Προς το περιεχόμενο

Χοντρο προβλημα με sudden system crashes

Solarstone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H ιστορια ξεκιναει ως εξης:

Εχω εναν core 2 duo πανω σε μια ΑΒΙΤ ΑΒ9 Pro. Στην motherboard πατανε επισης μια MSI NX7600GS (pci-e), 2 twinmos μνημουλες του 1 GB η καθε μια, ενας 250αρης WD και το σχετικο cdrom.Απο ρευμα, τροφοδοτικο Enermax 430W και το ολο συστημα σε ενα πολυμπριζο ασφαλειας APC.

To προβλημα ειναι οτι σε ασχετες στιγμες το συστημα κολλαει ασχημα ανεξαρτητως φορτου. Μετα θελει force reboot.

Υστερα απο τα πολλα ανακαλυψα οτι με ενα google earth ή εστω με ενα Zuma το κολλημα το εχω σε 5 sec. Οποτε θεωρησα οτι ειναι θεμα καρτας γραφικων. Κατεβασα λοιπον τους τελευταιους drivers και αφου εβγαλα πρωτα τους παλιους, τους εγκατεστησα.

Πλεον, η μονη διαφορα ειναι οτι σε περιπτωση που κολλησει το μηχανακι, παιζει να κανει και restart μονο του.

Εννοειται οτι στα system events δεν εμφανιζεται κανενα error και στα directX tests ολα πανε καλα.

Εχει κανεις να μου δωσει κανενα hint προς τα που να ψαξω γιατι εχω φρικαρει με το θεμα?

Δημοσ.

επισης φιλε μου επειδη ειχα ενα παρμοιο προβλημα καποτε δοκιμασε να αλλαξεις μνημη...βαλε καποια αλλη ραμ να δεις αν θα εχεις το ιδιο προβλημα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εκανα και BIOS upgrade και δεν ειχα κανενα μα κανενα αποτελεσμα...

Δοκιμασα να κανω disable to event queuing αλλα δεν βρηκα πουθενα καμμια τετοια επιλογη...

Καμμια αλλη ιδεα?

Δημοσ.

Τσέκαρε το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών, αν χάνει στροφές. Παίζει να είναι υπερθέρμανση της κάρτας. Μην απορείς για τα DirectX tests. Όσο η κάρτα δεν υπερβαίνει το μέγιστο νορμάλ όριο θερμοκρασίας, δεν θα κάνει κολλήματα. Όταν όμως μπεί βαρύτερη εφαρμογή, όπως το google earth, τότε οι απαιτήσεις αυξάνουν και μαζί η θερμοκρασία. Αν εκεί δεν μπορεί να δώσει βοήθεια το ανεμιστηράκι, το σύστημα θα κολλήσει. Μόλις κατέβει λίγο η θερμοκρασία, όλα θα είναι και πάλι εντάξει.

Αν πιάνουν τα χέρια σου, δοκίμασε να αλλάξεις το σύστημα ψύξης της κάρτας σου με κάποιο άλλο. Αν είναι αυτό που λέω, ούτως ή άλλως θα χρειαστεί να αλλάξεις την κάρτα σε λίγο καιρό.

Δημοσ.
Εκανα και BIOS upgrade και δεν ειχα κανενα μα κανενα αποτελεσμα...

Δοκιμασα να κανω disable to event queuing αλλα δεν βρηκα πουθενα καμμια τετοια επιλογη...

Καμμια αλλη ιδεα?

Ο δίσκος σου είναι sata?

Δημοσ.

δεν τεστάρεις και τις μνήμες σου με κανένα memtest αν στο κάνει στο άκυρο είχα συναντήσει ένα παρόμοιο πρόβλημα και ο ένοχος ήταν ένα Dimmακι που έβγαζε λάθη στο άκυρο και το pc έτρωγε σκαλώματα μονο σε βαριές εφαρμογές

Δημοσ.

Το εχω κανει αλλα και παλι δεν βγαζει κανενα προβλημα το memtest.

Μηπως να αρχισω να σκεφτομαι ασυμβατοτητα μεταξυ εταιρειων? Δεν ξερω μου φαινεται εξαιρετικα κουλο να συμβαινει...) :(

Δημοσ.

Κάνε και ένα update στους drivers της motherboard. Δεν μπορώ και εγώ να σκεφτώ κάτι άλλο και έχει ένα αντίστοιχο πρόβλημα ένας φίλος μου και μόνο αυτό δεν έχω κάνει ακόμη. Από τη στιγμή που το αγόρασες το σύστημα είχε αυτό το πρόβλημα ή άρχισε να το κάνει κάποια στιγμή ξαφνικά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...