Προς το περιεχόμενο

Οι μύθοι για την κάνναβη

Alsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Fidelio,

1. Όταν μιλάω για ισχυροποιήση άστοχων γενικεύσεων τι καταλαβαίνεις;

συνέβει σε έναν μπορεί να συμβεί σε όλους

=>

συνέβει σε έναν θα συμβεί σε όλους

=>

συνέβει σε έναν άρα συμβαίνει σε όλους.

Το γελοίο της τελευταίας πρότασης είναι προφανές εφόσον δε μιλάμε για την ασπιρίνη (π.χ.) για την οποία ξέρουμε σε ποιες περιπτώσεις ανθρώπων προκαλεί πρόβλημα -δε πρόκειται για συσχετισμούς. Στην ασπιρίνη είναι αποδεδειγμένη η αιτία των όποιων προβλημάτων προκαλεί σε συγκεκριμένους ανθρώπους.

Άραγε πως ισχυροποιούνται οι άστοχες γενικεύσεις;

Τέλος , μπορει να μου εξηγήσει κάποιος ΠΩΣ μέσα απο μια μελέτη φαίνεται οτι διάφορες μορφές κάνναβης ΔΕΝ μπορούν να πυροδοτήσουν μια Α διαταραχή; Δηλαδή οι ερευνητές τι κάνανε , πηραν 100 χρήστες και τους παρακολουθησαν για μια δεκαετία φερειπειν ; :P Υπάρχει κάτι δημοσιευμένο να το δω ;

Δες και πες.

Μπορεί όντως να μην συμβεί στους περισσότερους , αν υποθέσουμε οτι οι περισσότεροι πίνουν τον πιο Pure Μπαφο ever, συσχετήθηκε όμως στην δική μου εμπειρία και σε συζήτηση που ειχα με τον γιατρό εκδηλώθηκαν υπαινιγμοί για πολλά ακόμα περιστατικά.

Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν συμβαίνει στους περισσότερους. Με βάση μία περίπτωση.

Χμ.

Ενδιαφέρον.

Και υπαινιγμοί για περισσότερες περιπτώσεις συσχετισμών;

-Ε εντάξει, άμα είναι έτσι...

Υγ. Και εμένα το φασκόμηλο μου προκαλεί αηδία (άσχετα που το πίνω αρκετά σταθερά γιατί έχει διάφορα θετικά στον τρόπο ζωής που έχω) αλλά δε με βλέπω να συμμετέχω σε μια συζήτηση παίρνοντας θέση κατά της γεύσης του φασκόμηλου. Απλό δεν είναι;

Υγ#2. Το αστείο στην υπόθεση είναι πως μέχρι τώρα δεν υποστήριξα κάπου πως είναι εντελώς ακίνδυνο φυτό. Στάσεις όπως αυτή που κρατάς στο νήμα (και άλλες αρκετά πιο τραγικές όπως π.χ. του δήθεν ψυχολόγου) με αποτρέπουν από το να μιλήσω λογικά για τους πιθανούς κινδύνους. Δε ψήνομαι να υπογραμμίσω τον παραλογισμό.

• Απαντ. 612
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@stavrosD το θέμα είναι ότι αν το ψάξεις, όλες οι ουσίες έχουν παρενέργειες στον οργανισμό. 
Ούτε το αλκοόλ ούτε το τσιγάρο ούτε η κάνναβη δεν μας κάνουν καλό, πόσο μάλιστα όταν γίνετε και κατάχρηση. Εδώ ούτε το φαγητό δε μας κάνει καλό όταν κάνουμε κατάχρηση. 
Αλλά διαβάζοντας μερικά μηνύματα δίνετε η εντύπωση του μην καπνίσεις θα γίνεις σχιζοφρενής. Το απόλυτο άκρο δηλαδή. Συζήτηση κάνουμε όχι αφορισμό.

για κάποιο λόγο δε μου εμφανίζει ολόκληρα τα post μου και δε ξέρω γιατί... αν μπορούμε να το λύσουμε με κάποιο τρόπο το θέμα (εκτός του να πετάξω τον safari) :)

Δημοσ.
Ομοίως και για την κάνναβη είναι γνωστό ότι προκαλεί στυτική δυσλειτουργία. Πολλοί όταν είναι σε επήρεια της ουσίας δεν μπορούν να έχουν στύση.

