Προς το περιεχόμενο

LG 204WT vs LG 194WT

boom123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα δύο πρώτα μόνιτορ δεν είχαν κανένα καμένο πιξελ. Επίσης ένα καμένο πιξελ δεν έχει καμμία σημασία (προσωπική γνώμη) όταν μιλάμε για αναλύσεις που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο πιξελ. Εκτός βέβαια αν κανείς δουλεύει συνεχώς σε ένα χρώμα, οπότε μπορεί η μικρή κουκίδα που είναι καμμένη να του "χτυπάει" συνεχώς στο μάτι. Σε παιχνίδια και μάλιστα δράσης ή RPG που κινείται συνεχώς η εικόνα, αν πετύχεις να προσέξεις το καμένο πιξελ είναι θαύμα.

Εδώ χρόνια ολόκληρα δουλεύαμε με τις Sony Trinitron με τα δύο σύρματα στήριξης να αχνοφαίνονται πίσω από τον φώσφορο ΄-)))

Οσο για την κάρτα σου μπορεί θεωρητικά να σου δώσει τέτοιες αναλύσεις, αλλά απλά δεν θα παίξει ικανοποιητικά σε πραγματικές συνθήκες χρήσης με παράθυρα που ανοιγοκλείνουν. Για παιχνίδια ή για να δείς μια ταινία, δεν το συζητώ, απλά δεν παίζει καθόλου σε τέτοια ανάλυση, τα σπασίματα και τα παγώματα δεν θα σου επιτρέψουν να κάνεις τίποτε. Και βέβαια μην ξεχνάς ότι οι ψηφιακές οθόνες έχουν μία και μόνο ανάλυση (την native) και μόνο σε αυτή δείχνουν σωστά. Αν αγοράσεις μια τέτοια οθόνη για να την τρέχεις σε 800Χ600 ή κάτι τέτοιο απλώς θα σου βγούν τα μάτια από το θόλωμα.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λέω να αγοράσω την L194WT (νάτη - http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168513) αλλά η κάρτα γραφικών μου είναι αρκετά παλιά - είναι η GeForce4 MX 440 AGP 8X. Παρόλα αυτά ψάχνοντας λίγο στο google είδα ότι έχει Max. Screen Resolution 2048 x 1536, Refresh Rate at Max Res 75 Hz @ 2048 x 1536 και DVI.

Αν λοιπόν την πάρω θα κάνω δουλειά μου ή θα πρέπει να αλλάξω και κάρτα γραφικών αναγκαστικά;

Δημοσ.

@ennatos:

Δηλαδη θα μπορει η καρτα να σηκωσει την αναλυση της οθονης αλλα οχι σε παιχνιδια (λογικο μου φαινεται) και σε ταινιες παρα μονο σε απλο επιπεδο εφαρμογων?Χωρις να ξερω πολλα νομιζω πως η θεαση ταινιων θα βελτιωθει ετσι και αλλιως με αυτη την οθονη ακομα και αν δεν εκμεταλλευομαι πληρως την αναλυση της.

Τι εννοεις πως οι ψηφιακες τηλεορασεις εχουν μια native αναλυση στην οποια παιζουν καλα?Ποια ειναι αυτη για την συγκεκριμενη οθονη και τοτε γιατι υπαρχει η επιλογη μεχρι τα 1650χ1050?

Δημοσ.

Οι ΤFT οθόνες είναι πραγματικά ψηφιακές καθώς διαθέτουν pixel (πιο απλα μικρές φωτεινές "λάμπες" οι οποίες ανάβουν ανεξάρτητα η μια από την άλλη) οι οποίες σχηματίζουν μια επιφάνεια θέασης. Στην συγκεκριμένη οθόνη η ανάλυση αυτή είναι 1680Χ1050 τέτοιες "λάμπες". Αν τη τρέξεις σε χαμηλότερη ανάλυση τότε οι οθόνες αυτές χρησιμοποιούν τα "λαμπάκια" τους σε συνδυασμό ανά 2-3 ώστε να μιμηθούν την μικρότερη ανάλυση. Το αποτέλεσμα είναι μειωμένη ευκρίνεια και μια οθόνη που απλώς υπολειτουργεί.

Επίσης, μια κάρτα οθόνης για να μπορέσει να βγάλει μεγάλη ανάλυση θέλει δύο στοιχεία. Ένα ισχυρό επεξεργαστή ώστε γρήγορα να "σχεδιάζει" την επιφάνεια με τα εκατοντάδες χιλιάδες πίξελ και μεγάλη μνήμη RAM για να κάνει τους υπολογισμούς της σε αυτή και να την χρησιμοποιεί ως προσωρινή αποθήκη δεδομένων. Η κάρτα σου δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Οπότε, θα βλέπεις την οθόνη να γεμίζει τόσο αργά από εικόνα που θα είναι εκνευριστικό. Η κάρτα σου μπορει να βγάλει μεγάλες αναλύσεις αλλά όχι ικανοποιητικά σε περιβάλλον σύγχρονων Windows που υπάρχει πολύ χρώμα, κίνηση στην οθόνη, απαίτηση για ευκρίνεια, καθαρές στην όψη γραμματοσειρές και πάει λέγοντας. Η λύση είναι να πάρεις μια κάρτα με χαμηλό κόστος, πχ μια με τσιπάκι ΑΤΙ 1300, (γύρω στα 60 ευρώ) που θα σου δώσει μια ικανοποιητική ποιότητα, ενώ το μόνο που δέν θα "παίζει" θα είναι τα απαιτητικά παιχνίδια.

Δημοσ.

Παιδιά επειδή είμαι σε τρελό δίλλημα μπορεί κάποιος να μου πει πως φαίνεται το παλιό counter strike 1.6 σε tft lg 19" ή 21" ???? Τραβιέται πολύ η οθόνη στα πλάγια ???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...