Προς το περιεχόμενο

Οι μύθοι για την κάνναβη

Alsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όχι αποποινικοποίηση της κάνναβης, ποινικοποίηση της βλακείας χρειάζεται.

το άγαλμα της κ.κ. Κατίνας ρίχνει βαριά σκιά.

• Απαντ. 612
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
όχι αποποινικοποίηση της κάνναβης, ποινικοποίηση της βλακείας χρειάζεται...

μαζί σου. Και η ποινή, θάνατος δια λιθοβολισμού.

Δημοσ.
μαζί σου. Και η ποινή, θάνατος δια λιθοβολισμού.

αν υπήρχε τρόπος να εξασφαλίσω ότι θα κρατούσες το λόγο σου, θα σε στήριζα σε εκλογές :ρ

Δημοσ.
Ο ψυχολόγος αυτός, μήπως ποστάρει στο θρεντ;

Το ιστορικο σου low!!Επομενη σταση ο πατος:-D

Ρε σεις ,πως το κρατατε αυτο το μπαζο για moderator?Σας θαυμαζω!!

Δημοσ.

Μη γίνεσαι μλκς τώρα...:X

Δημοσ.

Πρόσεχε τι λές! Μόνο ο Τσακ Νόρις τα βάζει με τους mod :-D

Δημοσ.

Τι είσαι είπαμε; Ψυχολόγος;

Μάλιστα.

Δημοσ.
@Fidelio,

αν είχαμε ένα αποδεδειγμένο, πάνω σε κάτι κοινό σε όλους τους ανθρώπους (δηλαδή όχι εξαρτώμενο από χαρακτηριστικά που μπορούν να διαφέρουν από πρόσωπο σε πρόσωπο), σχήμα όπου:

χρήση κάνναβης => βλάβη.

δε θα συζητούσαμε για μυθολογία.

σημαντικό τμήμα της μυθολογίας ξεκινά από την ισχυροποίηση άστοχων γενικεύσεων του τύπου "συνέβει σε έναν μπορεί να συμβεί σε όλους."

δεκτόν , βέβαια εδώ ο γιατρός μας είπε για συσχέτηση , δεν μας είπε οτι φταίει το χασις για την εκδήλωση αυτου του ψυχωσικου επισοδείου και της διαταραχής γενικότερα. Είναι πολλοί οι παράγοντες , το έρωτημα είναι γιατί να ακολουθήσει αυτήν την κουλτούρα , αυτή την συνήθεια. Μπορεί κάποιος να μου εξασφαλίσει οτι θα εκδήλωνε αυτήν την παθηση ακόμα και αν δεν έπινε;

Μπορεί όντως να μην συμβεί στους περισσότερους , αν υποθέσουμε οτι οι περισσότεροι πίνουν τον πιο Pure Μπαφο ever, συσχετήθηκε όμως στην δική μου εμπειρία και σε συζήτηση που ειχα με τον γιατρό εκδηλώθηκαν υπαινιγμοί για πολλά ακόμα περιστατικά.

Τέλος , μπορει να μου εξηγήσει κάποιος ΠΩΣ μέσα απο μια μελέτη φαίνεται οτι διάφορες μορφές κάνναβης ΔΕΝ μπορούν να πυροδοτήσουν μια Α διαταραχή; Δηλαδή οι ερευνητές τι κάνανε , πηραν 100 χρήστες και τους παρακολουθησαν για μια δεκαετία φερειπειν ; :P Υπάρχει κάτι δημοσιευμένο να το δω ;

Δημοσ.

Με απλά λόγια,πως αλλοιώς να το πούμε ρε παιδιά,χωρις να μας πούνε Πολίτισσες και Σμυρνιές θείτσες δηλαδή (αλλά με λουκουμόσκονη ο κουραμπιές παρακαλώ,καλές θείτσες...),αφού χαλάς τη συναισθησία,λογικό είναι να μπερδευτεί ο ρημάδης ο οργανισμός και να βγάλει ό,τι χημικό λάθος κάτσει.

Γιατί,πριν αρχίσει τη μαστούρα κάποιος,θα κοιτάξουνε οι γιατροί αν υπάρχει προδιάθεση;Ή θα μπει σε χρονομηχανή;Ή υπάρχει κανα εξελιγμένο proggy που θα εξομοιώσει κανα τόνο σε εικοσπέντε χρόνια;Χρήσης.

Μη λέμε μαλακίες (και τώρα νάρχιζα τη ζωή μου,πάλι θάθελα να "δω τη μέρα μ' άλλα μάτια"),ζημιά κάνει το γαμημένο.

Άμα μούρθει καρκίνος (που κάμποσοι από δώ μέσα το εύχονται...),ή σκάσει κανα καλό γλαύκωμα,όλη μέρα το βούδα θα προσκυνάω.Πάντως.:P

Δημοσ.
Το "πρεζοτσίγαρο" είναι τσιγάρο κάνναβης εμποτισμένο με εθιστικές ουσίες οι οποίες "διευκολύνουν" τον δρόμο από την κάνναβη σε πιο σκληρές ουσίες.

δεν υπαρχει περιπτωση για αυτο, ειναι οικονομικα ασυμφορο.

Δημοσ.

1. Δε νομίζω οτι τα κατώτερα στρώματα γυφταρμάδων και αλβανών που προετοιμάζουν το συγκεκριμένο είδος βρωμόχορτου θα είχαν τόσο προχωρημένη επενδυτική σκέψη.