Λάθος γιατρέ.Δεν ήπιες/πίνεις πόποτε,συνεπώς (όπως έλεγε κι ο σχωρεμένος ο Τόμπρας) δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς.:P

Μάθε όμως ότι τα καλύτερα γαμήσια είναι με THC.Στο παίρνουν απ' "αλλού" όμως.:mrgreen:

Δημοσ.
Μιας και αναφέρατε το αλκοόλ, στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε περιλαμβάνεται στις ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΕΣ ουσίες.

Δεν είναι γνωστός ακριβώς ο μηχανισμός προκαλεί εφορία βραχυπρόθεσμα, πάντως είναι αποδεδειγμένο ότι προκαλεί κατάθλιψη.

http://ezinearticles.com/?How-Alcohol-Causes-Depression&id=1294741

http://learn.genetics.utah.edu/content/addiction/drugs/mouse.html

και φυσικα ξερουν πως σε κανει χαρουμενο :

Alcohol affects the gamma-aminobutyric acid (GABA) receptors, to produce a depressant (neurochemical inhibitory) effect. Alcohol is similar to other sedative-hypnotics such as barbiturates and benzodiazepines both in its effect on the GABAA receptor although its pharmacological profile is not identical. It has anxiolytic, anticonvulsant, hypnotic and sedative actions similar to many other sedative-hypnotic drugs. Alcohol is also cross-tolerant with benzodiazepines and barbiturates

Δημοσ.
Ομοίως και για την κάνναβη είναι γνωστό ότι προκαλεί στυτική δυσλειτουργία. Πολλοί όταν είναι σε επήρεια της ουσίας δεν μπορούν να έχουν στύση.

Εδώ ζητάει βοήθεια ένας χρήστης για το πρόβλημα και πήρε απαντήσεις από άλλους χρήστες.

http://www.dearcupid.org/question/can-smoking-marijuana-affect-getting-an-erection.html

Και η σωστότερη απάντηση που πήρε είναι αυτή:

But if you can't get it up while stoned definitely stay away from it.
Δημοσ.

Chime in

Αυτο δεν το εχω ξανακουσει, αν και φανταζομαι οτι το θεμα δεν ειναι οργανικο, αλλα ψυχολογικο.

<<Που να σηκωνομαι τωρα...>>

Chime out

Δημοσ.
6.Conclusion: It is most plausible that cannabis use precipitates schizophrenia in individuals

who are vulnerable because of a personal or family history of schizophrenia

5.Conclusion Cannabis use moderately increases the risk of psychotic symptoms in young people but has a much stronger effect in those with evidence of predisposition for psychosis.

Aρα, άμα σε χαλάει μη το πίνεις, είναι τόσο απλό :)

αρα να σε παρω να μου γραψεις το thesis του PhD..λογικα θα παω για Nobel:-D

Δημοσ.

Όταν μιλάω για ισχυροποιήση άστοχων γενικεύσεων τι καταλαβαίνεις;

Ήμουνα σαφής, οτι δέχομαι το επιχείρημα περι γενικεύσεων. Αυτό το οποίο δεν καταλαβαίνω ειναι που βλέπεις να γενικεύω εγώ. Κάνε quote αν εντοπίζεις κάτι τέτοιο στην παρεμβασή μου.

Δες και πες.

Οκ αυτο μου θυμίζει το παιχνίδι της κολοκυθιάς , περι Ράσελ.

Βάση ράσελ δηλαδή θα περιμένω υπομονετικά να τοποθετηθώ δεύτερος σε ένα θέμα που έχω μια Α θέση , ωστε να αποδειχθεί οτι εγώ έχω δίκιο ΟΤΑΝ δεν υπάρχουν σαφείς διευκρινήσεις.

Παρόλα αυτά εγώ απο την αρχή μίλησα για συσχετισμό και είναι κάτι το οποιο έπρεπε να αντιμετωπίσω στην πράξη σχετικά με το συμβάν σε στενό οικογενειακό κύκλο,μιλώντας με ειδικό γιατρό (αλήθεια ποιον να συμβουλευόμασταν δηλαδή ; )

Οσον αφορά το War On Drugs, ε irrelevant δεν βλέπω κάτι καινούριο αλλά ξέρεις όταν έπρεπε να δώ γιατι ο δικός μου απέκτησε αυτό το συνδρομάκι χέστηκα για τους κολομβιανούς και τους λοιπους εμπόρους και τον πολεμό τους, βασικά να καούν στην κόλαση , δεν μου καίγεται καρφί.

