maranx Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Μόλις πριν λίγο καιρό "έφαγα" τη μπαταρία από το 2ο UPS μου... Η σκέψη μου είναι να μην την αντικαταστήσω με μια ίδια, αλλά με μια μεγαλύτερη universal τύπου που αν και είναι ελάχιστα ακριβότερη (?6) είναι 40-45% μεγαλύτερη σε χωρητικότητα (θα είναι εκτός κουτιού γιατί είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις και δεν χωράει). Ταυτόχρονα λέω να ενώσω σε αυτή και το 1ο UPS που είχα παλιά και είναι τώρα κάπου σε μια ντουλάπα παροπλισμένο. Ο λόγος για αυτό είναι πως λειτουργώ και ένα δεύτερο υπολογιστή μόνο για downloading. Είναι ένας παλιός Laptop χωρίς μπαταρία. Θέλω να έχω 2 UPS για να μπορούν να κάνουν και οι 2 υπολογιστές αυτόματα shutdown. Εννοείται πως και τα 2 UPS είναι Line Interactive Αν τα ενώσω και τα 2 στους πόλους της ίδιας μπαταρίας θα έχουν κανένα πρόβλημα (πχ με την φόρτιση); Το 1ο είχε 2x6V 5Αh μπαταρίες σειριακά συνδεδεμένες (δηλαδή 12V 5Αh τελικά, αν τα υπολογίζω σωστά), το 2ο είχε 1x12V 7Ah [http://www.batteries.gr/product_info.php?cPath=276_273&products_id=1287]. Η μπαταρία που θέλω να βάλω είναι 12V 12Ah [http://www.batteries.gr/product_info.php?cPath=276_312&products_id=1429]. Όλες είναι Sealed Lead Acid type. Επίσης, ξέρει κανείς αν η universal που δείχνω στο 2ο link είναι κάποια διαφορά σε λειτουργία με αυτήν στο 1ο; (μάλλον δεν υπάρχει διαφορά, απλώς η απορία προκύπτει επειδή στη μία αναφέρει μόνο τις Ah ενώ στην άλλη μόνο τα W)
vags Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δεν νομιζω οτι ειναι θεμιτο να πειραζεις μπαταριες κλπ. Μην ξεχνας οτι με λαθος η ελλιπη συνδεση της μπαταριας σε ups υπαρχει αμεσος κινδυνος βραχυκυκλωματος πυρκαγιας κλπ. Εγω θα σου προτεινα να παρεις ακριβως το μοντελο μπαταριας που παιρνει το ups σου & αν δεν σε καλυπτει παρε ενα μεγαλυτερο ups ετσι & αλλιως τις μπαταριες τις "χτυπανε" οποτε οι διαφορες ειναι μικρες.
maranx Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δεν θέλω να "πειράξω" την μπαταρία... Να την αναβαθμίσω θέλω. Σίγουρα κάνει η μεγαλύτερη με το τωρινό μου UPS, αφού στις προδιαγραφές της αναφέρει πως αντικαθιστά μια μπαταρία της σειράς της αυθεντικής του UPS μου. (συγκεκριμένα έχω τώρα την Yuasa NP7-12 και θέλω να βάλω μια που στις προδιαγραφές της λέει πως μπορεί να αντικαταστήσει την Yuasa NP12-12 -το νούμερο που αλλάζει είναι μόνο οι AH). Άλλωστε αυτό κάνουν και οι εταιρίες UPS. Στα μοντέλα της ίδιας σειράς αν παρατηρήσεις τις λεπτομέρειές τους το μόνο που αλλάζει είναι τα λεπτά που αντέχουν και το πόσο φορτίο μπορούν να δεχτούν (και τα kg αφού αλλάζει η μπαταρία). Ο χρόνος απόκρισης και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους είναι ίδια αφού τα κυκλώματα τους είναι ακριβώς ίδια. Και όλα παίρνουν τον ίδιο τύπο μπαταρίας: Sealed Lead Acid. Για 