνήμες αν μπορούν να πιάσουν αυτή τη συχνότητα;

• Moderators
Δημοσ.

Εμενα ο 3500+ από 2,2 στα 2,7 ειναι 44 full load, με αλλαγμενη ψυκτρα ομως ε.

Εσενα πηγε δηλαδη +366Mhz? Ειναι κατω του μεσου όρου, δοκιμασε κι άλλο. Ποσο ειναι το default vcore του winchester? Του δικου μου (Venice 0,9m), ηταν 1,4 και το πηγα 1,45.

Αμα το δικο σου ειναι 1,45, πηγαινε το μεχρι 1,525. αλλά πριν από αυτο, δοκιμασε να δεις που τερματιζει με 1,475 (πιθανον να σε κοψουν οι μνημες οπου να 'ναι).

Δημοσ.

Το default είναι 1.4 κ το πήγα 1.475. Το ξέρω κ εμένα μου φαίνεται πολύ λίγο.Οι μνήμες με τα stock timing δεν ανεβαίνουν σχεδόν καθόλου.Αν αυξήσω λίγο τα timings (2.5-3-3-5) πάνε μέχρι 230mhz . Δέν τα ανέβασα άλλο γιατί με κόβει ο cpu λίγο πιο πάνω έτσι κ αλλιώς. Μάλλον μούφα τελικά.Περίμενα τουλάχιστον 2.2-2.3

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...