Ειναι άλλο θέμα συζήτησης ο πολεμός τους και τα οικονομικά συμφέροντα των εμπόρων που ζουν στις πλάτες των χρηστών. Τελικά γιατί τόσο θέμα για το νομικό πλαίσιο ,για μια ποσότητα χασίς δεν ξέρω και εγώ πόσα ευρώ . Το θέμα μας ποιο είναι , να νομιμοποιηθεί για να πινουμε πιο οικονομικα; Ο λόγος για τον οποιο πρέπει να νομιμοποιηθεί δεν είναι γιατί ο μπαφος θα κάνει καλό στο πνεμόνι μας, αλλά γιατί μόνο έτσι θα καταπολεμηθεί το παρακύκλωμα γύρω από την κουλτούρα. Το τσιγάρο δηλαδή που ειναι νόμιμο τι έγινε;Βελιτώσε την υγεία μας; Δεν το νομίζω. Απλώς δεν σκοτώνονται στην ομονοια για ένα πακέτο μαλμπορο ξέρω γω. Οπως και να το δεις περι ανοησίας προκειται.

Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν συμβαίνει στους περισσότερους. Με βάση μία περίπτωση.

Χμ.

Ενδιαφέρον.

Και υπαινιγμοί για περισσότερες περιπτώσεις συσχετισμών;

-Ε εντάξει, άμα είναι έτσι...

Υγ. Και εμένα το φασκόμηλο μου προκαλεί αηδία (άσχετα που το πίνω αρκετά σταθερά γιατί έχει διάφορα θετικά στον τρόπο ζωής που έχω) αλλά δε με βλέπω να συμμετέχω σε μια συζήτηση παίρνοντας θέση κατά της γεύσης του φασκόμηλου. Απλό δεν είναι;

Δεν θα τα χαλάσουμε στο ..φασκόμηλο. Ωστόσο αδιαφορώ και ναι υπάρχουν περιπτώσεις που αυτή η (υπο)κουλτούρα μου φέρνει πλήρη αποστροφή. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όμως . Τώρα αν ξέρω άτομα που εκτιμώ ενώ κάνουν χρήση; Ναι ξέρω κανα δυό.

Το αστείο στην υπόθεση είναι πως μέχρι τώρα δεν υποστήριξα κάπου πως είναι εντελώς ακίνδυνο φυτό. Στάσεις όπως αυτή που κρατάς στο νήμα (και άλλες αρκετά πιο τραγικές όπως π.χ. του δήθεν ψυχολόγου) με αποτρέπουν από το να μιλήσω λογικά για τους πιθανούς κινδύνους. Δε ψήνομαι να υπογραμμίσω τον παραλογισμό.
Ασχετα με το θέμα της κάνναβης ως ανεξάρτητο παράγοντα στην εξίσωση ανθρώπινη συμπεριφορά , εσύ εχεις ζήσει κάποιο περιστατικό ψυχασθένειας σε κοντινό σου πρόσωπο; Δεν είναι εύκολα τα πραγματα, μπορεί να καθοριστούν εκ νέου οι ζωές πολλών ανθρώπων γύρω του, αυτό μονο λάβε υπόψην σου.

Κατα τα άλλα δεν μου είπες που βρίσκεσαι , σε κάθε περίπτωση καλά να περνάς!

Δημοσ.

Υγ#2. Το αστείο στην υπόθεση είναι πως μέχρι τώρα δεν υποστήριξα κάπου πως είναι εντελώς ακίνδυνο φυτό. Στάσεις όπως αυτή που κρατάς στο νήμα (και άλλες αρκετά πιο τραγικές όπως π.χ. του δήθεν ψυχολόγου) με αποτρέπουν από το να μιλήσω λογικά για τους πιθανούς κινδύνους. Δε ψήνομαι να υπογραμμίσω τον παραλογισμό.

Το τραγικο ξερεις ποιο ειναι??Το φαινομενο ξερολας..υποφερει το forum.

To επομενο που θα ακουσω ειναι οτι η Ψυχολογια δεν ειναι επιστημη κ εγω ειμαι δηθεν εξωγηινος.

Δημοσ.

@Fidelio,

Δεν είπα ότι γενικεύεις, είπα ότι συμβάλεις στο να ισχυροποιηθούν άστοχες γενικεύσεις.

Όταν λες "απόδειξε μου ότι η κάναβη ΔΕΝ μπορεί να πυροδοτήσει μία Α διαταραχή", κάνεις δύο πράγματα.

1. Ισχυρίζεσαι πως η κάναβη μπορεί να πυροδοτήσει μία Α διαταραχή.

