Προς το περιεχόμενο

Ένωση 2 UPS - Γίνεται;

maranx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
θες να πεις δηλαδή ότι αν τροφοδοτήσεις κάτι με πολύ περισσότερα αμπέρ από αυτά που χρειάζεται να δουλέψει θα αντέξει ?

δεν νομίζω να γίνει αυτό που λες

άλλο η τάση και άλλο το ρεύμα είπαμε ότι αν βάλει 2 μπαταρίες παράλληλα τα αμπέρ θα αυξηθούν όχι το ρεύμα αλλα αν περάσει κάποιο όριο αμπέρ μετά απλά θα καταστρέψει την συσκευή του

φιλε μου ηλεκτρολογος ειμαι....ποτέ τα αμπερ δεν εκαψαν τιποτα. οσα αμπερ και να εχει δεν υπαρχει προβλημα...οσα ζητησει η συσκευη που θα συνδεσει επανω θα παρει.

edit: Ξερεις ποσα αμπερ εχει το δικτυο της δεη το οποιο τροφοδοτει το σπιτι σου ολοκληρο??? σου εχει καει τιποτα λογω αμπερ??

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

o Vatos_locos enoei malon ta Watt.. kai etsi opos skeftete sosta eine

dioti an se kapia fasi to megalytero UPS thelei na traviksei perissotera watt kai ta zitaei apo tin plaketa kai ta eksartimata tou mikroterou UPS.. tha kenei BOOM!

pantos etsi gia na telionoume.. oi etairies exoun ftiaxei ta mixanimata gia sygkekrimena analosima (mpataries) sti sygkekrimeni periptosi eine parakyndineumeno na mpei megaliteri mpataria se amperoria giati tha kourazei ton fortisti tou UPS..

opote oti protinei o kataskeyastis gia na exete to kefali sas sigouro.

to an se kapion antexe i patenta..logo piotikoteron ylikon .. (diodon,antistaseon,pyknoton,ktl..)ayto den ysxii gia olous.

Δημοσ.
o Vatos_locos enoei malon ta Watt.. kai etsi opos skeftete sosta eine

dioti an se kapia fasi to megalytero UPS thelei na traviksei perissotera watt kai ta zitaei apo tin plaketa kai ta eksartimata tou mikroterou UPS.. tha kenei BOOM!

pantos etsi gia na telionoume.. oi etairies exoun ftiaxei ta mixanimata gia sygkekrimena analosima (mpataries) sti sygkekrimeni periptosi eine parakyndineumeno na mpei megaliteri mpataria se amperoria giati tha kourazei ton fortisti tou UPS..

opote oti protinei o kataskeyastis gia na exete to kefali sas sigouro.

to an se kapion antexe i patenta..logo piotikoteron ylikon .. (diodon,antistaseon,pyknoton,ktl..)ayto den ysxii gia olous.

αυτο θα το κανει για να εχει περισσοτερη δαρκεια χωρις παροχη απο την ΔΕΗ..

Δεν νομιζω να θελει να το κανει για να βαλει περισσοτερες συσκευες στο UPS.

σωστα αναφερθηκε βεβαια το θεμα των Watt,και πρεπει να δοθει προσοχη σε αυτο.

οσες μπαταριες και να βαλει καποιος ,το μονο που πρεπει να μην ξεπερασει ειναι τα watt για τα οποια ειναι φτιαγμενο το ups που διαθετει...επισης παιζει ρολο και το αν μπορει μετα το ups να φορτισει το πληθος των μπαταριων (πανω απο 2)..

Συγκεκριμενα εχω βαλει 2πλες μπαταριες σε ολα τα UPS που εχω (6) και δεν ειχα ουτε εχω καποιο προβλημα.

Δημοσ.

Βασικά... με πείσατε.

Δηλαδή οι ηλεκτρολόγοι της παρέας που επιβεβαίωσαν με επιχειρήματα τα σημεία που είχα επιφυλάξεις.

Κατά τα άλλα:

to autokinito den exei metasximatisti 12v se 220 na se ktipisei..

kai an tha bgaleis to UPS ap to reuma nomizeis oti eise asfaleis an pianeis etsi ta kalodia-kyklomata sto esoteriko tou? (antexeis ta ilektrosock?)

1ον. Δεν σε σκοτώνουν τα V, αλλά τα Α. Συγκεκριμένα, ρεύμα >0,1 Α για >1 sec (εναλλασσόμενο 50Hz) μπορεί να προκαλέσει καρδιακό ινιδισμό ή διακοπή της αναπνοής. Ένα αυτοκίνητο έχει σε κάποια εξαρτήματά του και 70Α. Όμως δεν πας να βάλεις το χέρι σου εκεί...

