Lucifer Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Το να βρεις αυτό που θες να διαβάσεις είναι φοβερά εύκολο. Το να κρίνεις βάσει και του αντίθετου, θέλει cohones.
StavrosD Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleListURL&_method=list&_ArticleListID=1351787145&_sort=r&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=ff91659712ccc2cc3f07f2300a13e484 Στα αποτελέσματα εμφανίζει πάνω από 19.000 αποτελέσματα σχετικά με την κάνναβη. Όποιος έχει διάθεση ας το ψάξει. Για το πλήρες κείμενο του κάθε άρθρου πρέπει να είσαστε εντός πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, διαφορετικά έχετε πρόσβαση στην περίληψη μόνο. Περιλαμβάνονται όλες οι μελέτες, τόσο οι υπέρ όσο και οι κατά της κάνναβης.
noname2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Κάποιος να μας έδινε την άποψη του Στριγγάρη. Όλη όμως. Απαφνούς απτσχολές.
kaiowas Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Λουσι οπως εγραψα εχω πληρη συναισθηση τι γραφω και τι εννοω. Ξερω ακριβως τι ειναι η σχιζοφρενεια και δεν μιλαμε για ατομα που απλα δεν ηταν καλα και λεγανε βλακειες. Δεν ειμαι κανενας πολεμιος της καναβης, ισα ισα, εχω διαβασει αρκετα (βιβλια οχι ιντερνετ) για το θεμα, τα υπερ της και τα υποτιθεμενα κατα. Δεν τα γραψα για χαρη της στατιστικης, ουτε της ερευνας, ουτε να αποδειξω κατι. Προσπαθω απλα να πω οποιος ασχολειτε με το αθλημα να εισαι υπερ-προσεχτικος να μην πινει με ατομα που δεν ειναι καλα ψυχολογικα και γενικα να προσπαθει να ελεγξει λιγο την κατασταση οταν βλεπει οτι παει να ξεφυγει με καποιος κοντινους του γιατι μετα απο καποιο σημειο η επιστροφη ειναι πολυ δυσκολη. Sugata, δεν ειπα οτι μονο η χρηση της καναβης θα οδηγησει στην σχιζοφρενεια, εννοειτε οτι ειναι αρκετοι παραγοντες. Ομως το μονο κοινο που ειχαν οι 2 σοβαρες περιπτωσεις που εχω ζησει εγω ειχαν ηταν η καναβη. Επισης οταν στην περιοδο που ειχαν αρχισει να ξεφευγουν, 'πινανε', γινοντουσαν 10 φορες χειροτερα απο πριν. Τωρα που και οι 2 ειναι καλα και οι 2 το εχουν κοψει μαχαιρι, το θεωρουν ως τον κυριο υπαιτιο για το γρηγορο escalating της καταστασης απο συζητησεις που κανουμε. Παραδεχονται οτι ισως υπηρχε προδιαθεση λογω διαφορων καταστασεων και ισως κληρονομικοτητας ομως δεν παυει να υπαρχει μια σοβαρη σχεση της καναβης. Τωρα οσοι θελετε να το παιξετε μεγα ποτες και δεν μασαμε τπτ και αυτα που λες δεν τα εχω δει αρα δεν συμβαινουνε, ελπιζω να μην σας συμβει αλλα κανετε ακριβως σαν τους πολεμιους της καναβης που πιστευουν οτι αφου το λενε τοσοι οτι ειναι κακο ναρκωτικο δικιο θα χουν.
frenzy Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Ομως το μονο κοινο που ειχαν οι 2 σοβαρες περιπτωσεις που εχω ζησει εγω ειχαν ηταν η καναβη. Post hoc ergo propter hoc Για να μην παρεξηγηθώ, αντιπαθώ τίγκα την κουλτούρα του χόρτου. Σιχαμάρα, εμετός, τέτοια φάση. Αλλά όσο σιχαίνομαι τον μαλάκα που ψωνίζει σκανκ με το χαρτζηλίκι του μπαμπά γιατί έτσι είναι κουλ και ρίχνει το γκομενάκι με τη ράστα, άλλο τόσο σιχαίνομαι την ημιμάθεια και την παραπληροφόρηση που μας κληρονόμησαν οι Χ.Ο. θείες μας -κι ας είναι πολλές απ' αυτές περήφανες Πολίτισσες και Σμυρνιές. QFE Χωρις βοηθεια επαγγελματια ψυχολογου η χωρις θρησκευτικη βοηθεια δεν θα γιατρευοντουσαν ποτε Ένα θαύμα θα τους σώσει μόνο. Στο επαγγελματικό του θέματος τώρα,επειδή καλλιεργεί έναν αντιεξουσιαστικό τρόπο αντίδρασης,γι αυτό είναι κόκκινο πανί για τα suites,δεν μπορούν να τους κάνουν ζάφτι εύκολα,απρόβλεπτοι. Γι' αυτό πολλοί αρχίζουν στο στρατό για να μην κονφορμίζονται (σαρκασμός). Η κουλτούρα του χόρτου που λέει ο Λούσι είναι από τις χείριστες μορφές κονφορμισμού. Αυτό το απρόβλεπτοι, μάλλον οξύμωρο είναι όταν μιλάμε για οποιαδήποτε ουσία με συγκεκριμένη ψυχοτρόπο δράση. Ωραίο ποτό είναι, αναλόγως τον άνθρωπο. Εμένα δεν είναι το ποτό μου και το βλέπω έτσι απλά. Κατα τ' άλλα όποιος πίνει και δε βάνει, υγρασία να του πιάνει. ωχ οφτόπικ
Toufas Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 δεν κανουμε ενα rename ωστε να πιανει και τις υπολοιπες ουσιες?