2. Μου ζητάς να διαψεύσω τον ισχυρισμό σου.

Στο 2 κολλάει η τσαγιέρα του ράσελ (εκεί ήταν το πρώτο link), η οποία πολύ απλά λέει πως με το να διατυπώσεις μία πρόταση και να θεωρείς ότι ισχύει όσο κάποιος δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο δεν πετυχαίνεις τίποτα. Το παράδειγμα είναι: λέω πως υπάρχει μία τσαγιέρα στο διάστημα και συμπληρώνω πως ισχύει η δήλωση μέχρι να μου αποδείξεις το αντίθετο. Δεν μπορείς να το αποδείξεις για τους προφανείς λόγους.

Αντίστοιχα στο θέμα με την κάνναβη, όταν πιάνεις κάποια προσωπική περίπτωση όπου τα πράγματα πήγαν στραβά και λες ότι θέλει προσοχή γιατί τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά, διατυπώνεις μια προσωπική άποψη η οποία μπορεί να είναι σεβαστή ως τέτοια. Όταν όμως λες πως η κάνναβη μπορεί να πυροδοτήσει κάποια Α διαταραχή, ξεφεύγεις από το προσωπικό -μιλάς γενικά. Δεν αποδεικνύεις, δε μπορείς να αποδείξεις γιατί δεν έχεις ικανό δείγμα. Δε μπορώ να αποδείξω το αντίθετο γιατί ούτε εγώ έχω ικανό δείγμα. Εδώ, όπως στο παράδειγμα της τσαγιέρας το εμπόδιο στη διάψευση είναι το μέγεθος του διαστήματος (πως να ορίσεις ικανό δείγμα; ), το εμπόδιο στη διάψευση είναι το ότι όλες οι περιπτώσεις όπου δεν ισχύει η δήλωση (= η κάναβη μπορεί να πυροδοτήσει μια Α διαταραχή) είναι αναγκασμένες να παραμένουν κρυφές λόγω νομικού καθεστώτος. Τι μένει από αυτό, πέρα από μία πρόταση η οποία μέσα στον παραλογισμό της δεν διαψεύδεται;

Πάνω σε αυτόν τον παραλογισμό (μέσα σε άλλους) έχει στηριχτεί το περιβόητο war on drugs, γι αυτό δεν είναι άσχετο. Δεν υποστήριξα πουθενά κάποια θέση σχετικά με το καθεστώς γύρω από την κάνναβη. Μιλάω για τη νοοτροπία (καθορισμένη σε τεράστιο βαθμό από τη μυθολογία) με την οποία συνηθίζεται να προσεγγίζεται.

Σε αυτό που λες για τη δεύτερη τοποθέτηση κάνεις ένα λάθος. Δεν υποστηρίζω πως η κάνναβη είναι ακίνδυνη όπως δεν υποστηρίζω πως η κάνναβη είναι επικίνδυνη. Δεν προσπαθώ να πείσω για κάποια θέση (έτσι δεν περιμένω να παίξω την κολοκυθιά όπως λες), κριτικάρω είτε έμμεσα είτε άμεσα τη νοοτροπία που συντηρεί τη μυθολογία και, κατά τη γνώμη μου, συμβάλει σε πλήθος προβληματικών καταστάσεων. Είναι αρκετά πολύπλοκο το θέμα και δυστυχώς, λόγω καθεστώτος, δεν μπορεί να καταλήξει σε αποδείξιμες προτάσεις.

Σε ότι αφορά τη συσχέτιση, ο frenzy τα είπε καλά πιο πριν.

Σε ότι αφορά το φασκόμηλο, αναφερόμουν κυριολεκτικά στο φασκόμηλο όχι σε κάτι άλλο (και ναι, παρότι ανήκει σε μία οικογένεια εύγεστων φυτών, βρίσκω πως το ίδιο το φασκόμηλο έχει απαραδέκτη γεύση). Σχετικά με την υποκουλτούρα, με αηδιάζει πολύ περισσότερο από όσο επιτρέπω να φαίνεται, όπως αντίστοιχα με αηδιάζει η δυσφήμιση του κιμά όταν γίνεται παστίτσιο τη στιγμή που μπορεί να αξιοποιηθεί στο μουσακά. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η μυθολογία και κάποιοι μέσα στο νήμα λειτουργούν ως απλά φερέφωνα, κάποιοι την πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα (τη μυθολογία) και κάποιοι προσπαθούν να την τσεκουρώσουν. Δες τα ποστ που προηγήθηκαν -είναι, νομίζω, εύκολο να διαπιστώσεις ποιος κάνει τι.