2ον. Εννοείται πως δεν πας να βάλεις χέρι στα κυκλώματα του UPS. Κλείνεις το διακόπτη του, το βγάζεις από το ρεύμα και πας με πενσα που έχει ελαστικά χερουλάκια και βγάζεις μία μία τις επαφές της μπαταρίας έχοντας τα υπόλοιπα άκρα σου μονωμένα (άλλο χέρι, πόδι). Βγάζεις πρώτα τον αρνητικό πόλο και μετά τον θετικό και μετά τους συνδέεις με την αντίστροφη σειρά. Την διαδικασία αυτή την έχω κάνει ήδη 2 φορές.

Πλέον θέλω να δω αν γίνεται να βάλω την λίγο μεγαλύτερη μπαταρία.

Οι διαφορές τους έχουν ως εξής:

untitled3lr2.jpg

(η αντικαταστάτρια από τον Δήσιο έχει ακόμα μεγαλύτερο Max Discharge στα 150-180Α).

Επίσης, ξέρετε άλλα καταστήματα που να έχουν τέτοιες μπαταρίες;

Δημοσ.

ta volt mazi me ta amper skotonoun kai oxi ta amper mona tous..

kai to UPS ta exei kai ta dyo.

nai mporeis na baleis ligo megalyteri mpataria..1 protinete kai oxi 2,giati an xalasei mia apo tis dyo proti tha katastrepsei kai ti deuteri.

omos prosexe na deis an yperthermenete o fortistis tis protes meres,vasika epidei eine reumata ysxira thelei mia prosoxi oso kai empiros na eise.

Δημοσ.

Ισως να μην καταλαβα καλα ακριβως αυτο που θες να κανεις παντως για ενα ειμαι σιγουρος οτι με 220v ups δεν παιζουν. Με τιποτα φιλε ειναι ακρως επικινδυνο.

Δημοσ.

Πήγες κατευθείαν στο σωστό μαγαζί.Έχω πάρει 2-3 φορές για ups και για φώτα ασφαλείας και είναι όλα οκ καλύτερες και απο τις original.Εκεί ξέρουν απο μπαταρίες και θα σου προτείνουν τη σωστή και με καλή τιμή.Άν έχεις φωτογραφική μηχανή (με ΑΑ)πάρε και τις fujitsu hydropower και θα με θυμηθείς...

Δημοσ.

Το να βάλεις μεγαλύτερη μπαταρία δεν θα σου δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα αλλά, πλην του μεγέθους θα πρέπει να θυμάσαι ότι θεωρητικά είναι εκτός προδιαγραφων οπότε το UPS μπορεί να μην γεμίζει ή αδειάζει πλήρως την μπαταρία γιατί θα "διαβάζει" λάθος τις μετρήσεις της. Μου έχει συμβεί να μου βγάζει ένδειξη ότι είναι άδεια η μπαταρία και να συνεχίζει να δουλευει κανονικά το μηχάνημα. Με το APC που έχω έχει χρειαστεί να στείλω εντολές μέσω του Hyperterminal στην σειριακή θύρα για να αναγνωρίσει σωστά την νέα μπαταρία (εννοείται ότι τις οδηγίες τις πήρα από το service της APC).

Δημοσ.

[Offtopic]

ta volt mazi me ta amper skotonoun kai oxi ta amper mona tous..

Γιατί συνεχίζεις να υποστηρίζεις μια λάθος άποψη;

Γιατρός είμαι και σου είπα συγκεκριμένα τί ισχύει.

Απόδειξη είναι και το ότι οι ηλεκτροπληξίες από ρεύματα υψηλής τάσης έχουν 2 φορές μικρότερη θνητότητα από αυτες που γίνονται από ρεύματα χαμηλής τάσης (όπως είναι το οικιακό).

Τα Α, το αν είναι εναλλασσόμενο και η διεύθυνση του ρεύματος είναι μακράν σημαντικότερες μεταβλητές από την τάση.

[/Offtopic]

Ontopic τώρα, μάλλον θα στείλω email στο Δησιο με τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας μου και θα ρωτήσω αν μπορώ να βάλω την άλλη.

Δημοσ.
[Offtopic]

Γιατί συνεχίζεις να υποστηρίζεις μια λάθος άποψη;

Γιατρός είμαι και σου είπα συγκεκριμένα τί ισχύει.

Απόδειξη είναι και το ότι οι ηλεκτροπληξίες από ρεύματα υψηλής τάσης έχουν 2 φορές μικρότερη θνητότητα από αυτες που γίνονται από ρεύματα χαμηλής τάσης (όπως είναι το οικιακό).

Τα Α, το αν είναι εναλλασσόμενο και η διεύθυνση του ρεύματος είναι μακράν σημαντικότερες μεταβλητές από την τάση.

[/Offtopic]

Ontopic τώρα, μάλλον θα στείλω email στο Δησιο με τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας μου και θα ρωτήσω αν μπορώ να βάλω την άλλη.

den amfisvito tis gnosis opioudipote.. kai eime opados tis theorias tis sxetikotitas,etsi opos tin orizo ego kai merikoi alloi..

de thelo na se prosvalo alla esi kaneis lathos..