6 ευρώ δεν είναι κρίμα να βάλω την μικρή; :???: Δεν είναι και καμια επιστήμη να αλλάξεις την μπαταρία σε ένα UPS. Το βγάζεις από το ρεύμα, την ξεσυνδέεις και ξανασυνδέεις την καινούρια στους σωστούς πόλου. Εδώ σε αυτοκίνητα έχω αλλάξει μπαταρίες 4-5 φορές μόνος μου... Το μόνο που με απασχολεί είναι μηπως δεν δουλεύει καλά το AVR επειδή είναι συνδεδεμένα στους ίδιους πόλους 2 UPS. Θέλω να μπορούν να κάνουν και τα 2 PC unattended shutdown μόλις συμβεί κάτι στο ρεύμα γιατί το 1 είναι μονίμως ανοιχτο και κατεβάζει, ενώ το άλλο μένει κάποια βράδυα ανοικτό για DVD authoring. Και το ρεύμα εδώ στο Ρέθυμνο που μένω είναι άθλιο. Ανα 1-2 ώρες χρειάζεται η λειτουργία AVR 1 φορά κατά μεσο όρο και το ρεύμα πέφτει τελείως 1 φορά στις 3 ημέρες.... :evil:
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 OOOO!!! Τι βλέπω?? YUASA battery!! Ωραίος! Κορυφαία ποιοτητα!! (τι ειναι το AVR??)
vags Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Φιλε μου εγω θα επιμεινω μην παιζεις με τα ρευματα. Κατ εμε ειναι επικινδυνη η ενωση δυο μπαταριων.
maranx Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 OOOO!!! Τι βλέπω?? YUASA battery!! Ωραίος! Κορυφαία ποιοτητα!! (τι ειναι το AVR??) automatic voltage regulation
dpolal Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Φίλε πρόσεξε το γιατί θα προσπαθούν και τα δύο ups να φορτίσουν την μπαταρία και μπορεί να λαμπαδιάσει το σπίτι. Kαλύτερα έχε τα χωριστά να υποστηρίζει το καθένα από κάτι...
a123xxsp Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα, μιας και αν συνδέσεις τους ίδιους πόλους αυξάνεις τα A και όχι τα V, με τόσο μικρές μπαταρίες δεν πρόκειται να περάσεις τα 10Α που είναι το λογικό όριο για τις ασφάλειες, το λογικά που λέω έγκειται στο αν έχει κάποιου είδους περιορισμό η πλακέτα του UPS (που δεν το νομίζω)
maranx Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δεν θέλω να ενώσω 2 μπαταρίες. Αυτό το ανέφερε ο Vags και δεν έχει σχέση με αυτό που θέλω να κάνω εγώ (και που παρεπιπτόντως πρέπει να γίνεται εύκολα με λίγο προσοχή στις ασφάλειες και ίσως και στην αντίσταση που θα βγάζουν μετά -υπάρχουν How2s στο net). 2 UPS θέλω να ενώσω στην ίδια μπαταρία.
zedone Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Άν ενώσεις τα 2 Ups σε μία μπαταρία δέν κερδίζεις απολύτως τίποτα και παίζει να γίνει όντως ζήμιά όταν το ένα κύκλωμα θα έχει κόψει και το άλλο θα προσπαθεί να τη φορτίσει λίγο ακόμα(λόγω διαφορετικών ρυθμίσεων απο το κατασκευαστή επειδή 2 μπαταρίες σε 2 διαφορετικά Ups έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά δέν σημαίνει οτι είναι και ίδιες).Βάλε στο καλό Ups τη καλή μπαταρία και στο παροπλισμένο μια κινέζικη της κακιάς συμφοράς και όταν αποφασίσεις οτι θέλεις περισσότερη αυτονομία σε κάποιο βάζεις άλλη μία παράλληλα ακριβώς την ίδια.
