Προς το περιεχόμενο

Οι μύθοι για την κάνναβη

Alsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ευα ομως καπνιζεις κανονικα ε?

οπως εχω ξαναματαπει, το κρατος δεν εχει προβλημα να κανεις ουσιες, αρκει να ειναι οι δικες του.

οχι δεν καπνιζω. η μονη μου πρεζα ειναι η σοκολατα και γενικως τα γλυκα. τα στοιχηματα για το ποτε θα καψω το συκωτι μου δινουν και παιρνουν αλλα εγω καλα κρατω

• Απαντ. 612
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
κοιτα οσοι κανουν μπαφους για χρονια εστω και μια φορα την εβδομαδα καινε εγκεφαλικα κυτταρα.

Πηγή.

εχεις δει μπαφιαριδες; τελειωμενους ομως να κανουν 1-2 την μερα... επειδη εχω δει πολλους σου λεω οτι κανεις τους δεν ηταν οκ και το λεγαν και οι ιδιοι οτι καινε κυτταρα, και μακροπροθεσμα αλλαζει και τον χαρακτηρα και το εχω δει με τα ματια μου.

Να ρωτήσω. Όλοι όσοι αναφέρετε τις φοβερές εμπερίες γνωριμίας ανθρώπου που πίνει χρόνια πιστεύετε ότι οι υπόλοιποι που σας λέμε "δεν είναι επικίνδυνο, ο βλάκας είναι βλάκας με ή χωρίς" και που θέλουμε και βρίσκουμε και κάνουμε, ΔΕΝ έχουμε δει άνθρωπο που κάνει; ΔΕΝ ξέρουμε τύπους που κάνουν κάθε μέρα;

---------- Προσθήκη στις 23:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:19 ----------

Α, επίσης είμαι περίεργος να μάθω με ποιον τρόπο αλλάζει ο χαρακτήρας κάποιου.

Δημοσ.
Πηγή.

Να ρωτήσω. Όλοι όσοι αναφέρετε τις φοβερές εμπερίες γνωριμίας ανθρώπου που πίνει χρόνια πιστεύετε ότι οι υπόλοιποι που σας λέμε "δεν είναι επικίνδυνο, ο βλάκας είναι βλάκας με ή χωρίς" και που θέλουμε και βρίσκουμε και κάνουμε, ΔΕΝ έχουμε δει άνθρωπο που κάνει; ΔΕΝ ξέρουμε τύπους που κάνουν κάθε μέρα;

κοιτα οτι υπαρχουν και ζωα που δεν εχουν αναγκη απο ουσιες για να ειναι ζωα ειναι σιγουρο. το θεμα ειναι οτι οι νορμαλ που το καπνιζουν αργα η γρηγορα καπου θα καψουν φλατζα. και οταν εσυ κανεις και βλεπεις τυπους που κανουν καθε μερα δεν σου κανει μπαν σαν συμπεριφορα οπως κανει σε αυτους που δεν το πιανουν στα χερια τους. ολα ειναι θεμα συνηθειας και τι εχεις μαθει να ανεχεσαι

---------- Προσθήκη στις 22:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:26 ----------

Α, επίσης είμαι περίεργος να μάθω με ποιον τρόπο αλλάζει ο χαρακτήρας κάποιου.

γινονται ευεξαπτοι, αντικοινωνικοι, κλεινονται στον εαυτο τους. αυτο δεν θα το δεις στα 25 αλλα αν κανεις καθε μερα για χρονια στα 45-50 θα σου ερθει κατακουτελα

Δημοσ.
κοιτα οτι υπαρχουν και ζωα που δεν εχουν αναγκη απο ουσιες για να ειναι ζωα ειναι σιγουρο. το θεμα ειναι οτι οι νορμαλ που το καπνιζουν αργα η γρηγορα καπου θα καψουν φλατζα. και οταν εσυ κανεις και βλεπεις τυπους που κανουν καθε μερα δεν σου κανει μπαν σαν συμπεριφορα οπως κανει σε αυτους που δεν το πιανουν στα χερια τους. ολα ειναι θεμα συνηθειας και τι εχεις μαθει να ανεχεσαι

Πες μου ποια είναι η συμπεριφορά αυτή. Τι πρέπει να ανέχομαι; Τι όχι; Από που κι ως που ορίζεις αυθαίρετα αλήθειες από προσωπικά σου εμπειρικά δεδομένα;

Δημοσ.
οου δεν το περιμενα αυτο :-D

Ναι αλλά κρίνεις μια ουσία κοιτάζοντας τα χειρότερα και ελεεινότερα παραδείγματα χρηστών της. Αυτό είναι λάθος.

- Δεν καταδικάζεις το φαγητό ως "κακό" επειδή υπάρχουν παχύσαρκοι και βουλιμικοί.

- Δεν καταδικάζεις το κρασί ως "βλαβερό" επειδή υπάρχουν τελειωμένοι αλκοολικοί του καπηλειού που δέρνουν τη γυναίκα τους κάθε βράδι.