Ένας καλός (σπάνιο είδος νομίζω) γιατρός μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αναφέρομαι όμως σε ψυχίατρο και όχι σε ψυχολόγο. Τους ψυχολόγους δεν τους θεωρώ γιατρούς.

Έχω περιπτώσεις (παραπάνω από μία) στο δικό μου περιβάλλον με σοβαρές διαταραχές και καταλαβαίνω πόσο ζόρικη φάση είναι, αυτό όμως είναι κάπως άσχετο με το θέμα μας.

Αθήνα βρίσκομαι για τους επόμενους μήνες. (pm για τέτοιες ερωτήσεις)

Αυτά για τώρα.

:-)

Δημοσ.
@Fidelio,

Δεν είπα ότι γενικεύεις, είπα ότι συμβάλεις στο να ισχυροποιηθούν άστοχες γενικεύσεις.

Όταν λες "απόδειξε μου ότι η κάναβη ΔΕΝ μπορεί να πυροδοτήσει μία Α διαταραχή", κάνεις δύο πράγματα.

1. Ισχυρίζεσαι πως η κάναβη μπορεί να πυροδοτήσει μία Α διαταραχή.

2. Μου ζητάς να διαψεύσω τον ισχυρισμό σου.

Στο 2 κολλάει η τσαγιέρα του ράσελ (εκεί ήταν το πρώτο link), η οποία πολύ απλά λέει πως με το να διατυπώσεις μία πρόταση και να θεωρείς ότι ισχύει όσο κάποιος δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο δεν πετυχαίνεις τίποτα. Το παράδειγμα είναι: λέω πως υπάρχει μία τσαγιέρα στο διάστημα και συμπληρώνω πως ισχύει η δήλωση μέχρι να μου αποδείξεις το αντίθετο. Δεν μπορείς να το αποδείξεις για τους προφανείς λόγους.

Αντίστοιχα στο θέμα με την κάνναβη, όταν πιάνεις κάποια προσωπική περίπτωση όπου τα πράγματα πήγαν στραβά και λες ότι θέλει προσοχή γιατί τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά, διατυπώνεις μια προσωπική άποψη η οποία μπορεί να είναι σεβαστή ως τέτοια. Όταν όμως λες πως η κάνναβη μπορεί να πυροδοτήσει κάποια Α διαταραχή, ξεφεύγεις από το προσωπικό -μιλάς γενικά. Δεν αποδεικνύεις, δε μπορείς να αποδείξεις γιατί δεν έχεις ικανό δείγμα. Δε μπορώ να αποδείξω το αντίθετο γιατί ούτε εγώ έχω ικανό δείγμα. Εδώ, όπως στο παράδειγμα της τσαγιέρας το εμπόδιο στη διάψευση είναι το μέγεθος του διαστήματος (πως να ορίσεις ικανό δείγμα; ), το εμπόδιο στη διάψευση είναι το ότι όλες οι περιπτώσεις όπου δεν ισχύει η δήλωση (= η κάναβη μπορεί να πυροδοτήσει μια Α διαταραχή) είναι αναγκασμένες να παραμένουν κρυφές λόγω νομικού καθεστώτος. Τι μένει από αυτό, πέρα από μία πρόταση η οποία μέσα στον παραλογισμό της δεν διαψεύδεται;

Πάνω σε αυτόν τον παραλογισμό (μέσα σε άλλους) έχει στηριχτεί το περιβόητο war on drugs, γι αυτό δεν είναι άσχετο. Δεν υποστήριξα πουθενά κάποια θέση σχετικά με το καθεστώς γύρω από την κάνναβη. Μιλάω για τη νοοτροπία (καθορισμένη σε τεράστιο βαθμό από τη μυθολογία) με την οποία συνηθίζεται να προσεγγίζεται.

Σε αυτό που λες για τη δεύτερη τοποθέτηση κάνεις ένα λάθος. Δεν υποστηρίζω πως η κάνναβη είναι ακίνδυνη όπως δεν υποστηρίζω πως η κάνναβη είναι επικίνδυνη. Δεν προσπαθώ να πείσω για κάποια θέση (έτσι δεν περιμένω να παίξω την κολοκυθιά όπως λες), κριτικάρω είτε έμμεσα είτε άμεσα τη νοοτροπία που συντηρεί τη μυθολογία και, κατά τη γνώμη μου, συμβάλει σε πλήθος προβληματικών καταστάσεων. Είναι αρκετά πολύπλοκο το θέμα και δυστυχώς, λόγω καθεστώτος, δεν μπορεί να καταλήξει σε αποδείξιμες προτάσεις.