ANEMOS-V Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δεν είναι και καμια επιστήμη να αλλάξεις την μπαταρία σε ένα UPS. Το βγάζεις από το ρεύμα, την ξεσυνδέεις και ξανασυνδέεις την καινούρια στους σωστούς πόλου. Εδώ σε αυτοκίνητα έχω αλλάξει μπαταρίες 4-5 φορές μόνος μου... to autokinito den exei metasximatisti 12v se 220 na se ktipisei.. kai an tha bgaleis to UPS ap to reuma nomizeis oti eise asfaleis an pianeis etsi ta kalodia-kyklomata sto esoteriko tou? (antexeis ta ilektrosock?) sto thema tora.. de ginete auto pou thes na enosis 2 plaketes UPS p.x 350VA + 450 VA na ta kaneis 800VA .. apla eine kouto kai na prospathisis. to kalytero eine: allazeis mpataries (oxi opos tou autokinitou..) na valeis to mikrotero stin othoni , kai to megalytero sto PC sou.
a123xxsp Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 συμφωνώ ότι δεν θα κερδίσεις τίποτα αν ενώσεις 2 ups σε μία μπαταρία, ότι θα άντεχε το ένα θα αντέχουν και τα 2 και μπλέκεις και με ηλεκτρονικές βλακείες φόρτισης/εκφόρτισης κλπ κλπ, βάλε την μπαταρία που θες μεγαλύτερη ή όχι και βάλτην στο ένα και βάλε όλες τις συσκευές εκεί
Vatos_locos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 φιλε μου όπως σου είπαν και τα παιδιά απλά δεν γίνετε είναι σαν να ενώνεις μια μπαταρία με 2 φορτιστές το μονο που θα πάθει είναι ότι θα ξελιγωθεί η μπαταρία άμεσος λόγο τις ανώμαλης φορτησης που θα δέχεται και εκφορτίσεις γιατί εκεί με την πρώτη φορα που θα κοπεί το ρεύμα και τα Ups θα τραβήξουν ρεύμα από την μπαταρία απλά η μπαταρία το πιο πιθανόν είναι να πεθάνει αντίθετος είναι εφικτό να ενώσεις 2 μπαταρίες παράλληλα σε 1 Ups παράλληλα έτσι θα αυξήσεις τα Αμπερ με αποτέλεσμα μεγαλύτεροι διάρκεια αλλα η μονη προϋπόθεση για την σωστή λειτουργία είναι οι μπαταρίες να είναι ίδιες με ίδια χαρακτηριστικά με την επιφύλαξη ότι όλα τα κυκλώματα αντέχουν μέχρι κάποιο μέγεθος ρεύματος δεν μπορείς σε ένα 12 volto λαμπάκι να τους δώσεις 12 volt και 200 αμπέρ και να ζήσει απλά θα κάνει ένα ωραίο μπαμ και θα ψηθεί πάντως καλο θα ήταν αν μην κάνεις αλχημείες γιατί το ups άνετα θα σε σκοτώσει οπό σου είπε και ένας φίλος πιο πάνω οποτε αν δεν ξέρεις πάρω μια ίδια μπαταρία μπαλτίν πάνω και μην κανεις πειράματα όλα αυτά φιλικά πάντα και με γνώσεις ηλεκτρονικού στα λέω αν χρειαστείς οποια δήποτε βοήθεια πες μας
dragon_syr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 φιλε , τα amper δεν εχουν να κανουν με ψησιμο συσκευης......εαν εχεις γνωσεις συνδεσης ηλεκτρικων-ηλεκτρονικων (παραλληλη συνδεση μπαταριων)καντο αφοβα -----προσοχη....αυτο μονο για το θεμα των amper ----- στα υπολοιπα (για τα 2 ups σε μια μπαταρια) ισχυει οτι σου ειπαν παραπανω!!!. μην κανεις τετοια δοκιμη....
Vatos_locos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 θες να πεις δηλαδή ότι αν τροφοδοτήσεις κάτι με πολύ περισσότερα αμπέρ από αυτά που χρειάζεται να δουλέψει θα αντέξει ? δεν νομίζω να γίνει αυτό που λες άλλο η τάση και άλλο το ρεύμα είπαμε ότι αν βάλει 2 μπαταρίες παράλληλα τα αμπέρ θα αυξηθούν όχι το ρεύμα αλλα αν περάσει κάποιο όριο αμπέρ μετά απλά θα καταστρέψει την συσκευή του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.