akpe Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Με κάθε επιφύλαξη, αυτά περί προδιάθεσης που αναφέρθηκαν αν θυμάμαι καλά έχουν να κάνουν περισσότερο με κάποιο γονίδιο ή με κληρονομικότητα παρά με κάποια καθαρά "ψυχολογική" προδιάθεση. Και ακόμα και αν το ρίσκο αυτό είναι υπαρκτό και τόσο συχνό όσο αναφέρεται (1/4 νομίζω), αμφιβάλλω αν αραιή η μέτρια χρήση μπορεί να ενεργοποιήσει κάποιας μορφής ψύχωση ή σχιζοφρένεια. Τώρα αν ο άλλος καπνίζει τσιγαριλίκια όπως καπνίζει τσιγάρα ο νεοέλληνας, πρόβλημά του.
KWSN_Men Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Λουσι οπως εγραψα εχω πληρη συναισθηση τι γραφω και τι εννοω. Ξερω ακριβως τι ειναι η σχιζοφρενεια και δεν μιλαμε για ατομα που απλα δεν ηταν καλα και λεγανε βλακειες. Αλήθεια, ξέρεις; Έχεις συναντήσει ποτέ σχιζοφρενή;
htps Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Να μιλησω και εγω λοιπον ως ψυχολογος με κλινικη εμπειρια απο ασθενεις με σχιζοφρενεια απο ουσιες. Εχω γνωρισει 3 ασθενεις οταν ειχα κλινικο εργο οι οποιοι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μονο λογο συνδιασμου χρησης κανναβης ,αλκοολ και αλλων ουσιων εκδηλωσαν σχιζοφρενεια σε μεγαλη ηλικια Αν κ δεν γνωριζουμε την ακριβη σχεση μεταξυ ουσιων κ σχιζοφρενειας,ξερουμε πλεον καλα οτι η βαρεια χρηση αυτων (μεταξυ των οποιων κ η κανναβη) ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ επιβαρυντικος παραγωντας στην εκδηλωση σχιζοφρενειας. Η σχιζοφρενεια στην συντριπτικη πλειοψηφια των ασθενων εχει εκδηλωθει μεχρι τα 20. Τα κρουσματα σχιζοφρενειας σε μεγαλυτερες ηλικιες και ειδικα σε ηλικιες ανω των 35 φαινεται οτι σχετιζονται σε κυριο λογο και με τις ουσιες.Απλα επαναλαμβανω οτι δεν γνωριζουμε ακριβως την σχεση μεταξυ των δυο.Πιθανολογουμε οτι μια προδιαθεση σε συνδιασμο με extreme life events και ουσιες μπορει πιθανον να δωσει ενεργη ψυχωση που σε περιπτωση οπου το ατομο με προδιαθεση απειχε απο ουσιες τοτε ισως η σχιζοφρενεια να μην ειχε εκδηλωθει. ---------- Προσθήκη στις 08:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 04:29 ---------- . Και ακόμα και αν το ρίσκο αυτό είναι υπαρκτό και τόσο συχνό όσο αναφέρεται (1/4 νομίζω), αμφιβάλλω αν αραιή η μέτρια χρήση μπορεί να ενεργοποιήσει κάποιας μορφής ψύχωση ή σχιζοφρένεια. Τώρα αν ο άλλος καπνίζει τσιγαριλίκια όπως καπνίζει τσιγάρα ο νεοέλληνας, πρόβλημά του. Εντελως λανθασμενη αποψη.Στην καριερα μου εχω δει ασθενη χωρις προηγουμενο ιστορικο ψυχιατρικης διαταραχης μετα απο χρηση ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΦΟΡΑΣ skunk να εμφανιζει Διαταραχη Πανικου με Αγοραφοβια.Μαλιστα βιωσε και βραχυ ψυχωσικο επεισοδιο υπο την επιρροη του skunk κ για μια περιοδο 3ων εβδομαδων και οπως ηταν φυσικο ο ανθρωπος ειχε φρικαρει.