Σε ότι αφορά τη συσχέτιση, ο frenzy τα είπε καλά πιο πριν.

Σε ότι αφορά το φασκόμηλο, αναφερόμουν κυριολεκτικά στο φασκόμηλο όχι σε κάτι άλλο (και ναι, παρότι ανήκει σε μία οικογένεια εύγεστων φυτών, βρίσκω πως το ίδιο το φασκόμηλο έχει απαραδέκτη γεύση). Σχετικά με την υποκουλτούρα, με αηδιάζει πολύ περισσότερο από όσο επιτρέπω να φαίνεται, όπως αντίστοιχα με αηδιάζει η δυσφήμιση του κιμά όταν γίνεται παστίτσιο τη στιγμή που μπορεί να αξιοποιηθεί στο μουσακά. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η μυθολογία και κάποιοι μέσα στο νήμα λειτουργούν ως απλά φερέφωνα, κάποιοι την πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα (τη μυθολογία) και κάποιοι προσπαθούν να την τσεκουρώσουν. Δες τα ποστ που προηγήθηκαν -είναι, νομίζω, εύκολο να διαπιστώσεις ποιος κάνει τι.

Ένας καλός (σπάνιο είδος νομίζω) γιατρός μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αναφέρομαι όμως σε ψυχίατρο και όχι σε ψυχολόγο. Τους ψυχολόγους δεν τους θεωρώ γιατρούς.

Έχω περιπτώσεις (παραπάνω από μία) στο δικό μου περιβάλλον με σοβαρές διαταραχές και καταλαβαίνω πόσο ζόρικη φάση είναι, αυτό όμως είναι κάπως άσχετο με το θέμα μας.

Αθήνα βρίσκομαι για τους επόμενους μήνες. (pm για τέτοιες ερωτήσεις)

Αυτά για τώρα.

:-)

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω απο που πηγαζει ΤΟΣΗ σιγουρια οτι η κανναβη και οι αλλες ουσιες δεν μπορουν να πυροδοτησουν ψυχιατρικες διαταραχες.

Δεν υπαρχει τπτ καταλυκτικο προς το ενα η το αλλο ακρο.Γι αυτο κ η κλινικη εμπειρια τοσο η δικη μου οσο κ συναδελφων ειναι τοσο σημαντικη σε αυτες τις περιπτωσεις

Οταν φτανεις να αφοριζεις εσυ κ τοσοι αλλοι μεσω της ξαπλας του pc επαγγελματικη εμπειρια πραγματικων περιστατικων και να ξεπεφτεις στο σημειο να με βαφτιζεις δηθεν ψυχολογο τοτε αυτο τι λεει?

Κ ενταξει γιατροι δεν ειμαστε μαζι σου...Αλλα ρε φιλαρακι μου ζητας να κατσω να δωσω βαση σε μη καταλυκτικες μελετες κ να βαλω στην ακρη τα οσα εχω βιωσει εγω ο ιδιος μονο κ μονο για να ζουν μερικοι στην κοσμαρα τους!!Επαναλαμβανω οτι το θεωρω χρεος να ενημερωσω για το τι εχω βιωσει προσωπικα...ειτε αυτο αρεσει ειτε οχι...ειτε αυτο βγαλει τασεις ξερολιασης ειτε οχι!

Aν κ στην Βρετανια τοσο εμεις οσο κ οι συναδελφοι ψυχιατροι χρησιμοποιηουμε το ICD 10 σε σχεση με το DSM δειτε εδω να παρετε μια ιδεα.Φυσικα το DSM δεν απεχει πολυ..

Εχουμε καποιον ψυχιατρο απο UK στο forum?

http://www.who.int/substance_abuse/terminology/ICD10ResearchDiagnosis.pdf

Δημοσ.
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω απο που πηγαζει ΤΟΣΗ σιγουρια οτι η κανναβη και οι αλλες ουσιες δεν μπορουν να πυροδοτησουν ψυχιατρικες διαταραχες.

Δεν υποστηρίζω πως η κάνναβη είναι ακίνδυνη όπως δεν υποστηρίζω πως η κάνναβη είναι επικίνδυνη.

htps, δε ξέρω πόσο καλός είσαι στο αντικείμενό σου, αλλά στην ανάγνωση χρειάζεσαι σίγουρα βελτίωση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...