- Δεν καταδικάζεις τον καπνό ως "επιζήμιο" επειδή υπάρχουν 25ρηδες chain smokers που κάνουν 3 πακέτα ROCKETS τη μέρα και τα πνευμόνια τους είναι πιο γερασμένα κι από 80χρονου πρώην ανθρακωρύχου.

- Δεν καταδικάζεις τον καταναλωτισμό ως "θανατηφόρο" επειδή υπάρχουν καμένες άνεργες γκόμενες με 200 ζευγάρια παπούτσια στη ντουλάπα τους και χρέη 10000 ευρώ σε πιστωτικές.

- Δεν καταδικάζεις την κάνναβη ως "ολέθρια" επειδή υπάρχουν άτομα που στριβοπίνουν όλη μέρα αλβανούς, γειώνουν τους πάντες και τα πάντα και δεν κάνουν τίποτε άλλο στη ζωή τους.

- [...]

...ατέλειωτη η λίστα, και περιλαμβάνει απλά ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Από την αρχή του πόστ έχουν αναφερθεί και συνεχίζουν να αναφέρονται έννοιες όπως ΜΕΤΡΟ και ΓΝΩΣΗ, αλλά δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να τις αγνοούν.

Δημοσ.
γινονται ευεξαπτοι, αντικοινωνικοι, κλεινονται στον εαυτο τους. αυτο δεν θα το δεις στα 25 αλλα αν κανεις καθε μερα για χρονια στα 45-50 θα σου ερθει κατακουτελα

ifscx3.jpg

Δημοσ.
Πες μου ποια είναι η συμπεριφορά αυτή. Τι πρέπει να ανέχομαι; Τι όχι; Από που κι ως που ορίζεις αυθαίρετα αλήθειες από προσωπικά σου εμπειρικά δεδομένα;

ψυχολογος δεν ειμαι για να περιγραφω επ ακριβως την συμπεριφορα αυτη, απλα δεν ειναι νορμαλ και δεν ειναι προσωπικη εμπειρια οταν εσυ και αλλα 100 ατομα το βλεπεις και λετε ολοι οτι αυτο δεν ειναι νορμαλ. τωρα το τι ανεχεσαι ειναι δικο σου θεμα δικα σου ορια απλα πολλες φορες πραματα που θεωρουμε οκ δεν ειναι, απλα επειδη τα συνηθισαμε μας φαινονται οκ. αν καταλαβενεις τι ενοω.

κανε οτι θες, δεν παιρνεις απο λογια ουτε βλεπεις το προφανες τι να σου κανω.

Δημοσ.
Ναι αλλά κρίνεις μια ουσία κοιτάζοντας τα χειρότερα και ελεεινότερα παραδείγματα χρηστών της. Αυτό είναι λάθος.

- Δεν καταδικάζεις το φαγητό ως "κακό" επειδή υπάρχουν παχύσαρκοι και βουλιμικοί.

- Δεν καταδικάζεις το κρασί ως "βλαβερό" επειδή υπάρχουν τελειωμένοι αλκοολικοί του καπηλειού που δέρνουν τη γυναίκα τους κάθε βράδι.

- Δε καταδικάζεις τον καπνό ως "επιζήμιο" επειδή υπάρχουν 25ρηδες chain smokers που κάνουν 3 πακέτα ROCKETS τη μέρα και τα πνευμόνια τους είναι πιο γερασμένα κι από 80χρονου.

- Δε κρίνεις τον καταναλωτισμό ως "θανατηφόρο" επειδή υπάρχουν καμένες άνεργες γκόμενες με 200 ζευγάρια παπούτσια στη ντουλάπα τους και χρέη 10000 ευρώ σε πιστωτικές.

- Δε κρίνεις την κάνναβη ως "ολέθρια" επειδή υπάρχουν άτομα που στριβοπίνουν όλη μέρα αλβανούς και δεν κάνουν τίποτε άλλο.

- [...]

Από την αρχή του πόστ έχουν αναφερθεί και συνεχίζουν να αναφέρονται έννοιες όπως ΜΕΤΡΟ και ΓΝΩΣΗ, αλλά δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να τις αγνοούν.

Αυτό......

Δημοσ.
ψυχολογος δεν ειμαι για να περιγραφω επ ακριβως την συμπεριφορα αυτη, απλα δεν ειναι νορμαλ και δεν ειναι προσωπικη εμπειρια οταν εσυ και αλλα 100 ατομα το βλεπεις και λετε ολοι οτι αυτο δεν ειναι νορμαλ. τωρα το τι ανεχεσαι ειναι δικο σου θεμα δικα σου ορια απλα πολλες φορες πραματα που θεωρουμε οκ δεν ειναι, απλα επειδη τα συνηθισαμε μας φαινονται οκ. αν καταλαβενεις τι ενοω.

κανε οτι θες, δεν παιρνεις απο λογια ουτε βλεπεις το προφανες τι να σου κανω.

προφανώς και δεν περιμένω να μου πείτε τι θα κάνω, να καταλάβω τι διάολο παρατηρείτε και πώς σκέφτεστε προσπαθώ

Δημοσ.