Για την ακριβεια ο συγκεκριμενος δεν ειναι ακομα αποθεραπευμενος απο την Διαταραχη Πανικου κ την Αγοραφοβια. Φυσικα αυτο ειναι το αλλο ακρο κ μια ακραια και ασυνιθιστη περιπτωση κ απλα το αναφερω για να τονισω οτι τα ναρκωτικα επιδρουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο εντελως διαφορετικα ---------- Προσθήκη στις 09:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:50 ---------- Ένα θαύμα θα τους σώσει μόνο. Κυνικο,απαραδεκτο κ εντελως αντιπαραγωγικο σχολιο. Τα συμπτωματα της Paranoid σχιζοφρενειας μπορουν καλιστα να ελεγχθουν με την καταλληλη αγωγη κ συνδιασμο ψυχοθεραπευτικων τεχνικων και περιπου ενα 20% των ασθενων μπορει να ειναι απολυτα λειτουργικο.Σε πληροφορω οτι μπορει να εχεις γνωρισει σχιζοφρενη και να μην το γνωριζεις.Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο συνιθισμενο ειναι.Το εβλεπα καθε μερα στην δουλεια μου οταν ειχα κλινικο εργο. Φυσικα στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων η σχιζοφρενεια ειναι μια debilitating διαταραχη με μικρη εως ελαχιστη λειτουργικοτητα.Αυτο που μπορουμε να ελεγξουμε ομως ειναι η ενταση των συμπτωματων και ο περιορισμος των ψευδαισθησεων και ακουστικων παραισθησεων και ως ενα βαθμο την παρανοικη ιδεοληψια. Εαν ηταν ετσι φιλε μου τοτε να στελναμε τους σχιζοφρενεις στην Σπιναλογγα οπως καναμε ενα φεγγαρι με τους λεπρους...and while you are at it να αφορησουμε το εργο των ψυχιατρων και ψυχολογων..Ελεος!Ας ειμαστε λιγο προσεκτικοι στο τι λεμε
frenzy Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Κυνικο,απαραδεκτο κ εντελως αντιπαραγωγικο σχολιο. είμαι κυνικός, απαράδεκτος και κάποιες φορές αντιπαραγωγικός από τη φύση μου, αλλά ο σαρκασμός πήγαινε στο θρησκευτικό κομμάτι του quote όχι στους ψυχολόγους. To "τους σώσει" αναφέρεται στους χασικλήδες όχι τους σχιζοφρενείς που δεν είναι και θέμα του τοπικ. Εκτός κι αν θεωρείς πως η δουλειά σου εξισώνεται με αυτή του παπά...
htps Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 είμαι κυνικός, απαράδεκτος και κάποιες φορές αντιπαραγωγικός από τη φύση μου, αλλά ο σαρκασμός πήγαινε στο θρησκευτικό κομμάτι του quote όχι στους ψυχολόγους. To "τους σώσει" αναφέρεται στους χασικλήδες όχι τους σχιζοφρενείς που δεν είναι και θέμα του τοπικ. Εκτός κι αν θεωρείς πως η δουλειά σου εξισώνεται με αυτή του παπά... Καλη τη πιστη το παραβλεπω
frenzy Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Να μη το παραβλέπεις, να το βλέπεις γι' αυτό που είναι. Κατα τ' άλλα δεν αμφιβάλλω πως ανάμεσα στις πολλές μελέτες που έχουν γίνει κάπου βρέθηκε θετική συσχέτιση μεταξύ χρήσης και εμφάνισης συμπτωμάτων. Η αναλογία χρηστών / αποδεδειγμένα-αρρώστων-από-κάνναβη όμως ποιά είναι; 1000 προς 1; 2000 προς ένα; 5000 προς ένα; Κι εσύ ο ίδιος είπες πως πρέπει να υπάρχει και συνδυασμός "extreme life events" και προδιάθεσης. Αποτέλεσμα αυτών, αν δεν κάνω λάθος, ήταν να γίνει η κάνναβη class B ναρκωτικό στην Βρετανία. Γιατί να μην απαγορευτούν τα extreme life events με το ίδιο σκεπτικό; (ταιριάζει και στην βρετανική ιδιοσυγκρασία). Eπίσης δεν είναι τυχαίο πως η πλειοψηφία τέτοιων μελετών έχει γίνει στη Βρετανία. Φαντάζομαι από τη μία υπάρχουν τα χρήματα για να γίνουν τόσες μελέτες, από την άλλη υπάρχει η ανάγκη λόγω αριθμού χρηστών, αλλά υπάρχει κι αυτό που λέω εγώ flock research, μόδα ή απλά τεμπελιά. Μετράμε εκεί που έχει φαΐ.