10.000 volt an perasoun apo to soma sou me 0.001 Amper den tha sou kanoun tipota..para mono mia protognori empiria. (mpouzi = 20.000 volt)

an perasoun 180 volt me 1Amper .. tote exeis psithei KANONIKA!

volt xoris amper den skotonoun.. eskou kai oi epizisantes meta apo xtypima keraynou ..kati ekatomyria volt..

Δημοσ.
Βασικά... με πείσατε.

1ον. Δεν σε σκοτώνουν τα V, αλλά τα Α. Συγκεκριμένα, ρεύμα >0,1 Α για >1 sec (εναλλασσόμενο 50Hz) μπορεί να προκαλέσει καρδιακό ινιδισμό ή διακοπή της αναπνοής. Ένα αυτοκίνητο έχει σε κάποια εξαρτήματά του και 70Α. Όμως δεν πας να βάλεις το χέρι σου εκεί...

Μια μπαταρια αυτοκινητου εχει 53 αμπερ (μια καλη).Το θεμα της ασφαλειας των 70 ειναι αλλο πραγμα.σιγουρα εχει τυχει να πιασεις τους 2 πολους της μπαταριας του αυτοκινητου σου...και δεν νομιζω να επαθες τιποτα.....

απο την ιδια πηγη περνουν ρευμα τα κυκλωματα που ζητανε 70 αμπερ απο οτι λες....θα ησουν νεκρος με τα λεγομενα σου.....

αυτα τα λιγα....

Δημοσ.

http://216.239.59.104/search?q=cache:EF-Knx0YfaUJ:www.teiher.gr/users/kutrulis/Kutrulis_lib/Arhio/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%2520%CE%B1%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.doc+%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7+%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1+%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%BF+%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%BF+%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1&hl=el&ct=clnk&cd=1&gl=gr&lr=lang_el&client=firefox-a

για να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις γιατί το θέμα είναι περίπλοκο η τάση μονη τις μπορεί να σκοτώσει και τα 2 μονο πάλι το ίδιο αλλα τα πράγματα είναι πολύ γενικά έτσι και υπάρχουν πολλοί παράγονται που παίζουν μεγάλο ρολο αυτήν την στιγμή βαριέμαι να βρω το βιβλίο που είχα στα εργαστήρια που έγραφε αναλυτικά οποτε αν πάτε στο κεφαλαιο 2 από το link θα δείτε κάπως πως είναι τα πράγματα το link αναφέτεται σε μα που μπορούν να σκοτώσουν χωρίς να αναφέρει την τάση οποτε με τα ρεύματα μην παίζεται και το lea από προσωπική εμπειρία με έχουν χτυπήσει 400 volt από ηλεόραση και μου κόπηκαν τα πόδι αγια 2 ώρες και όσοι τους έχει χτυπήσει το ρεύμα καταλαβαίνουν τι ενός ευτυχώς στα εργαστήρια υπάρχουν μετασχηματιστές απομόνωσης

Δημοσ.

Ελπιζω να μην διαφωνει καποιος στα παρακατω.

Ο ανθρωπος ρωτησε εαν μπορει να βαλει και αλλη μπαταρια επανω στο UPS.

Η απαντηση ειναι οτι ΝΑΙ μπορει να βαλει τουλαχιστον μπαταρια (ες) εως και 2πλη συνολικη χωρητικοτητα απο οτι εχει ηδη.Αυτο ειναι δοκιμασμενο και λειτουργει χωρις προβλημα εδω και δυο χρονια απο εμενα.

ΔΕΝ πρεπει σε καμμια περιπτωση να ξεπερασει τα watt του κατασκευαστη ,

ΔΕΝ πρεπει σε καμμια περιπτωση να συνδεσει 2 ups μαζι

και ΔΕΝ πρεπει να δοκιμασει τιποτα απο αυτα εαν δεν εχει βασικες γνωσεις ηλεκτρολογιας.

Μπορει να τον βοηθησει ο ηλεκτρονικος της γειτονιας του. (Το ασφαλεστερο)

Οι αναλυσεις περι ηλεκτροπληξιας νομιζω οτι θα βγαλουν το θεμα off-topic.

φιλικα

Δημοσ.

έτσι ναι λίγα και σωστά πράγματα τώρα όντως το σκίσαμε το θέμα με το λέμε ο καθένας τις γνώσης μας και να προσπαθούμε να βγούμε παντογνώστες και δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω για αποφυγή παρεξηγήσεων οποτε τα πράματα όπως είπες είναι απλά και η καλύτερη λύση είναι να πάρει 2 μπαταρίες το παιδί και να τις βάλει κάθε μια σε κάθε UPS με την προϋπόθεση να μην βγαίνει από τις προδιαγραφές των UPS

Δημοσ.

Το είπα εξ'αρχής να πάει στο Δήσιο και θα του δώσουν τη σωστή μπαταρία γιατί όλοι ξέρουμε απο μπαταρίες αλλά είναι ολόκληρη επιστήμη (χωρίς πλάκα!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...