εχεις δει μπαφιαριδες; τελειωμενους ομως να κανουν 1-2 την μερα... επειδη εχω δει πολλους σου λεω οτι κανεις τους δεν ηταν οκ και το λεγαν και οι ιδιοι οτι καινε κυτταρα, και μακροπροθεσμα αλλαζει και τον χαρακτηρα και το εχω δει με τα ματια μου.

Έχω γνωρίσει τέτοια άτομα... και πράγματι οι μακροχρόνια χρήση είναι πολύ βλαπτική.

Έχω γνωρίσει όμως και αρκετά άτομα που κάνουν ένα τσιγάρο χασίς το μήνα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα... όπως έχω γνωρίσει και άτομα που πίνουν το νόμιμο αλκοόλ και παρουσιάζουν αλλαγμένη και βίαιη συμπεριφορά.

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου... τελικά πρέπει να μιλάμε για νομιμοποίηση της μαριχουάνας ή μήπως για απαγόρευση του αλκοόλ και της νικοτίνης??? :devil:

Δημοσ.

- Δεν καταδικάζεις τον καπνό ως "επιζήμιο" επειδή υπάρχουν 25ρηδες chain smokers που κάνουν 3 πακέτα ROCKETS τη μέρα και τα πνευμόνια τους είναι πιο γερασμένα κι από 80χρονου.

- Δεν καταδικάζεις τον καταναλωτισμό ως "θανατηφόρο" επειδή υπάρχουν καμένες άνεργες γκόμενες με 200 ζευγάρια παπούτσια στη ντουλάπα τους και χρέη 10000 ευρώ σε πιστωτικές.

- Δεν καταδικάζεις την κάνναβη ως "ολέθρια" επειδή υπάρχουν άτομα που στριβοπίνουν όλη μέρα αλβανούς, γειώνουν τους πάντες και τα πάντα και δεν κάνουν τίποτε άλλο στη ζωή τους.

- [...]

ναι οκ ως προς αυτο που λες εχεις δικιο. οσο για την γνωση, επειδη παιζονται δισεκατομυρια οι πληροφοριες πανε κι ερχονται, οσο για το μετρο... ειναι προσωπικο, οπως λεω η παγιδα ειναι η συνηθεια. και ενα την εβδομαδα καποιος μπορει να το θεωρει με μετρο, ειναι ομως πραγματικα;

Δημοσ.
Έχω γνωρίσει τέτοια άτομα... και πράγματι οι μακροχρόνια χρήση είναι πολύ βλαπτική.

Έχω γνωρίσει όμως και αρκετά άτομα που κάνουν ένα τσιγάρο χασίς το μήνα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα... όπως έχω γνωρίσει και άτομα που πίνουν το νόμιμο αλκοόλ και παρουσιάζουν αλλαγμένη και βίαιη συμπεριφορά.

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου... τελικά πρέπει να μιλάμε για νομιμοποίηση της μαριχουάνας ή μήπως για απαγόρευση του αλκοόλ και της νικοτίνης??? :devil:

κατι τετοιο σκεφτομουν κι εγω να σου πω την αληθεια. απλα οπως ελεγε και ενας καθηγητης μου, παντα ο ανθρωπος θα εχει κατι στο οποιο θα το παρακανει (ο τυπος μανιωδης καπνιστης και καφετζης) αρκει να μην ειναι το αλκοοκ γτ την εκατσες την βαρκα υπαρχει σε ολες τις κοινωνικες εκδηλωσεις.

παντως οσο αφορα το κανονικο τσιγαρο, στην ελλαδα καλα κρατει αλλα εδω στο βελγιο που ειμαι ειναι σχεδον δακτυλοδεικτουμενοι οι καπνιστες, απαγορευεται σχεδον παντου το καπνισμα. μηπως ειναι αυτος ενας τροπος να το καταστησουν παρανομο σε πολυ βαθος χρονου;

Δημοσ.
Κάνας γιατρός ρε παιδιά, ενημερώστε μας...

γτ νομιζεις υπαρχουν σοβαρες ερευνες πανω στο θεμα; για να ειναι ομως απαγορευμενο κατι παει να πει αυτο... στην ολλανδια που ειναι νομιμο το καναν γτ εκανας τις τρομερες εκτενεις ερευνες και ειδαν οτι ειναι αθωο; οχι απλα για τον τουρισμο το καναν και γτ απλα προωθουν πλαγιως τρομερες ποσοτητες πολυ πιο βαριων ουσιων και γι αυτο εχω πηγη

Δημοσ.
γτ νομιζεις υπαρχουν σοβαρες ερευνες πανω στο θεμα; για να ειναι ομως απαγορευμενο κατι παει να πει αυτο... στην ολλανδια που ειναι νομιμο το καναν γτ εκανας τις τρομερες εκτενεις ερευνες και ειδαν οτι ειναι αθωο; οχι απλα για τον τουρισμο το καναν και γτ απλα προωθουν πλαγιως τρομερες ποσοτητες πολυ πιο βαριων ουσιων και γι αυτο εχω πηγη

Διαβάζεις αυτά που γράφεις; (και δεν εννοω το τουριστικο χαρακτηρα του στην ολλανδια, ναι, σαπια κατασταση, τα υπόλοιπα που λες εννοω)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...