htps Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Να μη το παραβλέπεις, να το βλέπεις γι' αυτό που είναι. Κατα τ' άλλα δεν αμφιβάλλω πως ανάμεσα στις πολλές μελέτες που έχουν γίνει κάπου βρέθηκε θετική συσχέτιση μεταξύ χρήσης και εμφάνισης συμπτωμάτων. Η αναλογία χρηστών / αποδεδειγμένα-αρρώστων-από-κάνναβη όμως ποιά είναι; 1000 προς 1; 2000 προς ένα; 5000 προς ένα; Κι εσύ ο ίδιος είπες πως πρέπει να υπάρχει και συνδυασμός "extreme life events" και προδιάθεσης. Αποτέλεσμα αυτών, αν δεν κάνω λάθος, ήταν να γίνει η κάνναβη class B ναρκωτικό στην Βρετανία. Γιατί να μην απαγορευτούν τα extreme life events με το ίδιο σκεπτικό; (ταιριάζει και στην βρετανική ιδιοσυγκρασία). Eπίσης δεν είναι τυχαίο πως η πλειοψηφία τέτοιων μελετών έχει γίνει στη Βρετανία. Φαντάζομαι από τη μία υπάρχουν τα χρήματα για να γίνουν τόσες μελέτες, από την άλλη υπάρχει η ανάγκη λόγω αριθμού χρηστών, αλλά υπάρχει κι αυτό που λέω εγώ flock research, μόδα ή απλά τεμπελιά. Μετράμε εκεί που έχει φαΐ. Καταρχην μιλησα βαση προσωπικης επαγγελματικης εμπειριας κ οχι γενικων θεωρησεων η του τι εχω διαβασει απο ερευνες μουφες τις περισσοτερες φορες. Ανεφερα 3 συγκεκριμενα παραδειγματα και να σημειωσω οτι στην διαγνωση ως κυριος λογος εμφανισης της σχιζοφρενειας σε τοσο προχωρημενες ηλικιες απο το psychiatric evaluation προεκυψαν οι ουσιες κ στις 3 περιπτωσεις.Την προδιαθεση την υποθετουμε συνηθως ειδικα στην περιπτωση της σχιζοφρενειας.Τα extreme life events εκει που επιβεβαιωνονται απλα ειναι βοηθητικα της υποθεσης.Αυτο που ζητας για συγκρεκριμενα αποδεδειγμα νουμερα δεν μπορει να αξιολογηθει χωρις συστηματικες μελετες σε βαθος χρονου κ παγκοσμιος κατι ιδιαιτερα αξιοπιστο δεν υπαρχει. Η επαγγελματικη μου εμπειρια και μονο ειναι αυτη που με κανει τρομερα επιφυλακτικο αναφορικα με τον συσχετισμο σχιζοφρενειας,αγχωδων διαταραχων, καταθλιψης και κανναβης
frenzy Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Καταρχην μιλησα βαση προσωπικης επαγγελματικης εμπειριας κ οχι γενικων θεωρησεων η του τι εχω διαβασει απο ερευνες μουφες τις περισσοτερες φορες. Ανεφερα 3 συγκεκριμενα παραδειγματα και να σημειωσω οτι στην διαγνωση ως κυριος λογος εμφανισης της σχιζοφρενειας σε τοσο προχωρημενες ηλικιες απο το psychiatric evaluation προεκυψαν οι ουσιες κ στις 3 περιπτωσεις. Η επαγγελματικη μου εμπειρια και μονο ειναι αυτη που με κανει τρομερα επιφυλακτικο αναφορικα με τον συσχετισμο μεταξυ σχιζοφρενειας,αγχωδων διαταραχων, καταθλιψης και κανναβης Δηλαδή θεωρείς πως τα τρία συγκεκριμένα παραδείγματα, έχουν περισσότερο στατιστικό βάρος από το πλήθος των ερευνών; Οι ουσίες προέκυψαν ως λόγος εμφάνισης της σχιζοφρένειας ή των συμπτωμάτων αυτής; Και πως προέκυψαν ως αιτία; Στο case study γι' αυτές τις τρεις με ποιά διατύπωση θα δικαιολογούσες τη σχέση αίτιο-αιτιατό, γιατί δεν κατάλαβα από το πρώτο ποστ σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.