2. Έστω οτι κάποιος το σκεφτόταν, δε νομίζω να σπαταλούσαν τη ζουζού και τα κουμπιά για να πρεζοφουντιάσουν το σκατόχορτο που θα σπρώξουν σε άλλους. Ασύμφορο ασφαλώς, που είπε και ο τούφας.

3. 'Εστω οτι το έκαναν, το να καπνίσει κάποιος "πρεζόφουντα" και να καταλάβει οτι "ουάου, έχει ζαμπόν μέσα, ρε σύ αυτό είναι καλό" και μετά να κατέβει Κουμουνδούρου και Δενδροπόταμο για να γίνει και να κυλίσει σάνιτας μου ακούγεται πιο τραβηγμένο κι από νουβέλα του Ασίμοφ.

4. 'Εστω, τέλος, οτι το έκαναν για προσωπική χρήση. Και πάλι, άκυρο είναι. Αν έχεις πρέζα δε τη σουτάρεις στο μίσχο της χασισιάς με σκοπό να καπνίσεις μετά το χόρτο και να την ακούσεις και τρεχαγύρευε, την καταναλώνεις πιο απευθείας.

Δημοσ.
1. Δε νομίζω οτι τα κατώτερα στρώματα γυφταρμάδων και αλβανών που προετοιμάζουν το συγκεκριμένο είδος βρωμόχορτου θα είχαν τόσο προχωρημένη επενδυτική σκέψη.

2. Έστω οτι κάποιος το σκεφτόταν, δε νομίζω να σπαταλούσαν τη ζουζού και τα κουμπιά για να πρεζοφουντιάσουν το σκατόχορτο που θα σπρώξουν σε άλλους. Ασύμφορο ασφαλώς, που είπε και ο τούφας.

3. 'Εστω οτι το έκαναν, το να καπνίσει κάποιος "πρεζόφουντα" και να καταλάβει οτι "ουάου, έχει ζαμπόν μέσα, ρε σύ αυτό είναι καλό" και μετά να κατέβει Κουμουνδούρου και Δενδροπόταμο για να γίνει και να κυλίσει σάνιτας μου ακούγεται πιο τραβηγμένο κι από νουβέλα του Ασίμοφ.

4. 'Εστω, τέλος, οτι το έκαναν για προσωπική χρήση. Και πάλι, άκυρο είναι. Αν έχεις πρέζα δε τη σουτάρεις στο μίσχο της χασισιάς με σκοπό να καπνίσεις μετά το χόρτο και να την ακούσεις, την καταναλώνεις άμεσα.

Sarcasm. I'm a fan of it.

Δημοσ.

Μιας και δεν έχω κάνω χρήση, ας ρωτήσω εδώ μήπως ξέρει κάποιος το εξής:

Λέγεται ότι όταν κάποιος καπνίζει κάνναβη το στόμα του ξεραίνεται, εκκρίνεται ελάχιστο σάλιο.

Επίσης λέγεται ότι μετά ο καπνιστής θέλει γλυκό.

Ισχύουν τα παραπάνω; Αν ναι, τότε η ξηροστομία σε συνδυασμό με την ζάχαρη προκαλεί τρελή ζημιά στα δόντια και μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει και την πτώση τους.

Μόλις βρήκα και ότι η δραστική ουσία της κάνναβης (THC) μπλοκάρει την μεταφορά του ασβεστίου στο σώμα. Το ασβέστιο είναι απαραίτητη ουσία για τα δόντια.

http://www.livestrong.com/article/23213-marijuanas-harmful-effects-mouth/

---------- Προσθήκη στις 14:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:01 ----------

Praetorianos

Ακριβώς!

Και δεν είναι μόνο επένδυση σε έσοδα από κάποιον αν τον εθίσουν στα σκληρά ναρκωτικά, αλλά έχουν και έναν επιπλέον υπάλληλο για να κάνουν την δουλειά τους με ελάχιστο κόστος.

Που να ξέρατε πόσες ωραίες και ωραίοι είναι μπλεγμένοι σε κυκλώματα και τους σπρώχνουν σε παιδιά πλουσίων για να τα κάνουν πελάτες τους...

Δημοσ.

Λεπόν , ιδού το ζήτημα της συσχέτισης με ψυχωτικές κατάστασεις σε μερικά papers :

1. Cannabis use and risk of psychotic or affective mental health outcomes: a systematic review

2. Cannabis and schizophrenia. A longitudinal study of Swedish conscripts

3. Cannabis as a risk factor for psychosis: systematic review

4. Cannabis use and risk of psychosis: an etiological link? Review

5. Prospective cohort study of cannabis use, predisposition for psychosis, and psychotic symptoms in young people

6. Is cannabis use a contributory cause of psychosis? Review

...τώρα όλα αυτά που λέγονται για τους μύθους ,για το τι είναι πραγματικό και τι όχι , ποιον συμφέρει και ποιον οχι και άλλα τέτοια μπουρδοκλωμένα , εμένα με αφήνουν το λιγότερο αδιάφορο και επειδή έχω ιδιαίτερο λογο έχω το δικαίωμα να πω οτι η συζήτηση για την "υγιή" χρήση της κανναβης μου ποροκαλεί αποστροφή μέχρι αηδία σε ορισμένες περιπτώσεις..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...